Şimdi Ara

Lenovo y550 menteşe problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
3.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lenovo y550'lerde sıklıkla menteşe vidalarının gevşemesi problemi yaşanmaktadır, bu menteşe vidalarına erişebilmek için,
    öncelikle Notebook pilini çıkartmak gerekiyor.
    Sonrasındaki pilin altındaki 4 adet vida sökülmeli.
    bu 4 adet vidanın çıkarılması ile klavyenin hemen üzerindeki kolonların ve dokunmatik fonksyonlu panelin bulunduğu bölüm serbest kalmaktadır, tuş takımı ile monitör arasında kalan yerden (tam ortasından) üst paneli sıkıca yukarı çekip çıkarmak gerekmektedir (dokunmatik tuşların olduğu, panel çok esnek ve kırılmaz plastiktendir, kuvvetli şekilde çekerek sökülmektedir.) [Ancak dokunmatik tuşlara gelen ince kablo grubu öncesinde soketlerinden sökülmelidir. - panelin altından gözükmektedir.]
    Klavye ile Monitör arasındaki paneli söktükten sonra menteşelerin gevşeyen vidalarına çok rahat ulaşabilirsiniz, menteşe vidalarını sıktıktan sonra paneli aynı şekilde yerine oturtabilirsiniz.

Notebook menteşelerine erişebilmek için başka herhangi bir vidayı sökmenize gerek yoktur, pili çıkarıp ulaşılan 4 adet vida bu iş için yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon79 -- 11 Ocak 2011; 20:55:06 >

• yehhu yıllarrdır bunu arıyordum Ben Çok Sağol gevşek gevşek deli ediyordu beni bu ekran kapağı fakat anlayamadıgım betimleme yerleri, tam olarak çözemedim bi kac adımda resimler ile yardımcı olursan cok memnun olacağım kardeşim( hak verirsinki en ufak hatada herşey berbat olur hiç bişeye benzemez)

-- Birde benim kapak gevşemekle beraber kapak kapanıp açıldıgında bi menteşe yukarı dogru kalkıyor kapağı kapattığımda bi taraf havada kalıyor hafif bastırdığım zaman pıt yerine oturuyor buda gevşeklikle alakalımı yoksa menteşe iflasmı etmiş ?
    quote:

Orijinalden alıntı: Leon79

kolonların ve dokunmatik fonksyonlu panelin bulunduğu bölüm serbest kalmaktadır, tuş takımı ile monitör arasında kalan yerden (tam ortasından) üst paneli sıkıca yukarı çekip çıkarmak gerekmektedir (dokunmatik tuşların olduğu, panel çok esnek ve kırılmaz plastiktendir, kuvvetli şekilde çekerek sökülmektedir.) [Ancak dokunmatik tuşlara gelen ince kablo grubu öncesinde soketlerinden sökülmelidir. - panelin altından gözükmektedir.]
    Klavye ile Monitör arasındaki paneli söktükten sonra menteşelerin gevşeyen vidalarına çok rahat ulaşabilirsiniz, menteşe vidalarını sıktıktan sonra paneli aynı şekilde yerine oturtabilirsiniz.

Notebook menteşelerine erişebilmek için başka herhangi bir vidayı sökmenize gerek yoktur, pili çıkarıp ulaşılan 4 adet vida bu iş için yeterlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaNckasH -- 28 Şubat 2011; 18:55:05 >

• Merhaba, operasyonu yaparken fotograflamamak benim hatam, sizlerin yasadigi sorun ile ayni sorunu yasiyordum, pilin altindaki 4 vidayi soktugunuzde menteselerin uzerindeki aydinlatmali panel serbest kalacaktir, o paneli tam orta (arka) (monitore yakin kisimdan) tutup yukari cekip klavyeden ayirmak gerekiyor, ben ayni tarifi yetkili serviste calisan arkadasimdan alarak sokmustum, sizde rahatlikla yapabilirsiniz.
  • “Birde benim kapak gevşemekle beraber kapak kapanıp açıldıgında bi menteşe yukarı dogru kalkıyor kapağı kapattığımda bi taraf havada kalıyor hafif bastırdığım zaman pıt yerine oturuyor buda gevşeklikle alakalımı yoksa menteşe iflasmı etmiş ”

