Şimdi Ara

Leon 1.4 TSİ Yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
18.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 Hafta önce Seat leon 1.4 tsi 125 HP araç aldım , Site verilerinde aracın yakıtı ortalama 6.1 Sehir ici 8.1 Şehır dışı İse 5.1 gözüküyor. Aracım suanda 1100 Kmde ve ortlama 8-9 litreden aşağı düsmüyor.Şehır dışı gittiğim zaman 7-7.5 litre yakıyor. Ne yaptım ise Kmde 0.3 den aşağı düşürümedim ve bazen bastığım zaman 0.4 tl ye bile varıyor.
    1.4 tsi arac kullan arkadaslar yakıt tüketim değerlerini yazarlarsa çok sevinirim.Genelleme olarak aracınızı hangi hızlarda ve devirde kullanıyorsunuz.Gercekten rodaj süresinden sonra gözle görülür bir düşüş oldumu _?

Ek : Araç ESP li, bazı arkadaşlar yakıt tüketime etki edeceğini söylüyor bu ne kadar doğru _?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ViTalyCL -- 8 Aralık 2009; 18:34:05 >

• Aracınız daha çok yeni,yakıt tüketiminiz düşecektir ileride.
  • Esp'nin yakıt tüketimine hiçbir etkisi olmaz,Abs devresinin açık olmasından,radyo çalmaktan fazla bir elektrik çekmez ki aküyü ve akü şarj dinamosunu etkiselinde yakıt artsın..
  • Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız, şehir içi 8-9 litrenin altına düşeceğini sanmam.
    Ama uzun yolda sakin kullanarak 5 litre civarlarını yakalayabilirsiniz.
  • Öncelikle aracınız hayırlı olsun
    Aracınız şuan Rodaj döneminde fazla yakıt tüketmesi normal parçalar birbirine uyum sağlıyor aracınızın kilometresi ilerledikçe yakıt tüketimide düşecektir
  • bu seat leonun dsg li olanı cıkacakmı bilen varmı 1,4 veya 1,6 olarak
  • Dizel aracımı aldığımda, ilk depoda şehir içi trafiğinde 8 L'nin üzerinde yakmıştı. Baya bir dövünmüştüm "Ulan böyle dizel mi olur" diye. Üstelik epey de sakin kullanmıştım. Aracım şu anda 22000 km'de, en çok zorladığım zamanda dahi depo ortalaması 6,73 L/100 km'yi geçmiyor. Normal kullanımda da 6,10 L civarında geziniyor.

Biraz km yapın, tüketim azalacaktır. Özellikle ilk bakımdan sonra farkedilebilir bir azalma oluyor. İçiniz rahat olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İstanbul'da şehiriçi yakaladığın değerde pek değişim olmaz ama şehirdışında rodaj devresinden sonra fark yaşarsın. ( 6.5 civarına düşer )
  • Seat club üyesi arkadaşların forumlarından daha önce kayıt almıştım 1.6 LPG'limi hesaplı olur yoksa 1.4 tsi'mi diye...1.6 LPG daha hesaplı gelmişti..

1.4 tsi kullananların sitedeki değerlerini ekleyim sen kendin değerlendir..
    1.4tsi ile 54.küsür lt (95 oktan) normal sürmeme rağmen sadece 435 küsür km yol yapabildim bu normalmidir
    1.4 tsi ile Klima açık 600km gidiyorum normal kullanımda.. 25000de arabam..18 jant var
    1.4 tsi ile 150 ytl ile 450 km yaptım aracım 1300kmde.
    1.4 tsi ile 400 Km.yi İst. içi 100 TL ile yapıyorm..
    1.4 tsi ile İstanbul içi 640 km bir depo ile
    1.4 tsi ile
    Ben 100 liralık benzinle 380km gittim şehir içi.
    160 liralık benzin yaklaşık 52 litre yapıyo bu da bi depoya yakın 610 km gider gibi..

75 lirayla 300 km gidersin
    1.4 tsi ile Konya şehir içi 630 km bir depo ile
    1.4 tsi ile İstanbul içi 450 km
    1.4 tsi ile eskisehir 660 km
    140 150 arası 65 milyonluk benzin yaktı yaptığım km ise 360 sizce nasıl.

• benim aracımla dün 6. kez depo fulledim. kullandığım 5 depo ile 1 kez Ankara ya gittim geldim (toplamda 1000 km civarı ve sabit 125 km hızla ( gps e göre 120) geri kalan komple şehir içi istanbul. ortalama yakıt 7.1 litre (ankara ya gitmeden önce 7.4 idi) ortalama hız 30 km/h (uzun yol öncesi (25 km/h idi ) yapılan toplam mesafe 3472 km. depoyu fulleyince 780 km gösterdi ama yapmıyor tabiki. (uzun yol olduğundan şu anki ortalama depo başı 700 km ye denk geliyor ama hep şehir içi 660 -670 civarı olur sanırım) . bazen çok agresif kullandığım oluyor ama genelde sakin kullandım, fakat araba hep ısınamadan yolum bitiyor evden işe giderken yolum 5.4 km dönerken 6.1 km bununda yakıta etkisi olur sanırım dizeller kadar olmasada. neticeye gelirsek sizin aracınızla motorlarımız aynı dsg nin faktörü olurmu bilmem ama yakın değerler olması lazım hatta sizinki belki daha iyi olur çünkü benim araba sizinkinden 150 kg daha ağır. bu arada aracı 2. el 21000 km olarak aldım sizinki gibi sıfır değil yani. rodaj dönemi bitince asıl değeri alırsınız.

• Verdiğiniz cevaplar için Çok tşk ederim rodaj süresinden sonra normale dönücek gözüküyor herkez hemfikir olmus bu konuda. Son olarak şunu ekleyim baştan sormustum ama kimse cevap vermemiş. Aracınızı devirlimi kullanıorsunuz , manuel kullanan arkadaşlar vites değişimi devir kaçta iken atıyor _?
  • bu araba ile ekonomi istiyosan araçta tek kişi iken 2000 devirde(düz yolda tabi)vites yükselt
    zaten araba turbolu en verimli olduğu devir aralığına denk geliyor
    gaz pedalını da nazik kullan yani pedalı fazla indirme.bu kullanımla 7 litre falan olur daha da az yakmasını bekleme
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.