Şimdi Ara

### Lenovo Ideapad Y510p Kullanıcıları Satın Alma Rehberi Ve Ön İncelemeler ### (191. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.431
Cevap
54
Favori
390.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SLI desteklemeyen oyunmu kaldı Allah aşkına.. Tek kart gören oyunlarda Nvidia inspactordan sadece ufak bi kaç ayarla kartları oyununu nvidia profiline tanıtınca sli devreye sokuyorsunuz örnek vermek gerekirse ;
    NFS Rivals SLI görmüyo tek kartla oynuyorsunuz oyunu ve Nvidia inspactordan bir kaç ayarları değiştirince SLI olarak oynarsınız;

Setting ID / Setting Value

Compatibility Section
    SLI compatibility bits (DX1x) / 0x080116F5

Antialiasing Section
    Antialiasing - Behavior Flags / 0x00000005
    NVIDIA Predefined FXAA Usage / Disallowed

SLI Section
    NVIDIA predefined number of GPUs to use on SLI rendering mode on DirectX 10 / SLI_PREDEFINED_GPU_COUNT_DX10_FOUR
    NVIDIA predefined SLI mode on DirectX 10 / SLI_PREDEFINED_MODE_DX10_FORCE_AFR

buna Mortal Kombat Komplate Edition ,PES 2014 olsun böyle bikaç oyunda dahil ki zaten son çıkan hit oyunların hepsi SLI desteği ile geliyo.SLI iki handikapı var biri ms (micro stuttering) diğeri ısı onun dışında yazılımlarla artık aşıldı slı destek mevzusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrStolas

SLI desteklemeyen oyunmu kaldı Allah aşkına.. Tek kart gören oyunlarda Nvidia inspactordan sadece ufak bi kaç ayarla kartları oyununu nvidia profiline tanıtınca sli devreye sokuyorsunuz örnek vermek gerekirse ;
    NFS Rivals SLI görmüyo tek kartla oynuyorsunuz oyunu ve Nvidia inspactordan bir kaç ayarları değiştirince SLI olarak oynarsınız;

Compatibility Section

Antialiasing Section

SLI Section
    NVIDIA predefined number of GPUs to use on SLI rendering mode on DirectX 10 / SLI_PREDEFINED_GPU_COUNT_DX10_FOUR

buna Mortal Kombat Komplate Edition ,PES 2014 olsun böyle bikaç oyunda dahil ki zaten son çıkan hit oyunların hepsi SLI desteği ile geliyo.SLI iki handikapı var biri ms (micro stuttering) diğeri ısı onun dışında yazılımlarla artık aşıldı slı destek mevzusu.

anlattığın tekniği company of heroes 2 veya rome total war 2 gibi oyunlarada yapabiliyormuyuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Executioner15

quote:

SLI desteklemeyen oyunmu kaldı Allah aşkına.. Tek kart gören oyunlarda Nvidia inspactordan sadece ufak bi kaç ayarla kartları oyununu nvidia profiline tanıtınca sli devreye sokuyorsunuz örnek vermek gerekirse ;

Compatibility Section

Antialiasing Section

SLI Section

anlattığın tekniği company of heroes 2 veya rome total war 2 gibi oyunlarada yapabiliyormuyuz ?

yaparsın evet ama yüzde kaç destek verir bilmiyorum misal farcry %90-95 desteklerken coh2 yüzde 60-70ler olabilir

• quote:

quote:

quote:

Compatibility Section

Antialiasing Section

SLI Section

yaparsın evet ama yüzde kaç destek verir bilmiyorum misal farcry %90-95 desteklerken coh2 yüzde 60-70ler olabilir

bir şey daha soracağım ilk nesil y510p lere ssd takılamıyor 2. Nesil y510p lere takılabiliyormu ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Compatibility Section

Antialiasing Section

SLI Section

bir şey daha soracağım ilk nesil y510p lere ssd takılamıyor 2. Nesil y510p lere takılabiliyormu ?

2.nesillerde boş msata slotu var diye biliyorum ama ssd takıp deniyen yok sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: MCCACA

quote:

Orijinalden alıntı: MBA94

quote:

Bu üründe ne kadar çok sorun yaşayan var.. Sorun yaşamayan varmı acaba GT755 SLI sürümünde ??? Üründen soğudum açıkçası..

