Şimdi Ara

Lenovo Vibe P1 Pro (P1c72) (03.04.2017 güncel) Türkiye modu / Unbrick / imei

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
14
Favori
24.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 03.04.2017 -https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=125262005
    canakan nickli arkadaşımıza detaylı anlatım için teşekkür ederim.


    04.12.2016 - Android 6 orjinal rom:https://cloud.mail.ru/public/28sY/RbtNaSWL1 - şifre:http://lenovo-forums.ru veya lenovo-forums.ru olabilir.


    Konu açılış tarihi: 13.12.2015

    ---------------------------------------------
    Ürünün tanıtımına ait yorumları ve videoları aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/showtopic.asp?m=112103508
    Konunun sahibi “ibrahim32” nickli arkadaşımız bana k920pro konusundan ulaşmıştı ve satın aldığı p1pro cihazı üstünde denemeler yapmıştık. Bu denemelerden başarılı sonuçlar almıştık. Bende kendime Lenovo s860, K920pro ve z90-7’den sonra p1pro satın aldım. İbrahim arkadaşımızın konusu birçok kişi tarafından takip ediliyor. Oradan cihaza ait yorumları okuyabilirsiniz. Kendisi ürün satışı da yapıyor. İlgilenen olursa kendisi ile irtibata geçebilir.


    Lenovo Vibe Z2 Pro (K920 Pro) ve Lenovo Vibe Shot Z90-7 konusundan sonra sizlere LENOVO P1 PRO (P1C72) konusunda da destek vermek istedim ve bu yazıyı kaleme aldım. Bu telefon ile ilgili en önemli husus; cihazın p1a42 modeli olarak üretilen modeli Avrupa pazarı için p1c72 modeli ise Çin pazarı için üretilmiştir. Her ikisinde de Türkiye’de 3g sorunsuz çalışmaktadır. Avrupa versiyonu 2gb ram ile Çin versiyonu ise 3gb ram ile gelmektedir. Çinliler bug konusunda çok hassas oldukları için Çin versiyon cihaz 3gb ram ile üretilmiş.

    Malumunuz ülkemizde teknoloji ürünlerinin fiyatı çok yüksek. Hatta son model herhangi bir ürünün yanına yaklaşılmıyor. Bu yüzden birçok arkadaşımız yurtdışından ürün almayı tercih ediyor. Birçoğumuzun aklında her zaman şu soru işareti oluşuyor; “tercih ettiğim ürün için yazılımsal destek bulabilir miyim?”. Bu tür konuların çözümüne kendini adamış birisi olarak, fırsat buldukça paylaşımlarda bulunan insanlardan biri olmaktan mutluluk duyuyorum. Sizlerin dua ve teşekkürleri sayesinde paylaşımlarda bulunuyorum ve bulunmaya da devam edeceğim. Aynı konuyu “akıllı.be” sitesine de açtım. Oradan da destek alabilirsiniz.

    Bu ürünün Çin’den satın alınan versiyonunda Türkçe desteği mevcut değildir. Ayrıca çakma Türkçe yapılan romda ise parmak izi okuyucu çalışmayabiliyor (başıma geldi). Bu ürüne “Tam Türkçe Rom” yükleme yaparken cihazını softbrick yapan, sorunu çözebilmek için farklı yollar denerken cihazı sıfırlayan arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek adına konuyu yazıyorum. Yurtdışından satın alınan ürünlerin BTK’ya kayıt ettirilmesi gerektiğini UNUTMAYINIZ. Karşılaşılan sorunların çözümlerini anlatabilmek için YAPACAĞINIZ İŞLEMLERLE İLGİLİ SORUMLULUK ve ILLEGAL İŞLEMLERDEKİ SORUMLULUK KULLANICIYA AİTTİR.

    Anlatacağım işlemlerdeki ilgili tüm dosyalar, resimler ve dokümanlar ile bu telefon için bilinen bazı romlar paylaşacağım linktedir. -https://yadi.sk/d/M6pMbH6kmBM4h
    Anlatımını yaptığım tüm işlemler için Windows 10 işletim sistemi kullandım. Windows 7, 8, 8.1, 10 sürümlerinden herhangi birini kullanıyorsanız sürücü imzalamasını mutlaka kapatın.
    İlk etapta bilgisayarınızda olması gereken program; 7-zip veya zip/rar/7z dosyalarını açabilen başka bir program:http://www.7-zip.org
    Kurulumlar sırasında cihazınızın ilk açılışında cihaz çok uzun süre beklemektedir. Lütfen paniğe kapılıp cihazı kapatmayınız. 15 dakika içinde cihaz yanıt vermez ise cihazınızı kapatıp yeniden işlem yapınız.
    Bu sayfadan LENOVO VIBE P1 PRO (p1c72) için elde edebileceğiniz kısaca bazı bilgiler;

    Anlatacağım konu başlıkları;
    1- Tuş kombinasyonları
    2- “Usb hata ayıklama modu”nu aktif etmek ve “geliştirici seçenekleri”ni açmak
    3- MiPHONE ile UNBRICK işlemi (TAMAMEN TÜRKÇE YAPMAK)
    4- qsb dosyası ile rom update etmek
    5- zip olarak gelen orjinal rom ile update etmek
    7- Recovery değiştirmek (Şuan TWRP veya CWM recovery mevcut değil. Çıkınca konuya eklenecektir.)
    8- Bootloader kilidi kaldırmak (Şuan dosya mevcut değil. Konuya eklenecektir.)
    9- Root yetkisi almak ve Unroot (Şuan dosya mevcut değil. Konuya eklenecektir.)
    10- IMEI numarası yedeklemek
    11- IMEI numarası değiştirmek. (Bu bölüm BTK’da kayıtlı cihazların veri kaybından dolayı oluşan imei numarası sorunlarını çözmek için hazırlanmıştır. ILLEGAL İŞLEMLERDE SORUMLULUK KULLANICIYA AİTTİR.)
    12- QFIL ile UNBRICK işlemi
    13- Telefonumuzu tanıyalım
    14- Diğer bilgiler

    1- TUŞ KOMBİNASYONLARI
    a- Recovery moda giriş; SES AÇMA + SES KISMA + GÜÇ TUŞU’dur.
    b- qsb dosya flashlama menüsü girişi; SES KISMA + GÜÇ TUŞU’dur.
    c- Telefonu yükleme moduna alma; SES AÇMA basılı iken + PC İLE BAĞLANTI’dır.
    d- Ülkeler arası mod geçişi; ####682# (Avrupa romda çalışıyor)
    e- Diag mod aktivasyonu; *#*#8899#*#*
    Şuan android 5.1’de bu kombinasyon çalışmadı. DIAG MODE geçiş yapabilmek için “b” şıkkını uygulayıp telefonunuzu pc’ye bağlamaktır. Küçük bir not: Aynı işlem Lenovo k920 pro ve Lenovo z90-7 içinde geçerlidir…)
    f- IMEI numaralarını görmek; *#06#
    g- Engineer Mode girişi ####1111#

    2- USB HATA AYIKLAMA MODU
    a- Telefonunuzun AYARLAR – TELEFON HAKKINDA – SÜRÜM BİLGİLERİ bölümüne girip YAZILIM SÜRÜM NUMARASI bölümünü 7-8 defa hızlıca tıklayınız ve GELİŞTİRİCİ HAKKIna sahip olunuz.
    b- Telefonunuzda AYARLAR – GELİŞTİRİCİ SEÇENEKLERİ bölümüne girip USB HATA AYIKLAMASI bölümüne çeltik koyuz.

    3- MiPHONE ile UNBRİCK İŞLEMİ
    Bu işlemler sırasında telefon bilgisayara bağlı olmayacak. Gerektiği yerde bağlantı kurulması bilgisini vereceğim. Driver eksiklerinizi linkteki “driverlar” klasöründen tamamlayabilirsiniz….
    1- “LenovoUsbDriver_autorun_1.1.9.exe” dosyasını indirip kurun.
    2- “P1a42 Türkçe Rom” klasöründeki “P1a42_S135_151013_ROW_to_CN-miflash_dosyasi.rar” dosyasını indirip bilgisayarınıza çıkartın. (Bu rom Avrupa modeli romudur ve Google mevcuttur. Fakat Çin versiyon cihazda da sorunsuz çalışmaktadır. Denemeleri yapılmıştır. )
    3- “Unbrick” klasöründeki “MiPhone20140509.exe” dosyasını indirip, bilgisayarınıza kurunuz. Programı çalıştırın.
    4- “Browse” butonuna basın ve “browse” bölümünden RAR’ı açtığınız klasörün yolunu tanımlayın.
    5- Şimdi de “browse” butonunun yanındaki “aşağı ok”a basıp “advanced” bölümünden son dört dosyanın yol ayarlarınızı yapın. OK butonuna basınız.
    6- Telefon tamamen kapalı iken SES AÇMA TUŞUna basarken, usb kablosunu telefona takınız (telefon titrer tuşu bırakmayın) ve miphonedaki REFRESH TUŞUna basınız. Comport bağlantısı gelince FLASH BUTONUna basınız. Yükleme işlemi başlayınca SES AÇMA TUŞUnu bırakınız.
    NOT: Bu işlemleri yaparken atik davranınız. Telefon ikinci defa titrediğinde bağlantı gidiyor ve COMx bağlantısı yerine anlamsız bir USBx bağlantı portu geliyor. Yapmanız gereken bu şekilde rom flashlayıp telefon açılınca COMx bağlantısını yakalayarak yeniden flashlamak.
    7- İşlem tamamlandı yazınca pc ile telefon bağlantısını ayırınız.
    8- Telefon titreyene kadar SES AÇMA + GÜÇ TUŞUna basınız. Telefonunuzda Lenovo ibaresi belirecektir. Telefonun açılmasını bekleyiniz.

    4- QSB DOSYASI ile ROM UPDATE ETMEK
    Cihazınızda S140 sürümden düşük herhangi bir Avrupa romu olduğunu farzederek anlatıyorum.
    1- Şarjınızın %30’un üstünde olmasına dikkat ediniz.
    2- Cihazınızı güncellemek için “P1a42 Türkçe Rom” klasöründeki P1a42_S140_151111_ROW_SD-qsb_dosyasi.rar dosyasını indirip içindeki qsb dosyasını telefonunuzun hafızasına (sdcard içine, DCMI klasörünün bulunduğu yere) “sdfuse” adında bir klasör açıp içine kopyalayınız.
    3- Telefonunuzu tamamen kapatıp pcye bağlı değilken SES KISMA + GÜÇ TUŞUna basınız.
    4- Karşınıza gelen menüden SES KISMA TUŞU ile 5.sıradaki “SD UPDATE” bölümüne geliniz. ENTER yazısını tuşlayınız. “P1a42_S140_151111_ROW.qsb” dosyası ekranda kırmızı şekilde yazıyorken START tuşuna basınız. İşlem bitince REBOOT tuşuna basınız.

    5- ZİP OLARAK GELEN ORJİNAL ROM ile UPDATE ETMEK
    Şuan cihazınıza STOCK (orijinal) RECOVERY kurulu olduğunu farz ediyorum.
    1- Şarjınızın %30’un üstünde olmasına dikkat ediniz.
    2- “P1a42 Türkçe Rom” klasöründeki “P1a42_S135_151013_ROW_TO_P1a42_S137_151028_ROW_WC72_update_dosyasi.zip” dosyasını indirip telefonunuzun hafızasına (sdcard içine, DCMI klasörünün bulunduğu yere) “update.zip” adıyla kopyalayınız.
    3- Recovery mod’a giriniz.
    4- “install update package” butonuna basınız.
    5- Soruya “yes” deyiniz.
    6- Uzun süre beklemeden dolayı telefon kilitlendi diye düşünmeyiniz. Kurulum %50’ye kadar hızlı, sonra %75’e direk geçiş ve 10-15 dakika sonra %75’ten sonra direkt "restart system" butonuna geliyor. Tuşa basıyoruz ve işlem tamam.

    7- RECOVERY DEĞİŞTİRMEK
    Şuan TWRP veya CWM recovery mevcut değil. Çıkınca konuya eklenecektir.

    8- BOOTLOADER KİLİDİNİ KALDIRMAK
    Şuan dosya mevcut değil. Konuya eklenecektir.

    9- ROOT YETKİSİ ALMAK ve UNROOT
    Şuan dosya mevcut değil. Konuya eklenecektir.

    10- IMEI NUMARASI YEDEKLEMEK
    1- “Kayıt” klasöründeki “QPST_2.7_Driver_COM_LeDriver.rar”, “qpst_2.7.422.7z” ve “IMEI Converter.exe” dosyalarını indiriniz. “QPST_2.7_Driver_COM_LeDriver.rar” içinden “LeDrivers.msi” dosyasını “qpst_2.7.422.7z” içinden de qpst_2.7.422.exe dosyasını kurunuz.
    2- Usb hata ayıklama modu açıktan sonra telefonu bilgisayara bağlayınız.
    3- Telefonunuzdan *#*#8899#*#* tuşlayınız ve TAMAM TUŞU’na basınız. Bilgisayar Aygıt Yöneticisinde “Bağlantı Noktaları” altında “Lenovo HS-USB Diagnostics (COM??) driver’ının kurulduğunu görünüz. (*#*#8899#*#* çalışmıyor ise telefonunuzu kapatıp SES KISMA + GÜÇ tuşu ile açtıktan sonra telefonu PC’ye bağlayınız.)
    4- “QPST Configuration.exe” programını çalıştırınız. “port” kısmına yukarıda bahsettiğim yere sizin portunuzu yazınız. (yedekleme işlemi (backup) BTK’ya kayıtlı cihazınızda bir daha veri kaybına uğradığınızda daha kolay geri yükleme yapabilmeniz için anlatılmıştır.)

