Şimdi Ara

Lenovo Vibe P1 Pro (P1c72) (03.04.2017 güncel) Türkiye modu / Unbrick / imei (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
291
Cevap
14
Favori
24.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • vibe p1 pro cihazım var ama ne yaptıysam root işlemini yapamadım :(

    yardım edebilecek biri var mı ?
  • konu sahibi arkadaşa tşkler. imei işini hallettim konu sayesinde
  • bu cihazda imei değişiminin kolay bir yolu yok mu? direk imei numaralarını yazsak, programa tıklayınca değiştirse? bazı cihazlarda bu şekilde olduğunu okumuştum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wanted007

    Konu sahibinin affına sığınarak burada imei tamir işleminin daha detayını yazmak için mesajını kopyalıyorum... Aslında resimler olsaymış zor bir işlem mdeğil ama resim olmayınca az daha detay gerekiyor..

    11- IMEI NUMARASI DEĞİŞTİRMEK
    BU BÖLÜM BTK’DA KAYITLI CİHAZLARIN VERİ KAYBINDAN DOLAYI OLUŞAN IMEI SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. ILLEGAL İŞLEMLERDE SORUMLULUK KULLANICIYA AİTTİR.
    1- “Kayıt” klasöründeki “QPST_2.7_Driver_COM_LeDriver.rar” , “qpst_2.7.422.7z” ve “IMEI Converter.exe” dosyalarını indiriniz. “QPST_2.7_Driver_COM_LeDriver.rar” içinden “LeDrivers.msi” dosyasını “qpst_2.7.422.7z” içinden de qpst_2.7.422.exe dosyasını kurunuz.
    2- Usb hata ayıklama modu açıktan sonra telefonu bilgisayara bağlayınız.
    3- Telefonunuzu kapatıp SES KISMA + GÜÇ tuşu ile açtıktan sonra telefonu PC’ye bağlayınız.)
    4- “QPST Configuration.exe” programını açın. Programı açınca hiçbir cihaz görünmeyecektir. Add New Port deyip aygıt yöneticisinden baktığınız cihazın port ayarlarını buraya giriniz. Mesela COM40-COM42 görünüyorsa PORT kısmına COM40 Port label kısmına COM42 yazıyorsunuz OK deyince program cihazla bağlantı kuracaktır.
    5- Ardından program üst barında "Start Clients" Software Download ı seçiyoruz. Önümüze farklı bir menü açılacak. Burada "Backup" kısmına gelip adres seçip cihazdaki dosyayı yedekliyoruz. İşlem bitince seçtiğiniz adrese(yol) “.qnc” dosyası oluşacaktır. Oluşan dosyayı “kayıt” klasöründeki “HxDtr.zip” dosyasını indirip çalıştırarak yedeklediğiniz “.qnc” dosyasını açınız. (yedek dosyası olmayanlar birinci maddede verdiğim dosyanın içeriğini değiştiriniz. CTRL+F yaparak Veritipi'nden HEX DEĞERİ bölümünü seçerek 088A satırını aratınız.
    6- “IMEI Converter.exe” dosyasını bilgisayarınıza indirip, çalıştırarak BTK’da kayıtlı imei numaranızın telefona işlenecek hale gelmesini sağlayınız. CTRL+F ile bulduğunuz birinci bölüme oluşturduğunuz birinci kayıt numaranızı, ikinci bulduğunuz bölüme ise oluşturduğunuz ikinci kayıt numaranızı girip “.qnc” dosyasını kayıt ediniz.
    7- Değiştirip kaydettiğiniz “.qnc” dosyasını QPST programının RESTORE bölümüne gelerek geri yükleyiniz. Diğer telefonlardaki gibi sıfırlama işlemine gerek yoktur.
    8- Telefon yeniden başladığında *#06# ile imei numaralarınızı kontrol ediniz.
    NOT: qnc dosyasındaki orjinal kayıt numarasının son 2 hanesi alt satırda yer aldığından dolayı bazı arkadaşların bu 2 rakamı fark edemediği gözlemlemiş bulunmaktayım. Bu konuya dikkat çekmek istedim.
    Orjinal kayıt numaranızı telefonunuzda *#06# ile görünüz ve not ediniz.
    Varsayalım ki; 8 01 23 45 67 89 01 23 ama qnc dosyasındaki
    hex değeri; 8 10 32 54 76 98 10 32 şeklindedir. Arama yaptıktan sonra değiştireceğiniz rakamları kontrol ederek işlem yapmaya özen gösteriniz.
    Hex editördeki satırdaki karakter sayını 32den 64 veya 128e çıkarttığınızda tüm numarayı tek satırda görebilirsiniz.
    NOT: Kayıt numaranızın qnc dosyası için değiştirilmiş/çevrilmiş (convert edilmiş) halini "convert programı" olmadan da elde edebilirsiniz. Mantık çok basit.
    Örneğin kayıt numaranız; 0 12 34 56 78 90 12 34 olsun. Toplam 15 karakter. İlk numaranın ardına A harfi geldikten sonra geriye kalan her çift sayı tersinden yazılmalıdır. Yani qnc dosyamıza yazacağımız numara şu şekilde biçimlendirilmiş olur;
    Çevrilmiş numaramız; 0A 21 43 65 78 09 21 43 olur.