Hocam ben kullanıyorum oldukça memnunum. Tavsiye ediyorum, beklentilerim çok yüksekti almadan önce, buna rağmen beklentilerimi karşıladı. Buraya yazanlar genelde sorunları çıktığı için sorun çözmek için yazıyor. Dolayısıyla çok sorunluymuş gibi görünüyor. Halbuki sorunsuz kullanan tanıdığım birçok insan var.

Anladım hocam bilgilendirme için tşkler. Bİrdehttp://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-755M-SLI.106493.0.html sitesindeki PFS değerlerini alıyormusunuz.

Aynen hocam değerler bu şekilde. Far Cry ultrada 23 yazılmış. Ama ben ultrada vsync 1 frame iken 50-55 fps civarı, vsync 2frame iken 30 fps civarı alıyorum. Onun dışındakiler doğru hocam.

• -işletim sistemi 64 bit hocam
    -dvd modeller de sli fonsiyonu mevcut lakin 2. ekran kartı yok
    -hocam aygıt yöneticisinden n2230 u acarak güç yönetimini kapatınız ve frekans kanalı kısmı var onu otomotik hale getirirseniz mcafee kaldırın kopmalar sona eriyor
    -ben böyle bir sorun ile karsılasmadım
    -bios tan acmanız gerekiyor bu fonsiyonu
  • arkadaslar benden sizlere tavsiye özellikle 2. ekran kartı olan arkadaslar sakın ekran kartını cıkarmayınız bilginize benim cihaz sanırım yandı sli bilmiyorum servise gidicekte bgn servis kaydı actırdım lakin sli ekran kartı cıkınca bir koruma bandrolü varmıs ve ona bakıyorlarmıs garanti için bilginize garanti dısı kalma durumu var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TnesQuare

quote:

quote:

Gtx765e daha olumlu bakıyorum. 10 fps düşük oynarım ama uzun ömürlü oynarım.

30 FPS DE 10 FPS %50 DEMEK

Öyle hocam ama ben yurtta kalıyorum ranzada yukardayım yer sıkıntı biraz. soğutucu alıp kullanamam. Bu laptopda soğutucu olmadan kullanılmamalı. Kafam hala karışık. Lenovo ve monster arasında kaldım.

görünümü sorun etmiyorsanız monster alın. tabi bir de extra 600-700 verebilecekseniz bu model lenovoya yakın bi ekran kartına sahip internette rastladığım karşılaştırmaya göre hemde daha iyi soğutma sistemi var diye duydum. ben açıkçası bu ve lenovo arasında düşünüyorum ama lenovo alacağım sanırım daha kibar duruyor

quote:

Orijinalden alıntı: SMTZHR

Ben kullanıcı isimlerine bakmadım hiç ya orda linki veren bi kişiye yazmıştım sen cevap verince aynı kişi sanmışım dediklerin mantıklı ben çift ekran kartlı almıcam ama tek yeter bana. Şu ana kadarda vatanda sordurdum stokları (755m tek kart) bazı illerde var yani 8 tane falan vardı o da indirimli nakite 2436ydı bide kliksada 2400 tl taksitli peşin aynıydı. Bende üstüne 8 lik ram takmayı düşünüyorum ama takarsam garantiden çıkarmı sormam lazım

keşke alsaydınız doların fiyatı yükselti notebook fiyatları uçtu ben pcdepo ya sordum istediğiniz gibi ram i yükseltebilirsiniz bir şey olmaz dedi. ben 8 gb olanı almayı planlıyorum bi 8 gb takar 4 ü de satarım. kdv ile birlikte fiyat çok yükseliyor 8gb olan ile 16gb olan arasındaki fark 420 tl falan

quote:

Orijinalden alıntı: _extreme_

Tercihler değişebilir tabii ki, Lenovo’ya en yakın GTX 765M’li MSI GE-60 var. Bu modeli alacağıma GT 755M SLI modelini alırım ve MSI GE-60 modeline göre hem daha sessiz çalışan, ekranı daha parlak olan, klavye kullanımı daha rahat olan, batarya süresi daha uzun olan hem de oyunlarda genel olarak %30-35 arasında daha fazla performans veren bir laptop sahibi olmuş olurum. Altına da iyi bir soğutucu alırım keyfime bakarım.

