Şimdi Ara

Lenovo Y50 Destek (Sorular,Sorunlar ve Çözümleri) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
541
Cevap
21
Favori
38.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fotoroman

    cpu voltaj azaltma için kullanılan program THROTTLESTOP gpu overclock için kullanılan MSI AFTERBURNER aynı anda açılan cpu ve gpu strest testleri P95 ve FURMARK,
    benchmark için 3DMARK11, yüzde 10 performans artışı ve cpu 88i gpu 66yı geçmiyor



    Hocam çok güzel değerler, nasıl yaptığınızı kısaca anlatabilirmisiniz? Ben msi afterburner programında ekran kartı ve ram değerlerini bir türlü ayarlayamadım apply değince değerler sıfır oluyor, yardımcı olursanız sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digi_boy2006 -- 5 Mart 2015; 18:50:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • digi_boy2006 D kullanıcısına yanıt
    kardeş bu msi afterburner beni de fıtık etti hala da kendisiyle tam anlaşabilmiş değilim ama napalım en stabil program bu, yalnız bu anlaşamama sadece overclocku kabul ettirene kadar yoksa sonrasında herhangi bir stabilite sorunu yok, olsa burada siz de yapın diye paylaşmazdım, yardımcı olabileceğim kadarıyla anlatayım biraz karışık ama inş anlatabilirim, öncelikle driverın en son driver olmasın, 344,7.. lu veya daha eski bi tane olması lazım onu yükle, ikincisi programı win7 uyumluluk ve yönetici olarak ayarla, yabancı sitelerde okuduğum bu ikisinden sonra bizimki gibi bir sorun yaşamamışlar, inş sende de bu ikisi yeterli olur, keşke benim sorunum da bunlarla bitseydi ama yeni başlıyor şimdi programda iki türlü hata aldım ben biri cpu core değerini hiç oynatamamam ikincisi dediğin gibi oynatıp sıfıra geri dönmesi, programda ana arayüzde ekran kartı seçme butonunu bul oradan intele çift tıkla sonra tekrar nvidia yı seç ve orada bu iki ekran kartı arasındaki senkronizasyonu gösteren birtane şekil var onu da asenkrona ayarla, bunu yapınca bazen hemen bazen de bikaç kez bu değişimi tekrarladıktan sonradeğişim çubuğu senin de değiştirmene uygun konuma geliyor, sonrasında da artırım işlemini birden en son yapmak istediğin değer yapma yoksa sıfıra dönüyor, gpu için 10ar ram için 50şer filan arttır her arttırışında apply yap, hatta 1,2,3,4,5 olan bu kaydetme seçeneklerine sırasıyla azardan çoğa doğru uyguladığın saat değerlerini kaydet ki sonrasında elinle azar azar arttırma yerine 1apply 2apply 3apply.... diyerek hemen sonuncu maks değerine gelebilirsin, son olarak da eğer ki dediklerimi anladıysan ve başarabilirsen gpuyu 135dan fazla rami 500den fazla overclok yapmanı önermem belki daha yükseklerde de stabildir ama ben kendim en son bu değerlere kadar stabilliğini denedim fazlasını gerek görmediğim için sana da bu işlemi yapın dediğim rahatlıkla fala değerleri de yapabilirsin diyemiyorum, ben gpu +130 ram+490 da kullanıyorum fazlasıyla stabil, şunu da söyliyeyim ben hala programın bu anlattığım işlemine çözüm bulamadığım için bu sana anlattığım prgrama kabul ettirme işlemini bilgisayarı her açtığımda yapıyorum ama en fazla 1-2 dakikamı alıyor eğer birkez başarabilirsen göründüğü kadar zor değil sadece prgram dengesiz, ve dediğim gibi kesinlikle bu dengesizlik stabiliteyi etkilemiyor overcloku kabul ettirdiğiniz an değişiklik yapmadığınız sürece dünyanın en stabil programı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: r00tsecurity

    Sizde WIFI paket düşmesi yaşanıyor mu? Bunu test etmek için;
    Command prompt açın (Windows tuşu+R basın. Açılan pencereye CMD yazın)
    Açılan siyah pencereye alttaki komut satırını yazıp enter'a basın.
    ping -twww.google.com

