Şimdi Ara

Lenovo g5070 i7 Oyun ve yazılım için ideal mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar yeni bir notebook aldım lenovo g5070 serisi özellikleri söyle
    i7-4510u cpu@2.00ghz 2.60 Ram 6 gb ddr3 64 bit EKRAN kartı AMD Radeon R5 M230 2GB
    500 sshd 8 gb ssd var 2.800 tl ALDIM yazılımcıyım visual studio 2015 sql server2014 ve adobe cs6 gibi
    programları kullanıyorum bunun yanında oyunda oynayan biriyim tıtanfal, gta4 ,battifiled 4 vs gibi oyunları rahat acar mı hangi çözünürlükte bildiğiniz
    seyleri paylasırsanız cok sevirim umarım hatta yapmamısımdır Fan temizleme ozelliğini sevdiğim için bunu sectim ama yorumlarınızı bekliyorum...

• Arkadaşlar ben bu işi anlamadım i7 li pcde r5 m230 var ben nvidia 820 m li pc alcam i3 1200 liraya oyunlarda işlemcisi güçlü olan mı daha çok etkiliycek şimdi bu pc benim alacağımla ne kadar fark yapar oyunlarda
    internette araştırdım r5 m230 daha az performans veriyor?
    pc buhttp://www.bimeks.com.tr/urun/145383/asus-x552ldv-sx581h-w8-.aspx
  • FastMone F kullanıcısına yanıt
    Bunlar dısında bilgin var mı ? yada olan var mı ??
  • ekran kartın giriş seviyesi. düşük grafiklerde oynatır heralde
  • oyunda kesinlikle öncelik ekran kartıdır, sonrasında önemli olan işlemcinin, ekran kartı için gerekli işlem gücünü üretmesidir. %90 oranında da bi laptopa işlemci koyarken, ekran kartına yetip yetmeyeceğine bakarlar. genelde, işlemci ekran kartının istediğinden güçlü olur ama güçsüz olmaz. ancak nadiren de olsa işlemcinin yetersiz olduğu oluyor. şimdi işlemcilerin ve ekran kartlarının modellerine, modellerinde ki harf ve sayıların anlamlarına, hangisinin hangisine yetip yetmeyeceğine girersek iş çok karışır. kısaca;

ikinizinde bahsettiği ekran kartları alt seviye. 820m'in performansı düşük, m230'un ki ondan da düşük. i3 ya da i7 olması bu kartlarda oyun performansına bi etki etmez i7 olması, i3'e oranla en fazla %5 artırır fps'yi ya da performansı. çünkü i3 de gerekli işlem gücünü sağlar bu kartlara, zaten pek bir şey istemiyorlar. atacağım linklerde epey bi aşağı inerseniz, belirttiğiniz ekran kartlarının, bi çok oyunda ve çeşitli grafik ayarlarında aldığı fps değerlerini görebilirsiniz. fps değerine tıklayarak ekran kartının hangi diğer donanımlarla kullanıldığını görebilirsiniz, ancak dediğim gibi diğer donanımlar pek etki etmeyecektir performansa.

820m için link:

m230 için link:

@Turkish_programmer : 2800 liraya o laptop... net para israfı. yazık valla paranıza. başka bişey diyemicem.

@FastMone : eğer bütçeniz link attığınız laptopın fiyatı (1264 gördüm) seviyesindeyse daha iyi bi ekran kartı zor, belki çok düşük ihtimal 830m, 840m bulursunuz ama gerçekten çok küçük ihitmal. eğer bütçeniz 1500-1600 olursa biraz rahatça 840m bulursunuz. 820m'den çok daha iyidir ama yine de alt-orta sınıfın, ortaya yakın kısmındadır sadece.

edit: yazım hataları düzeltimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 21 Eylül 2015; 1:51:09 >

• İ7 u serileri performans için değil i7 ama güç tasarruflu bir işlemci sizinki de malesef öyle ekran kartı keşke nvidia gtx alsaydınız kötü olmuş o fiyata

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi ya baya ovdurler falan bilmedim ki 1 hafta oldu geri iade de edemem dimi simdi acaba visual studio gibi adobe cs6 gibi programlarda sikinti cikarar mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İade olur ya niye olmasın o kadar para vermişssin bence bir şansını dene onun yerine monster alabilirdin 5700HQ 5.nesil i7 8gb ram 16gb upgrade 1tb harddisk ya da 750gb nvidia gtx 960m 2gb 128bit.Ekran 15.6 veya 17.3 full hd

• Üstüne öğrenci kampanyası var özelliştirmede görebilirsiniz 3000Tl civarında başlıyor

• Adamlar i7 yapiyor 4.nesil o kadar para veriyorsun hos cikiyor ya cok sinir oluyorum kazinlanmos gibi madem i7 yapiyorsun neden icine giris seviyesi ekran karti koyuyorsun ki i3 koysan anlarim da i7 abi yani 4.nesil boruda degil

• Turkish_programmer T kullanıcısına yanıt
    İ7 ama 4510U bu U serisi performans ve oyun için değil.Ghz düşükdür eminim.ekran kartı amd kötü olmuş bir de o kadar para verilmez ya monster da bile saydığım özellikler 3000Tl başlıyor üstüne 5.nesil var i7 5700HQ PERFORMANSLI İŞLEMCİ.DELİCESİNE GÜÇLÜ

