ben yaklaşık 4 yıldır gözlük takıyorum uzağı göremiyorum bozukluk oranı 3, artık gözlük takmak gerçekden sıkıcı bir hal almaya başladı çıkartıp öyle geziyorum karşıdan geleni bile tanıyamıyorum Lens takmaya karar verdim yarın babamla beraber gidicez, Lens takanlar varsa aranızda anlatabilirmi? Bana takmak sorun değilde çıkartmak sorun gibi geliyor :S Zorlanırmıyım yani? Ne kadar zor olursa olsun ama Lens takıcam. kahverengi gözlüyüm bide renkli lens mi alayım gözümle aynı renkdemi¿¿¿
Asıl çıkarmak değil takmak sorun.Mümkünse önce göz doktoruna gidin,sana önereceği özellikte bir lens al.
Bu arada şeffaf lens al bence renkli göz çok belli oluyor yapay duruyor.
Dostum öncelikle çok ilgilenmek gerekiyor , ben renkli takıyorum o kadar ilgileniyorum , senin benden 2 kat daha fazla ilgilenmen gerekiyor . Çünkü ben hobi olarak sen ise zorunlu olduğu için takıyorsun . Şimdi seffaf alacağın için fiyat biraz artıyor , numara artınca lensin kalınlığı artıyor mu orasını tam bilemiyorum . Bi kere doktor kontrolü kesin gerekiyor , bu arada birşey sorucam asigmat var mı acaba sende ? Çünkü lensleri düzgün takamadığın için biraz bulanıklık olucak . Ben ilk 2 gün parmak izlerimi gördüm Bugün lensleri takışımın 4. günü ve takıp çıkarmam toplam 5 dakika bile sürmüyor . İlk gün biraz zorlandım , dün akşam kolayca çıkarmayı falan öğrendim :) Bana sorarsan çıkarması daha zor . . Takmasında birşey yok , lensi boşluğa takıp gözünü hareket ettiriyorsun o oturuyor zaten yuvaya .Başka soracağın birşey varsa buralardayım .
Hıc bısey sorun deıl takmak cıkarmak uzun suredır lens kullanıorum ılk baslarda bıras gozun kızarabılır batabılır ama bı sure sonra alısır gozunde..Denıze havuza dusa hep lensle gırıorum lensle uyudugum zamanlarda oluor renklı lens alma bosver seffaf al
quote:
Orjinalden alıntı: DieselTRoniC
Dostum öncelikle çok ilgilenmek gerekiyor , ben renkli takıyorum o kadar ilgileniyorum , senin benden 2 kat daha fazla ilgilenmen gerekiyor . Çünkü ben hobi olarak sen ise zorunlu olduğu için takıyorsun . Şimdi seffaf alacağın için fiyat biraz artıyor , numara artınca lensin kalınlığı artıyor mu orasını tam bilemiyorum . Bi kere doktor kontrolü kesin gerekiyor , bu arada birşey sorucam asigmat var mı acaba sende ? Çünkü lensleri düzgün takamadığın için biraz bulanıklık olucak . Ben ilk 2 gün parmak izlerimi gördüm Bugün lensleri takışımın 4. günü ve takıp çıkarmam toplam 5 dakika bile sürmüyor . İlk gün biraz zorlandım , dün akşam kolayca çıkarmayı falan öğrendim :) Bana sorarsan çıkarması daha zor . . Takmasında birşey yok , lensi boşluğa takıp gözünü hareket ettiriyorsun o oturuyor zaten yuvaya .Başka soracağın birşey varsa buralardayım .
Lenslerde renklı veya numaralı dıe ozen gosterme derecesı artmas sacma goz saglıgı bu 2 turlude dıkkat edılmelı lens aynı lens degısmıor cunku..Numara artınca lens kalınlasma falan olmas gene bıldıgın lenstır hepsı aynı doktor kontrolune gerek yok 3 4 senedır hıc gıtmedım doktora takarken ve cıkartırken her ınsan degısık sekıllerde takabılır bosluga deılde ben dırek goz bebelerıme sokuorum oturuor cıkartırkenden 2 parmagımda lens ı sıkıstırıp cıkartıorum yana falan kaydırarakta yapan var..
Renkli falan almıcam ya normal gözümün rengi iyi. İşte doktora gitmeden önce biraz bilgi sahibi olayım dedim. Şimdi ben hayatımda hiç takmadım lens yani takmak çıkartmak zor olmaz inş.. İlgilenmek ve bakımı falan onları memnuniyetle yaparım yeterki gözüme zarar vermesin takim çıkartim bir sorun olmasın... Denize ve havuza lensle girmek gibi bir isteğmi yok ama olursa çok iyi olur. ayrıca Lensle uyuyabilirsem oda çok iyi olur
@DieselTRoniC
Abi nasıl parmak izini görmeyi nasıl becerdin bilmiyorum.
