Şimdi Ara

Lenovo Z51-70

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
4
Favori
3.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle kamera çekimlerinde mecburen kullandığım lumia 520 den ötürü şimdiden özür dilerim denk gelmedi kaliteli bi fotoğraf makinesi ilerleyen zamanlarda ihtiyaç olursa daha detaylı fotoğraflar yüklenecektir ilgilenenlere teşekkürler

1640 TL fiyatla aldım ürünü kısaca özelliklerine gelecek olursak

İntel İ5 5200U 2.7 Ghz 14nm Brodwell işlemci
    Amd R9 M375 128 Bit 2GB Ddr3 Grafik İşlemci DX12
    4 Gb 1600 Mhz Ram (Max 16 Gb)
    500 Gb + 8 GB SSHD
    15.6 Full HD TN Panel Ekran
    Işıklı Klavye
    Üst kasa Kaliteli değişik bir malzeme başlangıçta metal
    soğukluğu veren plastik gerçekten beğeneceksiniz
    Alt taraf düz plastik
    JBL & DOLBY Ses Sistemi
    4 Hücreli 41 Whr Gömülü Batarya
    Wifi 802.11 A/c
    Bluetooth 4.0
    Dvd Rw
    2x Usb 3.0 1x Usb 2.0 Kart Okuyucu
    Hdmi , Vga
    2.30 KG
    384 X 265 X 25 Mm

Kutulama

Lenovo Z51-70

Lenovo Z51-70

Lenovo Z51-70

Lenovo Z51-70

Lenovo Z51-70

Lenovo Z51-70

Lenovo Z51-70

Tasarım

Alt Üst
    Lenovo Z51-70

Lenovo Z51-70

İç Kısım

Lenovo Z51-70

Lenovo Z51-70

Lenovo Z51-70

Lenovo Z51-70

Lenovo Z51-70

Işıklı Klavye

Lenovo Z51-70

Lenovo Z51-70

Usb vs Çıkış Birimleri

Lenovo Z51-70

Lenovo Z51-70

Batarya Şarj Kablosu Çıkışı ( Usb Benzeri )

Lenovo Z51-70

Özet
    Lenovo Z51-70

Full HD Ekranın Açıları netliği ips ekranlar kadar kaliteli degil cok kenardan bakarsanız film izlerken vs görüntü kötüleşiyor klasik tn panelde olduğu gibi ancak cepheden bakarken açıkçası bu denli kalite beklemiyordum ips panel 1080p hp nin bi modelini kullanmıştım fakat ondan da iyi bir izlenimi parlaklığı var, yazılar keskinlik kesinlikle çok çok iyi

Kapalı devre geliyor yani sonradan hdd ssd ram vs alttan basit bir kapakla açıp upgrade yapamıyoruz Sırasıyla önce alt kapak çıkıyor ardından klavyeyi çıkarıyoruz klavye altındaki vidaları da söktükten sonra tüm sistem bileşenlerine erişim sağlanıyor

2x8 1600 mhz e kadar ram desteği var uzerinde samsung marka cl11 1600 mhz ram gekiyor tavsiyem tek veya çift modül 8 gb cl9 ram almanızdır 16 gb fuzuli masraf o denli islemler için laptoplar uygun degildir günlük kullanım ve oyun için ise laptoplar zaten 8 üstünü kolay kolay göremez buna ne işlemcisi ne ekran kartı müsade eder yetistiremez frenler sistemi en iyisi 8 gb cl ram ayrıca ram olarak 204 pin sodimm almanız gerekiyor

128 Bit olarak geliyor muadlili nvidia da sadece gtx 750m 850 950m gibi modeller de olan bellekler bu fiyatta tartışmasız en önemli avantaj , bu fiyat aralığında alacağınız herhangi bir ekran kartı 64 bit olarak üretilmiş donanımlardır Ekran kartı 2 gb bellek 128 bit bant genişliği Dx 12

Bağlantı aygıtları Wifi 802.11 ac Broadcom kaynaklı bir ürün cift antenli bu fiyat aralığın da bulacağınız hemen hemen tüm laptoplar hatta 2500 liraya kadar wifi 802.11 ac değil ab desteklidir ve tek antendir Wifi cekim gücü gayet yeterli Bluetooth 4.0 var benim ihtiyacım hiç olmadı ancak kullananlar icin 4.0 desteği var

Klavye ve ön bölüme gelirsek sanırım metal hissiyatı veren plastik kullanılmış kaliteli, fakat alt taraf sıradan sert plastik

Sıcaklık ise laptop un sol bölümünde işlem yaptığınızda elinize 20 25 derece civarı size ılıklık hissi veriyor, Aida64 den aldığım değer ise boşta ve günlük kullanımda 35 40 derece arası değişiyor

