Şimdi Ara

LENOVO VİBE Z2 PRO 'K920' -ANA KONU- (Yeni Yazışma, Geliyor..) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.326
Cevap
33
Favori
91.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trkkrsy

    quote:

    Orijinalden alıntı: utkubey777


    quote:

    Orijinalden alıntı: murat_ozen0707

    hocam ekran parlaklıgını ortaya getirip wifi 3g hep acık olup kaç saat ekran acık kalma süresi alıyorsun ekran görüntüsünü paylasırmısın ? zaten forumdonannım telefon görüşmesi whatsap messenger seklinde kullanıyorum oyun oynamam bu sekilde test edermisiniz şarjını???? paylasırsanız sevinirim şarj performansı almamda etkili çünki...

    Aynen bende merak ediyorum kullanan arkadaşlar paylasirsa sevinirim bu telefonu alırsam benim açimdan uzun pil ömrü için alacagim yoksa bu fiyatta alternatifi alınacak model çok var

    belirtmiştim...


    3. Sarj suresi anlatilmaz yasanir. Ekran parlakligi full, 3g, wifi, gps acik, whatsapp, face gun boyu aktif sekilde kullaniliyor, kamerasi ile is icabi ya da keyfii cekimler yapiliyor, isim geregi cift hat aldim, gun boyu aktif sekilde telefon gorusmesi ki adrese dayali bir iste calisiyorum kimi musteride kapisinda musteriyi gorene kadar yer tarifi alarak gidiyorum. Ve buna ragmen sabah 8 sarjdan aldigim tel. Aksam 17:30 'da hala %40-50 arasi seviyelerde. Onu da evde kullanirken bitirmeye calisiyorum artik :)


    sen ekran parkalıgını ortaya cekip kullandın sekilde kullanıp sarjın yuzde 2 lere düşünce ekran süresi var pil uygulamasının içinde onu burda paylasırmısın daha saglıklı olcak hocam kırma bizi:))) ve cektigin fotolarıda paylasırsan sevinirim:))))))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_ozen0707 -- 15 Şubat 2015; 21:28:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ukkaşe

    wifi 3g her zaman açık bluetooth günde 2-3 saat açık gps çinde iken günde 2 saat falan açardım burada hiç açmıyorum ekran ışığı otomatikte whatsapp değilde alternatifi wechat facebook ayrıca messenger devamlı açık çok yoğun kullanımda akşam yatmadan önce ne kadar uğraşsamda şarjı %20 den aşağı düşüremiyorum ,

    Bitmiyor arkadaş şarjı

    ekran parkalıgını ortaya cekip kullandın sekilde kullanıp sarjın yuzde 2 lere düşünce ekran süresi var onu burda paylasırmısın daha saglıklı olcak kaç saat performans vercek :))))) (oyun oynamaksızın test edersen daha saglıklı olur) :)




  • Hakankc H kullanıcısına yanıt
    sony zaten sıkıntılı cihaz hocam servisi olsun mekanık ariza olsun z1 ve z2 alanlarda cok sikayet var güle güle kullanın 3 tane lenovo telefon kullandım tas gibiydi sıkıntı yaratmadı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: utkubey777


    quote:

    Orijinalden alıntı: murat_ozen0707

    hocam ekran parlaklıgını ortaya getirip wifi 3g hep acık olup kaç saat ekran acık kalma süresi alıyorsun ekran görüntüsünü paylasırmısın ? zaten forumdonannım telefon görüşmesi whatsap messenger seklinde kullanıyorum oyun oynamam bu sekilde test edermisiniz şarjını???? paylasırsanız sevinirim şarj performansı almamda etkili çünki...

    Aynen bende merak ediyorum kullanan arkadaşlar paylasirsa sevinirim bu telefonu alırsam benim açimdan uzun pil ömrü için alacagim yoksa bu fiyatta alternatifi alınacak model çok var

    Merak edıyoruzz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_aysen -- 16 Şubat 2015; 9:04:32 >




  • kullanan arkadaşlardan yorumlar bekliyoruz
  • niye hiçbir türkçe sitede inceleme videosu yok bu ürünün, sadece fuarlardan ön inceleme var
  • demiyim demiyim demiyim... bulamadım arkadaş. nereden bakıcam şu pil durumuna_?

    telefon hakkında > pil durumunda pil kullanımı ile ilgili bi bölüm gelmiyo.

