Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad S9 !!! yeni !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
12.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende merak ediyorudum bu cihazı
    ozellikle pili kaç saat gidiyor?

ortalama olarak internette sorf + film seyretmek düşünürsek ne kadar dayanabiliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: iserkan

merhaba.

ortalama olarak internette sorf + film seyretmek düşünürsek ne kadar dayanabiliyor

4 değişik güç yönetimi profili var.

performance
    balance
    low power
    super energy saver

bunları system trayden tıklamak suretiyle grafik menüleri var ordan seçebiliyorsunuz.Hepsinin parlaklık,kontrast,ekran karartma,işlemci frekansı gibi kendi içinde de ayarlanabilir ayrıntılı parametrelerii var,isterseniz bunları kendinize göre de yapıladırabiliyorsunuz ben uğraşmadım.İşlemciniz yarı hızında filan çalışabiliyor profile göre.

ben balance da yada low powerda kullandım filim seyretmedim sadece nette msn ve mynette oyun oynadım. 2:30 saati geçiyor (yine ayarlanabilir ikaz şekilleri var ekranı söndürüyor,ötüyor vs.) sonuna kadar gidersek sanırım 3 saati bulur. Türkiyeye gelenler içinde 6 hücreli bataryaya sahip olanı yok onun 5 saat gittiğini söylüyorlar.

Bugün everest programıyla biraz inceledim sistem özelliklerini

ramler 2x512 667mhz hyundai/hynix miş mesela.Batarya Sanyo imiş.HDD WD imiş western digital.Everst karşılaştırmalı testleri de çalıştırdım cpu testlerinin tümünde celeronD 2.533Ghz den ya da sempron dan iyi.bazı testlerde athlon 3200+ ı da geçiyor ilginç geldi.Ben alt sıralarda beklerken ortalarda başarısı var.Ama everest atoma göre optimize değil v.4.20.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the engine -- 17 Aralık 2008; 18:42:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: the engine

2 tane deneme amaçlı divx filmi masaüstü bilgisayarımdan usb belleğe attım.
    Bellek my flash marka yavaş bir bellek.1.62gb lık filmi net 2 dk da s9 a aktarabildim.

1. film 664x274 çözdeydi daha önce klite codecpack yüklemiştim mediaplayer classicle açtım ve görüntünün masaüstü bilgisayarmdan hiç bir farkı yok ne takılma var ne bozulma var.

2. film 1280x720 çözünürlüğünde HD bir imax belgeseldi.Onuda aynı şekilde çubuğu ileri geri hareket ettirerek denedim masaüstünde neyse ondada öyle hiç bir farkı yok.

masaüstü dediğim diğer bilgisayar
    6300 C2D
    P35
    2x1gb 800mhz
    256 8600gtsonic+
    320+120 sata2 şeklindedir inanın hiç bir farkı yok.

Bir sonraki testimde s9 u 19" lcd ye bağlayacağım. İstek başka bir testiniz varsa seve seve yaparım.

Cevaplar icin tesekkur ederim.Express cart slot yeni cikacak teknolojilere ayak uydurmak icin gereklidir.Acikcasi tam olarak neise yaradigini bilemiyorum ancak bilgisayari guncalleme acisindan oldukca yararli oldugunu duymustum.
    o zaman bu makinede 2 usb girisi var.Netbooklar icin bu az(kullaniciya gore degisir tabi)
    Cok onemli degil ama merak ettigim icin soruyorum:hic oyun performansini test ettiniz mi?hangi oyunlari oynatabiliyor?
    overclock yaptiniz mi?(asustaki eeectl programina benzer bir programla gucu degistirip orn.2.0ghz.cikarabildiniz mi?)
    Son olarak kac gb.kadar ekstra ram takabiliyoruz?2 gb.olarak biliyorum dogru mudur?
    televizyona bagladiginiozda ekran tam olarak gorunuyormu yoksa 10"buyuklugunde mi gorunuyor tvde(yani goruntu tv ekraninin tamamini kapliyor mu?)
    asus 1000H ile karsilastirisak + ve - yonden hangisi daha avantajlidir?(Asus yeni bir nettop ailesi ile 2009da tekrar geliyormus.Onu beklemek mi daha yararli olur?)
    Sizi biraz yoracagim ama bu sorulara verilacak cevaplar benim icin gercekten onemli

• quote:

