Merhaba arkadaşlar. labtoplara çok uzağım. bi yakınımın ricası üzerine lenova g510 laptop a format atacağım. fakat bir türlü beceremedim. şuan laptopta windows 8 yüklü fakat ben win 7 kuracağım. win 7 cd sini yerleştirdim ama kurulum ekranına ulaşamadım bir türlü. bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. internette nasıl yapılacağını anlatan video falan varsa link te verebilirsiniz. şimdiden herkese teşekkürler.
Jason_Statham
kullanıcısına yanıt
Bios'a girip secure boot ve fast boot'u devre dışı bırakabilirmisiniz?USB bellek ilede format atabilirsiniz hızlı olur.
quote:
Orijinalden alıntı: OmerD.
Bios'a girip secure boot ve fast boot'u devre dışı bırakabilirmisiniz?USB bellek ilede format atabilirsiniz hızlı olur.
secure boot u devre dışı bıraktım. fast boot diye birşey göremedim. usb bellek yok. cd den kurulum yapacağım. fakat cd den kuruluma geçemedim henüz.
quote:
secure boot u devre dışı bıraktım. fast boot diye birşey göremedim. usb bellek yok. cd den kurulum yapacağım. fakat cd den kuruluma geçemedim henüz.
Jason_Statham
kullanıcısına yanıt
Boot bölümü varmı hocam orda cd boot sırası vardır.
quote:
Boot bölümü varmı hocam orda cd boot sırası vardır.
pc açılırken bir tuşa basıyorum ve boot menü ye giriyorum. burda 3 seçenek çıkıyor. bunlar ;
* F2 ile biosa girilir * Security sekmesinden >Secure boot management’a girilir * Secure boot=Disabled Default Key Provisioning=Disabled olarak seçilir * Clear Secure Boot Keys Seçilerek, keys enter ile devredışı bırakılır * Boot sekmesine gelip Launch CSM=Enabled olarak seçilir F10 yapıp çıkılır * Tekrar Biosa girildiğinde Optik sürücü görülecektir.
Böyle olması gerekli.
dostum bunun biosu biraz farklı herhalde sizin yazdıklarınızın bi kısmını hiç göremedim biosta. ama hallettim win 7 yi kurdum. ilgin için çok teşekkür ederim hayırlı bayramlar.
sorun halloldu. herkese teşekkürler. hayırlı bayramlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme