Şimdi Ara

LENOVO S10-2 NETBOOK >>>> TEK BAŞLIK (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
671
Cevap
6
Favori
110.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: radiCOOL

quote:

Orijinalden alıntı: justify34

slm arkadaşlar vatanbilgisayar da satılan s10-b modeli aslında s10 mudur yoksa s10-2 midir birde vatanda satılan modelin pili 6 hücrelimidir
    lg x130 almayı düşünürken bu modele aklım kaydı lg de fan çok ses yapıyor diyorlar lenovo da bu durum nasıldır kullananlar memnunmu

arkadaşın da dediği gibi s10-b modeli olarak yazılı olan s10-2 olarak geliyor ve işlemcisi de n270 .. yukarılarda s10-2 lerin şlemcileri n280 olmak zorunda demişler ama öyle değil işte... öte yandan kullanım ve sessizlik olarak gayet de iyi .. pili de standart olarak 3 hücreli geliyor ve yaklaşık tam performansta ya da denge modda 2.5-3 saat kadar gidiyor ...

pilinin 3 hücreli olması kötü olmuş sonradan pil almak istesek pahalımıdır bunların pilleri
    birde vatanda 6 hücreli modelide varmı acaba internet sitesinde gözükmüyor maalesef

• bu cihaz türkçe Q klavye midir acaba?
  • evet
  • Arkadaşlar ben xp kurdum ama bir tane driver sorunum var. Onu nasıl yapabiliriz? Bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatkabadayi -- 6 Ocak 2010; 15:40:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

Benim msn'de sorun var. Görüntülü görüşme esnasında karşı tarafın sesini kesik kesik alıyorum. Bu sorunu başka yaşayan var mı, yeni audio driverini yüklesem(170 mb) sorun çözülür mü?
  • ŞU KONUYU OKUYAN BİR KİŞİ DE DESİN Kİ " BEN DE AYNI NETBOOKU KULANIYORUM AMA BÖYLE BİR SORUNUM YOK".
  • " BEN DE AYNI NETBOOKU KULANIYORUM AMA BÖYLE BİR SORUNUM YOK".
  • "SAĞOL"
  • arkadaslar bu urun medıamarkte var mıdır ?
    oraya gıdecegım ve uzakta oturdugum ıcın gıttıgımde bulamazsam sorun olabılır benım ıcın
  • Ben göremedim mediamrkt'ta. Gitmeden önce gideceğin mağazayı ara sor. Ellerinde olup olmadığını fiyat bilgisini öğrenebilirsin.

quote:

Orijinalden alıntı: brooklynn

arkadaslar bu urun medıamarkte var mıdır ?
    oraya gıdecegım ve uzakta oturdugum ıcın gıttıgımde bulamazsam sorun olabılır benım ıcın

• quote:

Orijinalden alıntı: radiCOOL

Merhaba arkadaşlar...

yaklaşık bir haftadır bu başlığa abone olmuş durumdayım... daha önceden foruma üyeliğim vardı ancak şifresini unuttum zannımca :)

öncelikle yukarıda bazı arkadaşlarımız vatan da satılan S10-b modelinin s10 olduğunu söylemişler... Ben vatanda aynı isimle çalışan bir netbook aldım ..evet işlemcisi n270 ancak monitorun altında s10-2 yazmakta ... eğer bu makina s10-2 değilse s10-2 lerde monitorun alt kısmında ne yazmakta?...

Öte yandan aldığım ürüne windows 7 kurmak gibi bir amacım var ..Ancak mükemmel pc kullanıcısı :) olmama rağmen bu tarz recovery vb olan aletlerle aram yok .. Haliyle aklıma bir sürü soru takılıyor.. elbette bir sürü arama yaptım ancak her durumda birisinin yazdığı bir şey diğer ile tutmuyor.. Örneğin birisi s10-2 de win 7 nin sorunsuz çalıştığını yazarken diğeri s10-B nin s10 olduğunu iddia ediyor..haliyle kafamızda devamlı soru işareti kalıyor..
    Ben özelliklerimi yazzayım öncelikle;
    makina s10-B olarak alındı ancak makinanın ustunde s10-2 yazmakta.. öncelikle bu makına s10 mudur s10-2 midir?
    işlemci n270 ve herhangi bir takviyesi yok (ram vb) .. bu haliyle win7 nin kursam performansı nasıl olur? ve kurabileceğim en iyi versiyonu nedir? ( 32 bit ,64 bi,t ultimate tüm detayları ile)
    Bu haliyle win7 kurmak ve hdd lerin dagılımını değiştirmek istiyorum .. izlemem gereken yönergeler tam bir anlatımla nelerdir ve bunu yapmakla cihazda kullanamayacağım özellikler ve daha sonra kullanılabilir hale getirebileceğim özellikler nelerdir ?
    (ÖR: yüz tanıma , fn tuşları , QS ve recovery özellikleri gibi)

son olarak da şuanda yüklü olan xp den performans olarak çok daha ötesi midir ? çünkü vistadan nefret eden ve xp ye gerçekten tüm yönleri ile hakim bir kullanıcıyım...