    üçüncü parti yazılım ne var bununla ilgili_?
  • Güç yöneticisi -güç tuketimi-donanim bölümünde ekran suresi yazıyor.En kötü 6,5 saat, suana kadar en iyi 8,5 saat ekran suresi aldım. Yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum telefonu. Bu arada gün içinde telefonu çok sık uyandıran birisi olarak benim için çok iyi bir değer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustekin77

    Güç yöneticisi -güç tuketimi-donanim bölümünde ekran suresi yazıyor.En kötü 6,5 saat, suana kadar en iyi 8,5 saat ekran suresi aldım. Yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum telefonu. Bu arada gün içinde telefonu çok sık uyandıran birisi olarak benim için çok iyi bir değer.

    hocam ekran parlaklıgı orta sevide dimi?? 3g ve wifi acık olup oyun oynamadan telde görüşme facebook whatsap nette takılıosunuz dimi???
  • telefonu alan arkadaşlardan yorumlar bekliyoruz bende alıcam ama biraz paylaşım yapılsa
  • Öncelikle arkadaşlar çok fazla vakit bulamıyorum bunun için kusura bakmayın. Merak edenler için ben kısa bir özet geçeyim. İnceleme gibi algılanmasın lütfen.
    Telefon yekpare metal kasaya sahip bir telefon. Hatları, özellikle arka alt ve arka üst çok keskin geliyor. Buralara alacak darbelerden belli bir zaman sonra kesinlikle tırtık tırtık olacaktır. Ses tuşu ile ergonomik bir sorun yok fakat açma kapama tuşu tasarımda ki içe doğru eğimden dolayı bazen elinize oturmayabiliyor. Buralarda herhangi bir işçilik hatası ya da sallanma, ses yapma gibi bir durum söz konusu değil. Çerçeveler oldukça ince Ben LG G2 den geçtim bu telefona geçmeden hemen öncede note 2 kullandım kısa bir süre, çerçeve olayının farkını note 2 kullanınca anladım. Tek elle kullanmak telefonu bazen sıkıntı olabiliyor ama yazılımsal olarak ekran küçültebiliyorsunuz zorda kaldığınızda. Arkadaki kamera çıkıntısı telefonu düz bir zemine koyupta yazı yazmaya çalıştığınızda problem oluyor çünkü düz durmuyor. Genel anlamda telefonun kasası elinize aldığınızda üst sınıf bir telefon havasını veriyor, bu konuda hiç bir şüphe yok. Telefonun ön yüzeyinde marka ya da logo olmaması da bence bir artı. Donanım olarak Snapdragon 801AC, 3GB Ram, 32GB Dahili hafıza var. maalesef harici hafıza kartı takılamıyor. En azından ben denedim çalışmadı zaten oturtamadım. Forumda bununla ilgili yazanlar vardı, bende çalışmadı. 3,5mm kulaklık çıkışı telefonun üstünde. Ben Xiaomi Piston 2 ile kullanıyorum.
    Ses çıkışı tatminkar. Kimse kötü diyemez. İçinden çıkan kulaklıklar bence yeterli değil, dediğim gibi Xiaomi Piston 2 fiyat performans olarak çok başarılı bir ürün satın alıp kullanılabilir. Donanım olarak beni şimdiye kadar hiç üzmedi yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Kamerası oldukça başarılı Profesyonel modda bir çok ayarı manuel yapabiliyorsunuz ve oldukça tatmin edici sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Ben en çok HDR yi başarılı buldum. Aynı dönemde eve bir tanede Huawei Mate 7 aldık. Kamerası kıyaslanamaz bile. Düşük ışık Çekimlerinde kumlanma bir cep telefonu için başarılı sayılır. Noise çok fazla göze batmıyor. (Tabi bunları söylerken olaya cep telefonu olarak bakıyorum) Ben oldukça başarılı fotolar çekebildim bunuda belirteyim. Donanımda son olarak bataryaya değinirsem 4000 mAh pil bana en kötü 6,5 saat ekran açıklığı verdi. Şu ana kadar da en iyi 8,5 saat aldım.
