Merhaba arkadaslar yarın aşağıda vermiş oldugum bilgisayarı alacagım fakat ekran kartını biraz araştırdımda 64 bit gerçekten düşük geldi benim merak ettigim bu bilgisayar da ekran kartı degişimi rahatlıkla yapılabilirmi?ürün garantili oldugu için bu konuda teknik servislerinden ekran kartı değişimini istesem yaparlarmı bilgisi olan arkadaslar paylaşırsa sevinirim.iyi günler :)
Marka & Model Lenovo G570 Dizüstü Bilgisayar İşletim Sistemi Orijinal Windows® 7 Home Basic İşlemci türü Intel® Core™ i5-2410M (2.30GHz, 3MB) 3M Cache, 2.30 GHz Dahili sürücü 500 GB Dahili bellek 4 GB DDR3 Ekran boyutu 15.6W HD LED Wedge Ekran çözünürlüğü 1366 X 768 Grafik kartı ATI 6370M-1GB 1 GB Harici G/Ç bağlantı noktaları 4XUSB 2.0,VGA,RJ45,CARD READER Bellek kartı aygıtı Web kamerası 2.0M Hoparlörler ve mikrofon MIC,SPK Klavye / Mouse TOUCH PAD Ağ arabirimi 10/100M Geniş bant kablosuz Lenovo BGN Ürün ağırlığı 2.7 kg Ürün boyutları (G x D x Y) 376.8mmx249.8mmx17.3 = 34.9mm Güç kaynağı türü AC Güç Adaptörü Pil türü 6 hücreli
Değişmiyor diye biliyorum çünkü bu modellerde anakarta gömülü oluyor ekran kartları.Oyunlar düşük seviyede oynarsın
anladım fiyat olarak uygun o yüzden alacagım yoksa normalde ekran kartı olayına fena takarım iyisi olsun diye napalım cs 1.6dan FM 2012 baska oynamam zaten :)
arkadaşım birincisi ekran kartın sistemine göre çokta kötü sayılmaz ikincisi ekran kartın muhtemelen onboard'tur yani değişmen imkansız belki harici ekran kartı alıp taktırabilirsin fakat ben önermem çünkü teknik servisler yetersiz içini açtıkları her makinayı öldürüyolar canım makinaya kıymış olursun ..
bi sitede harici yazıyordu ya o yüden burada paylaşıp sorma geregi duydum aslında haklısın ama sistemin ddr3 olması 64 bitlik ekran kartının performansını arttırır ama işte sonuçta 64 bit ahh ahh diyor insan biraz iyi olaydı :(
quote:
Orijinalden alıntı: yeniyil09
bi sitede harici yazıyordu ya o yüden burada paylaşıp sorma geregi duydum aslında haklısın ama sistemin ddr3 olması 64 bitlik ekran kartının performansını arttırır ama işte sonuçta 64 bit ahh ahh diyor insan biraz iyi olaydı :(
onboard değilde hariciyse eğer söylediğin gibi o zaman hiç değiştirme çünkü onboard olsaydı senin o ddr3 ramini onboard ekran kartın öldürücekti :) .. ama hariciyse o şekilde kullan makinanın içini açtırma tabi bende isterdim 64 olmamasını ama bende pclerimden birinde 64 kullanıyorm ve hiç kötü sayılmaz ..
peki bişey soracam 64lük olan laptopta hangi oyunlar ne düzeyde oynuyorsun.ben performans ekran kartlarıyla oynadıgım için 64 ük deneme fırsatım olmadı hiç fm 2012 cs 1.6 internetten sürekli oynuyorum onları kaldırır ama mesela baska ne oyunları kaldırır?
peki bişey soracam 64lük olan laptopta hangi oyunlar ne düzeyde oynuyorsun.ben performans ekran kartlarıyla oynadıgım için 64 ük deneme fırsatım olmadı hiç fm 2012 cs 1.6 internetten sürekli oynuyorum onları kaldırır ama mesela baska ne oyunları kaldırır?
açıkçası bende cs 1.6 online ve blackpoint'ten başka oyun oynamadm o pcde ve onları sorunsuz oynatıyo ama okulda kullandığım bazı hantal programlar war onlarıda gayet iyi çalıştırıyo son olarakta bi arkadaşımın lenovo marka onboard ekran kartı olan bi pcde cal of duty black ops oynadığını görmüştüm ama ekran kartının veri yolu hızını bilmiyorm ve gayet iyi oynatıyodu seninkide harici olduğuna göre bundan daha iyi olacağına emin olabilirsin ..
valla özellikler yukarıda yazıyo arastırdım bi yerde harici yazıyordu.aslında ben bu laptopu bi abimizden alacam 750 tlye 2 ay önce sıfır aldı şimdi satıyor tertemiz makina 750 tlye kaçmaz garantisi herseyi devam ediyor.tek takıldıgım nokta 64 bit olmasıydı ilginiz için teşekkürler arkadaslar.
quote:
valla özellikler yukarıda yazıyo arastırdım bi yerde harici yazıyordu.aslında ben bu laptopu bi abimizden alacam 750 tlye 2 ay önce sıfır aldı şimdi satıyor tertemiz makina 750 tlye kaçmaz garantisi herseyi devam ediyor.tek takıldıgım nokta 64 bit olmasıydı ilginiz için teşekkürler arkadaslar.
o sistemi 750 tlye alıyosan bence hemen şimdi uyandır gidip al :) .. lenovo çok bilindik bi marka değil en azından benim yaşadığım bölgede bilindik değil çok az kullanılıyo teknik servisi vs'de yok ama yazları bodruma gidiyorm orda denk geldiğim ingiliz turistlerin büyük bi kısmı bu markayı kullanıyo ve bodrumdada fazlasıyla rabet gören bi marka..
teknik servis var ya izmirdeyim bende lenovo çin tabanlı bi firma ama türkiyeye hızlı girdi adamlar iyi satıyor öyle dandikte degil yani pc.yarın alıcam işte ehehe :)
quote:
ona harici denmesinin nedeni intelin kartı gibi sistemden beslenmemesi kendi belleğiyle oynatmasıdır.Fiyat performans olarak uygun ben bu laptobu hiç kullanmadım o yüzden birşey diyemeyeceğim ama tek şikayet oalrak kulağıma gelen web camin çok dandik oluşu hiç göstermiyormuş
oyun ağırlıklı kullanacaksanız... laptop almayın... oyuncu için en uygun pc masaüstüdür...
masa üstü var ya oyunları orada oynuyorum bunu iş yerinde vakit geçirmek için yada saga sola gidersem yanımda götürmek için veya kardesi mühendislik okuyor ona lazım olabilir düşüncesiyle alacam zaten fiyatı uygun ama hani 64 bitlik ekran kartından ne kadar performans alırım onu merak ettigimden bilenlere danısıyorum.