Şimdi Ara

LENOVO (IBM) 3000 N200 CLUB (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.653
Cevap
6
Favori
244.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • C dizinimdeki bütün dosyaları özellikler bölümünden tek tek bakarak diskte kapladıkları yeri tespit ettim.
    yaklaşık 25 GB civarında. Bilgisayarımda bir tek yedekleme var ve bu C' dizininin içinde bir yerde fakat görünmüyor, C' dizinindeki toplam kullanılan alan 66 GB civarında.
    Normalde orijinal dosyalar bir yedekleme ile en fazla iki kat olması lazım yanı 50 GB civarında, buna rağmen yine 15 GB gibi bir fazlalık görünüyor.
    b.a.'nın sorunu nerden kaynaklanıyor aslında ben de anlamadım. tek çözüm yolu recovery yaparak, bilgisayarı ilk haline getirmek.

Yeni bilgisayar alan arkadaşlar mutlaka disklerini ikiye bölmeli ve sistemi birinci diskte, özel dosyalarını ikinci diskte saklamalı. Yedek alırken de sadece birinci diski yedeklemeli, çünkü sistem çökerse sadece C'yi restore etmek yeterli olur. ikinci disk, ancak bilgisayar bütünüyle elden çıkarsa zarar görebilir, bu konuda da özel dosyaları çift katmanlı DVD'ye almak en iyisi.

• quote:

Orjinalden alıntı: b|@ckc|oud

hocam böle işte...

LENOVO (IBM) 3000 N200 CLUB

Aynı Lenovo Care programında sistem update işlemi var, bunu deneyerek Restore Recovery'nin yeni bir sürümü var onu yükleyerek de bir dene istersen, belki söylediğim seçenek ortaya çıkabilir.
  • arkadaşlar hiçbişiyyüklemediğim halde 1 saat için hard diskte 2 gb daha dolmuş nereye kadar gidecek acaba bilen varsa lütfen yardımcı olsun
  • Resme buradan bakabilirsiniz.

Bendeki Lenovo Care seçeneğinde backup işlemleri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TekBozok -- 15 Nisan 2008; 21:56:41 >
  • arkadaşlar vista kullanmak istiyorsanız denetim masasından programlar ve özelliklerinden yanında driver yazmayan herşeyi kaldırın rahat edersiniz zaten hepsi gereksiz şeyler
  • hocam indirdim buldum dediğinizi ama hiç backup yok ki silsin?

bnm yaptıklarım hep yarım yamalaktı recovery oluştururken ondan olmasın....

aha da resmi :)

LENOVO (IBM) 3000 N200 CLUB
  • ARKADAŞLAR ŞİMDİ VİSTAYA FORMAT ATSAK XP KURSAK, GARANTİ DIŞI MI KALIYOR ÖYLE SÖYLEDİ BİR ARKADAŞ.
    FORMAT ATAN VAR MI MAKİNESİNE?
  • arkadaşlar bi sorumm olacak

bu bataryanın kalan süresini ne yaptıysam bi türlü çıkartamadım. sadece yüzdelik dilim olarak gösteriyor ama süre olarak asla göstermiyor. daha önceki notebookumda gösteriyordu. kurmadığım program kalmadı ama malesef yüzdelik dilim olarak gösteriyor. önerebileceğiniz bbi program veya deneyimi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim
    şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: erenelhan

ARKADAŞLAR ŞİMDİ VİSTAYA FORMAT ATSAK XP KURSAK, GARANTİ DIŞI MI KALIYOR ÖYLE SÖYLEDİ BİR ARKADAŞ.

Cevap bu başlık altında ilk sayfalarda yer alıyor. Yazılım yüklemeniz, ya da işletim sistemid eğiştirmeniz garantiyi etkilemiyor.

Aşağıdaki uygulamalar garantinizi etkilemez :
    1. XP kurmak. Linux kurmak. Kısaca işletim sistemi değiştirmek.
    2. Herhangi bir yazılım kurmak.
    3. Ram eklemek.
  • arkadaşlar harddiskin durup dururken kendiliğinden dolma sorunu ben de var yetkililerle görüştem fortam çek dediler çektim ancak devam ediyor sorun, format çekerken bilgisayarınızın wireless'in açık bırakın aksi halde format esnasındna modemi tanımıyor ve format sonrası wirelees çalışmıyor. ben hard diskin dolmasıyla ilgili kısmi bir çözüm buldum ancak nihai çözüm değil bu sorunu olanlan bu dediklerimi yapabilirler.
    Dolan sürücünün üzerine üzerine sağ tık yaparak ÖZELLİKLER - DİSKİ TEMİZLİ - BU BİLGİSAYARDAKİ TÜM KULLANICILARIN - (BU ARADA TARAMA OLUYOR TARAMA SONRASI AÇILAN PENCEREDE DEVAM EDİYORUZ) DİĞER SEÇENEKLER - SİSTEMİ GERİ YÜKLEME VE GÖLGE KOPYALARI KISMINDAKİ TEMİZLE BUTONA BASIYORUZ AÇILAN PENCEREDE SİL BUTONUNA BASIYORUZ DAHA SONRA TAMAM VE DOSYALARI SİL BUTONLARINI BASIYORUZ VE İŞLEM BİTİYOR. DEDİĞİM GİBİ BU KISMİ BİR ÇÖZÜM. BU SORUN LENOVO'LARIN GENEL BİR SORUNU GİBİ GELDİ BANA.