Problem tamamen gevsemeden (bendede sorun aynisiydi) mentese bu arada ekstra bir hasar almadiysa bence vidanin gevsemesindendir (turkce font icin uzgunum-cep telefonundan kaynaklaniyor)
  • menteselerin uzerindeki aydinlatmali panel serbest kalacaktir, o paneli tam orta (arka) (monitore yakin kisimdan) tutup yukari cekip klavyeden ayirmak gerekiyor

işte tam şu kısmı resimlerle gösterebilirseniz tam olarak nerden tutup cekeceğimi ? çok minnettar kalacağım

birde şu aydınlatmalı panel dediğiniz ortadaki dokunmatik panelin ordaki oynayınca sağa sola giden ışık sistemimi ?
  • çok sağol ya tam da aradığımdı, bizde caps isteriz sadece nerden tutacağımızı göster yeter. tekrar açmana gerek yok yani. :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leon79

Lenovo y550'lerde sıklıkla menteşe vidalarının gevşemesi problemi yaşanmaktadır, bu menteşe vidalarına erişebilmek için,
    öncelikle Notebook pilini çıkartmak gerekiyor.
    Sonrasındaki pilin altındaki 4 adet vida sökülmeli.
    bu 4 adet vidanın çıkarılması ile klavyenin hemen üzerindeki kolonların ve dokunmatik fonksyonlu panelin bulunduğu bölüm serbest kalmaktadır, tuş takımı ile monitör arasında kalan yerden (tam ortasından) üst paneli sıkıca yukarı çekip çıkarmak gerekmektedir (dokunmatik tuşların olduğu, panel çok esnek ve kırılmaz plastiktendir, kuvvetli şekilde çekerek sökülmektedir.) [Ancak dokunmatik tuşlara gelen ince kablo grubu öncesinde soketlerinden sökülmelidir. - panelin altından gözükmektedir.]

Notebook menteşelerine erişebilmek için başka herhangi bir vidayı sökmenize gerek yoktur, pili çıkarıp ulaşılan 4 adet vida bu iş için yeterlidir.

dostum çok teşekkür ederim. dediğin gibi yaptım. vidalara ulaştım ve sıktım.

iyi günler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lenovo N500 Ekran Çatladı
    15 yıl önce açıldı
    DELL G3 ısınma sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Lenovo Z500 Touchpad Soyuldu!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 ay önce g570 aldım.sağ alttaki menteşesinin ordaki vida düşmüş. bi acayip kapanıp açılıyordu. ne kadar sinir bozucu 2aylık alet.başka forum sitelerindede bu konuda şikayetler var.burdaki başka bikonuyada yazmıştım uzatmıyım artık :(

http://forum.donanimhaber.com/m_48888068/mpage_1/f_/key_//tm.htm#52588212

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhoos -- 11 Eylül 2011; 13:26:19 >
  • Teşekkürler, çok yararlı paylaşım oldu,
  • Arkadaşlar kapağı kaldırıyorum çıt sesi geliyo bide fan sıcaklığını çıktığı ızgaranın üzerinde sanki ayrılıyomuş gibi boşluk oluyo anlatabildim mi bilmiyorum ama benim sorunum da mı vida gevşekliğinden ?

edit : Arkadaşlar bugün vidayı çıkartıp yeniden sağlam takayım hatta diğerleriyle değiştireyim dedim sonuç tam bi fiyasko hiç bir vida olmuyo boşa dönüyo delikte mi problem var napmak lazım bi yardım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anılergün -- 1 Eylül 2012; 4:51:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.