    Bu süreleri ise ağırlıklı olarak whatsapp, Facebook, Taptu, Flipboard, thumblr, yolda Deezer dan müzik İnternet UC Browser oyun olarak da TwoDots kullanarak aldım. Bütün bunları yaparken genelde 3G açık (bazen 2G ye döndüğümde olmuştur) Wifi hep açık senkronizasyon kapalı, konum pil tasarruf modunda Ekran parlaklığı ortaya yakın yerlerde iken elde ettim ekran parlaklığını çok açmanıza gerek yok çünkü 2K ekran şu ana kadar gördüğüm en iyi ve en parlak ekranlardan biri. Elinize aldığınızda kesinlikle bana hak vereceksiniz. Kıyaslama yapmanız açısından, bilenler için söylüyorum G2 den daha iyi bir pil performansı var. G2 de beni hiç üzmemişti ama Z2 Pro çok daha iyi. Akşam eve geldiğimde pilim %40 civarında oluyor. Ben genelde saate bakmak ya da bildirimler için telefonu çok sık uyandıran birisiyim. Bunu da belirteyim. Normal kullanımda 2 gün götürebilir ya da akşam saat 5 gibi şarj isteyebilir diye düşünebiliyorum. Bu arada telefonun deep sleep i harika, resmen ölüyor telefon gecede %1 ya gidiyor ya gitmiyor. Tabi buna kuracağınız uygulamalar da etki edebilir ama ben bir problem yaşamadım. Yazılım olarak da 4.4.2 Kitkat var telefonu ilk açtığınızda 2 tane güncelleme geliyor ufak çaplı. Arayüz çok akıcı ve çok stabil en ufak bir takılma yaşamadım. Telefonu hiç kapatmadan 10 gün kullandım. Bu benim alışkanlıklarım için bir rekor. Arayüz MIUI tarzında uygulamalar menüsü yok. Sadece biraz daha anlaşılabilir olabilirmiş. Çünkü arkadaşların yazdığı gibi ekran süresini bulmanız bile zaman alabiliyor.
    Birde geliştirici seçeneklerinden saf android arayüzüyle Vibe UI arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Çok basit bir şekilde veri kaybı olmadan bu işlem gerçekleşiyor. Sakın ART moda almayın hard reset den başka şansınız yok geriye dönmek için çünkü telefon açılmıyor. Ben yaklaşık 20-25 dk bekledim açılmıyor.
    Sonuç 1.900 TL lik bir telefon neredeyse 5,5 inç boyutunda size 6 inç vaad ediyor. Sanal tuş yok ekranın hepsi sizin. Yağ gibi akan stabil kaya gibi bir arayüz, oldukça tatminkar bir kamera, çok iyi pil performansı, Harika bir ekran, Güçlü donanım. Bu listeyi uzatabilirim. Ben note 4 almadım mate 7 de almadım ama arada kullanıyorum. (Mate 7 benim için biraz hayal kırıklığı) İlk defa benim için telefonda sıradışı bir markaya yöneldim. Kullandığım ultrabook Lenovo yoga 3 pro Türkiye'de ilk alanlardanım. Kutusundan arızalı çıktı. Servisteki arkadaşlar ilk defa görüyorlardı. İki günde yenisini aldım en ufak bir pürüz yaşamadım. Yani servis olayında da problem yaşayacağınızı düşünmüyorum. Eğer Note 4 ün 2.200 TL olan fiyatını normal buluyorsanız bu telefon için de 1.900 Tl bence normal. Yurt dışı fiyatlarını işin içine sokarsanız durum değişebilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustekin77

