Şimdi Ara

Lens Filresi ve Parasoley

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben Filtre ve Parasoley alırken nelere dikkat etmem lazım. parasoley çok önemli değil ama şeytan ayrıntılarda gizlidir belki bi ayrıntısı vardır.

Alacağım lenslerin lçülerini buldum. her biri değişik.

Canon EF 50mm f/1.8 II Prime Porte Lens
    Filter Size 52 mm ( 1.4 58 mm )

Canon EF 70-200mm f/4L USM Tele Photo Lens
    Filter Size 67mm

Canon EF 24-105mm f/4L IS USM standard Zoom L series
    Filter Size 77mm

Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS Standard Zoom
    Filter Size 72mm

Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS
    Filter Size 67mm
    Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM
    Filter Size 67mm

şimdi kafamdaki lensler bunlar.
    ama filtreler hakkında bi bilgim yok.
    bu lensleri alırsam bi kere de bi günde alacağım bunları alırken de firltre ve parasoleylerinide almak istiyorum.
    çinden alacağım bunları ucuz diye hepsini bir kerede ucuza almak istiyorum.
    ve bunları almam için yarım günümü harcayabilirim.

neyse şimdiden kafamda marka ve cins belirlemek istiyorum. ama ne filtresi alacağım ne marka alacağım bilmiyorum hangi lense ne cins alacağım bilmiyorum kararda veremiyorum.

bir tane filtre var ND filtre bundan kesin alacağım bir tane ama hangi objektif için alsam bilmiyorum !!!

biraz burada tartışsak fikirlerimizi sunsak bana çok yardımı olur arkadaşlar.

katılımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur@ -- 10 Mart 2012; 14:13:47 >

• Teşekkürler dostum ben onu görmüştüm şimdi tekrar baştan sonra tekrar baktım okudum 4 sayfa.

ben parasoleyin önemini biliyorum 18-200 lensim için uyduruk nikonun eski bi lensini yapıştırmıştım. parasoleyi var diye 2 kiloluk lens ile çalışıyordum .

ama şimdi benim birden fazla lens için bi kerede parasoleyler almam lazım.

gördüğüm zaman hmm evet ben bu filtre bu parasoley den almak istiyorum bu lens için tipi bu olsun. bu lens için bu parasoley ve filtre olsun marklarıda bu. fiyatı da şunu geçmesin demek istiyorum. benim derdim bu. yardımlarınızı bekliyorum :D
  • Biz DH olarak filtre kullanmıyoruz
  • valla ben genelde kullanıyordum ama bazı çekimlerde çıkarıyordum. baya farketttiriyordu ama kullandığım lens emanet olduğu iin filtreyi hep kullandım :))

şimdi yurtdışına gideceğim. honkongdan ucuz bulduklarımdan alacağım.

nd filtre alacağım bi iki tane bi lens için.

polarize ve uv filtre alacam. başka çeşitleri varsa onlarıda alacam ama önce marka ve kalitesine fiyatlarına hakim olmam lazım.

pazarlık yapıcam :D
  • nacizane fikrim marumi marka almanızdır...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi lens 18-55mm & 35-80mm ?
    16 yıl önce açıldı
    Sensör ve Vizör Temizliği?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu lenslerin bir çoğunun kullanım amacı aynı neden hepsini almak istiyorsunuz ? Sorunuza gelince parasoley olarak 24-105 ve 70-200F4 ikisinin kendi orjinal parasoleyleri vardır diğerleri için ise vidalı değilde geçmeli parasoleylere bakabilirsiniz.

17-85 ve 18-135 için model olarak Canon EW-73B parasoleyi alırsanız işinizi görücektir.
    18-200 için EW-78D model parasoley lensinize uyumlu olucaktır.
    50mm 1.8 için ise ES-62 62-L modeline lensinize uyumlu olucaktır.

Filtre konusuna gelince ND filtreler genelde uzun pozlama amaçlı kullanılan filtrelerdir kendi içinde ND2 ND4 ND8 olarak üçe ayrılıyorlar ve yanındaki rakamlardan anlaşılacağı üzere makinanıza gelen ışığı 2 stop 4 stop ve 8 stop kısıyor. Filtre alırken görüntü kalitesine çok fazla etki etmemesi için kaliteli filtreleri tercih edebilirsiniz B&W , Hoya gibi markaların lensinizin çapına göre Multi Coated olan versiyonlarına bakabilirsiniz.

• Arkadaslar tesekkurler mesajlar icin ! Simdi yazilanlari not ettim ! İmkanlar zayıf nete zor giriyorum ! 3-5"4 saat sonra canon7d alacağım

Yanında 18-135 kit lens ( çok ucuz olduğu için alacağım satmak için )
    +24-105 alacağım kismetse

18-135 için basit uv filtre alacağım ama resmin kalitesini bozmasın bı özelliği olmasına gerek yok ! ( tavsielerinizi marka ve model olarak yazarsanız sevinirim bunun için !

24-105 için 3 filtre almak istiyorum varsa 2 parasoley istiyorum orijinal olan parasoley ve daha uzun olan parasoley
    filtre nd filtre
    polarize filtre ve normal filtre
    genelde açık havada insan çekeceğim portreler seri cekimler aileler için çiftler için bayanlar için ! Özel çekimler

Filtreler hakkında marka ve model tavsiyelerini yazarmisiniz lütfen marka aralığı ile !!!

3. Lens te 50 mm 1.8. Bunlada portre cekecegim ve bazen manzara
    nd ucuz bulursam alırım bilmiyorum hiç birinin fiyatını !

Özellikle bunlar için markalar ve modeller ile fiyat aralıklarını yazarsanız teşekkür ederim 'n

özellikle su lense su tur bı filtre alırsan hoş olur gibi tavsiyeler olursa sevinirim !

Arastircak vaktim hiç olmadı çok cahilim filtreler ile ilgili ! Lütfen yardım edin ! Şimdiden yardım etmiş ve edecek arkadaslara teşekkürler !!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur@

Arkadaslar tesekkurler mesajlar icin ! Simdi yazilanlari not ettim ! İmkanlar zayıf nete zor giriyorum ! 3-5"4 saat sonra canon7d alacağım

Yanında 18-135 kit lens ( çok ucuz olduğu için alacağım satmak için )
    +24-105 alacağım kismetse

18-135 için basit uv filtre alacağım ama resmin kalitesini bozmasın bı özelliği olmasına gerek yok ! ( tavsielerinizi marka ve model olarak yazarsanız sevinirim bunun için !

24-105 için 3 filtre almak istiyorum varsa 2 parasoley istiyorum orijinal olan parasoley ve daha uzun olan parasoley
    filtre nd filtre
    polarize filtre ve normal filtre
    genelde açık havada insan çekeceğim portreler seri cekimler aileler için çiftler için bayanlar için ! Özel çekimler

Filtreler hakkında marka ve model tavsiyelerini yazarmisiniz lütfen marka aralığı ile !!!

3. Lens te 50 mm 1.8. Bunlada portre cekecegim ve bazen manzara
    nd ucuz bulursam alırım bilmiyorum hiç birinin fiyatını !

Özellikle bunlar için markalar ve modeller ile fiyat aralıklarını yazarsanız teşekkür ederim 'n

özellikle su lense su tur bı filtre alırsan hoş olur gibi tavsiyeler olursa sevinirim !

Arastircak vaktim hiç olmadı çok cahilim filtreler ile ilgili ! Lütfen yardım edin ! Şimdiden yardım etmiş ve edecek arkadaslara teşekkürler !!!

portre çekicem ve prime olsun diyorsan 85mm ve 135 mm hakkında düşün derim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.