Bildirim
LENS HAKKINDA SORUN CEVAPLAYAYIM
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Kimse sormamış birşey ama ben genel olarak birşeyler paylaşayım.
En sık kullanıldığını düşündüğüm lensten eskiye doğru gideceğim.
Neden Lens?
Lensin en iyi yanı gözlük gibi yüzünüzde bir çerçeve ile dolaşmıyorsunuz. Bakış alanınız genişliyor. Göz bozukluğu olmayan insanlarla görünüşünüzde ve görüşünüzde fark olmuyor.
Onca insan neden gözlük kullanıyor?
Sanırım en önemli yanı ekonomik. Halihazırda kullandığım lenslerin yıllık masrafı 200 TL + Ortalama 120 TL Solüsyon gideriyle birlikte 320 TL ediyor. Bu fiyatlara bir kez gözlük alıp senelerce kullanabilirsiniz.
Birde işin hijyen kısmı var. Ancak ilk kez lens kullanmak isteyenler için bir sebep olduğunu sanmıyorum. Lens kullanan kişiler içinse en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan. Ellerinizi gözünüze sürmeden önce iyice yıkamalısınız. Tırnaklarınız temiz olmalı. Lensinizi temiz tutmak zorundasınız. Yada gözleriniz enfeksiyon kaptığında çok sıkıntılı günler sizi bekler. Bu durum lensten soğutuyor.
Bir diğer sorunsa, lensleri çıkarıp takarken gözünüzün korneasına elinizi sürdüğünüzden göze zarar verme riskide var. Diğer taraftan lens gözünüzün korneasına zarar verebilir. (B&L lens sürekli gözümde batma yapıyordu acemi olduğumdan umursamamın bedeli 1 ay boyunca gözüm sargılı gezmiştim. Tek gözün kapalı olması o kadar kötü ki, yemek bile yemekte zorlanıyorsunuz.)
Bunlar lens kullanmamak için gerçekten geçerli nedenler. Zaten en kısa zamanda gözlük kullanmaya başlayacağım.
Ayrıca gözünde kuruluk vb lens kullanmanıza engel rahatsızlıklar olabilir. Bu durumda da gözlük kullanmak zorunda kalabilirsiniz.
Ne uğraşıyorsun lensle git ameliyatla hallettir?
Amaliyat olmama nedenim, göze narkozlu iğne yapıyorlarmış. Bunu duyduğum an vazgeçtim. Birde ters giden birşey olursa diye korkularım var. Kolay kolay ameliyat olmam.
1. Aylık Saydam Lens
Miyop olanlar bu lensi kullanır.
Kullanımı en kolay lenslerden.
Göze taktıktan kısa süre sonra alışırsınız.
Aylık denmesine rağmen her gece çıkarıp solüsyona koyuyorum. Solüsyonunuz yoksa yada başka engeller varsa bu lensle uyuyabilirsiniz. Sorun olmaz.
Sıvı oranı düşük oksijen geçirgenliği yüksek lensleri aldığınızda çok konforludur.
2. Aylık Torik lens.
Astigmat olanların kullandığı lenslerdir.
Saydam lensten çok farkı yok gibidir ancak kullanımı zordur. Genel şikayetler bulanık görmek, kuruluk vb. Bu durumları yaşadığınızda lens markanızı değiştirmeniz gerekir.
Astigmatsanız gerçekten iyi bir lens tedavisi görün derim.
Bunda da sıvı oranı düşük oksijen geçirgenliği yüksek lensleri alın. (Kendim Cibavision Airoptix for Astigmatism kullanıyorum. B&L ve J&J kullandım, en son bunda kaldım.)
Bu lenslede gece uyuyabilirsiniz.
3. Günlük lens
Kesinlikle ilk kez lens kullananlara tavsiye etmem.
Cibavision Dailies kullandım. Çok ince bir lens. Göze takması kolay ama çıkarması çok zor. İlk kez lens kullananlar bunu gözden çıkaramazlar.
Sıvı oranı yüksek olduğundan özellikle klimalı yerlerde çok rahatsız ediyor.
Gözleriniz kuruduğunda katlanıp gözünüzün arkasına kayabilir. Gözün arkasından lensi çıkarmak çok zor belki acilin yolunu bile tutabilirsiniz.
4. Numaralı renkli lens
Günlük lensten daha lanettir. Gözünüzde batma yapar. İncedir, takmasıda çıkarmasıda zordur. Sürekli gözümün arkasına kaçıyordu. Ben alışamadım buna.
Birde göz rengi değiştiğinde aynaya baktığınızda sanki başkasıymış gibi geliyor.
-
fena guldum ya adam bakti kimse bir sey merak etmiyor ben en iyisi yazayim dedi -
İlk soruyu ben sorayım yeni gördüm konuyu Şuan gözlük kullanıyorum ve gerçekten rahatsız ediyor spor yaparken vs. Ben sadece spor yaparken ve dışarıya çıkarken lens kullanmayı düşünüyorum. 1.5 miyopum bu arada. Aylık saydam lens benim için uygun sanırım. Yalnız daha önce hiç lens kullanmadım. Çocukluktan gözlük kullanmama rağmen aynadaki gözlüklü halime bir türlü alışamadım açıkcası biraz da yüzden lens kullanmak istiyorum. Siz tavsiye eder misiniz bu durumda lensi.