    Öncelikle arkadaşlar çok fazla vakit bulamıyorum bunun için kusura bakmayın. Merak edenler için ben kısa bir özet geçeyim. İnceleme gibi algılanmasın lütfen.
    Telefon yekpare metal kasaya sahip bir telefon. Hatları, özellikle arka alt ve arka üst çok keskin geliyor. Buralara alacak darbelerden belli bir zaman sonra kesinlikle tırtık tırtık olacaktır. Ses tuşu ile ergonomik bir sorun yok fakat açma kapama tuşu tasarımda ki içe doğru eğimden dolayı bazen elinize oturmayabiliyor. Buralarda herhangi bir işçilik hatası ya da sallanma, ses yapma gibi bir durum söz konusu değil. Çerçeveler oldukça ince Ben LG G2 den geçtim bu telefona geçmeden hemen öncede note 2 kullandım kısa bir süre, çerçeve olayının farkını note 2 kullanınca anladım. Tek elle kullanmak telefonu bazen sıkıntı olabiliyor ama yazılımsal olarak ekran küçültebiliyorsunuz zorda kaldığınızda. Arkadaki kamera çıkıntısı telefonu düz bir zemine koyupta yazı yazmaya çalıştığınızda problem oluyor çünkü düz durmuyor. Genel anlamda telefonun kasası elinize aldığınızda üst sınıf bir telefon havasını veriyor, bu konuda hiç bir şüphe yok. Telefonun ön yüzeyinde marka ya da logo olmaması da bence bir artı. Donanım olarak Snapdragon 801AC, 3GB Ram, 32GB Dahili hafıza var. maalesef harici hafıza kartı takılamıyor. En azından ben denedim çalışmadı zaten oturtamadım. Forumda bununla ilgili yazanlar vardı, bende çalışmadı. 3,5mm kulaklık çıkışı telefonun üstünde. Ben Xiaomi Piston 2 ile kullanıyorum.
    Ses çıkışı tatminkar. Kimse kötü diyemez. İçinden çıkan kulaklıklar bence yeterli değil, dediğim gibi Xiaomi Piston 2 fiyat performans olarak çok başarılı bir ürün satın alıp kullanılabilir. Donanım olarak beni şimdiye kadar hiç üzmedi yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Kamerası oldukça başarılı Profesyonel modda bir çok ayarı manuel yapabiliyorsunuz ve oldukça tatmin edici sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Ben en çok HDR yi başarılı buldum. Aynı dönemde eve bir tanede Huawei Mate 7 aldık. Kamerası kıyaslanamaz bile. Düşük ışık Çekimlerinde kumlanma bir cep telefonu için başarılı sayılır. Noise çok fazla göze batmıyor. (Tabi bunları söylerken olaya cep telefonu olarak bakıyorum) Ben oldukça başarılı fotolar çekebildim bunuda belirteyim. Donanımda son olarak bataryaya değinirsem 4000 mAh pil bana en kötü 6,5 saat ekran açıklığı verdi. Şu ana kadar da en iyi 8,5 saat aldım.
    Bu süreleri ise ağırlıklı olarak whatsapp, Facebook, Taptu, Flipboard, thumblr, yolda Deezer dan müzik İnternet UC Browser oyun olarak da TwoDots kullanarak aldım. Bütün bunları yaparken genelde 3G açık (bazen 2G ye döndüğümde olmuştur) Wifi hep açık senkronizasyon kapalı, konum pil tasarruf modunda Ekran parlaklığı ortaya yakın yerlerde iken elde ettim ekran parlaklığını çok açmanıza gerek yok çünkü 2K ekran şu ana kadar gördüğüm en iyi ve en parlak ekranlardan biri. Elinize aldığınızda kesinlikle bana hak vereceksiniz. Kıyaslama yapmanız açısından, bilenler için söylüyorum G2 den daha iyi bir pil performansı var. G2 de beni hiç üzmemişti ama Z2 Pro çok daha iyi. Akşam eve geldiğimde pilim %40 civarında oluyor. Ben genelde saate bakmak ya da bildirimler için telefonu çok sık uyandıran birisiyim. Bunu da belirteyim. Normal kullanımda 2 gün götürebilir ya da akşam saat 5 gibi şarj isteyebilir diye düşünebiliyorum. Bu arada telefonun deep sleep i harika, resmen ölüyor telefon gecede %1 ya gidiyor ya gitmiyor. Tabi buna kuracağınız uygulamalar da etki edebilir ama ben bir problem yaşamadım. Yazılım olarak da 4.4.2 Kitkat var telefonu ilk açtığınızda 2 tane güncelleme geliyor ufak çaplı. Arayüz çok akıcı ve çok stabil en ufak bir takılma yaşamadım. Telefonu hiç kapatmadan 10 gün kullandım. Bu benim alışkanlıklarım için bir rekor. Arayüz MIUI tarzında uygulamalar menüsü yok. Sadece biraz daha anlaşılabilir olabilirmiş. Çünkü arkadaşların yazdığı gibi ekran süresini bulmanız bile zaman alabiliyor.
    Birde geliştirici seçeneklerinden saf android arayüzüyle Vibe UI arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Çok basit bir şekilde veri kaybı olmadan bu işlem gerçekleşiyor. Sakın ART moda almayın hard reset den başka şansınız yok geriye dönmek için çünkü telefon açılmıyor. Ben yaklaşık 20-25 dk bekledim açılmıyor.
    Sonuç 1.900 TL lik bir telefon neredeyse 5,5 inç boyutunda size 6 inç vaad ediyor. Sanal tuş yok ekranın hepsi sizin. Yağ gibi akan stabil kaya gibi bir arayüz, oldukça tatminkar bir kamera, çok iyi pil performansı, Harika bir ekran, Güçlü donanım. Bu listeyi uzatabilirim. Ben note 4 almadım mate 7 de almadım ama arada kullanıyorum. (Mate 7 benim için biraz hayal kırıklığı) İlk defa benim için telefonda sıradışı bir markaya yöneldim. Kullandığım ultrabook Lenovo yoga 3 pro Türkiye'de ilk alanlardanım. Kutusundan arızalı çıktı. Servisteki arkadaşlar ilk defa görüyorlardı. İki günde yenisini aldım en ufak bir pürüz yaşamadım. Yani servis olayında da problem yaşayacağınızı düşünmüyorum. Eğer Note 4 ün 2.200 TL olan fiyatını normal buluyorsanız bu telefon için de 1.900 Tl bence normal. Yurt dışı fiyatlarını işin içine sokarsanız durum değişebilir.

    Eşime mate 7 aldik, memnunuz, bende z2 pro dusunuyorum ama 1900 tl cok geliyor, acaba bende mate 7 mi alsam, neden memnun diilsiniz mate 7 den?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1700tl mate7'ye vereceğine bence. biri 2gb ramli diğeri 3gb. bu fark kendini hissettirir diye düşünyorum.
    bence k920 pro çıkana kadar mate7 istiyordum. tasarımda çok iyi. ben honor 3 , honor 3x pro , honor x1 modellerini gördüm kullandım.
    huawei de çok iyi ama k910 , s860(şuan kullanıyorum) , k900 , p780 test eden ve kısa süreli kullanan biri olarak çok net şunu söyleyebilirim ki; önce lenovo yoksa huawei...

    @mustekin77 bence çok iyi özetlemiş. bende k920 pro satın aldım. 15 gün sonra teslim alacağım. satın almadan önce vatan mağazasında canlısını inceledim. ilk bakışta beni ençok etkileyen kısmı inceliği ve 5.5" gibi gözükmesi. kamera çıkıntısı sorun değil bence. son olarakta şunu söylemem gerekiyor. benim gibi sürekli program deneyen, rom deneyen ve romdan, arayüzden sıkılan biriysen k920 pro için mate7'ye göre daha çok yazılımsal destek bulursun. yurtdışını da takip eden biri olarak söyleyebilirim ki k920 pro mate7den daha çok beğenildi ve piyasaya oturdu. kısaca k920 pro tuttu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemmetin -- 18 Şubat 2015; 16:18:08 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba, arkadaşım yurtdışından vibe x2 aldı fakat telefon tam türkçe değil, ara yüzde bazı yerler türkçe, ingilizce ve çince karışık bunu nasıl düzeltiriz yardımcı olurmusunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustekin77

