Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.056
Cevap
45
Favori
129.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SaveMartha S kullanıcısına yanıt

    Ben 2 aydır mersindeydim, havalar acayip nemliydi. Vallahi kıyamadım kullanmaya aleti o nemli havada   nem emici attım çantaya öyle sakladım 2 ay. Ara sıra dizi izlemek için çıkarttım onda da klima açıktı salonda  


    Dün Eskişehir'e döndüm. Hava 14 derece, üşüyoruz evde, demin akşam vakti kışlık montla çıktım dışarı, şakır şakır yağmur vardı 

  • Wirm kullanıcısına yanıt

    İyi olmuş hocam, klavye ve hoparlör için legion 7 yi çok istiyordum ben de ama TR ye geleceğini düşünmediğimden hiç beklemedim. 11800H modelini bekleyecektım iade edip, onun bile 3060 modellisi geldi zar zor.


    O konfigürasyon ile o fiyat kebap gibi olmuş vallahi :D

  • Yeni bios güncellemesi gelmiş

    GKCN44WW

    https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/gkcn44ww.txt

  • Bu biosu önermem bugün cihazım ilk defa oyun oynarken kapanıp yeniden başladı ve windows üzerinden yeniden başlatılıyor diyip başladı anlam veremedim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    İyi olmuş hocam, klavye ve hoparlör için legion 7 yi çok istiyordum ben de ama TR ye geleceğini düşünmediğimden hiç beklemedim. 11800H modelini bekleyecektım iade edip, onun bile 3060 modellisi geldi zar zor.


    O konfigürasyon ile o fiyat kebap gibi olmuş vallahi :D

    Klavyesi 5 prodan çok da iyi değil hocam. Ama hoparlör farkı var. 11800h stoğunu 5dk ile kaçırdım yoksa onu alıyordum. Ram ve wifi kartı değiştirmek gerekmiyor 7i’de.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wirm kullanıcısına yanıt

    Ram'e çok takılmamaya başladım ben artık 32GB olduğu için 16ya göre yine de iyi ama güzel bir kingstone falan olsaymış güzel olurmuş.


    Bu arada güzel bir klavye uygulaması yapmış elamanın biri. Lenovo utanır umarım bit kadar klavye aydınlatması eklediğine  


    github
    GitHub - 4JX/L5P-Keyboard-RGB: Controls the RGB on the keyboard for the Legion 5 Pro from Lenovo. Mostly used for learning a bit of rust.
    https://github.com/4JX/L5P-Keyboard-RGB
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Ne değişmiş hocam bu bios da.

    Sizde mi eskişehirlisiniz bende geleli 2 hafta oldu geçen dün montla çıktım dışarısı resmen felaket soğuktu. 

  • HDR ekranın tepki süresi değişmiş diyor, bir de diğer bir madde var ama ne işe yarıyor anlamadım. Bir önceki 40ww biosda baya yenilik vardı.


    Eskişehirliyim ben de :D Evde ayaklarım üşüyor yahu o derece. Çorapla geziyorum artık  

  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt

    Belki windows güncellemesi olmuştur yeniden başlatmaya programlanmıştır. Bu biosta fazla bir yenilik yok, 40ww biraz daha doluydu unuttum yenilikleri ama windows 11 ile alakalı bir madde de vardı. Yine de menun değilseniz bios'tan downgrade özelliğini açarak bir önceki hatta stabil kabul ettiğiniz daha eski bioslara da dönebilirsiniz. Ama sitede eski biosları tutmuyorlar genelde. Aramak lazım.

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Şuanlık sorun yok ama o yeniden başlatma beni şok etti, birde ben cihaza termal bakım yapmayı düşünüyorum internette lenovo forumunda garantiyi bozmaz yazmış admin ama bizim cihazda soğutma bloğunun üstündeki bir vidada garanti etiketi mevcut durumdan haberi olan var mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt

    O etiket soğutma bloğunda değil hocam hemen dibinde. Ona zarar vermeden bloğu sökebilirsiniz. Eğer soğutma performansı ciddi anlamda kötüyse uğraşın. Yoksa değmez, kimi aletler sık sık 100 dereceye çıkıyor bir iki tane gördüm bende başka görmedim. Macunları kurumuş onların da. Macunlar normal kullanımda uzun süre idare eder 2 sende değiştirmek kafi. Ama sürekli oyun oynayıp yüksek ısılarda çalıştırıyorsanız, senede bir bakmak faydalı olacaktır.