    11- IMEI NUMARASI DEĞİŞTİRMEK
    BU BÖLÜM BTK’DA KAYITLI CİHAZLARIN VERİ KAYBINDAN DOLAYI OLUŞAN IMEI SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. ILLEGAL İŞLEMLERDE SORUMLULUK KULLANICIYA AİTTİR.
    1- “Kayıt” klasöründeki “QPST_2.7_Driver_COM_LeDriver.rar” , “qpst_2.7.422.7z” ve “IMEI Converter.exe” dosyalarını indiriniz. “QPST_2.7_Driver_COM_LeDriver.rar” içinden “LeDrivers.msi” dosyasını “qpst_2.7.422.7z” içinden de qpst_2.7.422.exe dosyasını kurunuz.
    2- Usb hata ayıklama modu açıktan sonra telefonu bilgisayara bağlayınız.
    3- Telefonunuzdan *#*#8899#*#* tuşlayınız ve TAMAM TUŞU’na basınız. Bilgisayar Aygıt Yöneticisinde “Bağlantı Noktaları” altında “Lenovo HS-USB Diagnostics (COM??) driver’ının kurulduğunu görünüz. (*#*#8899#*#* çalışmıyor ise telefonunuzu kapatıp SES KISMA + GÜÇ tuşu ile açtıktan sonra telefonu PC’ye bağlayınız.)
    4- “QPST Configuration.exe” programını açın. “port” kısmına yukarıda bahsettiğim yere sizin portunuzu yazınız.
    5- İşlem bitince seçtiğiniz adrese(yol) “.qnc” dosyası oluşacaktır. Oluşan dosyayı “kayıt” klasöründeki “HxDtr.zip” dosyasını indirip çalıştırarak yedeklediğiniz “.qnc” dosyasını açınız. (yedek dosyası olmayanlar birinci maddede verdiğim dosyanın içeriğini değiştiriniz. CTRL+F yaparak HEX DEĞERİ bölümünü seçerek 088A satırını aratınız.
    6- “IMEI Converter.exe” dosyasını bilgisayarınıza indirip, çalıştırarak BTK’da kayıtlı imei numaranızın telefona işlenecek hale gelmesini sağlayınız. CTRL+F ile bulduğunuz birinci bölüme oluşturduğunuz birinci kayıt numaranızı, ikinci bulduğunuz bölüme ise oluşturduğunuz ikinci kayıt numaranızı girip “.qnc” dosyasını kayıt ediniz.
    7- İlgili “.qnc” dosyasını resimdeki gibi RESTORE bölümünden geri yükleyiniz. Diğer telefonlardaki gibi sıfırlama işlemine gerek yoktur.
    8- Telefon yeniden başladığında *#06# ile imei numaralarınızı kontrol ediniz.
    NOT: qnc dosyasındaki orjinal kayıt numarasının son 2 hanesi alt satırda yer aldığından dolayı bazı arkadaşların bu 2 rakamı fark edemediği gözlemlemiş bulunmaktayım. Bu konuya dikkat çekmek istedim.
    Orjinal kayıt numaranızı telefonunuzda *#06# ile görünüz ve not ediniz.
    Varsayalım ki; 8 01 23 45 67 89 01 23 ama qnc dosyasındaki
    hex değeri; 8 10 32 54 76 98 10 32 şeklindedir. Arama yaptıktan sonra değiştireceğiniz rakamları kontrol ederek işlem yapmaya özen gösteriniz.
    Hex editördeki satırdaki karakter sayını 32den 64 veya 128e çıkarttığınızda tüm numarayı tek satırda görebilirsiniz.
    NOT: Kayıt numaranızın qnc dosyası için değiştirilmiş/çevrilmiş (convert edilmiş) halini "convert programı" olmadan da elde edebilirsiniz. Mantık çok basit.
    Örneğin kayıt numaranız; 0 12 34 56 78 90 12 34 olsun. Toplam 15 karakter. İlk numaranın ardına A harfi geldikten sonra geriye kalan her çift sayı tersinden yazılmalıdır. Yani qnc dosyamıza yazacağımız numara şu şekilde biçimlendirilmiş olur;
    Çevrilmiş numaramız; 0A 21 43 65 78 09 21 43 olur.

    12- QFIL ile UNBRICK işlemi
    Bu işlemi "Miphone ile UNBRICK işlemi"ni yapamayanlar için hazırladım.
    a- “Driverlar” klasöründeki “Lenovo_driver.zip” dosyasını indirip, “LenovoUsbDriver_autorun_1.1.9.exe” programını kurun.
    b- Herhangi bir Unbrick dosyasını indirip bilgisayarınızda açın.
    c- “QPST_2.7_Driver_COM_LeDriver.rar” ve “qpst_2.7.422.7z” dosyalarını indiriniz. “QPST_2.7_Driver_COM_LeDriver.rar” içinden “LeDrivers.msi” dosyasını “qpst_2.7.422.7z” içinden de "qpst_2.7.422.exe" dosyasını kurunuz.
    d- Kurulum bittikten qpst içindeki QFIL programını çalıştırınız.
    e- Telefonunuz kapalı iken SES KISMA + GÜÇ TUŞU tuşuna basarak qsb dosya flashlama menüsüne giriniz.
    f- Telefonunuzu PC'ye bağlayınız.
    g- QFIL programında "Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 (COMx) ibaresi çıkacaktır.
    h- "Select Programmer" altındaki browse bölümünden rom dosyasını açtığınız klasörü tanımlayınız.
    i- "Select Build" altındaki browse bölümünden rom dosyasını açtığınız klasörü tanımlayınız. Bu bölümde sizden iki adet xml dosyası isteyecektir. Her ikisinide seçiniz.
    j- Tanımlamalar bittikten sonra "download" tuşuna basınız ve yükleme işlemi bitene kadar bekleyiniz. Bu işlem başlarken ve biterken telefonunuz otomatik olarak yeniden başlayacaktır.