    Öncelikle arkadaşlar çok fazla vakit bulamıyorum bunun için kusura bakmayın. Merak edenler için ben kısa bir özet geçeyim. İnceleme gibi algılanmasın lütfen.
    Telefon yekpare metal kasaya sahip bir telefon. Hatları, özellikle arka alt ve arka üst çok keskin geliyor. Buralara alacak darbelerden belli bir zaman sonra kesinlikle tırtık tırtık olacaktır. Ses tuşu ile ergonomik bir sorun yok fakat açma kapama tuşu tasarımda ki içe doğru eğimden dolayı bazen elinize oturmayabiliyor. Buralarda herhangi bir işçilik hatası ya da sallanma, ses yapma gibi bir durum söz konusu değil. Çerçeveler oldukça ince Ben LG G2 den geçtim bu telefona geçmeden hemen öncede note 2 kullandım kısa bir süre, çerçeve olayının farkını note 2 kullanınca anladım. Tek elle kullanmak telefonu bazen sıkıntı olabiliyor ama yazılımsal olarak ekran küçültebiliyorsunuz zorda kaldığınızda. Arkadaki kamera çıkıntısı telefonu düz bir zemine koyupta yazı yazmaya çalıştığınızda problem oluyor çünkü düz durmuyor. Genel anlamda telefonun kasası elinize aldığınızda üst sınıf bir telefon havasını veriyor, bu konuda hiç bir şüphe yok. Telefonun ön yüzeyinde marka ya da logo olmaması da bence bir artı. Donanım olarak Snapdragon 801AC, 3GB Ram, 32GB Dahili hafıza var. maalesef harici hafıza kartı takılamıyor. En azından ben denedim çalışmadı zaten oturtamadım. Forumda bununla ilgili yazanlar vardı, bende çalışmadı. 3,5mm kulaklık çıkışı telefonun üstünde. Ben Xiaomi Piston 2 ile kullanıyorum.
    Ses çıkışı tatminkar. Kimse kötü diyemez. İçinden çıkan kulaklıklar bence yeterli değil, dediğim gibi Xiaomi Piston 2 fiyat performans olarak çok başarılı bir ürün satın alıp kullanılabilir. Donanım olarak beni şimdiye kadar hiç üzmedi yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Kamerası oldukça başarılı Profesyonel modda bir çok ayarı manuel yapabiliyorsunuz ve oldukça tatmin edici sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Ben en çok HDR yi başarılı buldum. Aynı dönemde eve bir tanede Huawei Mate 7 aldık. Kamerası kıyaslanamaz bile. Düşük ışık Çekimlerinde kumlanma bir cep telefonu için başarılı sayılır. Noise çok fazla göze batmıyor. (Tabi bunları söylerken olaya cep telefonu olarak bakıyorum) Ben oldukça başarılı fotolar çekebildim bunuda belirteyim. Donanımda son olarak bataryaya değinirsem 4000 mAh pil bana en kötü 6,5 saat ekran açıklığı verdi. Şu ana kadar da en iyi 8,5 saat aldım.
    Bu süreleri ise ağırlıklı olarak whatsapp, Facebook, Taptu, Flipboard, thumblr, yolda Deezer dan müzik İnternet UC Browser oyun olarak da TwoDots kullanarak aldım. Bütün bunları yaparken genelde 3G açık (bazen 2G ye döndüğümde olmuştur) Wifi hep açık senkronizasyon kapalı, konum pil tasarruf modunda Ekran parlaklığı ortaya yakın yerlerde iken elde ettim ekran parlaklığını çok açmanıza gerek yok çünkü 2K ekran şu ana kadar gördüğüm en iyi ve en parlak ekranlardan biri. Elinize aldığınızda kesinlikle bana hak vereceksiniz. Kıyaslama yapmanız açısından, bilenler için söylüyorum G2 den daha iyi bir pil performansı var. G2 de beni hiç üzmemişti ama Z2 Pro çok daha iyi. Akşam eve geldiğimde pilim %40 civarında oluyor. Ben genelde saate bakmak ya da bildirimler için telefonu çok sık uyandıran birisiyim. Bunu da belirteyim. Normal kullanımda 2 gün götürebilir ya da akşam saat 5 gibi şarj isteyebilir diye düşünebiliyorum. Bu arada telefonun deep sleep i harika, resmen ölüyor telefon gecede %1 ya gidiyor ya gitmiyor. Tabi buna kuracağınız uygulamalar da etki edebilir ama ben bir problem yaşamadım. Yazılım olarak da 4.4.2 Kitkat var telefonu ilk açtığınızda 2 tane güncelleme geliyor ufak çaplı. Arayüz çok akıcı ve çok stabil en ufak bir takılma yaşamadım. Telefonu hiç kapatmadan 10 gün kullandım. Bu benim alışkanlıklarım için bir rekor. Arayüz MIUI tarzında uygulamalar menüsü yok. Sadece biraz daha anlaşılabilir olabilirmiş. Çünkü arkadaşların yazdığı gibi ekran süresini bulmanız bile zaman alabiliyor.
    Birde geliştirici seçeneklerinden saf android arayüzüyle Vibe UI arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Çok basit bir şekilde veri kaybı olmadan bu işlem gerçekleşiyor. Sakın ART moda almayın hard reset den başka şansınız yok geriye dönmek için çünkü telefon açılmıyor. Ben yaklaşık 20-25 dk bekledim açılmıyor.
    Sonuç 1.900 TL lik bir telefon neredeyse 5,5 inç boyutunda size 6 inç vaad ediyor. Sanal tuş yok ekranın hepsi sizin. Yağ gibi akan stabil kaya gibi bir arayüz, oldukça tatminkar bir kamera, çok iyi pil performansı, Harika bir ekran, Güçlü donanım. Bu listeyi uzatabilirim. Ben note 4 almadım mate 7 de almadım ama arada kullanıyorum. (Mate 7 benim için biraz hayal kırıklığı) İlk defa benim için telefonda sıradışı bir markaya yöneldim. Kullandığım ultrabook Lenovo yoga 3 pro Türkiye'de ilk alanlardanım. Kutusundan arızalı çıktı. Servisteki arkadaşlar ilk defa görüyorlardı. İki günde yenisini aldım en ufak bir pürüz yaşamadım. Yani servis olayında da problem yaşayacağınızı düşünmüyorum. Eğer Note 4 ün 2.200 TL olan fiyatını normal buluyorsanız bu telefon için de 1.900 Tl bence normal. Yurt dışı fiyatlarını işin içine sokarsanız durum değişebilir.