Bu arada benim gözlerimde astigmat da var ve bu yüzden lens fiyatı biraz artıyor.Ayrıca tahminen en pahalı marka olan Bausch&Lomb kullanıyorum.6 ay için 6 çift toplam maliyeti 250 YTL.Ama astigmat olmasa 180 civarı alabilirdim.(Arkadaşımda bende dünya göz hastanesinden aldık.İkimizde aynı marka/model lens kullanıyoruz ama onun astigmatı olmadığı için 180 YTL'ye aldı)
Bu yazdıklarımda bilgilendirmek amaçlı;
17 Haziran 2008'den beri lens kullanmaktayım.Her ayın 17'sinde yeni çift lenslerimi takıyorum yani tam olarak 30 gün kullanıyorum.Evde gözlük dışarda lens olarak kullanıyorumki göz doktorları bunu tavsiye eder.Hiç bir şekilde denize,havuza,duşa lenslerimle girmedim.Fakat lenslerimle Amerika'da 3 tane theme park'a gittim ve hız trenleri olsun(bir tanesi 6 saniyede 160 km/h hıza çıkıyor.Süperman diye aratın görürsünüz),su kaydırakları olsun hepsine bindim herhangi bir sorun yaşamadım.
Lenslerimle bir kere uyudum o da uçakta oldu ve resmen or...u olduklarını hissettim lenslerimin.Uyandıktan sonra tuvalete gittim iyice solüsyonla nemlendirdikten sonra tekrar taktım.
Abi nasıl parmak izini görmeyi nasıl becerdin bilmiyorum.
Bu arada benim gözlerimde astigmat da var ve bu yüzden lens fiyatı biraz artıyor.Ayrıca tahminen en pahalı marka olan Bausch&Lomb kullanıyorum.6 ay için 6 çift toplam maliyeti 250 YTL.Ama astigmat olmasa 180 civarı alabilirdim.(Arkadaşımda bende dünya göz hastanesinden aldık.İkimizde aynı marka/model lens kullanıyoruz ama onun astigmatı olmadığı için 180 YTL'ye aldı)
Bu yazdıklarımda bilgilendirmek amaçlı;
17 Haziran 2008'den beri lens kullanmaktayım.Her ayın 17'sinde yeni çift lenslerimi takıyorum yani tam olarak 30 gün kullanıyorum.Evde gözlük dışarda lens olarak kullanıyorumki göz doktorları bunu tavsiye eder.Hiç bir şekilde denize,havuza,duşa lenslerimle girmedim.Fakat lenslerimle Amerika'da 3 tane theme park'a gittim ve hız trenleri olsun(bir tanesi 6 saniyede 160 km/h hıza çıkıyor.Süperman diye aratın görürsünüz),su kaydırakları olsun hepsine bindim herhangi bir sorun yaşamadım.
Lenslerimle bir kere uyudum o da uçakta oldu ve resmen or...u olduklarını hissettim lenslerimin.Uyandıktan sonra tuvalete gittim iyice solüsyonla nemlendirdikten sonra tekrar taktım.
Umarım faydalı olmuşumdur...
tamam yani herkes gibi bende takıp çıkartabilrim önemi olan bu :S bende evde gözlük takabilirim sorun değil neyse yarın gidiyim bi doktora gelişmeleri yazıcam
Bak benim lens alış sürecimi anlatayım.
İlk başta doktora gittim.Rutin muayene için gittim o arada lens kullanabilir miyim diye sordum.Kadın annemi ikna etti temiz kullanırsa daha yararlıdır,kullanamadığını görürseniz çöpe atarsınız gibisinden şeyler diyerek.Ondan sonra reçetelerim yazıldı lens merkezine gittim.Elimizde bu numaralar kalmadı 2 P.tesi getiririz dediler(Doktora perşembe günü gitmiştim). P.tesi tekrar gittim doktora önce lens merkezine uğradım.Lensleri taktılar bana,doktor randevuma gittim,göz uyumluluğu ve alerji durumları incelendi.Doktor onay verdikten sonra aşağı inip lenslerin kalanlarını aldık ve ödeme yaptık.
Bu arada ne hafıza varmış.Tarihleri inceledim not etmiştim hepsi tamamen doğru.Ama bugün okulda ne ödev verdiler bilmiyorum:)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme