Yaklaşık olarak 2 yıldır sorunsuz olarak kullanmaktaydım. daha iyi performans alabilmek için WİN7 yükledim ve uzunca bir süre sorunsuz kullandım ancak şimdi çok gıcık bir sorunla karşı karşıyayım:
---Bilgisayarı ilk açtığımda touchpad driveri yüklenmiyor, sonra restart yapıyorum ikinci de yüklenmiş oluyor. Sürekli böyle. Driverlerini lenovo sitesinden güncelledim... synaptics win 7 sürümünü indirdim.. (vista için olan sürümüde denedim)
---Bilgisayarı ilk açtığımda sırası ile bios-windows yükleniyor ekranı geçtikten sonra tam masaüstü gelecekken ekran kayboluyor. yani ekrana elektrik gelmiyor desem daha doğru olur. ekran kapalı hale geçiyor ama pc hala çalışıyor güç ışığı vs. yanıyor.
---Bilgisayarı ilk açtığımda ekran kartı driverı yüklenmiyor, sonra restart yapıyorum ikinci de yüklenmiş açılıyor. Bu sürekli böyle, bir sefer yükleniyor diğerinde yüklenmiyor. Driverı güncelledim, farklı driverler denedim hatta yeniden WIN7 bile yükledim ama fayda etmedi.
WIN7 yükledikten sonra benzer sorunlarla karşılaşan diğer arkadaşlar da belki buradan çözüm bulabilirler
gece gündüz uğraşıyorum çözemedim, çözemedim, bütün sitelere baktım herşeyi denedim imkanım olsa direk yeni bilgisayar alacam ama malesef şu an o da yok... kırıp atmak istiyorum bu pc yi lütfen ama lütfen uzman arkadaşlar yardım etsin.. Allah rızası için sevaba girersiniz
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Arkadaşım senin bilgisayarın problemli :) bunu bozukluk olarak alglama ama bu modelde bir laptob benimde çok canımı sıkmıştı. Lenovo nun serisinin bu modeli driver konusunda çok fazla sıkıntılı. Yani nokta atışı yapmadıkça oldu diye gösterir ama problem çıkartır..
Tavsiyem format atmadan önce kararlı driveri bulmandır, kararlı driveri bulduktan sonra (ama doğru olduğundan emin olmalısın) format atıp o driveri yükleyebilir yada driverleri tam anlamıyla kaldırma programlarıyla eski driver ve driver kalıntılarını kaldırıp yüklemen daha mantıklı olucaktır..
artık geçti hocam nerdeyse kaç aydır bu sorun var, kaç kez formatladım. mutlaka bir çözümü vardır ya..
beta driver kullanmamanı tavsiye ederim. diğer bir önerim de windows update tercih et. notebook'un kendi touchpad programı felan filan kurmana gerek yok. default driver kullanabilirsin.. bu win7'i sanki eski donanımların icabıona baksın diye yapmış da olabilirler..