Orjinalden alıntı: sungur 13
    Express cart slot yeni cikacak teknolojilere ayak uydurmak icin gereklidir.Acikcasi tam olarak neise yaradigini bilemiyorum ancak bilgisayari guncalleme acisindan oldukca yararli oldugunu duymustum.

express card yuvasını kullanan hiç bir laptop kullancısı görmedim ama pci firewire kartı,fm kartı,tv kartı,capture kartı vs. gibi kartlar takılabilir ihtiyaca göre

quote:

o zaman bu makinede 2 usb girisi var.Netbooklar icin bu az(kullaniciya gore degisir tabi)

evet 2 usb girişi var.ben birine mausu taktım diğer taraftaki boş duruyor.boş olanada ihtiyaç duyulduğunda scanner,yazıcı,flash bellek takıp çıkarılabilir.Masaüstü bilgisayar lmadığı için sürekli yazıcının, scannerin, usb bir hdd nin,webcamin meşgul etmesi düşünülemez.Aynı anda 2 den fazla ne gibi usb aygıtı takılabilir bilemiyorum.Bende bir usb çoklayıcı var minyatür 4 e çıkarıyor usb yi ama kullanma ihtiyacım olmadı.

quote:

Cok onemli degil ama merak ettigim icin soruyorum:hic oyun performansini test ettiniz mi?hangi oyunlari oynatabiliyor?

overclock yaptiniz mi?(asustaki eeectl programina benzer bir programla gucu degistirip orn.2.0ghz.cikarabildiniz mi?)

Masaüstmle sürekli oyun oynarım ama bu s9 la hiç düşünmedim.G950 ile oyun oynanancağını zannetmiyorum.Açsa açsa Medal of honor allied assult açar belki cod 1 i açar.zira x3100 ler açabilyor low olarak.OC konusunda tecrübeli birisi sayılabilirim 1.6 işlemci boştayken hızını yarıyarıya düşürüüyor enerji tasarufu yapmak için.700mhz lerde gözüküyor zaman zaman. ve 700mhz demi 1.6ghz< demi biz anlamıyourz kullanırken farkı.

@2Ghz yapıp rendermi yapacağız divxmi code layacağız ki? el kadar aletle.1.6 inanınki uçuruyor laptopu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the engine -- 18 Aralık 2008; 13:02:56 >

• quote:

Son olarak kac gb.kadar ekstra ram takabiliyoruz?2 gb.olarak biliyorum dogru mudur?

2x1 takılabiliyor.XP home yüklü geldiği için 1gb yetiyorda artıyor uygulamalar için.Fazlası bence şarjın daha hızlı bitmesinden başka işe yaramaz.Zİra remlerin ciddi enerji tükettiğini biliyorum.

quote:

televizyona bagladiginiozda ekran tam olarak gorunuyormu yoksa 10"buyuklugunde mi gorunuyor tvde(yani goruntu tv ekraninin tamamini kapliyor mu?)

ben 19" lcd monitora bağladım otomatikman 1440x900 olarak açtı.Func ve f3 e basınca kendi monitorunu kapatıp lcd ye geçti tekrar basınca ikisinde birden gösterdi.TV de de tam olarak oturur elbette.

quote:

asus 1000H ile karsilastirisak + ve - yonden hangisi daha avantajlidir?(Asus yeni bir nettop ailesi ile 2009da tekrar geliyormus.Onu beklemek mi daha yararli olur?)
    Sizi biraz yoracagim ama bu sorulara verilacak cevaplar benim icin gercekten onemli

Bana tercihimi sorarsanız 10" veya üstü derim.mümkünse 12.1".lenovonun S10 modelini de bekleyebilirsiniz.yada 6 hücreli olması önemli derseniz herhangi bir başka markayı inceleyebilirsiniz.Casper ya da msi da iyi seçenekler.Nihayetinde hepsi çinde yapılan benzer kasalara belkide aynı kasalara sahip netbooklar.bazılarında bluetooth yok,bazılarınd a genişleme yuvası yok artık ihtiyaçlarınıza göre birini seçersiniz.Benim lenovoyu tercih etmemdeki etmenler xp home olması (ki daha pahalı olan bazı emsallerinde linux var),kart okuyucu olması, sata 160 olması,tek tuşla recovery fonksiyonunun bulunması ve fiyatının sunduğu özelliklere göre uygun olması.$ eski seviyerlinde olsaydı şu anda lenovoyu 550ytl ye alacaktık kdv dahil zamanlaması biraz kötü oldu sadece.