Sıcak hava çıkışı tek taraftan hava girişi ise tek ızgaradan sağlanıyor cidden en büyük eksiği bu fiyatina göre kabul edilebilir tek fan tek ızgara ama keske çift fan olsaymış
    Pc sol üst tarafta oyunlarda bayağı ısınıyor ancak sizi etkileyen sıcak hava çıkışından ziyade klavyenin yine sol tarafı bayağı ısınıyor eliniz terliyor bunun yerine harici klavye kullanmanızı öneririm benim oynadığım tek oyun cs go onda da harici klavye kullanıyorum günlük islerde mevcut klavyesinin kullanımına doyamazsınız deyim yerindeyse pamuk gibi çok çok güzel bir klavye

Cihaz ısınıyor oyunlarda ilk 25 dk 83 derece civari oluyor yaklaşık 1 saat oynadığınız da sabit 88 90 arası gpu 91 derece civari cpu oluyor çözümü ya termal macun değişimi yada iyi bir hava akışı sağlayacak extra fan tozla falan ilgisi yok ilk aldığım da da böyleydi halen böyle fabrika çıkış kullanılan termal macunlar kötü oluyor yeni termal macun 10 derece farkettirir buna kefilim

Klavye ışıklı (FN+ Boşluk) ile aktif yada kapalı olabiliyor gündüz ışık altında zayıf hatta cogu zaman görünmüyor ışık ama akşamları çok fantastik :) yine bu fiyat aralığında hiç bir sistemde ışıklı klavyede yok

İşlemci 14 nm Brodwell serisi gayet hızlı stabil Yeni 6. nesil skylake den en ufak farkı yok sistem çok hızlı tabi bunda en önemli etken sshd hızı ama islemci de bi o kadar hızlı

Şarj girişi Usb 3.0 Hdmi Vga çıkışı solda Usb 2.0 kart okuyucu ve dvd kulaklık girişi ise sağ tarafta

Jbl Hoparlörler 2 Adet Alt tarafta sağ sollu şekilde gerçekten ses çok tok ve özellikle baslı müziklerde etkisini fazlasıyla hissediyorsunuz ses çıkışından memnun kalacağınızı rahatlıkla söyleyebilirim

Sistem ince diyebilirim oldukça zarif fazla hafif degil ama hafif dıştan görünüşü özelikle iç kısımdaki gri tonları görüp beğenmeyen olmadı gayet guzel duruyor

Şuan Win 10 Pro kurulu Hdd hızı güzel Pc açılış süresi 10 15 saniye civari sshd olmasının avantajı sanırım ssd ye kesinlikle ama kesinlikle ihtiyaç duymayacağınız bu fiyat aralığındaki ender laptoplardan

İnceleme konusu bitmiştir :)

Oyunlardaki Performansını zaman bulur yüklersem en kısa zamanda sizinle paylaşabilirim ilgilenen arkadaşlara teşekkürler

Cs go 1080p low: 70 80fps
    Cs go 1368p low: 120 130 fps
    Cs go 1024p low: 160 180 fps
    Çözünürlük kalitesini arttırırsanız medium da %25 high icin %40 civari fps kaybı yaşıyorsunuz ben sürekli low da oynuyorum

4 gb üstü gerektiren oyunların testini yapmadım tek yaptığım gta5 di bunda oyunun ilk başlangıcı 768p de 50 55 fps civari iken ram yaklaşık 1 2 dk içinde 4 gb dan fazlasını istediğinde oyun sürekli drop yaşıyor bi 20 fps 50 fps arası sürekli git gel yapıyor islemci gpu kullanımı anlık %40 lara düşüyor bu sebepten kesinlikle 8 gb ram öneririm

Fifa 17 oynadim 768p 60 fps sorunsuzdu
    Pes 17 yine sorunsuz 60 fps sabitti

Dedigim gibi oyun ayirmaksızın tum oyunlarda 83 85 derece ve duruma göre 90 dereceye kadar ısınıyor alan arkadaşlara kesinlikle bununla ilgili ustte yazdığım bakımları yapmalarını öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 11 Mayıs 2017; 16:57:8 >

• Güle güle kullanın
    Sadece işlemci vede ekran kartı son versiyonları değil
    İ5 7200 7. Nesil işlemci ile
    R. m 400 lü seri ekran kartları son çıkanlar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • agah07 A kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam dell in 7200u modeli vardı r7 445 gddr5 ama bana kalırsa m375 ondan çok daha iyi beni cezbedende zaten full hd ekran isikli klavye sshd ve tasarimiydi onun disinda bahsettiginiz modelde yine ortak olan wifi ac olmasi da Bu urunu secmemdeki sebepti tabi 300 400 lira uygun olmasi apayri cezbetti :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1920x1080'de birşey beklemiyorum ama 1366x768 çözünürlükte oyun performansı iyiyse bende alacağım
  • Ekran hususu düşündürüyor du açıkçası,neyse ki iyi çıktı, oyun performansını bekliyorum.