    Bu işlem saniyede bir google'a bağlanma işlemi yapacak.
    Eğer WIFI sorunu yoksa 5dk boyunca hiç sorun çıkmaz ve devamlı aşağıdaki gibi satırları görürsünüz.
    Reply from 173.194.66.105: bytes=32 time=57ms TTL=45
    Reply from 173.194.66.105: bytes=32 time=67ms TTL=45
    Reply from 173.194.66.105: bytes=32 time=54ms TTL=45
    Reply from 173.194.66.105: bytes=32 time=55ms TTL=45
    Reply from 173.194.66.105: bytes=32 time=57ms TTL=45
    Reply from 173.194.66.105: bytes=32 time=55ms TTL=45
    Reply from 173.194.66.105: bytes=32 time=57ms TTL=45


    Problemsiz WiFi için ekran görüntüsü

    Fakat WIFI kopma varsa o zaman kopma yaşandığı anlarda aşağıdaki gibi bir satır göreceksiniz.
    Request Timed Out

    WiFi sürücünüzün markası ve driver versiyonu da paylaşırsanız daha aydınlatıcı olur.

    hocam ben de arada kopmalar oluyor bu sorunu düzeltmek için ne yapabilirim?

    sürücü markası : broadcom 802.11ac network adapter
    versiyon : 6.30.223.247




  • hocam çözümü bulursan bana da söyle :)
  • sürücü versiyonunu eskiye çektim düzelir gibi oldu ama hala düşmeler oluyor arada
  • işte ben de envayi çeşit ayar yaptım düzeliyor gibi oldu. bi ara kusursuz oldu sonra ertesi gün tekrar eski haline geldi.
    bıraktım artık uğraşmayı.
    hatta bazen evde başka odaya gidince LIMITED CONNECTION (Kısıtlı bağlantı) durumuna geçiyor.
    wifi aç kapa yapınca düzeliyor.
    heralde benim evdeki kablonet modem ile uyumlu değil düşünüyorum.
  • Arkadaslae merhaba, bende araniza katildim. I5 li versiyonunu aldim

    Ilk sayfayi komple taradim fakat window 8.1 ile ilgili bisey bulamadim

    Urunun back up nu dvd ye nasil aliriz ?

    Ayrica sisteme windows 7 kurabilirmiyiz ?

    Acikcasi uzerindeki hardis varken sistemi dvd ye yedekleyip sokucem
    Daha sonra 256 gb ssd takip windows 7 kurmak istiyorum
    Windows 8.1 oyunlarda falan baya bas agritiyo, dun aldim oyun denemsi yapim dedim bi turlu acamadim durmadan cesitli hatalar verdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @flexii_87 denetim masası > sistem ve güvenlik > işlem merkezi > kurtar... buradan kurtarma sürücüsü oluştur. denetim masası > sistem ve güvenlik > işlem merkezi > dosya geçmişi(sol altta) > sistem görüntüsü yedekleme(sol altta)... dvd yerine hdd ye alsan daha kolay olur, 5-6dvd sistemi saklaman gerekir aksi taktirde...
    Ayrıca win8.1de ben hiç bir sorun yaşamadım, samsung evo 850ssd ile 4sn de açılıyor pc

    @Bow Tie & @r00tsecurity
    Sizdeki wireless kart broadcom mu? Benim Y5070 deki Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7260 ve en ufak sorun yaşamadım şu ana kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focal_point -- 6 Mart 2015; 20:03:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onder84

    Arkadaşlar bu Y50 modelinden 4200H işlemcili gtx860M 4gb 1600mhz ram yeni aldım.. (Vatan bilgisayardan almış olan birisinden 4 aylık kullanılmış olarak 2. el aldım).. Burada da okuduğum şeylere cevap olarak bazı noktalara değinmek ve kendi tecrübemi paylaşmak istiyorum:

    Gördüğüm kadarıyla bir Harddisk'ten ses gelme sorunudur yazılmış gidiyor, öncelikle bu durum hakkındaki yazımı dikkatlice okumanızı tavsiye ederim:
    Bilgisayarı aldığımda bu sese özellikle en ufak sesin bile olmadığı bir ortamda dikkat ettim ve kulağımı kasaya yakınlaştırarak ancak duyabildim. Yani normalde fark edilemeyecek kadar düşük bir tıkırtı sesi geliyor. Ancak bu çok nadir oluyor, bir süre aralıklı devam ediyor ve kendiliğinden kesiliyor. Çok uzun bir süre boyunca bir daha da olmuyor.
    Ben zaten klasik HDD hızlarından memnun olmadığım için gittim SSD aldım ve eskisini söküp, kendim taktım. Ancak çok ilginç bir şeyle karşılaştım, aynı tıkırtı sesi yine devam ediyor.. Evet belki de inanmayacaksınız ama bu sesin HDD ile hiç bir ilgisi yok, bunu ispatlamış oldum böylelikle.. SSD'den ses gelme ihtimali olmadığına göre, bu tıkırtı başka bir parçadan geliyor bundan emin olabilirsiniz.. Ve sesin en yakın kaynağı ise SuperBass'ın (laptopun altındaki) olduğu yer. Oralarda bir parça buna sebep oluyor ama nedir hala bilemiyorum. (Belki kasayı tekrar açınca o parçanın da ne olduğunu bulurum)..
    Yani pc'de kesinlikle HDD kaynaklı bir arıza , ses vs bulunmuyor.. Kaynak başka..

    SSD'yi takmak için kasayı açınca oldukça iyi dizayn edilmiş ve kanallı soğutma sistemleriyle desteklenmiş bir yapı bulunuyor, bu açıdan oldukça profesyonel yapmışlar diyebilirim..

    Ses kalitesi şuana kadar gördüğüm ve bizzat test ettiklerim içinde en üst düzey olanlarından birisi, bu kesin..

    Klavyesinde hiç bir sorun göremedim, yaşamadım da.. Ancak touchpad'de bazen duraksamalar oluyor kaydırırken, neden olduğunu çözemedim. (mouse kullandığım için de fazla umursamadım).

    İşlemci 4200H olduğu için son kapasite kullanınca soğutması için fan sesi artıyor haliyle ama bu sesin yüksek olduğunu söyleyemem. Her H Serisi kullanan laptopta aynı derecede oluyor benim gözlemlediğim kadarıyla..

    Isınma problemi ise neredeyse yok gibi.. 5-6 saat boyunca Call of Duty Advanced Warfare oynadım ve sadece klavyenin sol kısmında normal derecede ısınma oldu. Bundan daha az ısınabilecek Pc var mı piyasada bilmiyorum, o kadar ayrıntılı test edemedim.

    En çok konuşulan meselelerden birisi de ekran olmuş.. Bu ekran 1920x1080 Full HD ve hakkını veriyor bence.. 4K çözünürlüğünde videolar izlerseniz youtube üzerinden, ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız. Ancak Full HD ekranı laptoplarda kullanınca (diğer markalarda da) bazı ekstra görüntü ayarları yapmanız kaçınılmaz oluyor. Yapmazsanız, simgeler resimler vs bulanıklaşma olabiliyor. Ya da çözünürlüğünüzü bir kademe düşürmeniz gerekebilir.. Ekran, açısal olarak da tatmin edici. 180 derece görüş açısı yok tabi ki (150 civarlarında görüş açısından tamamen çıkıyorsunuz) ama bu fiyata gayet iyi ve idare eder bir ekran kalitesi var.

    Bunlar dışında, bir kaç yazıda da okudum, bazen yavaşlamalar oluyor diyorlar.. Bunun nedeni ise tamamen 4GB ram ile alakalı.. Çok program açıp uzun süre pcyi yeniden başlatmayınca şişme oluyor evet. Zaten Lenovo'nun default yazılımları epey bir tüketime neden oluyor. Kesinlikle 70-80 lira daha verip bir 4gb ram daha almak lazım (henüz ben de almadım, yakında alırım)..

    SSD harddiski takınca Windows8.1 açılma hızı ilk Lenovo yazısını gördükten itibaren 11 saniye civarlarında oluyor. (Masaüstü simgelerinin tam olarak gelmesine kadar geçen süre). Kapanma hızı da aynı sayılır.

    Şarjı yüzde100 dolu iken, oyun vs oynamadan normal kullanımla ne kadar gidiyor bilmiyorum henüz test edemedim. Ancak Lenovo Energy Manager programını kesinlikle kullanın ve ihtiyacınız olmadığı sürece bataryayı kesinlikle yüzde100 şarj etmeyin. O programdaki koruma modunu açarsanız yüzde 70'e kadar şarj edip kapatıyor ve bu uzun ömürlülük açısından çok çok önemli bir konu. (Bundan önce 6 sene boyunca kullandığım Samsung'da da aynı olay vardı ve 6 sene sonunda hala şarjı 35-40 dakika gidiyordu.)

