Şimdi Ara

Lenovo V110 Aşırı Düşük Performans Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptop Özelliklerini sayıyorum:

    8 Gb Ram
    AMD A9-9410 2CPU 2.9ghz işlemci
    Radeon 530 harici ekran kartı
    Radeon r5 entegre ekran kartı

    Windows 10pro

    Az çok bilgisayardan anlayan biriyim. Üstte saydığım özelliklerde League of Legends'da en yüksek ayarlarda bile en az 100 fps almam gerektiğini biliyorum. Eski bilgisayarımda bile radeon 5550 ekran kartıyla orta ayarlarda 100'ün üzerinde fps alıyordum.

    Gel gelelim ki bu bilgisayar bu özelliklerle "EN DÜŞÜK" grafik ayarlarında "55 fps" ile oyuna başlıyor. 5 dk sonra fps "30"lara kadar düşüyor. Bilgisayar İnternetten video izlerken bile kasma yapıyor. CPU kullanımı sürekli %100 oluyor. Ve çok fazla ısınıyor.

    "Daha alalı 3 hafta oldu." İlk hafta belki yüklediğim uygulamalardan ötürü virus bulaşmıştır deyip tarama vs. yaptırdım. Ama bir düzelme olmadı.

    Windows dosyaları yanlış yüklenmiş olabilir dedim. 1 kez kendim format attım düzelmedi. Daha sonra bir bilgisayarcıya yeniden temiz kurulum yaptırdım. Ama hala durum aynı.

    "Bilgisayar boştayken 40-45 derece cpu-gpu ısısı oluyor. Herhangi bir oyuna girdiğimde CPU-GPU 90 derece kadar çıkıyor. Game booster adlı programı yükledim. Sürekli ısı aşırı fazla diye uyarı veriyor. Minecraft gibi bir oyunun vanilla versiyonunda bile CPU kullanımı %100 oluyor."

    Lenovo ile görüştüğümde bana bilgisayarın zaten oyun bilgisayarı olmadığını, bunun normal olduğunu söylüyorlar. Servise göndersem bile bir şey yapmazlar diyorlar. Oysa ki "LoL" seviyesinde bir oyunu çok rahat açabileceğini biliyorum.

    Tavsiyelerinizi bekliyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim. Sizce sorun donanımsal mı yoksa yazılımsal falan mı ben anlamadım. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?


    "Bİlgilendirme editi: Hizmetler, performans ayarları, Ekran kartı geçiş ayarları vs. her yolu denedim. Artık internetten bir yol bulamadığım için konuyu açtım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcwerty -- 10 Ekim 2018; 19:32:25 >







  • Hala Güncel!!
  • Hala Güncel!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.