Şimdi Ara

Lenovo Z5070 Sistem Kurtarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese selamlar. Lenovo marka z5070 model dizüstü bilgisayarımı alır almaz 240 GB SSD aldım. Sonradan format ya da kurulum işleri ile uğraşmamak için Casper programı ile bilgisayarımda bulunan sabit diskteki verileri olduğu gibi SD'ye aktardım. Hiçbir problem çıkmadı ve şu anda sistemimi kullanmaktayım ancak kafamda bir sürü soru var. Umarım sorularıma cevap alabilirim.

1-Resimde göründüğü üzere kurtarma bölümü adı altıyla birincisi 1000 MB. ikincisi 14,09 GB olmak üzere iki bölüm var. Neden tek bölüm yok ve bu bölümlerin işlevi tam olarak nedir, açıklayabilir misiniz?
    2-Ayrıca bir de 1000 MB. boyutunda oem bölümü bulunuyor? Bu bölümün işlevi nedir?
    3-Bilgisayarımı aldığımda windows 8.1 vardı ve ben o sistemi sorunsuzca windows 10'a yükselttim. Bilgisayarımda recovery, yani sistem kurtarmayı çalıştırdığımda diskin içerisinde bölümlenmiş kurtarma bölümleri bilgisayarı windows 8.1'e mi sıfırlayacak yoksa windows 10'a mı? Yani sistem kurtarma sonrası ben hangi sistemi kullanacağım? Kurtarma bölümlerinde var olan işletim sistemi windows 8.1 mi windows 10 mu? Eğer cevap windows 8.1 ise kurtarma bölümlerini silmemde bir mahsur yok sanırım.
    4-Yükseltme sonrası ürün anahtarlarını kontrol ettim.Windows 8.1 için ayrı, windows 10 için ayrı lisans anahtarları var. Windows 10 için aldığım lisans anahtarı ile yükseltme yapmadan sorunsuzca temiz kurulum yapabilir miyim?

Arkadaşlar cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...
     Lenovo Z5070 Sistem Kurtarma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tornado147 -- 19 Aralık 2015; 17:57:57 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.