    Klavye, ses, kasa, soğutma teknolojisi ve kanalları, şıklık, GTX860m kart, H serisi işlemci gibi piyasa pclerine göre avantajları oldukça fazla olan bir alet olduğunu söyleyebilirim. Fiyatına göre aylarca araştırmama ve beklememe rağmen bundan iyisini bulamadım, zaten bir kaç marka dışında bunları bir araya getiren yok piyasada..

    Şuan aklıma gelenler bunlar oldu, yazdığım ufak tefek şeyler dışında hiç bir problem göremedim. Umarım çıkarmaz da.. Bu fiyatlarda emin olun bundan iyisi yok Türkiye'de.. Monster, Victor, MSI demeyin çünkü hepsini tek tek inceledim ve bu incelikte, bu şıklıkta ve optimize çalışma ayarlarında bir laptop piyasada mevcut değil. Konfigürasyon ve fiyat olarak bu saydıklarım içinde aynı özelliklere sahip aynı fiyatlarda aletler var tabi ki, ama dediğim gibi onları bir arada çalıştıran kasa, ses, ısınma, ağırlık, incelik vs gibi kavramlar sadece bu alette mevcut.. Deneyin, göreceksiniz.

    Sorularınız, merak ettikleriniz olursa yazabilirsiniz, bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım..
    Bu arada kasayı kendim açıp SSD'yi taktığım için garantisi bozuldu mu bilmiyorum. Böyle bir risk var olabilir, buna dikkat edin. Ama gidip de servise iki vida sökmesi için 70-80 TL para vermek çok anlamsız. Ama garantinin bozulması için de bıraktığım tek iz , vidaların içindeki tornavida izleri.. Onun dışında zaten çok basit ve kompakt şekilde açıp kapatabiliyorsunuz, herhangi bir bandrol vs yok..

    Yardımcı olabilmişimdir umarım.. Ama ilk başta yazdığımı tekrar edeyim.. O tıkırtı sesi Harddisk'ten gelmiyor, bundan eminim test ettim onayladım:) Bu aleti alın tavsiye ederim. Sorun çıkarırsa da garantiye verin gitsin yenisini vermek zorundalar sonuçta..

    Hocam merhabalar

    Mobilde 10sayfalim bolumde gercekten tek denilebilcek faydali bilgileri paylasmissiniz, sayfalarin cogu bos bilgi ile dolu, agziniza saglik

    Benim size danismak istedogim bisey var, ssd takmyi dusunuyorum uzerinde gelen lisansli wind. 8.1 iri yeni ssd hardiske yukleyebilirmiyim ve nasil yapacagim ?

    Yardimci olabilirmisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: focal_point

    @flexii_87 denetim masası > sistem ve güvenlik > işlem merkezi > kurtar... buradan kurtarma sürücüsü oluştur. denetim masası > sistem ve güvenlik > işlem merkezi > dosya geçmişi(sol altta) > sistem görüntüsü yedekleme(sol altta)... dvd yerine hdd ye alsan daha kolay olur, 5-6dvd sistemi saklaman gerekir aksi taktirde...
    Ayrıca win8.1de ben hiç bir sorun yaşamadım, samsung evo 850ssd ile 4sn de açılıyor pc

    @Bow Tie & @r00tsecurity
    Sizdeki wireless kart broadcom mu? Benim Y5070 deki Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7260 ve en ufak sorun yaşamadım şu ana kadar.


    Hocam bilgiler icin cok tesekkur ederim

    Hardiskim var, boyle bisey mumkunmu ? Ben baya eskilerde kaldim(okul bitirme askerlik vs.)

    Eve gidince alicam yedegini, az once 4gb ram ilave ettim kingstom marka idi, uzerindeki samsung

    Actim bilgis. herhabgi bir uyumsuzluk gostermedi ilerleyn zamanlarda sorun cikartmaz umarim

    Oyun olayina gelince hazir kuruus assasins creed 4 var hazir kurulmus acmaya calistim defalarca hata aldim googledan arastiri gerekli guncellestirmelride yaptim fakat acamadim

    Bu arada laptop icersinde o kadar fazla program geliyoki hangileri gerekli gereksiz bilmiyorum, ana baslikta bunlardan bahsedilebilir

    Acikcasi icindekilerinden cogundan kurtulmak istiyorum, ayni sey gibi dusun google in cikardigi saf android yuklu nexus gibi bos olsun gerekli olanlari ben daha sonra yuklim gibi