Merhaba,

Kafası Karışan arkadaşlara hak vermemek mümkün değil.

Daha önce de yazmıştım. Dikkatten kaçtığı düşüncesi ile tekrar yazayım.Lenovo nun n270 işlemci ile sattığı ürünler s10 mu s10-b mi
    s10-2 mi?

Arkadaşlar ürünün kasası s10 serisinde hepsinde hemen hemen aynı

Donanım farklılıklarından bahsediyoruz

Pil, Ekran aydınlatma(led), işlemci vs.

Şimdi kinayeli konuşmaları maharet saymaktansa, gerçekten kafası karışan arkadaşlara yardımcı olmak daha önemlidir gerçeğinden

yola çıkarak deneyim paylaşmaya devam edelim,

1- n280 işlemcinin n270 işlemciye göre performansı tartışılmaz.
    2- 6 hücreli bataryanın 3 hücreli bataryaya göre performansı tartışılmaz
    3-Bluetooth ya vardır ya yoktur tartışılamaz.
    4-Led aydınlatmalı Lcd ekran Klasik aydınlatmalı Lcd ekrana göre çok farklıdır (ısı,Harcadığı enerji gibi) tartışılabilir.
    5-Ram Arttırmak (tek slotta 1GB takılı geliyor 2GB ye max artıyor)Performansı çok arttırıyor tartışılamaz.

Sevgili başlığı takip eden ve başlıkta yorum yazan arkadaşlar,

Başlığın ilk sayfalarını da okumuş olanlar bilir, Ram arttırma, Win7 yükleme, Win7 performans skoru,Pil süresi,3g Wınn deneyimleri
    ve en önemlisi Hdd format, Partition (disk bölme) son olarak da Usb den işletim sistemi kurma konularında bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar elimizden geldiğince ve dilimiz döndüğünce birşeyler yazdık.

Kendi adıma söyleyim ben çok faydalandım başlıktan,umarım bir çok arkadaş faydalanmıştır.

Şimdi Win7 mi Xp mi derseniz, Ben aldığım gün Win xp performansını görünce hemen Win7 kurdum ve ogün bugündür Win7 Ultumate kullanıyorum ve performansı çok tatminkar. Ama her kullanıcının beklentileri alışkanlıkları farklıdır, bunun bilincinde
    olmak çok önemlidir.

Aynı şekilde Hdd ye format atmak bunu yaparken fabrika ayarları bölümünü de formatlamak kişinin bileceği iştir, kimi önemsemez kimi çok önemser (daha önce yazmıştım 8-9 Gb lik kurtarma bölümünü silerseniz klavyenin üzerindeki kurtarma butonu süs olur diye)
    hali ile ben böyle yaptım sizde yapın gitsin anlamı yüklü cümleler tehlike arzeder.

Win7 yi usbden kurma işini dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım, amacım çok kolay ve pratik bir yöntem olduğu, güvenli bir yöntem olduğu ve en önemlisi denediğim bir yöntem olduğu için anlattım. Ama isteyen harici dvd alır yada var olanı kullanır yazar Windows diskini kurar paşapaşa windows unu kimsede sormaz sen niye öyle yaptın diye, dedim ya her yiğidin bir yoğurt
    yeme şekli vardır diye..

Laf çok uzadı ama bir iki kelimecik daha,

S10-b yazan modeller için söylediğim sözleri bazı arkadaşlar yanlış anlamış galiba

S10-b Bildiğim kadarı ile S10 modelinin siyah kasası aynı şekilde s10-w da beyaz olanıydı ve bir dönem vatan da dahil olmak üzere

birçok mağzada satıldı bu cihazlar için aslında bunlarda s10-2 diyen lereydi o sözlerim. Kaldıki birkaç mesaj yukarıda duruyor

dikkatli bakıldığında görülebilir ama dikkatli de okumak gerekir diye düşünüyorum.