• Evet ya kardes haklisin pismanim da napcagimi bilmedim

• Turkish_programmer T kullanıcısına yanıt
    Siz bence iade başvurun nerden aldıysanız Oraya gidiniz.Tüketici hakları falan derseniz kabul ederler bence

• quote:

Orijinalden alıntı: pusat1249

Siz bence iade başvurun nerden aldıysanız Oraya gidiniz.Tüketici hakları falan derseniz kabul ederler bence

katılıyorum

@Turkish_programmer: ayrıca bahsettiğiniz ürünün genel piyasa fiyatı ödediğinizin çok altında. şu linkte freedos(windows'suz) hali 1800 civarıhttp://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-g5070-59-431759-notebook-pmu345573
    hadi siz windows'lu aldınız diyelim, win8.1 single language 270 lira falan, ana donanımlar aynı, model yani kasa da aynı, hadi ufak tefek donanım farkları olsun(ki muhtemelen yok), onlarda 200 lira olsun 2270 olur. o laptopın 2800 etme ihtimali yok. gerçekten bi kazıklanma durumu da var ortada malesef.

ancak ufak bi not düşeyim evet u serisi işlemciler enerji tasarrufu içindir, i7u işlemci tam bir performans i7'si değildir evet. bi kere i7mq ya da hq'lar 4 çekirdeklidir, u'lar 2 çekirdekli. ancak yine de o kadar kötü değillerdir, i5m serisi seviyesinde performansları vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 21 Eylül 2015; 12:43:57 >

• İade edebiliyorsan hemen iade et. 1000 TL'lik i3 820m'li laptop bile oyunlarda senin pcden daha çok fps verir. O ekran kartı çöp. Ayrıca pcnin ekranı da 1366x768. Yani adamlar sadece i7 koyup diğer özellikleri çöpten toplayıp takmışlar. Sonra da 2800'e satıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FastMone

Arkadaşlar ben bu işi anlamadım i7 li pcde r5 m230 var ben nvidia 820 m li pc alcam i3 1200 liraya oyunlarda işlemcisi güçlü olan mı daha çok etkiliycek şimdi bu pc benim alacağımla ne kadar fark yapar oyunlarda
    internette araştırdım r5 m230 daha az performans veriyor?
    pc buhttp://www.bimeks.com.tr/urun/145383/asus-x552ldv-sx581h-w8-.aspx

İ3 820m'li alacağın pc oyunlarda i7 r5 m230'lu pcden daha iyi performans verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Snelius

oyunda kesinlikle öncelik ekran kartıdır, sonrasında önemli olan işlemcinin, ekran kartı için gerekli işlem gücünü üretmesidir. %90 oranında da bi laptopa işlemci koyarken, ekran kartına yetip yetmeyeceğine bakarlar. genelde, işlemci ekran kartının istediğinden güçlü olur ama güçsüz olmaz. ancak nadiren de olsa işlemcinin yetersiz olduğu oluyor. şimdi işlemcilerin ve ekran kartlarının modellerine, modellerinde ki harf ve sayıların anlamlarına, hangisinin hangisine yetip yetmeyeceğine girersek iş çok karışır. kısaca;

ikinizinde bahsettiği ekran kartları alt seviye. 820m'in performansı düşük, m230'un ki ondan da düşük. i3 ya da i7 olması bu kartlarda oyun performansına bi etki etmez i7 olması, i3'e oranla en fazla %5 artırır fps'yi ya da performansı. çünkü i3 de gerekli işlem gücünü sağlar bu kartlara, zaten pek bir şey istemiyorlar. atacağım linklerde epey bi aşağı inerseniz, belirttiğiniz ekran kartlarının, bi çok oyunda ve çeşitli grafik ayarlarında aldığı fps değerlerini görebilirsiniz. fps değerine tıklayarak ekran kartının hangi diğer donanımlarla kullanıldığını görebilirsiniz, ancak dediğim gibi diğer donanımlar pek etki etmeyecektir performansa.

820m için link:

m230 için link:

@Turkish_programmer : 2800 liraya o laptop... net para israfı. yazık valla paranıza. başka bişey diyemicem.

@FastMone : eğer bütçeniz link attığınız laptopın fiyatı (1264 gördüm) seviyesindeyse daha iyi bi ekran kartı zor, belki çok düşük ihtimal 830m, 840m bulursunuz ama gerçekten çok küçük ihitmal. eğer bütçeniz 1500-1600 olursa biraz rahatça 840m bulursunuz. 820m'den çok daha iyidir ama yine de alt-orta sınıfın, ortaya yakın kısmındadır sadece.

edit: yazım hataları düzeltimi

Evet hakliymisim bende öyle düşünüyodum
    Biraz parayı arttırdık
    http://m.bimeks.com.tr/Urun/145292
    1400 liraya teshir ürünü aldım.2ay durmus magazada
    Dota2 high 60-70fpsde oynuyom

Bide %5 bi parverdiler 70 lira harcama hakkım oldu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.