Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Gaming 3 SSD SORUNU!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba!

    Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6
    82K200JYTX model numaralı laptop ile ilgili ssd problemim var.
    2 adet 2280 m.2 ssd girişi mevcut, ilk slotta 512 GB ssd ile geliyor. İkinci slota 1 TB ve 2 TB m.2 ssd montajım oldu. İkisinde de benzer hatalar mevcut. Windows; içinde gelen ssd üzerine kurulu, kendi taktığım ssd’ler yazmaya geçtiğinde hata veriyor. Kimi zaman biçimlendirmeme izin veriyor, kimi zaman vermiyor. Ayrıca Windows kullanmamda bir problem yok, ikinci diske girmeme izin veriyor. Görünürde her şey normal. Ne denediysem olmadı; Lenovo ile iletişime geçtim, müşteri destek hattı temsilcisinin bana söylediği “512 GB ssd ile deneyin, aynı sorun olacak mı görelim.” Ne yani? 32 GB ram destekleyen, rtx 3060’lı, 165 Hz ekrana sahip laptopun m.2 ssd slotları 512 GB mı destekliyor sadece? Dönüş yapacaklar bakalım. Onu da geçtim, bir tane de 512 GB ssd mi alacağım? Dükkan açayım bari, ssd ihtiyacınız olursa yardımcı olurum. :) Birebir aynı laptop için ssd montaj incelemesi bulamadım. Kendi taktığım iki ssd’nin yazılımları güncel, BIOS güncel.
    Slotun arızalı olduğunu düşündüğümden kendi içindeki ssd’yi, ikinci slota da taktım. Sorun yok. Ssd’leri ayrı ayrı farklı kombinasyonlarla montajladım, sonuç hep aynı. Ayrıca donanım olarak çok daha düşük seviyedeki bir laptopta, aldığım ssd’leri denedim ve sıkıntı yok. Konu hakkında yardımcı olursanız çok memnun olurum. Teşekkürler…







  • Laptopunuz 2. M.2 slotuna destek vermiyor olabilir. Raid amacıyla kullanılabilsin diye konulmuş olma ihtimali var. Zira 2 adet WD sn750 1tb m.2 kullanan örnekler var. 2tb m.2'yi ilk slota takıp manuel olarak os kurumulu yapmayı denediniz mi?

    Lenovonun sitesinde de benzer bir açıklama var.

    Lenovo IdeaPad Gaming 3 SSD SORUNU!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rokie T

    Laptopunuz 2. M.2 slotuna destek vermiyor olabilir. Raid amacıyla kullanılabilsin diye konulmuş olma ihtimali var. Zira 2 adet WD sn750 1tb m.2 kullanan örnekler var. 2tb m.2'yi ilk slota takıp manuel olarak os kurumulu yapmayı denediniz mi?

    Lenovonun sitesinde de benzer bir açıklama var.

    Lenovo IdeaPad Gaming 3 SSD SORUNU!
    Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. İki ssd aynı anda slot değiştirerek kullandığımda, sistem yüklü olan hiçbir hata vermedi. Demek istediğim 1. slot sistem, 2. slot raid gibi durum olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca sizin de söylediğiniz gibi hem öyle hem de 2 adet 2 TB kullanan da var. 2 TB olan için değil de 1 TB olanı ilk slota takıp tek başına formatlayıp kullandım, hata verdi. BIOS diskleri görüyor, disk yönetiminde işlem yapabiliyorum, C ve D klasörüne gir çık yapabiliyorum. Desteklemese hiç kullanamam diye düşünüyorum.




