dostlar daha 14 gün olmadı alalı ama kullanım yaparken arada resart atıyo alet kendine ilk iki gün yoktu böyle bir sorun hdd de partion lar ile oynadım c yi ufaltıp d yi büyülttüm sonrasında reset atmaya başkadı alet
kullananlar yardım win 7 den kaynaklı bir sorun olmadığını düşünüyorum alet i götürcem vatana geri ama acil pc ihtiyacımdan dolayı aldım sınav zamanı pc siz kalmak istemiyorum yazılımsal bir problem se çözülebilirmi ?
acil yardıMMM
quote:
Orijinalden alıntı: deathmann
dostlar daha 14 gün olmadı alalı ama kullanım yaparken arada resart atıyo alet kendine ilk iki gün yoktu böyle bir sorun hdd de partion lar ile oynadım c yi ufaltıp d yi büyülttüm sonrasında reset atmaya başkadı alet
kullananlar yardım win 7 den kaynaklı bir sorun olmadığını düşünüyorum alet i götürcem vatana geri ama acil pc ihtiyacımdan dolayı aldım sınav zamanı pc siz kalmak istemiyorum yazılımsal bir problem se çözülebilirmi ?
acil yardıMMM
derhal bır yerden hirens boot usb bul ,google arat hirens boot usb dıye ındırdıgın dosyaları dıkkatlı bır bıcımde usb flaash dıske aktar.
ıcınde harddısk tools kategorısınde harddısk ıcın bad sector taraması yapan ve log tutan programlar mevcut.
kanaatımce harddıskte bozuk sektor olabılır, harddıskı de bolmus oldugundan wındows harddıskın o bozuk kumesıne gelınce kendılıgınden reset atıyor olabılır bu bad sektor tekrarlarsa mavı ekrana cevırecektır ve mavı ekran uyarısı dıkkate alınmadıgında 5-6 mavı ekran sonrası dısk boot etmeyecek ve acmayacaktır voltajı kesılecektır.cunku harddıskın ıgnesı bozuk kısma her denk gelısınde kendısını cekecek ve voltajı kapatacaktır.
bu soyledıklerım bozuk harddısk boot sector senaryosu ıcın gecerlı boyleyse yapacak bır sey yok derhal servıs.
bunun dısında eger yazılımsal bır donma cakısma sonucu bılgısayar reset atmaktaysa sana bu program neyın sebep oldugunu tespıt edecek ve raporlayacaktır surucu uyusmazlıgı hatalı regıstry bıos manyaması vs.re hatta donanım sorunlları falan... lınk : ındır ve kur baka bakalım sorun nereden kaynaklanmakta. http://www.filehippo.com/download_soluto/
wındows 7 nın ıcınde bılgısayar yonetımınde hata raporlarının lıstelendıgı sıstem gunlugu de mevcut ona da bır gozat bakalım resetleme sırasında ne olmus da kapanmıs dıye denetım massası bılgısayar yonetımı..
bilgisayar yönetiminde sadece bluetooth ile alakalı bi kaç driver sorunu var diyo başka bir sorun gözükmüyo bu arada 10 dk önce crashing memory hatası ile mavi ekran verdi sonra kendisi restart ladı pc yi. yarın bana vatan yolları gözükücek anlaşılan
dediğin programıda kurup denicem bakalım nedicek bana