    13- TELEFONUMUZU TANIYALIM
    Lenovo P1 Pro P1c72
    Snapdragon 615 64bit işlemci
    5.5" Full HD 3.nesil Gorilla Glass ekran
    3gb ram
    16gb rom
    13mp + 5mp kamera
    android 5.1 ve Vibe UI 3.0 rom
    türkiye 3g ve 4,5g desteği
    çift sim kart
    hafıza kartı girişi
    nfc
    parmak izi okuyucu (0.2 saniye - denedim mükemmel)
    (çakma romda parmak izi okuyucu çalışmıyor)
    5000mah pil

    Cihazın özellikleri; (bazıları android 5.1 özelliği olabilir)
    b) telefonu kapatıp açmadan android sistemleri arası geçiş.
    c) snapshot 5.0 kamera programı ile resim ve video çekimi
    d) parmak izi ile tuş kilidi açma
    e) çift tıklama ile uyanma
    f) ekran kapalı iken ses tuşları ile resim çekebilme
    g) ekranı istediğiniz ölçüde kullanabilme kolaylığı (ekran küçültmesi ile en kolay tek parmak kullanımı)
    h) telefonu ters çevirince tuş kilidine geçiyor
    i) kişiler menüsünde qr-code okuma özelliği
    j) tertemiz, çin programlarının olmadığı, google play mevcut rom
    k) sıfır kurulumda 1,8gb boş ram
    m) 5000mah pil (10saat ekran süresi alan arkadaşlarımız var)
    n) ekonomik pil kullanımı için özel tuş.
    Aklıma gelenler bu kadar.


    14- DİĞER BİLGİLER
    A- Telefona ile ilgili TEMALAR linkte mevcuttur. Orijinal VibeUi rom içindir. Lenovo’nun tüm modellerinde kullanılabilir.

    TÜM BU KONULARA AİT YAPILAN İŞLEMLER SIRASINDA OLUŞACAK SORUNLARDAN VE BU BİLGİLERİN İLLEGAL İŞLEMLER İÇİN KULLANILMASINDA TÜM SORUMLULUK KULLANICIYA AİTTİR. BU İŞLEMLERİN NASIL YAPILDIĞINI ANLATMAMDAKİ SEBEPLERİ YAZIMIN GİRİŞİNDE BELİRTTİM.

    HAYIR DUALARINIZI EKSİK ETMENİZ…

    NOT-1 : Lütfen bu kadar uzun yazmana gerek yoktu demeyin. Sanki hiç bilmeyene anlatır gibi anlattım. Eksiğim veya hatam varsa bildiriniz hemen düzeltirim.
    NOT-2 : İstanbul’da ikamet etmekteyim. Bu kadar detaylı anlatımlarıma rağmen telefonunu risk almak istemeyen arkadaşlarımız 50_TL işlem ücret mukabilinde (el emeği) kargo ücreti (geliş-gidiş) telefon sahibine ait olmak üzere bana gönderebilir.
    NOT-3 : Diğer Çin menşeili cihazlarında yazılımsal sorunlarıyla ilgilendiğimi hatırlatmak isterim…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemmetin -- 3 Nisan 2017; 17:21:18 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >







  • Imei işlemi *# kodları ile olmuyor hocam. Onu silip direk ses kısma ve güç tuşu yazarsan daha iyi olur ;) En azından P1'de öyle :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MikaHakkinen

    Imei işlemi *# kodları ile olmuyor hocam. Onu silip direk ses kısma ve güç tuşu yazarsan daha iyi olur ;) En azından P1'de öyle :)

    haklısın ama benim amacım diğer yolları da göstermek.
    bu cihazda yaşanmasa da diğer lenovolarda geçerli olabiliyor.
    fazla bilgi sorun çıkartmaz bence... :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lenovo genel konusu değil ki burası:) Neyse sen daha iyi bilirsin :)
  • Emeğine sağlık kardeşim. Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alinaspetronas A kullanıcısına yanıt
    ilginiz için ben teşekkür ederim.
    umarım faydalı olur...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -1907fb-

    ilginiz için ben teşekkür ederim.
    umarım faydalı olur...

    Cihaz elimde yok ama denemek istediğim ve kafamı kurcalayan bir telefon. Özellikle de batarya performansını merak ediyorum. Gün içerisinde ne yazık ki batarya yetmiyor. Meizu mx5 de fayda etmedi o da yoğun kullanımda ki yoğun kullanıyorum akşam eve zor getiriyor:)

    Vibe p1 ile ilgili tek sorun kalınlığı ve ağırlığı, bana biraz rahatsız geldi hele yazın zor olur gibi duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alinaspetronas


    quote:

    Orijinalden alıntı: -1907fb-

    ilginiz için ben teşekkür ederim.
    umarım faydalı olur...