    Yorumumuzu bir solukta okudum keşke daha uzun detaylı bir inceleme yapsaydınız böyle incelemeleri görmek istiyoruz telefonun ne detaylı videosu nede anlatımı var.
    Bende telefonu yenileyeceğim önceliğim pil ömrü z2 pro ile mate 7 arasında kaldım iki konuyuda takip ediyorum mate 7 de 2k ekran olmadı için 4100 mah pilin daha fazla gideceğini z2 pronun 2k ekran çözünürlüğü fazla pil tüketeceğini tahmin ediyordum fakat iki konuda da arkadaşlarımız 6 saat civari ekran süresi aldığını söylüyorlar siz iki modeli de kullanmış biri olarak gorusunuzu merak ediyorum açıkçası eğer z2 pro ile mate 7 aynı pil ömrü veriyorsa lenovoyu tebrik etmek lazım.
    iki telefonun detaylı bir karşılaştırmasını yapabilirsiniz çok sevinirim ve benim gibi almayi düşünüp iki model arasında kalan arkadaslarimiz için de faydalı olacağını düşünüyorum.

    teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mate 7 konusunda 9 -10 saati görenler vardı yanlış hatirlamıyorsam ekran süresi olarak. Sanki bu telefonun kullanıcısı daha az gibi. Bu yuzden kullanici yorumlari cok az. Emin değilim ama tam sarjdan sonra sabahdan akşama telefonun başına oturursam ben bu telefonda 10 saat ekran süresi alabilirim gibi geliyor. Önemli olan bu ekran süresini 2 güne yayabilmek ya da 3 güne. Mate 7 evdeki diğer telefon bizde 2 telefon arasında kalmıştık. Birer gün arayla aldık telefonları. Su an mobildeyim yazması uzun sürecek ama yarin iki telefon arasında sevdiklerimi ve sevmedikleri mi objektif olarak değerlendirmeye calisirim. Bu arada sizin merak ettikleriniz varsa 2 telefon arasında yazın cevaplamaya çalışayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustekin77 M kullanıcısına yanıt
    bahsettiğin gibi iki ürün içinde net farkları yazarsan memnun olurum. 1500-2000tl verip yanlış seçim yapmak istemiyoruz. istemiyoruz diyorum çünkü son kullanıcıdan bu tür bilgileri alıp seçim yapacak arkadaşımız çok. sen çok şanslısın ikisini de kullanıyorsun. estetik mate 7 diyor (bence) ama ayrıntılar ne diyor?

    bilmeyenler ve kağıt üzerinde karşılaştırma yapmak isteyenler için;
    http://kiyas.la/tr/cep-telefonu/karsilastir/Lenovo-Vibe-Z2-Pro-vs-Huawei-Ascend-Mate7
    http://versus.com/tr/lenovo-vibe-z2-pro-vs-huawei-ascend-mate-7

    ben kendi adıma şunu söyleyebilir. huawei honor x1 ve honor 3x pro kullanan biri olarak emui v3.0 yazılımında bataryanın hızlı tükendiğini fark ettim. v2.3 versiyonda daha fazla kullanım ömrü vardı. mate7 ile z2pro arasındaki batarya ömrünün aynı olma sebebi bu olabilir. v3.0da yazılımın geliştirilmesi gerekiyor. lenovonun s860 modelini bir aydır kullanıyorum. p780 modelini uzun zamandır kullanan arkadaşım var. lenovo pil ile yazılım bağlantısını çok iyi yapmış.

    yurtdışı sitelerinde yaptığım araştırmalar sonucunda edindiğim kanaat lenovonun daha fazla tercih edildiği. ve yine şunu fark ettim ki k920pro ya daha fazla destek bulabiliyorsun. herşeye rağmen mate7 demek mi gerekiyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustekin77

    Mate 7 konusunda 9 -10 saati görenler vardı yanlış hatirlamıyorsam ekran süresi olarak. Sanki bu telefonun kullanıcısı daha az gibi. Bu yuzden kullanici yorumlari cok az. Emin değilim ama tam sarjdan sonra sabahdan akşama telefonun başına oturursam ben bu telefonda 10 saat ekran süresi alabilirim gibi geliyor. Önemli olan bu ekran süresini 2 güne yayabilmek ya da 3 güne. Mate 7 evdeki diğer telefon bizde 2 telefon arasında kalmıştık. Birer gün arayla aldık telefonları. Su an mobildeyim yazması uzun sürecek ama yarin iki telefon arasında sevdiklerimi ve sevmedikleri mi objektif olarak değerlendirmeye calisirim. Bu arada sizin merak ettikleriniz varsa 2 telefon arasında yazın cevaplamaya çalışayım.