    Eve gidince incelicem, isten gucten vakit bulamadim hafta sonu baya cozerim herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • evet hocam broadcom. ben de 1 ay kadar sorunsuz kullandım son zamanlarda başladı bu oyunlarda ani ping artışları oluyor can sıkıcı olmaya başladı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mavi AT -- 6 Mart 2015; 23:51:32 >
  • flexii_87 kullanıcısına yanıt
    @flexii_87 SSD yi takmadan size söylediğim yöntem ile yüklü windowsunuzun kurulu halini herşeyiyle yedekleyip yeni ssd ye direk aktarabilirsiniz veya harddisk klonlama programları var eski diskinizi direk ssd ye aktarıp daha sonra diskleri yer değiştirebilirsiniz ama bunun için ssd nizi usb den bağlamak için bir hard disk kutusu benzeri cihaza ihtiyacınız olur. Klonlama yazılımı samsung ssd ler ile direk geliyor bunuda ek olarak belirteyim. Yok ben temiz sıfırdan windows kuracağım diyorsanız da microsoftdan direk win 8.1 indiriyosunuz, bir flash belleğe program otomatik atıyor, HDD yerine SSD yi takıyorunuz, flash belleği pc ye takıp açtığınızda direk kurulum yapılıyor. Windows key'i biosda gömülü olduğu için key ile uğraşmıyorsunuz otomatik lisanslıyor :)

    Ben samsung evo 850 aldım, usb 3.0 belleğe windowsu atıp temiz kurulum yaptım, kurulum 6-7dk sürdü, temiz kurulumla 4sn gibi bir açılış zamanı yakaladım...
    SSD için kasayı sökerken fan çıkışlarının bulunduğu kısımdaki kasayı tutan tırnaklara dikkat etmenizi tavsiye ederim biraz kırılgan yapıdalar ve izlediğim videolardaki gibi kolay açılmadı, kredi kartı gibi kasayı çizmeyecek bir şyin kenarıyla hafif hafif enleştirerek sökün mutlaka.

    Windows yedekleme sistem görüntüsü yedekleme yaparken size sürücü seçimi soruyor veya dvd lere bölüştürmek gibi seçeneklerde var, harici diskiniz varsa onu kullanabilirsiniz, ama unutmayın ki kullanılacak partition boş olmalı, boş değilse formatlamak lazım veya 5-6gb lik yeni bir bölüm oluşturabilirsiniz.

    Temiz kurulumdan sonra Lenovo Energy Manager, Lenovo Settings ve Ses kartı sürücüsü(Dolby Digital Plus için) haricinde hiç birşey yüklemedim ve gayet memnunum. diğer programlar işe yaramaz bence... kurulu programlara bir bakın işlem yapmadan önce sizce gerekli olan varsa onların kurulumunu yaparsınız.

    @Bow Tie Gariptir ki bendeki wireless kartı intel, demek ki farklı bileşenlerle üretim yaptılar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: focal_point

    @flexii_87 SSD yi takmadan size söylediğim yöntem ile yüklü windowsunuzun kurulu halini herşeyiyle yedekleyip yeni ssd ye direk aktarabilirsiniz veya harddisk klonlama programları var eski diskinizi direk ssd ye aktarıp daha sonra diskleri yer değiştirebilirsiniz ama bunun için ssd nizi usb den bağlamak için bir hard disk kutusu benzeri cihaza ihtiyacınız olur. Klonlama yazılımı samsung ssd ler ile direk geliyor bunuda ek olarak belirteyim. Yok ben temiz sıfırdan windows kuracağım diyorsanız da microsoftdan direk win 8.1 indiriyosunuz, bir flash belleğe program otomatik atıyor, HDD yerine SSD yi takıyorunuz, flash belleği pc ye takıp açtığınızda direk kurulum yapılıyor. Windows key'i biosda gömülü olduğu için key ile uğraşmıyorsunuz otomatik lisanslıyor :)

    Ben samsung evo 850 aldım, usb 3.0 belleğe windowsu atıp temiz kurulum yaptım, kurulum 6-7dk sürdü, temiz kurulumla 4sn gibi bir açılış zamanı yakaladım...
    SSD için kasayı sökerken fan çıkışlarının bulunduğu kısımdaki kasayı tutan tırnaklara dikkat etmenizi tavsiye ederim biraz kırılgan yapıdalar ve izlediğim videolardaki gibi kolay açılmadı, kredi kartı gibi kasayı çizmeyecek bir şyin kenarıyla hafif hafif enleştirerek sökün mutlaka.