Oyunları da mümkünse 1366 x768 de makul performans verse yeter.

Hayırlı olsun, güle güle kullan.
    Ram arttırdın mı?

• inceleme için çok teşekkürler
  • hayirli olsun. :) nerden aldiniz?

• 313shady kullanıcısına yanıt
    1080p oyun zaten imkansiz hocam film ve gunluk islerde ekranın tadı guzel ama ekran cok daha kaliteli 768p den buna gecınce oyunlara gelince 4gb ram olmasından dolayı oyunlar basta 60 fps sabıtken bı anda fps duraksamaları başlıyo ekran kartı da ışlemcide hız kesiyor ram yükseltmek mecbur bu laptop için ancak modelini vs bilmediğim için açmadan sipariş edemiyorum

• Hocam nereden aldınız? Link atabilme şansınız varmı :) ?

• Ebrar bilgisayar hocam

• hibiskus34 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim :)

• Alsam mı almasam mı kararsız kaldım :/ Euro Truck Simulator 2 ve Cs Go'da test edebilir misiniz hocam?

• erendpt kullanıcısına yanıt
    Ets ederımde cs go için steam vs hesabım yok hocam bi pes 16 oynadım :)

• Ets2 performans testini/videosunu bekliyorum hocam. Zaten ets2 yi açan cs'yide açıyor :) İkisinden birisini deneseniz bana yeter.

• Oyun oynarken işlemci sıcaklıklığını ölebilir misiniz?

• sonyz10c S kullanıcısına yanıt
    hocam msi a.b dan baktığımda işlemci %70 80 çalıştığında 70 derece civarı daha fazlasını oyunlarda görmedim

ekran kartına gelince ise v syinc kapatırsam grafik işlemci 4 gb ram den dolayı tıkanmazsa kendini %100 çalıştırıyor işlemci darboğaz yapmıyor sonuna kadar zorluyor ama eğer bu şekilde devam ederseniz ki ettim :) 88 derece gördü fakat garib bi şekilde kasa nın üst tarafına sıcaklık fazla gelmiyor dolayısıyla el yakmıyor ama fanın çıkışına serçe parmağı falan gelirse 88 derece cavlatıyor :))

tabi bu 88 yarım saat sonunda olmuştu ortalama gördüğüm 70 80 derece arası geziniyor

bende bu sebeple genelde half veya direk v syinc açıyorum grafik işlemci % 70 falan çalışıyor 65 derecelere düşüyor bazen 70 de oluyor ama geçmiyor

kısaca çağresi grafik işlemci full performans çalışmayacak hakikaten 1600 liralık laptopa göre çok çok iyi sonuç verecek bi yapısı var ama işte tek fanla hem 70 derece işlemci hem 70 80 derece grafik kartını soğutmak mümkün olmuyor

denediğim oyunlar

Sniper ghost warrior 2
    gta 5
    crysis 3
    pes 2016
    fifa 15

en zorlayan crysisdi 40 fps üstü 768 de medium ayarda göremedim ha sorsanız 40 fps ideal mi ? ideal

• Hocam Gta5'i hangi ayarlarda oynadınız? Fps ortalama kaçtı?

• erendpt kullanıcısına yanıt
    Gta 5 768p 55 60 fps veriyor medium high karışık sadece medium fix 59 60 ancak bu oyunun ilk 2 dakikasında geçerli oyun 3850mb bellekle başlıyor çok geçmeden daha fazla bellek istiyor drop yaşıyorsunuz oyuna girmeden önce ramle ilgili bilgi de veriyor yenmeyecek diye

Mevzu gta5 ne yapsanız da en düşük ayarda bile 5 gb ve üzeri bellek istiyor eğer 8 12 16 gb bellek yaparsanız gta5 için mükemmel

Keza oynayanlar bilir oyunun açılış sahnesi banka soygunu olan bölümde 3500mb ram istiyordu ve sabit 60 fps ydi o bolumden sonra ram tıkanıyor oyun sürekli 50 fps fen 10 a dusuyor sürekli dalgalanma oluyor

• Bu cihaza 4 gb ram, minimum, ekledin mi harika bir cihaz oluverir.

Soğutma olayına gelince, buna da en iyi çözüm sıkı üfleyen bir soğutucu edinmek lazım.
    Fiyatına göre harika bir cihaz.

Güle güle kullan kardeşim,
    Hem cpu hem de gpu yu 70-75 üzerinde gezdirmemeye bak

• Teşekkürler :)
    Açıkçası almak istiyorum ama Amd'nin optimizasyon sorunları yüzünden soğudum biraz cihazdan. Hayırlısı...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.