    Slm hocam anlatimin sayesinde imeileri attim.Tesekkur ediyorum ayrıntılı anlatımın için.Fakat sonrasinda custom rom yükleyince imeiler gitti.Orjinal imeilere geri döndü.Nedendir acaba?Bi fikrin varmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • rüzgarbey34 R kullanıcısına yanıt
    hocam direk rootlu yazılım mevcut
    https://cloud.mail.ru/public/5hQ2/qBfLtumLb buyrun

    Root ve Busybox içeriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canakan -- 28 Mart 2017; 8:30:6 >
  • canakan kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim de ben konuya bayağı uzağım telefona mı yüklemem gerekiyor bu dosyayı yoksa pc ye yükleyip oradan mı bağlamak lazım yardımcı olursanız sevinirim
  • rüzgarbey34 R kullanıcısına yanıt
    Normal rom gibi kuruluyor. Yani pc'ye bağlayıp qpst programı ile atılıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lenovo Vibe P1 i bugün update yaptım marshmallow a . Yükledi ama en son aşamada açılış ekranında kalıyor. Ne kadar beklesemde açılmadı. wipe format falan hepsini yaptım açılışta kalıyor. Ne yapabilirim.
  • Bir de Rom atsam imei uçar mı?
  • cem_hakan kullanıcısına yanıt
    QPST ile konudaki marsmallow romu atabilirsin.imeiye bisey olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krtprk

    QPST ile konudaki marsmallow romu atabilirsin.imeiye bisey olmaz

    Konu başındaki rom u mu?
    Tam link verebilir misiniz ya da yüklememiz gereken rom ile ilgili
  • 1.Driver yükleme

    ilk olarak qfil programı ve driverleri yüklüyoruz sırasıyla 3 dosya ver 3ünüde kurun

    https://yadi.sk/d/dK-m4y7M3Gakje

    2.işlem Bootloader kilidi açma

    2.işlem olarak bootloader kilidini açıyoruz. önce geliştirici seçeneklerini açıyoruz onun için ayarlar > telefon hakkında > cihaz bilgileri > build numarası üzerine 7 kere tıklıyoruz bize geliştirici seçeneklerini açacak o menüye girip telefon hakkındanın üstüne gelir usb debugu aktif ediyoruz ve OEM kilidini açık hale getiriyoruz ve sonra verdiğim dosyayı qfil ile yazdırıyoruz bu şekilde bootloader kilidi açılıyor.

    https://yadi.sk/d/wLysGoPD3GakUB

    3.işlem Son Versiyon android 6 rom yükleme ve twrp yükleme

    bu dosyanın içinde twrp ve 288 son versiyon rom var ikisinin kurulum dosyası hazır önce romu atın sonra twrp atın . öncelikle rawprogram0 yükleyin ve o bitince rawprogram0_aboot+twpr qfil ile yükleyin. dikkat etmeniz gereken en önemli şey twrp aktif etmek için yükleme bittiği an yeniden başlamadan ses açma ve kısma tuşuna basılı tutun o şekilde başlasın twrp açılacaktır çıkan yükleme çizgisini sağa çekin ve stock recovery üstüne yazacaktır.bu işlemi yapmazsanız twrp yükler ama açılırken stock recovery üstüne yükleyecektir ve tekrar etmeniz gerekecektir rawprogram0_aboot+twpr işlemini.

    https://yadi.sk/d/VTUkYcnx3GakCe

    4.işlem Root atma

    hepsi bitti twrp hazır yeni 288 rom yüklendi diyelim en son root işlemine geliyoruz. dosyayı direk telefon hafızasına atıyoruz ve telefonu kapatıp ses açma ve kısma tuşuna aynı anda basılı tutarak açıyoruz. ışık gelince güç tuşunu bırakıp ses açma tuşu ve kısma tuşuna basılı tutmaya devam ediyoruz. twrp gelince install bölümünden supersu seçerek yükleyebilirsiniz. yapamayanlar konuya yazsın yardımcı olalım herkes öğrensin.

    https://yadi.sk/d/UBkWp3Hq3Gakwv

    5.işlem isteyen için Xposed yükleme

    ayrıca root işlemi gibi aynı şekilde xposed de kurabilirsiniz buda xposed linki

    https://yadi.sk/d/PD_TEg0T3GamAd

    Alıntı değildir emek vardır.




  • Elimdeki telefon çin P1c72 ama konudaki rom P1a42 sorun olur mu ? bir de resimli anlatım var mı acaba daha önce hiç bu araçlarla rom atmadım biraz karışık geldi.
  • netfaruk N kullanıcısına yanıt
    Sorun olmaz kardeş.Forumda biraz goz gezdirdiysen p1c72 ye herkes bu romu kullaniyo zaten.Rom atmaya gelince cok basit ve ayrintili anlatılmış konuda. 12.yontemle qfil ile kolaylikla atarsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lenovo Vibe P1 Pro (P1c72) (03.04.2017 güncel) Türkiye modu / Unbrick / imeiLenovo Vibe P1 Pro (P1c72) (03.04.2017 güncel) Türkiye modu / Unbrick / imei


    cihaz açılmıyor yüklemede yapmıyor hata veriyor anakart yanmış olabilirmi




  • S. A arkadaslar. Vibe p1 var 6.0.1 versiyonlu. Abuk subuk hatalar veriyor mesela galaride resimler bi görünüyor bi görünmüyor. Whatasppda resim cekince herzaman dönüyor falan. Gunde en az 3 defa reset atıyor. 5.1.1 versiyona donmek istedim. Indirdim romu. Hafiza kartina attim. Recovery modda actim istall tusuna basıyorum ama hata veriyor nedenini bilen varmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canakan kullanıcısına yanıt
    Vibe P1c58 modeli var elimde. Bu mesajdaki yöntemler P1c58 için de geçerli mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    normalde yükleniyor oluyor ama sadece parmak izi okuyucu stabil değildi sanırım
  • canakan kullanıcısına yanıt
    Benim amacım TWRP kurup, vibeui.com dan indirdiğim official romlari kurmak. TWRP kurarken sorun olur mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • twrp bölümünü uygulayabilirsiniz sorunsuz
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.