buradaki ekran kartı karşılaştırmasına göre gt755 sli gtx 770 den daha iyi performans veriyor 5-6 fps farkla gtx765 de 10 a kadar düşebiliyormuş fps sevmedim onu

bazı arkadaşlar 90 a 97 ye kadar çıkıyor demiş ama ben incelemelerde 70-80 i geçtiğini görmedim ama eğer çok ısınırsa kaloriferi kapatırım artık olmadı soğutucu alırım dediğiniz gibi onun o kadar sorun olacağını sanmıyorum

• quote:

quote:

Bu üründe ne kadar çok sorun yaşayan var.. Sorun yaşamayan varmı acaba GT755 SLI sürümünde ??? Üründen soğudum açıkçası..

Hocam ben kullanıyorum oldukça memnunum. Tavsiye ediyorum, beklentilerim çok yüksekti almadan önce, buna rağmen beklentilerimi karşıladı. Buraya yazanlar genelde sorunları çıktığı için sorun çözmek için yazıyor. Dolayısıyla çok sorunluymuş gibi görünüyor. Halbuki sorunsuz kullanan tanıdığım birçok insan var.

aylardır bende sizin söylediklerinizi söylüyorum ama yinede vebalı damgası yiyor bizim bilgisayarlar malesef..

• cocorii kullanıcısına yanıt
    6 yıl sonra ilk defa bilgisayar değiştireceğim için paranoyaklık yapıyorum biraz diğerlerinin bahanesini bilemem
  • quote:

quote:

quote:

Gtx765e daha olumlu bakıyorum. 10 fps düşük oynarım ama uzun ömürlü oynarım.

30 FPS DE 10 FPS %50 DEMEK

Öyle hocam ama ben yurtta kalıyorum ranzada yukardayım yer sıkıntı biraz. soğutucu alıp kullanamam. Bu laptopda soğutucu olmadan kullanılmamalı. Kafam hala karışık. Lenovo ve monster arasında kaldım.

arkadaşım ranzada yukarıda yatakta kullanacaksan altına klima da taktırsan dünyanın en pahalı bilgisayarını al yine ısınır. malesef bu böyle yani eğer yatakta kullanacaksanız hangi markayı alacaksanız alın ama altında bir pad gibi soğutucu gibi birşeyin üstüne çalıştırın..

• quote:

Orijinalden alıntı: Italoman

Arkadaşlar merhaba,

Kendime yaklaşık 1 ay önce Y510p aldım, 8gb GT755 DVD olan model. Öncelikle multimedya (iTunes), arada bir oyun oynamak için kullanacağım. Ancak bazı sorularım var:

-İşletim sistemi 32 mi 64 bit mi bu modelde?
    -Bu model SLI mi?
    -Sık sık wireless kopmaları yaşıyorum. O nedenle McAfee'yi kaldırmayı düşünüyorum.
    -CD dinlerden ses sanki soldan geliyor gibi, sizde de öyle mi?
    -iPhone'u cihaz kapalıyken USB'den şarj edemiyorum, oysa talimata göre sarj edilebiliyor, bunun ayarı nedir?

Teşekkürler.

1. işletim sisteminiz 64 bittir.
    2. bilgisayarınızda DWD-RW yoksa sağ tarafta onun yerine soldaki gibi bir ızgara bi fan görüyorsanız ordada ekran kartı vardır yani sli dır.
    3. mcafee yi kaldırın gitsin.
    4. ses ayarlarından balans ayarlarına bir bakın sol veya sağ ayarı vardır onu ortaya getirin.
    5. bilgisayarın priz girişinin yanınna minnacık bir tuş vardır bilgisayar kapalıyken ona basın bilgisayar açılacak karşınızda bir menü göreceksiniz ordan bios a girin. always on usb yi aktif edip kaydedin çıkın. bilgisayarın sağındaki usb daima size elektrik verecek..