    Cihaz elimde yok ama denemek istediğim ve kafamı kurcalayan bir telefon. Özellikle de batarya performansını merak ediyorum. Gün içerisinde ne yazık ki batarya yetmiyor. Meizu mx5 de fayda etmedi o da yoğun kullanımda ki yoğun kullanıyorum akşam eve zor getiriyor:)

    Vibe p1 ile ilgili tek sorun kalınlığı ve ağırlığı, bana biraz rahatsız geldi hele yazın zor olur gibi duruyor.

    evet, cihaz kalın ve ağır ama sana en az gün gider.
    3g sürekli açık 10saat ekran süresi varmış.
    ben henüz kullanmaya başlamadım.
    vatan bilgisayarda bak incele.

    ana konuda yorum yapanlar genelde memnun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cihazı inceledim dediğim gibi kalınlığı biraz urkuttu gerçi 1 mm daha kalın:)) ama ben kılıf ile kullanırım malum evde bir tane hayta var hasar gormemesi lazım.
    Redmi note 3 gelecek onu da denemek istiyorum. Olmaz ise p1 tek alternatif kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,
    google uygulamalarını kaldırmak istiyorum. root suz mümkün değil sanıyorum. öyle mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meteorhard

    merhaba,
    google uygulamalarını kaldırmak istiyorum. root suz mümkün değil sanıyorum. öyle mi?

    Rootsuz mümkün değil.
    Ama kaldırmayıp uygulamalar bölümünden doldurabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -1907fb-


    quote:

    Orijinalden alıntı: meteorhard

    merhaba,
    google uygulamalarını kaldırmak istiyorum. root suz mümkün değil sanıyorum. öyle mi?

    Rootsuz mümkün değil.
    Ama kaldırmayıp uygulamalar bölümünden doldurabilirsiniz.


    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle eline sağlık. Çok güzel bir konu olmuş.
    Kendime 2 tane aldım, Orjinal ROM yüklemek istiyorum.
    Aşağıdaki iki versiyon arasında fark var mı? Bu iki dosyadaki versiyonlar arasında ne fark var? Bende bu rom yüklü.(P1c72_v2.8_1535_5.394.1_5.1.1). Güncelleme kontrol ettiğinde son sürüm yüklü diyor.

    P1c72_v2.8_1535_5.394.1_5.1.1_miflash_dosyasi.rar

    VIBEUI_V2.8_1539_5.503.1_ST_P1c72_WC44_org_recoveryden_yukleme.zip


    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 22 Aralık 2015; 0:57:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fktanik

    Öncelikle eline sağlık. Çok güzel bir konu olmuş.

    Aşağıdaki iki versiyon arasında fark var mı? Bu iki dosyadaki versiyonlar arasında ne fark var? Bende bu rom yüklü.(P1c72_v2.8_1535_5.394.1_5.1.1). Güncelleme kontrol ettiğinde son sürüm yüklü diyor.

    P1c72_v2.8_1535_5.394.1_5.1.1_miflash_dosyasi.rar

    VIBEUI_V2.8_1539_5.503.1_ST_P1c72_WC44_org_recoveryden_yukleme.zip


    Teşekkürler

    incelikle ilgili romları paylaşırsan memnun oluruz :))

    bu iki dosya da klasik (orjinal) rom. ve vibeui ile başlayan rom daha güncel.
    sendeki rom muhtemelen yarı türkçedir.
    ama benim verdiklerim %100 türkçe.
    bu iki romu senden isteme sebebim ise bu iki dosyayı kurtarma romu olarak kullanabiliyor olman. özellikle üstteki dosya...

    senin cihazının güncelleme almama sebebi orjinal romun üstünde oynanmış oluşudur diye düşünüyor.

    umarım yeterince açıklayıcı yazmışımdır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -1907fb-


    quote:

    Orijinalden alıntı: fktanik

    Öncelikle eline sağlık. Çok güzel bir konu olmuş.

    Aşağıdaki iki versiyon arasında fark var mı? Bu iki dosyadaki versiyonlar arasında ne fark var? Bende bu rom yüklü.(P1c72_v2.8_1535_5.394.1_5.1.1). Güncelleme kontrol ettiğinde son sürüm yüklü diyor.

    P1c72_v2.8_1535_5.394.1_5.1.1_miflash_dosyasi.rar

    VIBEUI_V2.8_1539_5.503.1_ST_P1c72_WC44_org_recoveryden_yukleme.zip


    Teşekkürler

    incelikle ilgili romları paylaşırsan memnun oluruz :))

    bu iki dosya da klasik (orjinal) rom. ve vibeui ile başlayan rom daha güncel.
    sendeki rom muhtemelen yarı türkçedir.
    ama benim verdiklerim %100 türkçe.
    bu iki romu senden isteme sebebim ise bu iki dosyayı kurtarma romu olarak kullanabiliyor olman. özellikle üstteki dosya...

    senin cihazının güncelleme almama sebebi orjinal romun üstünde oynanmış oluşudur diye düşünüyor.

    umarım yeterince açıklayıcı yazmışımdır.

    Bendeki rom olarak orjinal Lenovo Rom olduğu söylenen bu dosya yüklü. " 151005-联想-P1C72_V2.8_1535_5.394.1_5.1.1-外文-电商版S ". Telefon içindeki şöyle geçiyor: VIBEUI_V2.81353_5.394.1_ST_Pc172

    Hangisini tavsiye edersen onu yükleyebilirim dostum.
    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 21 Aralık 2015; 23:41:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fktanik

    quote:

    Orijinalden alıntı: -1907fb-


    quote:

    Orijinalden alıntı: fktanik

    Öncelikle eline sağlık. Çok güzel bir konu olmuş.

