Şimdi Ara

Lenovo Legion Y520 Kullanıcı Platformu (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.646
Cevap
39
Favori
195.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MuRo_123

Programlar Render programı(İşlemciyi en zorlayan programlar) değilse, i3 fena bir işlemci değil. Bilgisayarın yavaşlamasındaki asıl sorun HDD yavaş kalması. SSd'ye geçtiğinizde görürsünüz. Ben de daha yeni geçtim SSd'ye. İnanılmaz fark var.

Alıntıları Göster
    Lenovo'nun kullandığı SSD'lerin okuma hızı 2800 MB. Alacağınız cihaz ile uçarsınız.
  • Arkadaşlar aşağıda linkini koyduğum ürünü alıp araniza katılmayı düşünüyorum. Fakat ürünün ekranının kaç hz olduğu ile ilgili bir bilgi bulamadım. Lol ,cs, wow tarzı oyunlar oynadığım için 120 hz olması benim için önemli, aydınlatırsanız çok sevinirim .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İ7 1050ti 128gb ssd modeli ile aranıza katılmış bulunmaktayım ilk izlenimim harika çok beğendim umarım ileride kşavye va sorunları yaşamadan uzun bir zaman birlikte oluruz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OnlyJ kullanıcısına yanıt
    60hz

• Keşke 120 hz e yükseltmenin bir yolu olsa , lol ,cs oyuncusu olduğum için hz değerinin 120 olmasını istiyorum. Fakat 120 hz olup da ips olan model ne yazık ki 6000 tl altı fiyat segmentinde yok . Tn panelli 120 hz laptoplar var fakat laptop olduğu için kesinlikle ips panel istiyorum. Anlayacağınız kafalar karışık, 2 3 gün içinde karar vermem lazım

• Arkadaşlar merhaba. Foruma yazıp ben bilgisayar alırken farkında olmadan bana nasıl yardımcı olduysanız ben de birilerine yardımcı olurum diye düşünerek yazıyorum.

Yaklaşık 1 ay önce Lenovo Y520 80YY003JTX Modelini satın aldım. Cihaz GTX 1060 modelidir. 2TB+256 GB SSD'li modeldir.

1060'lı modeli alıp onunla ilgili çok yazan yoktu. Yada ben görmemiş olabilirim. Ben ağırlıklı olarak video edit ve tasarım işleri yapıyorum. Dolayısıyla hayatım render almakla geçiyor.

İçtenlikle söyleyebilirim ki, render alacak veya o tarz ağır programlar kullanacaklara şiddetle tavsiye edeceğim bir makine.

Bir yandan After Effects'te 4K render alırken diğer yandan Premierde kurgu-montaj yapmak hele hele bu işlemleri yaparken bir yandan Photoshop bir yandan Illustrator'ın açık olması ve makinenin gram kasmaması mükemmel bir olay. Paha biçilemez bir duygu. Evet bunu Mac bilgisayarlar da yapıyor ama bu özelliklteki bir Mac efsane paralara satılıyor.

Bu makineyi almadan çok araştırdım arkadaşlar. Bunu almamdaki ana neden elbetteki fiyat ama bir yandan da eski bilgisayarımın da Lenovo olması (Yoga 500) ve ondan hala memnun olmam büyük etkenlerdi. MSI'dan, Monster'a, Asus'tan, Dell'e alıpta şikayet etmeyen yok. Her makineden şikayet eden yüzlerce kişi görebilirsiniz lakin kabul etmek gerekir ki elektronik biraz şans işi.

Yaklaşık 1 aylık kullanımım sonucu;
    Kasma donma gibi problemler yok.
    Makine hızlı gerçekten çok hızlı.
    Ses takıntısı olanlar varsa almadan düşünsün derim. Beni rahatsız etmiyor ama bir tık sesli çalışıyor ki bence bu özellikteki bir canavara göre gayet normal.
    Cidden hiç ısınmıyor. Geçen baya bi zorladım makinayı banamısın demedi. Ki kullandığım programları yukarıda yazdım...
    Klavye sorunu yok. En azından şimdilik. Maşallah demek istiyorum umarım da olmaz. Fakat şöyle bir parantez açabilirim yaklaşık 3-4 yıldır kullandığım Yoga 500'ümde bir iki aydır "ALT" ve "ALT GR" tuşları çalışmıyor. Bazen de Print Screen tuşu. Bazen bilgisayarı açıyorum bakıyorum çalışıyor sonra kendi kendine yine çalışmamaya başlıyor. Sanırım klavye sorunu Lenovolarda kronik. Fakat özellikle ben bu sorunu dert etmiyorum zira zaten genelde harici klavye ile çalışıyorum.
    Herhangi bir oyun oynamadım. Dolayısıyla size oyunlarla ilgili bi tecrübe paylaşamayacağım. Zaten oyunlarla ilgili yazan çok arkadaş olmuş. Benim özellikle bunları yazma sebebim de zaten benim gibi render alacak veya sadece program ağırlıklı çalışanlar tavsiye vermek amaçlı...