    Tamam hocam yarın ki detaylı yorumumuzu bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -1907fb-

    bahsettiğin gibi iki ürün içinde net farkları yazarsan memnun olurum. 1500-2000tl verip yanlış seçim yapmak istemiyoruz. istemiyoruz diyorum çünkü son kullanıcıdan bu tür bilgileri alıp seçim yapacak arkadaşımız çok. sen çok şanslısın ikisini de kullanıyorsun. estetik mate 7 diyor (bence) ama ayrıntılar ne diyor?

    bilmeyenler ve kağıt üzerinde karşılaştırma yapmak isteyenler için;
    http://kiyas.la/tr/cep-telefonu/karsilastir/Lenovo-Vibe-Z2-Pro-vs-Huawei-Ascend-Mate7
    http://versus.com/tr/lenovo-vibe-z2-pro-vs-huawei-ascend-mate-7

    ben kendi adıma şunu söyleyebilir. huawei honor x1 ve honor 3x pro kullanan biri olarak emui v3.0 yazılımında bataryanın hızlı tükendiğini fark ettim. v2.3 versiyonda daha fazla kullanım ömrü vardı. mate7 ile z2pro arasındaki batarya ömrünün aynı olma sebebi bu olabilir. v3.0da yazılımın geliştirilmesi gerekiyor. lenovonun s860 modelini bir aydır kullanıyorum. p780 modelini uzun zamandır kullanan arkadaşım var. lenovo pil ile yazılım bağlantısını çok iyi yapmış.

    yurtdışı sitelerinde yaptığım araştırmalar sonucunda edindiğim kanaat lenovonun daha fazla tercih edildiği. ve yine şunu fark ettim ki k920pro ya daha fazla destek bulabiliyorsun. herşeye rağmen mate7 demek mi gerekiyor?

    Iki telefonunu da avantajları var aslında ikisi arasındaki tercihimizi birazda kullanım amacımıza göre karar vermek gerekiyor iki telefonda üst seviye telefonlar aralarında 200 tl gibi bir fark var telefonlarin kendi içerisinde görsel olarak mate 7 daha iyi diye düşünüyorum örneğin çevremde 10 kişiye sadece görselliği hangisi iyi diye sorduğumda 10 kişiden 9 u mate 7 diyor o kadar söyleyim parmak izi okuyucu olması önemli farklarin başında geliyor. Iphone ve samsung gibi kaliteli bir okuyucusu var hatta parmak izi okuyan telefonlardan farklı olarak telefonun herhangi tuşuna basıp uyundirmadan direk 1sn den kısa bir sürede telefonu açabiliyorsun fakat eksiklikleri yokmu dersen oyun içi performans, kamera ve yazilim diyebiliriz bu noktada z2 pro çok iyi kamera,yazilim,oyun performans gibi özelliklerde kesinlikle z2 pro diyebiliriz ama bu farklar da uçurum noktasında değil ikisi de kullanım amacina göre memnun edecektir diye düşünüyorum fakat benim açımdan pil çok önemli bu yüzden ikisi arasında seçim yapacağım diyebilirim yarın iki telefonuda bizzat kullanan arkadaşımız bu ve diğer konularda aydinlatirsa daha iyi olacaktır sonuçta kağıt üzerindeki değerler ile kullanım değerleri pek birbirini tutmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • utkubey777 kullanıcısına yanıt
    şarj önemliyse hocam arastırmama göre gidiyor mate 7 ; 9-10 saat gidiyor; vibe pro 2 ise 6-8 saat gidiyor.. arada 2saat falan şarj farkı var bence bu ciddi bir fark 2k ekran sarjı sömürüyor ama yazılım olarak vibe pro daha iyidir ve mate 7 kenar cerceveleri daha ince elle tutması daha kolay gibi zaten 6-7 saat sarjda yeterli düzelde bir yandan .. arada ram var kı var biri 3gb birisi 2gb mantıklı olan hocam iki telefonu canlı sekilde elinize alıp içinize sineni almak mantıklı.. pro 2 kamerası mate 7 den biraz daha iyi oldugu söyleniyor karar sizin....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_ozen0707 -- 19 Şubat 2015; 12:22:09 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.