iyi akşamlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: cityliner

Arkadaslar diyecegim sudur , bu zaman kadar tecrubelerime dayanarark konusuyorum, ne yaparsaniz yapin mukemmel sartlarin olusmasini beklemeyin olusmayacak, sadece birseyleri erteletemis olacagiz, hayatta biraz risk almak cok fazla sey kazandirir bu dur bundan sonraki felsefem , anliyorum okadar para veriyoruz illaki dusunecez arastiracaz ama yorulmaktan baska birsey degil , ne yaparsaniz yapin onu alin bunu alin ama mukemmelin olusmayacagini bilin hadi kolay gelsin.

katılıyorum size..
  • quote:

Orijinalden alıntı: byefsane32

arkadaslar benden sizlere tavsiye özellikle 2. ekran kartı olan arkadaslar sakın ekran kartını cıkarmayınız bilginize benim cihaz sanırım yandı sli bilmiyorum servise gidicekte bgn servis kaydı actırdım lakin sli ekran kartı cıkınca bir koruma bandrolü varmıs ve ona bakıyorlarmıs garanti için bilginize garanti dısı kalma durumu var.

eğer o dediğiniz doğruysa moku yedik arkadaşlar herkes meraktan bi çıkarıp baktı çünkü ona ben dahil. işallah öyle birşey yoktur.. sinir olmamak elde değil ne alakası var bataryı da sökmeyelim o zaman ! aynı mokun laciverti yani !

• Üstat bilemiyorum ben bu durumu göz.önünde.bulundurarak çıkarmadım yetkili bu şekilde.söyledi ben.merak edip açmadım bile dedim zaten acmamaniz gerekiyor dedi bana garanti dışı kalabildigini sıkıntı cikabildigini belirtti kendisi

• quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım hocam bilgilendirme için tşkler. Bİrdehttp://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-755M-SLI.106493.0.html sitesindeki PFS değerlerini alıyormusunuz.

Aynen hocam değerler bu şekilde. Far Cry ultrada 23 yazılmış. Ama ben ultrada vsync 1 frame iken 50-55 fps civarı, vsync 2frame iken 30 fps civarı alıyorum. Onun dışındakiler doğru hocam.

Farcry3 ultrada 50-55 civarımı yanlış yönlendirmeyelim alacakları imkansız değerler için umutlandırmayalım lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: byefsane32

Üstat bilemiyorum ben bu durumu göz.önünde.bulundurarak çıkarmadım yetkili bu şekilde.söyledi ben.merak edip açmadım bile dedim zaten acmamaniz gerekiyor dedi bana garanti dışı kalabildigini sıkıntı cikabildigini belirtti kendisi

ben daha şimdiden bi çıkarıp bakmak istiyorum o zaman bi 5-6 ay beklerim dikkatlice çıkartırım bakmazsam olmaz şimdi merak ederim ben onu