    Windows yedekleme sistem görüntüsü yedekleme yaparken size sürücü seçimi soruyor veya dvd lere bölüştürmek gibi seçeneklerde var, harici diskiniz varsa onu kullanabilirsiniz, ama unutmayın ki kullanılacak partition boş olmalı, boş değilse formatlamak lazım veya 5-6gb lik yeni bir bölüm oluşturabilirsiniz.

    Temiz kurulumdan sonra Lenovo Energy Manager, Lenovo Settings ve Ses kartı sürücüsü(Dolby Digital Plus için) haricinde hiç birşey yüklemedim ve gayet memnunum. diğer programlar işe yaramaz bence... kurulu programlara bir bakın işlem yapmadan önce sizce gerekli olan varsa onların kurulumunu yaparsınız.

    @Bow Tie Gariptir ki bendeki wireless kartı intel, demek ki farklı bileşenlerle üretim yaptılar...

    hocam bilgiler için çok teşekkür ederim çoğu şey kafamda oturdu şuan, ssd bu pazartesi günü alabilirim, sonrasında windows 7 kurmayı düşünüyorum

    wind. 8.1 sıkıntılı sabahtan beri far cry 4ü kuramadım

    son bi sorum daha olacak, şimdi ben hardiske window 8.1 in back up nı aldım yükleme yaparken 22 gb alan sordu fakat 12 gb bi alan kaplıor

    şimdi ben benim cihaza winw 7 yüklettirsem ve daha sonra ilerleyen zamanlarda tekrar kendi içerisinde yüklü gelen orjinal wind. 8.1 aldığım back up tan yükleyebilirmiyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flexii_87 -- 7 Mart 2015; 21:06:35 >




  • flexii_87 kullanıcısına yanıt
    İstediği alandan daha az yer kapladığını biliyorum ama arada ne kadar fark oluyor bilmiyor, ben kurulu programlarımla birlikte toplam 45gb lik c sürücümü yedekledim 35gb gibi bir yer tuttu. Ne kadar alan kapladığına sürücü özelliklerinden mi baktınız, yoksa klasör özelliklerinden mi? klasör özelliklerinden baktıysanız yanlış bilgi verebiliyor içerisindeki diğer klasörlere yönetici izni olmadan erişemediği için... içiniz rahat etmediyse yedeği silip tekrar yedekleme yapın, yine aynı yer tutuyorsa sorun yoktur

    Tabi ki istediğiniz an 8.1e geri dönebilirsiniz. win 7 yükleyip daha sonra ilerde geri dönüş için yapılabilecek en basit ve ek program gerektirmeyen kurulum bence bu :)




  • focal_point F kullanıcısına yanıt
    bendeki de broadcom.

    netmaster kablosuz modem ile belki uyumsuzdur diye düşünüyorum.
    airties olsaydı daha düzgün çalışırdı heralde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: focal_point

    İstediği alandan daha az yer kapladığını biliyorum ama arada ne kadar fark oluyor bilmiyor, ben kurulu programlarımla birlikte toplam 45gb lik c sürücümü yedekledim 35gb gibi bir yer tuttu. Ne kadar alan kapladığına sürücü özelliklerinden mi baktınız, yoksa klasör özelliklerinden mi? klasör özelliklerinden baktıysanız yanlış bilgi verebiliyor içerisindeki diğer klasörlere yönetici izni olmadan erişemediği için... içiniz rahat etmediyse yedeği silip tekrar yedekleme yapın, yine aynı yer tutuyorsa sorun yoktur

    Tabi ki istediğiniz an 8.1e geri dönebilirsiniz. win 7 yükleyip daha sonra ilerde geri dönüş için yapılabilecek en basit ve ek program gerektirmeyen kurulum bence bu :)

    Hocam yardimlariniz icin cok tesekkurler cogu seyi hallettim gibi

    Bi tek ssd kaldi, dun incelemek amacli laptobu actim fan temizligi termal macun yenilenmesi vs. Bakma icin rahatca sokulup yapilabilir Suan ihtiyaci yok ilerleyen zamanlarda yaparim

    Ssd olayina gelince, uzerinse 500 gb hhardisk geliyodu fakat hardisk segate marka 500gb sshd ve 8 nand flash yaziyo, acaba hardisktr 8gb lik ssd mi mevcutki ?