• cevaplarınız için tekrar teşekkürler.Ben 4 seneyi aşkın bir süredeir Ibm R40e(o zaman lenovo ile birlerşmemişti daha)kullanıyorum.Ancak son zamanlarda alet kendi kendini kapatmaya başladı.Hani masaüstü bilgisayarın güç kablosunu çıkarırsanız makine aniden kapanıverir ya,işte benim cihazda aynen öyle kapanıveriyor.geçen hafta 2 kere başıma geldi ancak şimdilik normal çalışıyor.
    Bunun dışında alet bütün ihityaçlarımı karşılıyor.
    4 senelik alette daha şimdiye kadar en ufak problem yaşamamam dolayısıyla ıbmle yoluma devam etmeyi düşünüyorum.Bu benim ilk bilgisayarım ve ilk bilgisayarda ne kadar doğru bir seçim yaptığımı şimdi daha iyi anlıyorum.(marka olarak)
    bilgisayardan beklentim fazla olmaması dolayısyla ödev ,sunum yaparken kullanabileceğim,wirelessi kullanarak internete girebileceğim ve çok sevdiğim oyunları(flıght gear,hot pursuıt,nba 2003,star wars pod racer)oynatabileceğim bir bilgisayar arıyorum.Bu nedenle nettoptan başka bir bilgisayar ihtiyacıma cevap veremez..
    Lenovo kafamdaki listemde ilk sırada 2. asus ve 3.datron.Bakalım hangisi benim olacak

• sungur,

s9 bir laptoptan çok bir oyuncağa benziyor.bence sen üzerinde onboard değilde harici ekran kartı olan bir model tercih etmelisin.lenovonun nvidia 8400 lü modelleri vardı mesela uygun fiyatlı.

önümüzdeki sene netbook tabir edilen sınfta çift çekirdek atomlar, daha yüksek çözdeki paneller ve harici vga lı modeller görebileceğimizi tahmin ediyorum.laptopun zaten var biraz daha bekleyebilirsin.
  • imkanınız varsa bir kaç resim alabilir miyiz? internette bir sürü var ama gerçek bir kullanıcının masasında görmek daha iyi oluyor.
    bir de rica etsem adaptöre bir bakabilir misiniz? 100-240 v arası mı çalışıyor diye...
  • evet dediğiniz gibi 100-240V.Daha sonra düzgün fotoğraflar ekleyeceğim.

Lenovo IdeaPad S9 !!! yeni !!!
  • çok teşekkür ederim. bu siyah renk fotoğrafını hiç görmemiştim. ekranın kasadan küçük olması beyaz rengindeki gibi rahatsız edici görünmüyor. boyutu da harika. adaptör konusunu da eeepc 900a ve idaepad s9 arasında kaldığım için sordum. amerikadan alacağım için burada da çalışması önemli. adaptörü bulmak zor olurdu herhalde.
  • asus eee pc 1000H modeli daha şık lenovodan.

ekranı daha büyük 10.1 " ,bataryası 6 hücreli ve kamerası 1.3 mp .. lenovonun artları kasasının daha ince olması ve dolayısıyla 400gr kadar daha hafif olması gibi gözüküyor.

http://www.hizlial.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=30.001.1196.0178
  • Dediğiniz gerçekleşmeye başladı.Hp mini-Q 2030 modeli atom 330 işlemci kullanıyor.Ayrıca 2gb.sistem belleği ve dvd writer bulunuyor.Ancak masaüstü bilgisayar gibi sadece kasa mevcut.Monitöre sahip olmayan bir model.Ancak ilerisi için çok önemli gelişmeler.UMarım dizüstü sistemlerde de bu atom 330 kullanılabilir.Çünü okuduğum yazılarda atom 330,masaüstü sistemlerinde daha rahat kullanılabilir olduğu yazıyordu.
    Ayrıca eee pc dokunmatik modelini piyasaya sunmaya hazırlanıyor.Tamamen dokunmatik ekrana sahip bir bilgisayardaki kullanılan sistem ç.ok gelişmiş.
    gelecekte nettoplar çok daha fazla ilgi çekecek gibi gözüküyor
  • Benim S9 kapalıyken kulağımı arkasına dayadığımda, alt ortadaki ızgaraların ordan tiz bir ses geliyor vızıltı gibi. Bataryayı çıkarınca kesiliyor haliyle.Kablodaykende denedim bataryayı çıkarıp yine ses geliyor.Çok az bir ses ama normal midir bilmiyorum.S9 u olanlar bir dinleyip yazarlarsa rahatlayacağım.
  • quote:

evet dediğiniz gibi 100-240V.Daha sonra düzgün fotoğraflar ekleyeceğim.