Ben bu konuda otorite değilim, uzman da değilim, bende sizler gibi Lenovo s10-2 kullanıcısıyım ama belki burada yazan birçok arkadaştan farklı bir yönüm olabilir ben çok iyi araştırırım, denerim, okurum,yine denerim, testler yaparım, yine denerim,deneyimlerimi üretici firmayla paylaşırım,sorarım sorgularım sonuçları üretici firmaya yazarım ve ancak öyle ikna olurum ve ondan sonra bu bilgileri paylaşırım. Dedim ya her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır diye..

Hepiniz kalın sağlıcakla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanustr -- 12 Ocak 2010; 13:28:59 >

• İlginizi çekeceğini düşünüyorum

Bu teknosada satılan lenovo modellerinden biri S10 başlığında satılıyor ve bir tarih S10-w diye etiketliydi bu ürün siyahıda S10-b

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125030944&CS_Category=_notebook63&CS_Catalog=_bilgisayar#

Bu Vatanda satılan. Vatan S10-b diyor ama Arkadaşlar bu ürün için s10-2 diyor, içeriğe bakarsanız ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-025504-s10-b-ideapad-atom-n270-1.6ghz-1024mb-ddr2-160gb-10.2-1.3cam-wxphome/productdetails.aspx?I_ID=41650

Bu benim satın aldığım Lenovo S10-2 Netbook

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031028&CS_Category=_NOTEBOOK63&CS_Catalog=_BILGISAYAR

http://www.teknoblog.com/urunler/video-lenovo-ideapad-s10-2-inceleme-altinda.html

Burada dikkat edilmesi gereken S10-2 yada S10-b den ziyade ürün detayına girince ürünün model numarası

Model numarası çok önemli.

Birçok Satıcı firma Etikerlerine model no sunu yazmıyor ve kafaların karışmasına sebep oluyor.

Zaten ürün içeriği de herşeyi anlatıyor. Fiyatlarda ciddi şekilde farklı.

Şİmdi Vatanda Satılan model S10-b Kodu ve etiketi ile satılıyor ve firmadaki satış elemanları bu cihaz aslında s10-2 diyor

ve bütün karışıklık böyle başlıyor.

Ürünlerin Model no larına içeriklerine dikkat edersek karışıklık son bulur.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanustr -- 12 Ocak 2010; 14:18:57 >

• Sayın arkadaşlar ben Lenovo 10-2 yi kullanıyorum çok güzel bir ürün ama bir problemim var .msn de karşı tarafa sesim gidiyor ama karşıdaki kişinin sesi bana gelmiyor. veya hiç anlaşılmıyor. bu problelmle karşılaşan var mı çözümü nasıl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isoteke

Sayın arkadaşlar ben Lenovo 10-2 yi kullanıyorum çok güzel bir ürün ama bir problemim var .msn de karşı tarafa sesim gidiyor ama karşıdaki kişinin sesi bana gelmiyor. veya hiç anlaşılmıyor. bu problelmle karşılaşan var mı çözümü nasıl.

Bende de var arkadaşım bu problem. Çözümünü bilmiyorum, sordum bu sayfada ama ya kimsede bu sorun yok, yada kimse şimdiye kadar görüntülü msn denemedi bu netbookta.
  • kimse daha denemememiş herhalde ben 2 tane aynı modeldede denedim acaba benimki mi arızalı diye ikisindede aynı problem . donanımsal mı yazlımsal mı bilmiyorum
  • arkadaşlar bi sürede bu konuya bakamamıştım. ama bende bir sorun yok. aldığımdan beri kullanıyorum kamera ve ses aynı anda da çalışıyor. sesle alakalı bir sorun olmadı hiç. belkide windows güncellemelerini yapmanız gerekiyordur. ben ilk aldığımda program falan kurmadan önce tüm güncellemeleri yapmıştım. sonra da bir sıkıntı ile karşılaşmadım.

Tahminimce eğer msn de ki ses dışında müzik film ve çalışan oyunlarda ses sorununuz yok ise., tamamen YAZILIMSAL bir hata dır sizdekiler.
  • evet arkadaşım sanırım zaten S10-2 modelleri N280 işlemcili ve S10 modelleri de N270 işlemcili o "B" , "W" , "G" harfleride "Black" , "White" , ve "Grey" şeklinde ürünlerin kasa rengini belirtiyorlar.
    quote:

Orijinalden alıntı: kaanustr

İlginizi çekeceğini düşünüyorum

Bu teknosada satılan lenovo modellerinden biri S10 başlığında satılıyor ve bir tarih S10-w diye etiketliydi bu ürün siyahıda S10-b

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125030944&CS_Category=_notebook63&CS_Catalog=_bilgisayar#