• haydaaaa,lenovo y50 nereden çıktı ya ne zaman gelecek baktımda kasası incecik bu kasadan çok daha şık
    bilenler aydınnlatsın
  • Arkadaşlar burda ve diğer birçok Laptop konusunda uzun zamandır gerek tartışıyorum gerek birşey öğreniyorum . konuya yeni gelen ve laptop seçimi yapmak isteyen arkadaşlara ilk başta şunu söylemek istiyorum :
    Buyük ihtimalle MSI GE60 2OE,Lenovo Y510P, ASUS N550JV modelleri arasındasınız . MSI yerine belkide monster modellerinden biri . şunu bilin : oyun ile çok alakam yok derseniz gerek markanın kendini kanıtlamışlığı gerek kalitesi olsun ASUS burda sisizn için en iyi karar , ben oyun oynarım ancak laptop almamın nedeni sürekli biryerlere gidiyor olmam ve gerekince zor şartlar altında çalışmak ( hareket olasılığı dar alanlardan bahsediyorum yanlış anlaşıma olmasın :D Konu farklı yere gidebilir :D ) dersen MSI veya Monster , ben oyun oynayacağım aga dersen ben soğutmamı kurarım ancak bana laptop gerekecek dersen ( ne biliyim arkadaşına falan gidersin , pc yi bi yere götürürsün gibinsinden ) Lenovo senin için en iyi seçim olacaktır . Lenovo SLI teknolojisi ile sanki oc lenmiş bir kart görevi görecek ancak normal kartların oc sinden daha az ısı ve daha çok performans verecektir . Normal sıcaklıklar konusunda SLI daha sıcak olacaktır elbette . Bana kalırsa , MSI ve Lenovo arasındaki bu,anlamlandıramadığım, kavga tercih meselesi ile alakalıdır . Burda herkes şunu düşünüyor daha fazla fps alıyım daha çok kullanıyım . Zaten laptop alıyorsun . Yüksek kalitede laptop ikiside bu yüzden 5 sene belki 6 sene kullanırsın . Zaten yeni seri oyunlar çıkmaya başlayacaktır . nesil değişecektir yani ekran kartın yetersiz olacaktır . Bu konuda Lenovo daki GT750M sli ve GTX765M 2013 ve 2014 oyunlarını ( GTX765M de nvidia ayarları ile biraz oynayarak . Yada direk oc yaparak keyfine kalmış :D ) Ultrada oynarsın . 2015 e gelince ikisindede elbette ultrada çalışacak özellikler olacaktır ancak oyunun çoğunluğunu oluşturan texture ve terrain büyük ihtimalle high ayarda çalışacaktır . 2016 da high med. 2017-2018 de med. ayarda oynarsın sonra low a alırısın ve acı son gelir : LOW ayarda bile ciddi FPS dropları ve FPS deki yetersizlik . Hop yeni laptop ara :) Sadece oyun kaynaklı ise derdiniz iki tane GTX760 alın SLI kurun işlemciyide AMD FX serisinden seçtinizmi alın size toplama pc ve çok rahat oynarsınız yani derdiniz olmasın .

Son olarak ben kişisel olarak tercihimi söyleyecek olursam yani benim almayı seçtiğim pc MSI oldu . Sizin için baş ölçeklendirmeyi yukarıda bildiğim kadarıyla anlattım . Birde forumun genelinde var her konuda sanki bu pc yi alman zorunluymuş gibi konuşanlar . Onlara aldırış etme . Sana burda yardım edecek çok fazla insan var . Bu konuda gördüm özellikle SLI dan kaynaklansa gerek Nvidia uzmanları var . Bu kişilerin isimlerini vermek istemedim şimdi ama mutlaka tanış olacaksın onlarla . Herkese iyi forumlar , yeni pc alacaklar için iyi araştırmalar . Çok kasmayın zaten genelde aklınız bir modelde takılı kalıyor . Ben burada tartıştığım zamandan beri MSI i sevmiştim büyük ihtimalle daha öncede kullanmış olmam eski serisini etki etti . Çok kasmayın yanıyo sonra beyin :D

EDIT : Hocam y50 lilerde tek ekran kartı olacak , ince olacak . Çok şık duruyor ancak klavye ışığının rengi çok havasını kaçırmış biraz daha açık kırmızı olabilirdi bence . Çok hoş bir cihaz 4k display olacak :D Kesin bir bilgi yok ancak UHD modellerde GTX870M veya GTX875M kullanılır . Bu bile yeterince pahalı yapmaya yetiyor cihazı GTX880M kullanıldığında büyük ihitmalle 6000 lirayı bulan fiyatı ile pek satın alan olmazdır diye düşünüyorum . Çünkü rakipleri MSI , ASUS ve Toshiba bu pc leri en büyük titizlikle üretiyorlar. Bu segmentteki cihazlarında çok nadir sorunlar oluyor . Tabi fiyatları 8000 lirayı bile buluyor . Yani lenovo bu ekran kartını seçerse büyük ihtimalle fiyat uçacaktır , öte yandan bir çok kişi kalitesinden şüphe edecektir. Bu nedenle GTX870,875 belkide eğer yeni seride 4k display özelliği olursa 865 kullanır. Tabi GTX865M in 4K daki performansıda tartışmaya çok açık :D FHD modellerinde ise GTX860M kullanılır büyük ihtimalle . Ama bir sürpriz yapıp GTX870 koyarlarsa efsane bir cihaz olur :D Veya ortayı bulup GTX865 koyarlar ancak Lenovo yine ilk 860 koyar sonra revize edip 865 yapar falan :D Bilmiyoruz bakıcaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmtMlh -- 17 Şubat 2014; 20:00:53 >

• 
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.