Şimdi Ara

Lenovo Thinkpad L430 24654Y4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta belirtmiş olduğum cihazı aşağıda yazdığım kriterlere dayanarak tavsiye eder misiniz, kararınızın sebeplerini yazar mısınız yada varsa önerinizi belirtir misiniz? Özellikle bu cihazı ve/veya Thinkpad ailesinin aynı yada yakın sınıflarında bulunan cihazları kullanan kişiler cevap verebilirlerse çok memnun olurum.

- Stabilite, sağlamlık ve sıcaklık faktörleri
    - Klavyenin duyarlı ve sessiz olması
    - Ram ve sabit diskinin yükseltilebilir olması
    - Oyun oynanmayacak olması
    - Yoğun şekilde kullanıma dayanabilecek olması
    - Kullanım odağında çizim, resim, video gibi işlemlerin hiç; film izlemek, müzik dinlemek gibi işlemlerin nadiren olacak olması

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

• Merhaba,

2013 ağustos ayından beri L430 notebook kullanıyorum. Tecrübelerime dayanarak görüşlerim şu şekilde;

-Stabilite ve sağlamlık olarak thinkpad L serisi zaten Lenovo'nun askeri dayanıklılık testleri adını verdiği bir takım testleri uygulayarak satışa sürdüğü bir model. Bilgisayar Active Protection denen bir sisteme sahip ve bu sistem bilgisayar çalışırken sarsıntı durumunu kontrol ederek şok, sarsıntı veya düşme gibi durumlarda önceden devreye girerek olası sorunları önlemek adına harddiskleri kapatıyor. Ayrıca ekran ile kasayı birbirine bağlayan menteşe kısmının komple metal ve çok sağlam olması menteşe kırılması gibi sinir bozucu durumlarla karşılaşma olasılığını minimize ediyor.

-Klavyesine gelirsek çok sessiz bir klavyeye sahip değil ama muhteşem bi yazma deneyimi sunuyor. Hani "akıyor" derler ya aynen öyle :) Thinkpad klavyesiyle yazmaya başladıktan sonra diğer klavyelerle yazmak istemeyeceksiniz. Thinkpad klavyesinin tadını alınca gaza gelip 150 TL vererek evdeki masaüstü bilgisayarım için de usb thinkpad klavyesi aldım o kadar diyim :)

-Ram ve sabit disk olayın gelince ise bilgisayarda iki adet ram yuvası var. Birini klavyenin altına bilgisayarın içine koymuşlar. Diğer yuva ise cihazın alt tarafındaki bi kapağın altında. İki vida sökerek buraya ulaşıp ekstra ram takabilirsiniz. Üzerinde 4 gb ram vardı ben 8 daha ekledim şu an 12 gb ram ile kullanıyorum. Cihazın içinde çoğu notebook'un aksine 5400rpm değil 7200rpm 2.5 lik HDD var. Ben o HDD'i çıkartıp o yuvaya 128 GB'lık ssd taktım. 500GB lık hard disk için ise Slim sata optik dönüştürücü alıp bilgisayarın CD-Rom bölümüne boşa çıkan HDD'yi taktım. Hard diski Cd-Rom yuvasına takınca boşta kalan Cd-romu da linkteki aparatın içinden çıkan kutuya taktım :) İşletim sistemin SSD'ye yükleyip hız, cd rom kısmına 500GB lık HDD'yi takarak da alan kazanmış oldum. Gerekli durumlar için de harici bir usb cdrom sürücüm olmuş oldu.

-Harici ekran kartı olmaması eksik tarafı ama oyun vs oynamayacaksanız sizi pek etkilemiyor. Photoshop filan kullanırken pek etkilemedi beni ekran kartı olmaması. Video editlemeyi hiç denemedim ama onu belirteyim.

Kısaca toparlayacak olursak @jesse James arkadaşım gibi ne istediğinizi bilen biriyseniz, oyun çizim vs gibi işlerle çok uğraşmayacaksanız hani evladiyelik derler ya işte öyle bi notebook. Klavyesi muhteşem olduğundan kod yazmak için kullanacak arkadaşlara özellikle tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syntax_error -- 17 Ocak 2014; 19:27:29 >

• Zaman ayırıp deneyimlerinizi ve tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkür ederim. Sağlıcakla kalınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dell Alienware AW3821DW
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.