Lenovo IdeaPad S9 !!! yeni !!!

ekran çerçevesi biraz kalın gibi duruyor
    ama yine de dış görünüşü ve özellikleri harika

• bence gerçekten mükemmel bi alet, galiba elimdeki asus eee900 ü satıp ya s9 yada s10 alacağım tasarımı çok hosuma gitti ama keşke hoparlörleri ekranın yanında olmasaydı ben küçük oldugundan almak istiyordum ama orası geniş olunca s10 dan büyüklük olarak bi farkı kalmıyor, bakalım asusu satalım s10 da gelsin onuda görelim ama büyük ihtimalle s9 olacak. eğer s10 1.1 kilodan fazla olmazsa onuda seçebilirim ama ikisininde tasarımı gerçekten çok güzel..
  • Hoparlörler ekranın yanında değil
    kasanın size bakan öndeki ince kısımda. Yani size en yakın bölmede
  • quote:

Orjinalden alıntı: arti

Hoparlörler ekranın yanında değil
    kasanın size bakan öndeki ince kısımda. Yani size en yakın bölmede

bildiim kadarıyla s10da durum öle ama s9 da ekranın yanındaki delikler ne işe yarıyor kötü gözükmüşl sanki...
  • s9 ile s 10 kasaları aynı sadece s 9 da 1 inclık kısmı kapatmak ıcın oray delikli bir motif plastık koyulmus... canlısıda gayet şık duruyo. ama s 10u daha hiç görmediğim için bişey diyemicem:D eldeki ile yetıniyorum simdilik ama s 10 cok merak edıyorum bende
  • bende 685/12 taksitle aldım gayette güzel bir cihaz dizayn olarakta birinci sınıf denebilir atom işlemcide hemen hemen herşeyi çalıştırıyor 720p filmlerde takılmadan izledim sadece c ve d diye hdd leri ayırmışlar fakat c nin özelliği d den farklı indirmeleri c ye yapamadım bunu nasıl ayarlıyoruz acaba
  • Pilinin 3 saat gittiğinden emin misin? benim ki low power da 2 saati zor buldu. sadece internette gezindim. Ürünü satın aldığım sitesinde 3,5 saat gider diye yazıyordu. acaba benim bataryada bir sorun mu var?
    ü
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: iserkan

merhaba.

4 değişik güç yönetimi profili var.

performance
    balance
    low power
    super energy saver

bunları system trayden tıklamak suretiyle grafik menüleri var ordan seçebiliyorsunuz.Hepsinin parlaklık,kontrast,ekran karartma,işlemci frekansı gibi kendi içinde de ayarlanabilir ayrıntılı parametrelerii var,isterseniz bunları kendinize göre de yapıladırabiliyorsunuz ben uğraşmadım.İşlemciniz yarı hızında filan çalışabiliyor profile göre.

ben balance da yada low powerda kullandım filim seyretmedim sadece nette msn ve mynette oyun oynadım. 2:30 saati geçiyor (yine ayarlanabilir ikaz şekilleri var ekranı söndürüyor,ötüyor vs.) sonuna kadar gidersek sanırım 3 saati bulur. Türkiyeye gelenler içinde 6 hücreli bataryaya sahip olanı yok onun 5 saat gittiğini söylüyorlar.

Bugün everest programıyla biraz inceledim sistem özelliklerini

ramler 2x512 667mhz hyundai/hynix miş mesela.Batarya Sanyo imiş.HDD WD imiş western digital.Everst karşılaştırmalı testleri de çalıştırdım cpu testlerinin tümünde celeronD 2.533Ghz den ya da sempron dan iyi.bazı testlerde athlon 3200+ ı da geçiyor ilginç geldi.Ben alt sıralarda beklerken ortalarda başarısı var.Ama everest atoma göre optimize değil v.4.20.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.