Şimdi Ara

Lens reçetesi devlet hastanesinden alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
14.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce istanbul kuledibi göz hastalıkları hastanesinden reçete almıştım lens için ama gözü lens için özel olarak muayeneye ettirmemiştim. Lens takmak şimdiye kadar nasip olmadı, önümüzdeki hafta okmeydanı SSK göz hastalıkları bölümünden randevu aldım buradan lens muayenesi olunur mu peki? İlk defa takacağım için yaptırmam gereken özel bir şey var mı lens göz uyumluluğu vb?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Devlet Hastanelerinden Lens Reçetesi Alabilirsin

Devlet hastaneleri, göz muayenesi ve lens reçetesi yazma hizmetleri sunar. Lens muayenesi için bir göz doktoruna randevu almanız gerekir. Muayene sırasında doktor, göz sağlığınızı kontrol edecek ve lens takıp takamayacağınızı değerlendirecektir.

Muayene sonucunda lens takmanız uygun bulunursa, doktor size lens reçetesi yazacaktır. Bu reçete ile gözlükçülerden lens satın alabilirsiniz.

Devlet Hastanelerinde Lens Muayenesi ve Reçetesi Hakkında Bilgiler:

• Devlet hastanelerinde lens muayenesi ve reçetesi ücretsizdir.
    • Tüm devlet hastaneleri lens muayenesi yapmaz. Lens muayenesi yapan devlet hastanelerini öğrenmek için ilgili il sağlık müdürlüğüne başvurabilirsiniz.
    • Lens reçetesi almak için yanınızda kimlik kartınızı ve varsa eski lens reçetenizi getirmeniz önerilir.
    • Muayene sırasında göz bebeğinizi büyütmek için damla kullanılır. Bu nedenle muayeneden sonra bir süre bulanık görebilirsiniz.

Devlet hastanelerinden lens reçetesi alarak uygun fiyatlı bir şekilde lens sahibi olabilirsiniz. Göz sağlığınızı korumak için düzenli olarak göz muayenesi yaptırmayı ve doktorunuzun önerdiği lensleri kullanmayı unutmayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Lens reçetesi verir, sorun olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ArchloveKilled

Lens reçetesi verir, sorun olmaz.

Peki lens muayenesi?

• Göz numaranı ölçerken, gözün çapını falan da ölçüyor zaten. Ayrıca bir lens muayenesi yok.

• quote:

Göz numaranı ölçerken, gözün çapını falan da ölçüyor zaten. Ayrıca bir lens muayenesi yok.

Hayır var. Özellikle ilk defa lens kullanacaksa uygun lensi takıp denettiriyor, lens gözüne uyumlu mu herhangi bir olumsuz sonuç doğurdu mu diye bakıyorlar. Her hastanenin lens muayenesinin günü farklıdır. Genelde haftada 1 gün veya 2 haftada 1 gün yaparlar. Hatta benim lens muayenemi yapan doktor saolsun istisna sonucu beni aynı gün muayene etmişti .
  • quote:

Orijinalden alıntı: KırmızıElma

quote:

Göz numaranı ölçerken, gözün çapını falan da ölçüyor zaten. Ayrıca bir lens muayenesi yok.

Hayır var. Özellikle ilk defa lens kullanacaksa uygun lensi takıp denettiriyor, lens gözüne uyumlu mu herhangi bir olumsuz sonuç doğurdu mu diye bakıyorlar. Her hastanenin lens muayenesinin günü farklıdır. Genelde haftada 1 gün veya 2 haftada 1 gün yaparlar. Hatta benim lens muayenemi yapan doktor saolsun istisna sonucu beni aynı gün muayene etmişti .

Ankara'da bahsettiğiniz şey vardı şimdi hatirladim lakin benim en son muayene oldugum yerde oyle bir uygulama yoktu. Direkt recete yazip yollamisti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.