Şimdi Ara

Lenovo IP510 Laptop, Gövdede elektrik kaçağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni aldığım Lenovo ideapad 510 (IP510) cihazda elektrik kaçağı sorunu yaşıyorum. Problem tıpkı topraksız prize takılan topraklama ihtiyacı olan cihazlarda karşılaştığımız, gövde üzerinde karıncalanma ve minik elektrik çarpmaları problemi. Tek fark, adaptörün toprak çıkışı olmaması.

    Detaylar: Gövde üzerinde kaçak hissediliyor. Adaptörsüzken veya şarj %100 olunca sorun geçiyor. 3 farklı şehirde, 3 farklı evde denedim, sorun devam ediyor.

    Garantiye yolladım sorun yok, topraklı priz kullanın diye geri gönderdi ürünü (toprak çıkışı olmayan adaptörü topraklı prizde kullanmanız lazım dedi!).

    Ürünü tekrar yollayacağım, ama bu sorunu teknik servise nasıl anlatabilirim? Cihazda bu sebepten kaynaklı henüz büyük bir sorun yok. Servis muhtemelen rutin kontrolü yapıp sorunu göremedi. Lenovo garanti servisiyle başka cihazlarımda da sorun yaşadım. Ürünün tekrar tekrar geri dönmesini istemiyorum.

    Geldiğinde başka adaptörle deneyip, sorun adaptörde mi diye kontrol edeceğim. Sorunu tespit etsem bile derdimi anlatamam zor olacak, ne söylememi/yapmamı tavsiye edersiniz?

    Şarj aleti buna benziyor, topraksız tr ye uygun priz
    Lenovo IP510 Laptop, Gövdede elektrik kaçağı







  • Kardeşim aynı sorun bendede var.Ne yaptın halletin mi biraz anlatsana ne
  • Hocam, lenovo yetkili servisi çok beceriksiz ve lenovo müşteri hizmetleri konuyla çok ilgisiz. (farklı markaysa sonraki paragrafa atla :D) Ben konuyu tüketici haklarına taşıdım. ihtar çektim firmaya ona da cevap vermediler. Bundan sonra çok uzun sürecek olsa da tüketici hakem heyetini kovalayacağım. Bu arada yaptığım kargo ve posta ödemeleri, ürünün kutusunda eskiyor olması, benim işlerimi görememem üstüne her ay taksidini ödemeye devam etmem gibi sorunları da sineye çekeceğim sanırım.

    Eğer adaptör çıkışın topraklıysa sana tavsiyem öncelikle duvar prizinin topraklı olup olmadığını ve düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol et, ama sen de ip510 kullanıyorsan topraklı priz olmadan kullanabilmen gerekirdi yani bir sorun var demektir. Sonraki iş farklı adaptörle test etmek. Benim durumumda mümkün olmadı çünkü çılgın lenovo 20vluk ve 4mm/1,5mm uçlu emsalsiz bir adaptör yapmış. Yedeği 250tl civarında satılıyor. Son olarak bi multimetreyle kasa üzerinde ölçüm yap. Ben bi bilgisayarcıda yaptırdım, kasa üzerinden 45 metal aksamlardan 48volt elektrik geçtiğini gördük (bu kadar yüksekse kullanmak cihaza zarar verebilir). Ayrıca bu durumda kullanmaya devam etmemi söyleyen insanlar oldu, ama ben bazı usb cihazlarımda sorunlar yaşadım, kullanmanı tavsiye etmiyorum.

    Bir de lenovo garantisine işi düşen arkadaşlara şu notu vereyim, servisin kontrol listesi adı altında yolladığı parça isimleri ve yanında tikler olan listeye aldanmayın, iki kere garantiye göndermiş biri olarak o kağıtların fotokopi olduğunu söyleyebilirim. Boşuna servis sürecini yönlendirmeye de çalışmayın, telefondaki elemana yalvardım adaptörü kontrol etmeleri için, ürünü tekrar tekrar işleme aldırmaya çalıştım, sorunu 40 kere anlattım ama servise tek bir bilgi bile gitmiyor, arıza bilgisi olarak yazılan not dışında. (lenovoya cevap hakkı doğdu yüzü varsa buyursun :D)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.