    Aşağıdaki iki versiyon arasında fark var mı? Bu iki dosyadaki versiyonlar arasında ne fark var? Bende bu rom yüklü.(P1c72_v2.8_1535_5.394.1_5.1.1). Güncelleme kontrol ettiğinde son sürüm yüklü diyor.

    P1c72_v2.8_1535_5.394.1_5.1.1_miflash_dosyasi.rar

    VIBEUI_V2.8_1539_5.503.1_ST_P1c72_WC44_org_recoveryden_yukleme.zip


    Teşekkürler

    incelikle ilgili romları paylaşırsan memnun oluruz :))

    bu iki dosya da klasik (orjinal) rom. ve vibeui ile başlayan rom daha güncel.
    sendeki rom muhtemelen yarı türkçedir.
    ama benim verdiklerim %100 türkçe.
    bu iki romu senden isteme sebebim ise bu iki dosyayı kurtarma romu olarak kullanabiliyor olman. özellikle üstteki dosya...

    senin cihazının güncelleme almama sebebi orjinal romun üstünde oynanmış oluşudur diye düşünüyor.

    umarım yeterince açıklayıcı yazmışımdır.

    Bendeki rom olarak orjinal Lenovo Rom olduğu söylenen bu dosya yüklü. " 151005-联想-P1C72_V2.8_1535_5.394.1_5.1.1-外文-电商版S ". Telefon içindeki şöyle geçiyor: VIBEUI_V2.81353_5.394.1_ST_Pc172

    Hangisini tavsiye edersen onu yükleyebilirim dostum.
    Teşekkürler

    orjinal romda türkçe yok değil mi?
    her ikisi de orjinal rom ama sendeki yarım türkçe ise muhtemelen üstünde oynanmış romdur.

    151005-联想-P1C72_V2.8_1535_5.394.1_5.1.1-外文-电商版S orjinaldir ama türkçe yoktur içinde.

    benim yüklediğim ve arkadaşlara tavsiye ettiğim rom P1a42_S135_151013_ROW_to_CN-miflash_dosyasi.rar
    adında p1a42 yazdığına bakma yükle. ben kurdum ayrıca kurdurdum sorunsuz çalışıyor.

    bu linki incele :https://yadi.sk/d/M6pMbH6kmBM4h

    sendeki romları yandexe yükleyip link verirsen memnun oluruz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -1907fb-


    quote:

    Orijinalden alıntı: fktanik

    quote:

    Orijinalden alıntı: -1907fb-


    quote:

    Orijinalden alıntı: fktanik

    Öncelikle eline sağlık. Çok güzel bir konu olmuş.

    Aşağıdaki iki versiyon arasında fark var mı? Bu iki dosyadaki versiyonlar arasında ne fark var? Bende bu rom yüklü.(P1c72_v2.8_1535_5.394.1_5.1.1). Güncelleme kontrol ettiğinde son sürüm yüklü diyor.

    P1c72_v2.8_1535_5.394.1_5.1.1_miflash_dosyasi.rar

    VIBEUI_V2.8_1539_5.503.1_ST_P1c72_WC44_org_recoveryden_yukleme.zip


    Teşekkürler

    incelikle ilgili romları paylaşırsan memnun oluruz :))

    bu iki dosya da klasik (orjinal) rom. ve vibeui ile başlayan rom daha güncel.
    sendeki rom muhtemelen yarı türkçedir.
    ama benim verdiklerim %100 türkçe.
    bu iki romu senden isteme sebebim ise bu iki dosyayı kurtarma romu olarak kullanabiliyor olman. özellikle üstteki dosya...

    senin cihazının güncelleme almama sebebi orjinal romun üstünde oynanmış oluşudur diye düşünüyor.

    umarım yeterince açıklayıcı yazmışımdır.

    Bendeki rom olarak orjinal Lenovo Rom olduğu söylenen bu dosya yüklü. " 151005-联想-P1C72_V2.8_1535_5.394.1_5.1.1-外文-电商版S ". Telefon içindeki şöyle geçiyor: VIBEUI_V2.81353_5.394.1_ST_Pc172

    Hangisini tavsiye edersen onu yükleyebilirim dostum.
    Teşekkürler

    orjinal romda türkçe yok değil mi?
    her ikisi de orjinal rom ama sendeki yarım türkçe ise muhtemelen üstünde oynanmış romdur.