• quote:

Orjinalden alıntı: CarpeNoctem

quote:

ARKADAŞLAR ŞİMDİ VİSTAYA FORMAT ATSAK XP KURSAK, GARANTİ DIŞI MI KALIYOR ÖYLE SÖYLEDİ BİR ARKADAŞ.

Cevap bu başlık altında ilk sayfalarda yer alıyor. Yazılım yüklemeniz, ya da işletim sistemid eğiştirmeniz garantiyi etkilemiyor.

Aşağıdaki uygulamalar garantinizi etkilemez :
    1. XP kurmak. Linux kurmak. Kısaca işletim sistemi değiştirmek.
    2. Herhangi bir yazılım kurmak.
    3. Ram eklemek.

teşekkürler CarpeNoctem doğrusu okumak zor geldi o kadar sayfayı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: IdontKnoWw

yedek almadan xp kuran (recovery partition u silmeden) ve tekrar fabrika ayarlarına dönmek isteyen arkadaşlar bir adet hiren boot cd edinip hddtoolstan active partition u recovery partition a ayarlarsanız bilgisayar lenovo care tuşu ile açılmış gibi açılıyor fabrika ayarlarına yani vistaya dönebiliyorsunuz..

arkadaşım bu yöntemi denedinmi tam olarak işe yarıyormu. ben win98 cd si ile aktiv partisyonu recorvery olarak seçtim olmadı partition magic ile de yapmaya çaliştım yine olmadı. acaba senin yöntemin tam olarak işe yarıyormu. sen tam olarak sorunsuz yükledinmi.konuyu biraz daha açarmısın teşekkürler.
  • hiç yedek falan almadan format atan var mı acaba?
  • recovery bolumune dokunmadan format attigimi dusunerek , XP kurdum. sonrasinda o bolumun zarar gordugunu farkettim ??

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/TVSU-UPDATE.html#DLP
    bu linkten n200 3000 icin system update i yukleyerek istediginiz programlara ulasabilirsiniz
  • gg den ram aldım bilgisayarın orjinal rami ile marka ve model olarak birebir aynı (n200 0769 için) satıcının elinde bir adet daha var fiyat 30 ytl ilgilenenler için link :
    http://urun.gittigidiyor.com/Nanya-DDR2-RAM-1GB-667MHZ-Sifir_W0QQidZZ9348280
  • quote:

hiç yedek falan almadan format atan var mı acaba?

hiç yedek falan almadan format atıp xp kurdum ve daha sonra fabrika ayarlarına önceki mesajımda bahsettiğim yöntemle döndüm..önemli olan xp kurarken format ekranında üstte yer alan 5gb lık bölümü silmemek..
  • quote:

Orjinalden alıntı: endergündüz

arkadaşlar hiçbişiyyüklemediğim halde 1 saat için hard diskte 2 gb daha dolmuş nereye kadar gidecek acaba bilen varsa lütfen yardımcı olsun

Aşağıdaki islemi yapinca hdd boyutunuz normale donucektir.Ama sunu unutmayin yedekleme islemi yapilmiyacaktir.Bunu unutmayin

1 denetim masasi / Klasik görunumu secin ve Yedekleme ve geri yuklemeyi secin
    2 Sol ust kısımdan Geri Yukleme Noktasi Olustur veya ayarlari degistir
    3 isaretli tikleri kaldirin
  • quote:

Orjinalden alıntı: hsmtn

quote:

yedek almadan xp kuran (recovery partition u silmeden) ve tekrar fabrika ayarlarına dönmek isteyen arkadaşlar bir adet hiren boot cd edinip hddtoolstan active partition u recovery partition a ayarlarsanız bilgisayar lenovo care tuşu ile açılmış gibi açılıyor fabrika ayarlarına yani vistaya dönebiliyorsunuz..

arkadaşım bu yöntemi denedinmi tam olarak işe yarıyormu. ben win98 cd si ile aktiv partisyonu recorvery olarak seçtim olmadı partition magic ile de yapmaya çaliştım yine olmadı. acaba senin yöntemin tam olarak işe yarıyormu. sen tam olarak sorunsuz yükledinmi.konuyu biraz daha açarmısın teşekkürler.

win 98 cd si ile denemedim hiren boot cd ile yaptım ayrıntılı olarak yaptıklarımı yazıyım:

önemli olan nokta xp kurarken format ekranında üstte yer alan ve 5gb boyutundaki recovery partition ına dokunmamak..alttaki partition ı silip oraya xp yüklemek..
    daha sonra orjinal vistaya geri dönmek istediğinizde internetten yada başka bir kaynaktan hiren boot cd isosunu edinip bir cd ye yazdırmak..benim kullandığım hiren boot cd 8.9(tr) indirmek istiyenler için link :http://r a p i d s h a r e.com/files/23981351/HirenBootCd8.9.rar.html (boşlıkları kaldırın)

bilgisayara cd yi taktığınız da cd den mi yoksa hardiskten mi açmak istediğinizi soracak cdden açılışı şeçtiğinizde çıkacak ekrandaki sonraki şeçeneğinden ikinci menüye ulaşarak oradan mbr tools u şeçerek bu menüdeki mbr works 1.07b programını çalıştırdığınızda 6 nolu şeçenekteki active partition dan activ partition u yukardaki tablodada belirtildiği gibi recovery partition a ayarlayacaksınız yani ''0'' ı şececeksiniz.ve işlem tamam bilgisayarı yeniden başlattığınızda kurtarma konsolu ile açılacak ve kullanma kitapçığında belirtilen talimatlarla fabrika ayarlarına dönebilirsiniz..

hirenboot cd ile uğraşmak istemeyenler internetten direk mbr work 1.07b yi indirip
    98 cd si ile ms dos kibine geçip bu programı çalıştırmak sureti ilede işlemi yapabilirler.

sanırım yeterince ayrıntılı oldu:)

• quote:

Orjinalden alıntı: Turk1

quote:

Orjinalden alıntı: endergündüz

arkadaşlar hiçbişiyyüklemediğim halde 1 saat için hard diskte 2 gb daha dolmuş nereye kadar gidecek acaba bilen varsa lütfen yardımcı olsun

Aşağıdaki islemi yapinca hdd boyutunuz normale donucektir.Ama sunu unutmayin yedekleme islemi yapilmiyacaktir.Bunu unutmayin

1 denetim masasi / Klasik görunumu secin ve Yedekleme ve geri yuklemeyi secin
    2 Sol ust kısımdan Geri Yukleme Noktasi Olustur veya ayarlari degistir
    3 isaretli tikleri kaldirin

Bunu yapmak yerine ...Disk Temizleme......Diğer Seçenekler.....sistem geri yükleme ve gölge kopyaları temizleme...yi kullanmak daha doğru olmazmı. Bu işlem en son geri yükleme hariç tüm ....geri yükleme dosyalarını temizliyor. Bir geri yükleme noktasının kalmasında yarar olduğunu düşünüyorum.

Bu arada teknik olarak geri yükleme noktalarının toplam kapasitesi disk kapasitenizin % 15 ine kadar ulaşıyor...Yani 100 gb lık bir bölümde 15 gb a kadar yer işgal ediyor...ancak...bu kapasiteye ulaştıktan sonra ...eski geri yükleme noktaları siliniyor....Yani bela bir iş ...iptal etmez ya da temizlemezsen yığıla yığıla disk kapasitenin % 15 ini sürekli işgal ediyor.!!!!!

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: hsmtn

quote:

win 98 cd si ile denemedim hiren boot cd ile yaptım ayrıntılı olarak yaptıklarımı yazıyım:

önemli olan nokta xp kurarken format ekranında üstte yer alan ve 5gb boyutundaki recovery partition ına dokunmamak..alttaki partition ı silip oraya xp yüklemek..
    daha sonra orjinal vistaya geri dönmek istediğinizde internetten yada başka bir kaynaktan hiren boot cd isosunu edinip bir cd ye yazdırmak..benim kullandığım hiren boot cd 8.9(tr) indirmek istiyenler için link :http://r a p i d s h a r e.com/files/23981351/HirenBootCd8.9.rar.html (boşlıkları kaldırın)

bilgisayara cd yi taktığınız da cd den mi yoksa hardiskten mi açmak istediğinizi soracak cdden açılışı şeçtiğinizde çıkacak ekrandaki sonraki şeçeneğinden ikinci menüye ulaşarak oradan mbr tools u şeçerek bu menüdeki mbr works 1.07b programını çalıştırdığınızda 6 nolu şeçenekteki active partition dan activ partition u yukardaki tablodada belirtildiği gibi recovery partition a ayarlayacaksınız yani ''0'' ı şececeksiniz.ve işlem tamam bilgisayarı yeniden başlattığınızda kurtarma konsolu ile açılacak ve kullanma kitapçığında belirtilen talimatlarla fabrika ayarlarına dönebilirsiniz..

hirenboot cd ile uğraşmak istemeyenler internetten direk mbr work 1.07b yi indirip
    98 cd si ile ms dos kibine geçip bu programı çalıştırmak sureti ilede işlemi yapabilirler.

sanırım yeterince ayrıntılı oldu:)

eyvallah kardeş çok açıklayıcı oldu win98 cd si ile yaptığım gibi tek farkı işe yaraması olurya orjinal vistaya dönmek istediğimde denerim. çok teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.