Şimdi Ara

Lenovo y570 Tüketici Hak. Hakkında yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Aslen konuyu nereye açacağım hakkında bir fikrim olmadığı için konuyu buraya açmış bulunuyorum. Sorunum Tüketici Hakları mahkemesinde, kusurlu ürün için aranan şartlar ve özellikler. Yaklaşık 16 ay önce aldığım lenovo y570 marka laptopumu bugün 4. kez servisten almış bulunuyorum. 4 kez servise gitmesi sonucunda toplamda 9 adet parça değişmiş bulunmakta. Müşteri temsicilerini aradığım zaman ise her kafadan farklı bir ses çıkıyor ve hiç biri kesin bir cevap verememekle birlikte değişim yapamayacaklarını söylüyorlar. Hukuki yönden, bu konu hakkında kendi haklarımı arayabileceğim bir durum var mı? Çünkü artık servise gidip gelmekten ben bıkmış durumdayım. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bir yardımcı olursa çok sevineceğim. İstendiği taktirde değişen parçaları, tarihe ve servise girme sıralarına göre yazabilirim. Şimdiden teşekkür ederim.



  • Yönetmeliğe göre 1 yıl içerisinde 4 garanti süresi içerisinde 6 defa servise giderse değişim yada para iadesi yapılır ve nazı şartlarıda var 14. maddeyi okuyunhttp://www.ttkd.org.tr/assets/garanti-belgeleri-uygulama-y%C3%B6netmeli%C4%9Fi.pdf
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim fakat garanti süresi içinde 4. kez servise gitmesine rağmen, değişen parça sayısı 9u bulduğu için herhangi bir şey yapma hakkımız yine de bulunmamakta mı ? Bildiğim kadarı ile 4 kere servise gitmesi ve 6 ve üzeri parça değişiminde hukuki işlem başlatabiliyoruz
  • Sizin dediğinizin nasıl olduğunu cevapta yazdım ama bazı sıkıntılar varki müşterinin mağduriyetini doğuruyor buna istineden servisin bir rapor hazırlaması gerekir,eğerki inad ediyorlarsa tüketici mahkemesine baş vurup sıkıntınızı dile getirip bilirkişi tayin edilip tarafsız bir servisçe bakılır sıkıntılar rapor edilir ve söke söke bu iş lehinize gelir sadece biraz uğraşmanız gerekir size 14. maddeyi okumanızı söyledim orada gerekli şeyler yazıyor şuan mağdur durumundasınız ve devamlı makinede sıkıntı meydana gelmekte bunları rapora dökülmesi gerekir.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğini maddeyi hatta daha fazlasını verdiğiniz PDF'te okudum fakat orada parça değişimi ile ilgili herhangi bir bilgi göremediğim için yeniden sormak istedim. Bu gün servis raporlarını istedim ve çıktılarını aldım. 4 adet servis kağıdı ve değişen parçalar aşağıdaki gibidir.

    -Alt kasa
    -Strip cover
    -Strip cover
    -Adaptör
    -Alt kasa
    -Üst kasa
    -KB cover
    -Klavye
    -Strip cover

    Çağrı merkezlerini aradığım zaman sürekli değişim yapamayacaklarını direte direte söylüyorlar. Elimde olan servis kağıtları rapor niteliği taşır mı ? Ve hakkımı hukuki yollar ile aramaya gidersem cihazın 3 ayda bir servise gitmesini maduriyet durumu olarak kullanabilir miyim ?
  • Aynen o madde de bir ibare var kullanıcının arızanın devam etmesi halinde diyor yani siz birçok sorun yaşamışsınız ve arızalar sonucunda makineden verim alamamaktasanız tüketici mahkemesine baş vurun leptopun ederi 1100tl üzeri olduğu için heyet bakmıyor sizi mahkemeye gönderiyor.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Dilekcemi ilgili ekler ile hazirladim haftaya mahkemeye gidecegim. Yardiminiz icin tesekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.