    151005-联想-P1C72_V2.8_1535_5.394.1_5.1.1-外文-电商版S orjinaldir ama türkçe yoktur içinde.

    benim yüklediğim ve arkadaşlara tavsiye ettiğim rom P1a42_S135_151013_ROW_to_CN-miflash_dosyasi.rar
    adında p1a42 yazdığına bakma yükle. ben kurdum ayrıca kurdurdum sorunsuz çalışıyor.

    bu linki incele :https://yadi.sk/d/M6pMbH6kmBM4h

    sendeki romları yandexe yükleyip link verirsen memnun oluruz

    İlk gelen oynanmış roma sonradan update geldi. O yüklenince diller vs. gitti sadece Çin ve English dilleri kaldı. Ben de Resmi sürüm olduğu söylenen ROM'u bulup yükledim. Mültilanguage yani Arapça dahil tüm diller falan var.
    Herşey düzgün çalışıyor.

    Hatta aldığım yerde şöyle yazıyor:

    ROM Lenovo P1 P1c72 Row
    Official ROM Lenovo P1 version: P1c72_S135_151013_ROW
    Stable rom
    No Rooted
    Language support: Multilang
    Google Play
    support power saving mode button
    No China app
    ota update



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 21 Aralık 2015; 23:55:09 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fktanik

    quote:

    Orijinalden alıntı: -1907fb-


    quote:

    Orijinalden alıntı: fktanik

    quote:

    Orijinalden alıntı: -1907fb-


    quote:

    Orijinalden alıntı: fktanik

    Öncelikle eline sağlık. Çok güzel bir konu olmuş.

    Aşağıdaki iki versiyon arasında fark var mı? Bu iki dosyadaki versiyonlar arasında ne fark var? Bende bu rom yüklü.(P1c72_v2.8_1535_5.394.1_5.1.1). Güncelleme kontrol ettiğinde son sürüm yüklü diyor.

    P1c72_v2.8_1535_5.394.1_5.1.1_miflash_dosyasi.rar

    VIBEUI_V2.8_1539_5.503.1_ST_P1c72_WC44_org_recoveryden_yukleme.zip


    Teşekkürler

    incelikle ilgili romları paylaşırsan memnun oluruz :))

    bu iki dosya da klasik (orjinal) rom. ve vibeui ile başlayan rom daha güncel.
    sendeki rom muhtemelen yarı türkçedir.
    ama benim verdiklerim %100 türkçe.
    bu iki romu senden isteme sebebim ise bu iki dosyayı kurtarma romu olarak kullanabiliyor olman. özellikle üstteki dosya...

    senin cihazının güncelleme almama sebebi orjinal romun üstünde oynanmış oluşudur diye düşünüyor.

    umarım yeterince açıklayıcı yazmışımdır.

    Bendeki rom olarak orjinal Lenovo Rom olduğu söylenen bu dosya yüklü. " 151005-联想-P1C72_V2.8_1535_5.394.1_5.1.1-外文-电商版S ". Telefon içindeki şöyle geçiyor: VIBEUI_V2.81353_5.394.1_ST_Pc172

    Hangisini tavsiye edersen onu yükleyebilirim dostum.
    Teşekkürler

    orjinal romda türkçe yok değil mi?
    her ikisi de orjinal rom ama sendeki yarım türkçe ise muhtemelen üstünde oynanmış romdur.

    151005-联想-P1C72_V2.8_1535_5.394.1_5.1.1-外文-电商版S orjinaldir ama türkçe yoktur içinde.

    benim yüklediğim ve arkadaşlara tavsiye ettiğim rom P1a42_S135_151013_ROW_to_CN-miflash_dosyasi.rar
    adında p1a42 yazdığına bakma yükle. ben kurdum ayrıca kurdurdum sorunsuz çalışıyor.

    bu linki incele :https://yadi.sk/d/M6pMbH6kmBM4h

    sendeki romları yandexe yükleyip link verirsen memnun oluruz

    İlk gelen oynanmış roma sonradan update geldi. O yüklenince diller vs. gitti sadece Çin ve English dilleri kaldı. Ben de Resmi sürüm olduğu söylenen ROM'u bulup yükledim. Mültilanguage yani Arapça dahil tüm diller falan var.
    Herşey düzgün çalışıyor.

    Hatta aldığım yerde şöyle yazıyor:

    ROM Lenovo P1 P1c72 Row
    Official ROM Lenovo P1 version: P1c72_S135_151013_ROW
    Stable rom
    No Rooted
    Language support: Multilang
    Google Play
    support power saving mode button
    No China app
    ota update



    bendeki de s140 versiyon...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • P1a42_S135_151013_ROW_to_CN-miflash_dosyasi.rar bunu tavsiye ettiğinden dolayı indiriyordum

    Yoksa bunu mu kurmalıyım dostum: P1a42_S140_151111_ROW_SD-qsb_dosyasi.rar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 22 Aralık 2015; 0:08:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fktanik

    P1a42_S135_151013_ROW_to_CN-miflash_dosyasi.rar bunu tavsiye ettiğinden dolayı indiriyordum

    Yoksa bunu mu kurmalıyım dostum: P1a42_S140_151111_ROW_SD-qsb_dosyasi.rar


    senin şuan kullandığın rom orjinal olmadığı için s140 yazanı kuramazsın.
    önce s135i kur (yani önerdiğimi) sonra s140ı kurarsın veya wifiden update edersin...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.