    Bilgisayarin acilip kendine gelmesi 15 saniye kapanmasi ise 20saniye suruyo

    8 gb lik nand flasi sistemmi kullaniyoki acaba

    Ve ayrica ssd ler cidden cok pahali almisken 500gb lik almayi dusunuyorum, biraz beklesemmi acaba
    Yurtdisi isi yapmayi dusunuyorum arkadaslar gidip geliyo
    Samsun evo 850-500 gb 208 dolar

    Soyle 1 yila dusermiki? Beklemey degermi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • flexii_87 kullanıcısına yanıt
    8gb lik ssd mevcut fakat bu ssd alanında bulunacak verileri sistem kendisi otomatik ayarlıyor. bu da çok kullanılan verilere hızlı erişim sağlıyor.

    ben bütçem dahilinde 250gb samsung evo 850 aldım 400tl ye, içinden çıkan hdd yide 50tl lik disk kutusuna koydum, depolama sorunu yaşamıyorum. ama herkesin ihtiyaçı farklı, size nasıl uygunsa o şekilde yapmalısınız. yıllar ilerleyip teknoloji geliştikçe fiyat hep düşmüştür ama dolar kuru ne getirir, yeni çıkan modeller ne kadar daha pahalı olur bilemiyorum. ilk ssd mi corsair force gt almıştım sanırım 4yıl felan oldu, 128gb lik modeline 550-600tl gibi bir fiyat ödemiştim şimdi çok daha ucuza 256lığını aldım :) eğer imkan var ise ben olsam en kısa zamanda yurtdışından getirtip kullanırdım :) pc ye 3100tl para verdim ve bu pc nin dar boğaz kısmı kesinlikle hdd...
  • flexii_87 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Rica ederim işinize yaraması önemli olan bu yazılanların..
    Sorunuza gelince; ben SSd'yi taktım ve yeni bir windows 8.1 pro yükledim sıfırdan. Yani orjinalini kullanmadım çünkü o biraz uğraştırıcı geldi bana.. Lenovo back up ile mevcut sisteminizi eski HDD'nize yedek alın olduğu gibi (Lenovo'nun programıyla basit bir şekilde yapılabiliyor) , daha sonra SSD'yi harici harddisk olarak kullanacak şekilde normal olarak açın pcyi .. (Box ile usb'den bağlanabilir).. Sonra aldığınız yedeğin geri yüklemesini bu SDD ye yapın, menüden seçerek.. Sonra orjinal hdd yi cıkarın ve sadece SSD kalsın pc üzerinde, kasaya takılı vaziyette yani usb olarak değil artık .. Bilgisayarı açınca yine orjinal windows unuz olacaktır kaldığınız yerden devam edersiniz.. Bu bir yöntem tabi , başka arkadaşlar da farklı yöntemler önermişti forumda ama uğraştırıcı olabiliyor bunlar ve sorun da çıkabiliyor kimi zaman.. Tavsiyem orjinal Windowsu unutun gitsin , illa kullanacağım derseniz de bu şekilde yapabilirsiniz.
    İyi günler dilerim.




  • arkadaşlar ankara vatan bilgisayardan i5 modelini almıştım iade ettim.Birebir değişim hakkım duruyor Şuan fiyatlar ortada eğer biraz daha uygun fiyata almak isteyen olursa kuponumu satabilirim.Ben model beğenemediğim için ve birazda sıkıştığım için yeni cihaz almadım şuan maglum 2800 civarı fiyatı var daha uygun almak isteyen olursa bana ulaşsın
  • Laptopun harddiski sesli çalışıyor.. Aslında beni fazla rahatsız etmedi ancak neredeyse çalıştığını anlamayacak derecede sessiz olduğunu söyleyenler var..

    COMODO IS yükledim. Bugün çokça Kişisel bilgisayarınız sorunla karşılaştı yeniden başlatılacak hatası aldım. Hata kodu:UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP

    Sistem geri yükleme yaptı Comodo silinmiş McAfee sildi sanırım..

    Yani sorunsuz bir teknolojik ürünle karşılaşsam şaşardım zaten. Tüm dertler bu kadar olur umarım..

    Touchpad biraz gevşek gibi boşluklu gibi duruyor geneli böyleyse problem yok fazla kullanmıyorum zaten normalde de sıkıntı yaratmaz..
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.