    Ben test yaptım benim alette sorun yok. AMD nin standart ısınma durumu var. Lenovo fan kontrolünü daha stabil hale getirirse ya da manuel fan ayarı sunarsa ondan da kurtuluruz. Çünkü boost ederken bekliyor alet hemen yüklenmiyor fanlara, iyice ısınsın da sonra soğutup ısıyı dengeleyeyim diyor. Gece sessiz kullanımda iyi bir şey bu ama kimisi de sürekli max fanda çalıştırmak isterse ona da o seçeneği sunmalı aslında.

  • merhaba degerli arkadaslar


    Legion 5 pro alacaktim lakin daha iyi bir firsat buldum diyebiliriz.


    Legion 7 5800h ve 3070 li yine 1800€ ( Almanyada yasiyorum )


    Legion 5 Pro nun 32gb ram ve 1tb m.2 SSD li versiyonu ile ayni para


    Sorum su. Ramlerdeki timingden dolayi kaynaklanan performans sorunu devam ediyor mu degistirdiler mi stok ramleri ? Zaten ram degistirmek gerekicekse ileride direk legion 7 yi alirim. Düzelttilerse eger legion5 pro da hemen hemen ayni cihaz.

  • loses kullanıcısına yanıt

    Şansınıza bağlı hocam, Legion 7' lerde de durum benzerdir diye düşünüyorum.

  • loses kullanıcısına yanıt

    Ramlerin legion7 'de düşük gecikmeli çıkması biraz daha yüksek bir şans ama aralarda onlarda da bizdeki samsung belleklerden gelenler olmuş.


    1800euro legion 7 2021 için çok güzel fiyat. Diğer değiştirilebilecek parçaları almanyada rahatlıkla uyguna değiştirebilirsiniz zaten. Ram ve SSD düşükse TR ye göre düşünmeden alırsınız zaten.


    legion 7 ile Biraz daha fazla soğutma biraz daha ışıklı janjanlı kasa elde edersiniz. Tek nokta aydınlatmalı RGB klavye.


    Aynı para ise legion 5 ile legion 7 alın. Ama ben alır almaz yoğun kullanır, adobe uygulamalarıyla video render ederim diyorsanız 32gb ram faydalı olacağından bunu upgrade etmeyi düşünerek bir fiyat belirleyin.

  • En sondan bir önceki BIOS sürümü ile maksimum parlaklığın kısıldığını hiç fark ettiniz mi? Maksimum parlaklıkta beni kör etmesi gereken monitör 200 nit bir monitörle aynı parlaklıktaymış gibi duruyor diyordum ve en son BIOS sürümüne güncelleyince fark ettim ki gerçekten de öyleymiş... Bu sorunu hiç fark ettiniz mi? Kısacası en son BIOS sürümünde bu sorunum çözüldü, artık laptopun paneli eskisi gibi maksimum parlaklıkta beni kör etmeye devam ediyor  

  • SaveMartha S kullanıcısına yanıt

    Bende bir değişiklik olmadı hocam ya. Hatta sizin mesajı okuduktan sonra güncelledim aynı gibi geldi. 

    Alışınca bana yetersiz bile geliyor bazen halbuki önceki laptopum 300 nit bile yoktu büyük ihtimalle çamur gibi birşeydi. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiftlenbik -- 20 Eylül 2021; 13:4:14 >
  • SaveMartha S kullanıcısına yanıt

    Evet ben de biraz bişiler fark ettim ama plasebo herhalde ya dedim  Ben de sendeki kadar kısıklık olmadı hocam ama yani sanki biraz netlik problemi ve 500 değil de 400 nit'de kalıyor gibiydi. Bios güncellemeden sonra, ilk fark ettiğim ekran kalitesi oldu. Sanki biraz daha netmiş gibi geldi bana bilmiyorum sizde de öyle mi :D 44WW biostan bahsediyorum bu arada. HDR problemleri giderilmiş falan denen.  



    intel sürücüleri de güncellenmiş, resmi sitede.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 20 Eylül 2021; 22:49:39 >




  • Shiftlenbik kullanıcısına yanıt

    Ben hep xrite'dan SRGB seçip o parlaklıkta kullanıyorum  

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Netlikte bir fark olsa bile ben körüm hocam o nedenle çok fark etmedim ama maksimum parlaklıkta kesin olarak fark oluştu dediğiniz BIOS ile birlikte.

  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.