Bu Vatanda satılan. Vatan S10-b diyor ama Arkadaşlar bu ürün için s10-2 diyor, içeriğe bakarsanız ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-025504-s10-b-ideapad-atom-n270-1.6ghz-1024mb-ddr2-160gb-10.2-1.3cam-wxphome/productdetails.aspx?I_ID=41650

Bu benim satın aldığım Lenovo S10-2 Netbook

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031028&CS_Category=_NOTEBOOK63&CS_Catalog=_BILGISAYAR

http://www.teknoblog.com/urunler/video-lenovo-ideapad-s10-2-inceleme-altinda.html

Burada dikkat edilmesi gereken S10-2 yada S10-b den ziyade ürün detayına girince ürünün model numarası

Model numarası çok önemli.

Birçok Satıcı firma Etikerlerine model no sunu yazmıyor ve kafaların karışmasına sebep oluyor.

Zaten ürün içeriği de herşeyi anlatıyor. Fiyatlarda ciddi şekilde farklı.

Şİmdi Vatanda Satılan model S10-b Kodu ve etiketi ile satılıyor ve firmadaki satış elemanları bu cihaz aslında s10-2 diyor

ve bütün karışıklık böyle başlıyor.

Ürünlerin Model no larına içeriklerine dikkat edersek karışıklık son bulur.

Saygılar.

• Ürünler farkılı ürünler ben lenovo firma elemanı olarak söyleyeyim s10 sadece teknosada satılan farklı bir model başka hiç bir yerde yok vatandaki modellerle teknosadaki modeller aynı ama model numaraları farklı..(kutuların hepsinin üstünde numaralar yazıor bu arada) bu arada n280 li 6 hucreli batarya bulacağınız tek mağaza teknosa o da tek tük...
  • Herkese merhaba;

Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum, çok değerli paylaşımlar yapmışsınız.
    Konuyu en başından beri takip ediyorum, "S-üleyman10-2"im hakkında biçok şey öğrendim burdan :)
    ama benm de aklıma takılan bikaç nokta var, onları sormak istiyorum.

En başta netbook hakkında bilgi vereyim;
    Lenovo S10-2 Grey Netbook sahibiyim, N280 işlemcisi 6 hücreli bataryası var.
    Eylül ayında GÖLD Bilgisayar'dan 640 liraya almıştım.

Makinadan çok memnunum, gerçekten alırken "bi netbook'tan ne beklenebilirse" onları bekliyodum, ama beklediğimden fazlası oldu diyebilirim.

Özellikle pil çıkıntısı hakkında soranlar var, gerçekten hiç sorun değil, masaüstü vs kullandığınızda çok güzel bi açı sağlıyor, onun dışında örneğin elinizde taşımak isterseniz çok rahat kavrayıp defter gibi taşıyosunuz, sağladığı pil ömrü de çabası.

Program performansları konusu, o konuda beklentim üstünde Photoshop vs gayet rahat kullanabiliyorum, gerekli gereksiz bi çok program yükledim bilinçsizce, sonradan farkına vardım ama o kadar programda bile "kilitlenme-kasılma" durumları gerçekten çok az, normal performans PC 'de ne kadar oluyosa o kadar diyebilirim.

Oyun soran arkadaşlara da NFS Underground 2'yi oynuyorum ben, ekran 800x600, ve oyun detayları düşük, ama bi netbookta bundan iyisini oynayamazsınız zaten ;)

Bu arada belirteyim, makina sstem olarak orjinal halde; HDD bölmesi-işetim sistemi yükleme-sistem back-up vs hiç denenmedi. Geldiği gibi XP kurulu ve RAM de yükselmedi.
    dahasını yazarım eğer yardım gerekirse :)

Benim sorun Youtube-Facebook vs gibi sitelerde izlediğim videolarla ilgili..
    Tam Ekran modunda video izlerken görüntü akıcı değil, takılmalar oluyo.
    Pek memnun oldugum "S-üleyman 10-2" ile aramızı açan bi mesele, moralim bozulmuyor değil.

Bende mi eksik var, yada yanlış bi ayarlamamı yaptım bilmiyorum ama tam ekran modunda vide izleme sorunum var, neden olabilir? nasıl çözülebilir? yada çözülebilir mi?

• sevgili arkadaşlar;
    yeni almış olduğum s10-2 netbook bataryasını bitirdim ilk şarjla ilgili dikkat etmem gereken bir durum varmı(16 - 17 saat şarjlama gibi) ??? Yoksa normal olarak şarj göstergesi dolduğunu gösterdiği zaman kullanabilirmiyim??? Saygılarımla........
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.