-
Yeri burası degil. Sağlık bölümünde ana konuda var. -
gözün arkasına hiç kaydı mı lens -
Öncelikle paylaşım için teşekkürler.
Lensi taktıktan sonra gözde normalden farklı olarak kuruma/yanma gibi durumlar oluşuyor mu?(Alıştıktan sonra, aylık lenslerden bahsediyorum) -
Lensler silikon mu? -
quote:
Orijinalden alıntı: ZaXesoX
fena guldum ya adam bakti kimse bir sey merak etmiyor ben en iyisi yazayim dedi
-
Bu lens pek iyi bişeyde sayılmaz.. Gözdeki bişeyi inceltiyomuş bu nedenle gözünü çizdirmek isteyenlerin gözündeki bu şey lensten dolayı çok inceldiyse göz çizilemiyomuş. -
solüsyon olarak b&l den optifree ye geçti gözümde ne yanma kaldı ne kuruluk valla. night and day kullanıyorum ama memnun değilim çabuk kuruyor ve görüntü netliği sık sık bozuluyor hangi marka önerirsiniz? her gün solüsyona koyuyorum aylık lens -
lens kullanmayın.ileride büyük zararını görürsünüz.bunca kişi gözlüğü ekonomik nedenlemi kullanıyor sanıyorsunuz.tavsiyem lens kullanmayın.ben çok pişmanım sizde olmayın. -
Lensler lens mi? -
quote:
Orijinalden alıntı: ZaXesoX
fena guldum ya adam bakti kimse bir sey merak etmiyor ben en iyisi yazayim dedi
paylaşım yapmak istedim. faydalı olak falan işte
-
quote:
Orijinalden alıntı: mekremod
gözün arkasına hiç kaydı mı lens
3 senedir kullanıyorum. 3 kere gözümün arkasına kaydı.
İlkinde daha yeni lens almıştım. Gözüme takarken heyecandan panikten oldu.
Birde günlük lenste o sorunu yaşadım. Günlük lens çok ince olduğundan çıkarmak için baya uğraştım.
Gözde kayması katlanarak oluyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: Didakt1k
Öncelikle paylaşım için teşekkürler.
Lensi taktıktan sonra gözde normalden farklı olarak kuruma/yanma gibi durumlar oluşuyor mu?(Alıştıktan sonra, aylık lenslerden bahsediyorum)
İlk takınca yanma olmuyor. Sanırım bu solüsyonla ilgili bir durum.
Kurumaya gelince bir miktar kuruma oluyor. Aşırı kuruma oluyorsa lens kullanmamak gerekir. -
quote:
Orijinalden alıntı: [ Pr0ud ] ™
Bu lens pek iyi bişeyde sayılmaz.. Gözdeki bişeyi inceltiyomuş bu nedenle gözünü çizdirmek isteyenlerin gözündeki bu şey lensten dolayı çok inceldiyse göz çizilemiyomuş.
Gözün üst tabakasını yani korneayı inceltiyormuş deniyor. Bu konuda çok bilgim yok.
Ameliyat olacaklarda belli bir süre lensi bırakmaları gerektiğini biliyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: trizor
solüsyon olarak b&l den optifree ye geçti gözümde ne yanma kaldı ne kuruluk valla. night and day kullanıyorum ama memnun değilim çabuk kuruyor ve görüntü netliği sık sık bozuluyor hangi marka önerirsiniz? her gün solüsyona koyuyorum aylık lens
Cibavision Airoptix aqua deneyin. Night and day çok küçük ince bir lens. Gözden çok kayıyor.
Solüsyon olarak b&l gözü yakıyor. Ancak Bio True isminde bir solüsyonu var. Fena değil.
Şu an Solo Care kullanıyorum. Çok memnunum. -
quote:
Orijinalden alıntı: Rayquaza
lens kullanmayın.ileride büyük zararını görürsünüz.bunca kişi gözlüğü ekonomik nedenlemi kullanıyor sanıyorsunuz.tavsiyem lens kullanmayın.ben çok pişmanım sizde olmayın.
ben sadece ekonomik sebeplerden dolayı olduğunu söylemedim. Lensi kullanmak bir sürü soruna yol açabilir.
Kullanmayın derken sebebini de söylerseniz iyi olur aslında. -
quote:
Orijinalden alıntı: davutsad
İlk soruyu ben sorayım yeni gördüm konuyuŞuan gözlük kullanıyorum ve gerçekten rahatsız ediyor spor yaparken vs. Ben sadece spor yaparken ve dışarıya çıkarken lens kullanmayı düşünüyorum. 1.5 miyopum bu arada. Aylık saydam lens benim için uygun sanırım. Yalnız daha önce hiç lens kullanmadım. Çocukluktan gözlük kullanmama rağmen aynadaki gözlüklü halime bir türlü alışamadım açıkcası biraz da yüzden lens kullanmak istiyorum. Siz tavsiye eder misiniz bu durumda lensi.
tavsiye ederim. spor yapan kişiler için büyük kolaylık olacaktır.
Benzer içerikler
- evde kulak kılları nasıl alınır
- cipralex mide bulantısı yapar mı
- en iyi b12 vitamini yorumlar
- göz pınarında kirpik çıkması
- solgar zayıflama hapı yorumları
- ev tipi koşu bandı
- en iyi nebulizatör
- en iyi termos markaları
- bayağı engerek
- tip 1 diyabet tarih oluyor
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X