  • Bazen AMD tabanlı sistemler donanım seçebiliyor. Ancak desteklenen m.2 listesi gibi bir dökümana ulaşamadım. Belki de problem bundan kaynaklanıyor olabilir.
    Ben benzer durumlarda kör tarama yapıyorum. Samsung, crucial, WD gibi markalara sahip m.2'leri teker teker deniyorum. Ancak her zaman bu imkan olmayabilir. İmkan varsa mevcut kullandığı markaya da yönelebilirsiniz. Lenovodan bu liste için teknik destek isteyebilirsiniz ancak, genel olarak ülkece bir liyakat sorunumuz olduğu açık. Bu sebeple sorununuzu global desteğe iletirseniz, belki ellerinde benzer bir liste mevcuttur. Hangi yonga setine sahip m.2'leri tam destek veriyorsa o yönde ilerlemek daha sağlıklı olabilir.
  • Rokie T kullanıcısına yanıt
    Laptop içinde gelen 512 GB m.2 ssd Micron marka. Benim elimde 1 TB WD, 2 TB Crucial marka ssd var. Uyum sorunu incelemelerime göre görünmüyor.
    Kendime heyecan arayıp; 1. slota 2 TB, 2. slota 1 TB olanı takıp, 1 TB olanı formatladım. Sistem açıldı, disk yönetiminden 2 TB diski kurup Steam üzerinden 100 GB oyun kurulumuna başladım. 21 GB yazdıktan sonra hata verdi. Normalde bu hatayı aldığımda diski biçimlendirebiliyorsam biçimlendirip, biçimlendiremiyorsam format ekranından silip slot değiştiriyordum. Bu sefer hatadan sonra sadece disklerin slotlarını değiştirdim, sistem açılır açılmaz oyun inmeye devam etti ve indirme tamamlandı. Üstüne 90 GB indirmeye başladım, merakla hata vereceği zamanı bekliyorum. :) BIOS üzerinden, disk yönetiminden diskleri görebiliyor ve kullanabiliyorum. Şu an bir hata yok.
  • Merhaba, diğer konuda yazdığım gibi aynı PC, aynı WD sn850 ssd ve aynı sorun bende de var.

    Doğrusu sn850 için global forumlarda benzer sorunlardan bahsedilmiş.

    Fakat siz crucial marka için de aynı durum söz konusu diyorsunuz anladığım kadarıyla.

    Peki sadece 1 adet yeni ssd takarak denediniz mi acaba? İlk cevap veren arkadaş bunu ima etmiş galiba.
  • spidey99 kullanıcısına yanıt

    başlığı görür görmez anladım ne olduğunu.  ssd tarafında sorun yok, tamamen cihazdan kaynaklı. 82k200k3tx model numaralı cihaz vardı, onunla aynı sorunu yaşamıştım. corsair mp510 2TB aldım, bir deneyim demiştim windows bile kurdurmuyordu. kurulum sırasında hata veriyordu sürekli. tekrar başlatınca da ne biosta ne windows kurulum ekranında göremiyordum ssd'yi fakat başka cihaza takınca ssd normal görünüyordu, ayrıca başka cihazlarda kurulumda vs. herhangi bir sorun da olmuyordu. en sonunda şansa olsa gerek bu cihazda da kurulum yaptı ama sonunda mavi ekran verdi ve açılmadı sistem. aynı ssd'yi sorunsuzca başka sistemde kullanıyorum şu anda. cihazın kendi üstünde gelen ssd'yi geri takınca herhangi bir sorun da yaşamamıştım. ayrıca 1 tb başka bir laptoptan çıkma ssd denemiştim, o da sorunsuzdu. benim cihazımdaki iki slottan biri 2242 diğeri 2280 idi o yüzden tek tek deneyebilmiştim en fazla. bios kaynaklı bir sorun yaşanıyor gibi. lenovo'nun psref sitesindeki "up to" diye belirttikleri aslında limit de değil, kendi sunduğu konfigürasyonlar arasında sunduğu en yüksek seçenek demek onu da belirteyim bu arada, yoksa depolama olarak bir sınır olması oldukça saçma.





  • StG 44 kullanıcısına yanıt
    Yabancı forumlarda gördüğüm kadarıyla WD sn850 AMD masaüstü sistemlerde de aynı sorunu yaşıyormuş, fakat her anakartta değil, bazılarında. Bu ssd için yayınlanan son fw bazi sistemlerde sorunu çözmüş.

    Ama dediğiniz gibi laptopin cipsetinden kaynaklı bir random seçim de olabilir bu. Amazondaki yorumlarda Samsung ssd ile yükseltme yaptıklarını sorunsuz olduğunu belirten yorumlar mevcut.
  • befeüççü kullanıcısına yanıt

    Hocam hata devam ediyor mu? Yoksa sorunsuz kullanabildiniz mi?

  • StG 44 kullanıcısına yanıt
    Bildirim gelmediği için mesajınıza şimdi cevap verebiliyorum, kusura bakmayın. BIOS kaynaklı bir problem olduğunu düşünmüyorum, son güncellemesi Windows 10 için mevcut. Güncelleme yapılıp, Windows 10 kurulduğunda da problem yarattı. Anakartla alakalı ilginç bir uyum problemi var.
  • veyselkarsli V kullanıcısına yanıt
    Hata devam etti, ilk mesajımda bahsettiğim ssd’lerle kullanmak mümkün değil. spidey99 nickli arkadaşımızla beraber uzun uzun testler yapıp çözüm yolları aradık. Kendisi Samsung ssd ile problemi giderdi, ben de aynı ürünü sipariş verdim ve bugün elime ulaştı. Yarın akşama kadar montajını yapıp gerekli testleri gerçekleştireceğim. Sonucu buradan sizlerle paylaşırım.
  • Hocam merhaba


    Lenovo IdeaPad Gaming 3 82K200K0TX kullanıyorum ben de. 512gb yetersiz olduğu için aşağıdaki linkteki ssd yi satın aldım bugün geldi. Windows kurmayacağım. Oyun yüklenecek depolama olarak kullanılacak sadece. Bir sorun yaşarmıyız düşüncesi oldu şimdi sizin konununuzu görünce. SSD yi takmak için vida bulamadım hiçbiryerde. Deneyemiyorum içime dert oldu şimdi.



    amazon
    Crucial P2 CT1000P2SSD8 1TB dahili SSD, 2400 MB/s'ye kadar (3D NAND, NVMe, PCIe, M.2)
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B089DNM8LR/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
  • Oscar Heykeli kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Windows kurup kurmamanız maalesef farketmiyor. Bizim testlerimiz sonucu aldığınız ssd hata verecektir. Aynı modelin 2 TB olanını test etme imkanım oldu. İçinize dert olmasın hiç, 512 GB olanı çıkarıp yerine aldığınızı takıp formatlayın. Format ekranında hata verecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: befeüççü

    Merhaba, Windows kurup kurmamanız maalesef farketmiyor. Bizim testlerimiz sonucu aldığınız ssd hata verecektir. Aynı modelin 2 TB olanını test etme imkanım oldu. İçinize dert olmasın hiç, 512 GB olanı çıkarıp yerine aldığınızı takıp formatlayın. Format ekranında hata verecektir.

    şimdi deneme fırsatım oldu. ssd yi taktım ve direkt olarak biçimlendirdim. içerisine 65 gblık bir oyun indiriyorum. sanırım bir problem yaşanmayacak.


    edit: 280 gb veri yazıldı. herhangi bir problem olmadı.



    Lenovo IdeaPad Gaming 3 SSD SORUNU!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oscar Heykeli -- 4 Eylül 2022; 1:29:38 >




  • Arkadaşlar merhaba Lenovo 16ARH7 model laptop kullanıyorum 1.slotta 2240 micron 512 ssd var ve sorun yok. 2.ssd slotuna 2280 pcie4 ssd taktığımda yazmada mavi ekran veriyor. xpg s70 blade ve kingston kc3000 ssd taktım ama bu beladan kurtulamadım.pcie4 olmayan ssdlerde sorun yok. samsung ssd işimi çözermi.


    teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.