Özetle alet gerçekten canavar. Tabiri caizse lüx spor araba gibi bastıkça istiyor. Program açtıkça daha da aç yokmu daha diyor :D

Ben Teknosa indirim dönemine gelip 5.900'e aldım. Şuan baktığımda 6.500-7.800 arası satılıyor.

Umarım yorumum faydalı olur. Soru sorarsanız ne zaman cevap veririm bilmiyorum. İşlerin yoğunluğundan dolayı çok fazla forum dolaşamıyorum. Ama ara ara fırsat buldukça bakar sorduğunuz merak ettiğiniz birşey varsa cevaplamaya çalışırım.

Son olarak Teknosanın sitesinde bilgisayarın satıldığı sayfada soru cevap bölümü var. Orada iki kişi bilgisayarın ekran kartının GTX 1060'mı yoksa GTX 1060 Max-Q Design mı olduğunu sormuş. Teknosa yetkilisi de inatla Max-Q Designh olmadığını söylemiş. Fakat benim cihazım nedense Mx-Q Design. Bununla ilgili hemen altına ben de soru sordum duruma göre mailleşmeye de gideceğim. Bununla ilgili bir gelişme olursa da buraya yazarım.

Umarım almayı düşünen arkadaşlar da makineye sahip olurlar. Gerçekten memnun kalacaksınız.

• Cs go oynarken ctrl arka arkaya basınca tutukluk yapıyor. Böyle bir problem yaşayan var mı ? Alalı 20 gün oldu.
  • Assasin creed originsi deneyen oldumu fps dususleri oluyor en dusuk ayarlarda 40 fps veriyor ama surekli 12-17 arasina dusuyor

Ben, SULTAN MEHMED HAN'IM..!"
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    Hocam o tutukluk değil. Oyun ctrl spam yapmamanız için art arda basınca yavaşlatma etkisi uyguluyor( bir insanın sürekli oturup kalkmakta zorlanması gibi) klavyenizde bir sorun yok yani.

Orijinalden alıntı: willerdem

Lenovo'nun kullandığı SSD'lerin okuma hızı 2800 MB. Alacağınız cihaz ile uçarsınız.

Alıntıları Göster
    Aynen öyle. Gerçi benimki servise gittikten sonra 256lık ssd taktılar. Markası toshiba. okuma hızı 1600/800 küsür. Samsung kadar değil ama yine de çok hızlı.

Orijinalden alıntı: expressimo

Al gitsin. Ciddiyim. Msi da alabilirsin gerçi. Asus monster casper alma da. Bir de acer dell ve hp bu cihazla kolay kolay yarışamaz.
    HP OMEN 17 için öyle demeyin. Çünkü cihaz bildiğin tank gibi... Ama diğer dedikleriniz için haklısınız..

MSI'da pahalı..

Geçen media markt'a gidip baktım Lenovo'ya.. Ordaki incelediğim laptopların bile tuşları dökülmüş. Yani bariz bir hata var. Bunu bile bile niye risk alasın ki..? Sonuçta az-buz para yatırmıyorsun. Böyle bi hatayı koca firma nasıl yapmış güç doğrusu...

Ben, SULTAN MEHMED HAN'IM..!"
  • Arkadaşlar oyunlarda ara ara fps drop yaşamaya başladım ve yaşadığım oyunlar hddye yüklü sanırım hdd kaynaklı bir sorun bu sorunu yaşayan varmı varsa çözümünü paylaşırsa sevinirim

• Akustik34 kullanıcısına yanıt
    Omen 17 dediğiniz gibi tank. Ama istisnalar kaideyi bozmaz kolay kolay. Gerçi bu söze bakacak olursak lenovo da msi ile rakip olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 1 Haziran 2018; 22:53:50 >

Orijinalden alıntı: balkes73

Arkadaşlar oyunlarda ara ara fps drop yaşamaya başladım ve yaşadığım oyunlar hddye yüklü sanırım hdd kaynaklı bir sorun bu sorunu yaşayan varmı varsa çözümünü paylaşırsa sevinirim
    Ayni sorun bendede var tekrar format attim suruculeri guncelledim ama bi turlu gecmedi cok ciddi fps droplari oluyor

Orijinalden alıntı: nirvana4ever

Ayni sorun bendede var tekrar format attim suruculeri guncelledim ama bi turlu gecmedi cok ciddi fps droplari oluyor

Alıntıları Göster
    Nasıl çözeceğizki bu olayı çok can sıkmaya başladı 10dakkada bir oluyor 2-3 saniye fps yok oluyor bildiğin

• 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.