Şimdi Ara

Lenin - Mao farkları.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
6.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Mete = MAO!

Belâd = BUDA!

1945'te ABD'nin Ankara'yı, TBMM. basması hakkında ne bilyorsunuz ki, kominizimi veya faşizimi tartışmaya çalışıyorsunuz? 6. Filo hakkında ne biliyorsunuz ki, kominizimi veya faşizimi tartışacaksınız.

Yazıcıoğlu Ahmed Bican
    Envâr-ül Aşıkîn
    Çile Yayınları-1977

Yazarın Önsözü
    Yazan: Mehmed Şevket Eygi, 3. paragraf

"Son ASIR (1900)' da İÇİMİZDEN ÇIKAN BİR TAKIM SOYSUZ mürtedler (İslam dinini bırakarak eski dinine veya başka bir dine geçen. T.C. kuranlar!) bizi gaafil avlıyarak DİN HAYATIMIZI tâ temelden dinamitlemişlerdir. DİN, İMAN, AHLÂK ve FAZİLET surlarında büyük rahneler (gedik, boşluk) açmıştır. Allah'a sonsuz hamd ü senalar olsun ki, 30 - 35 seneden (1977- 30 = 1947 veya 1977 - 35 = 1942) beri DİN HAYATINI YENİDEN (ABD sayesinde, günümüzdeki ILIMLI İSLAM modeli örneği!) CANLANDIRMAK GAYESİYLE şayan-ı TEBCİL bir EĞİTİM ve NEŞRİYAT FAALİYETİ (o gün, bu gün ABD diktası ile) başlamış bulunuyor. Temennimiz ODUR ki, BUGÜNKÜ HÜRRİYET ve SERBESTİ AZAMİ (Türban) ŞEKLİNDE DEĞERLENDİRİLEREK elinizdeki GÖRDÜĞÜNÜZ gibi KLASİK DİN KİTAPLARI geniş halk kütlelerinin İSTİFADELERİNE ARZ olunsun." deniyor!

-Ben Türküm diyebilenin, herhalde rahatlıkla anlayabileceği bir açıklamadır bu.

CUMA (İ. A.): Haftanın altıncı günü ki, CEMAATLE kılınır HUSUSİ bir namaz olup, Müslümanların toplandığı gün olduğundan bu ismi almıştır: Cuma günü, cuma namazı (İslam'dan ÖNCE <<ARUBE>> denirdi.

- Cuma namazı, İslamiyetten önce de kılınan bir namazdır. Müslümanların CAHİLİY dönemi dedikleri dönemden alınmıştır. Nasıl oluyor da peygamber döneminde, Allah'ın emri oluyor ve peygamber tarafından uygulanıyor?

• quote:

Orjinalden alıntı: mic check

Dostum senin baktığın o eşitlik abidesi sistemi uygulamak isteyen insanlar suan mezarlarında bu ülkede bir sistem var iyi veya kötü abdyi kimse övmüyor veya yanında duralım demiyor ama bu senin dediğin sistemle olucak iş değil ya biraz mantıklı ol burası Türkiye burada adama kominizm kurdurmazlar zaten halk ve insanlarda bunu istemez sen git bu taze ve kurtarıcı fikirlerini başka insanlara anlat bunun yaş bir mayıs olduğunu bütün dünya anladı bir sen mi anlamadın

Türkiyede Kominizm Kuramayız zaten. Bizim İstememizle Değil Halkın İstemesiyle olur Halk Ne kadar Bilinçli olursa Halkın Kurtuluşuda O kadar yakın olur.

Dünya bu işin Yaş olduğunu anladı O yüzden Dünyada Sürekli Emperyalist Savaşlar ve Krizler var demi o yüzden Masum İnsanlar Açlıktan yoksulluktan ölüyor. Senin Sisteminde Çok İnsancıl yahu

Biz Halkın İktidarını,BağımsızlıkD,demokrasi, Adaletli Gelir ağılımını ,Her yurttaşa Ücretsiz Sosyal hizmetler(eğitim,sağlık,ulaşım v.s) köylüye toprak,İşciye Emeğinin Gerçek karşılığı,Açlığa,Fakirliğe,cehalete,yozlaşmaya, SON vermek İstiyoruz , Sokağa çıkıp Sorduğunda Halk TÜm bu saydıklarımı İstiyor Önemli Olan Halka O Bilinci verebilmektir.

Sen Nasıl bir Düzenden Yanasın KArdeşim Anlatırmısın.

• quote:

Orjinalden alıntı: birturk

CUMA (İ. A.): Haftanın altıncı günü ki, CEMAATLE kılınır HUSUSİ bir namaz olup, Müslümanların toplandığı gün olduğundan bu ismi almıştır: Cuma günü, cuma namazı (İslam'dan ÖNCE <<ARUBE>> denirdi.

- Cuma namazı, İslamiyetten önce de kılınan bir namazdır. Müslümanların CAHİLİY dönemi dedikleri dönemden alınmıştır. Nasıl oluyor da peygamber döneminde, Allah'ın emri oluyor ve peygamber tarafından uygulanıyor?

yani, birazcık olsun islam hakkında bilgin olsaydı tabiiki böyle düüşnmezdin. Allah islam ile bütün herşeyi silbaştan yeni bir şekilde getirmemiştir. Mesela oruçta buna en güzel örnek.

ayeti kerime

"Oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı."

Eğer cuma namazı (tabi kaynağı nedir bilmek lazım zira ilk defa duyuyorum) daha önce de varsa bunu koyan yine Allah tır.

• Bizde eşitliği özgürlüğü cehaletin aşılmasını istiyoruz ama bu kominizm ile nasıl mümkün olucak bu kavramlar insanı alır götürür herşey sosyalizm gelince iyimi olucak biraz mantıklı olun rusya gibi maneviyat yoksunu devletlerde ahlak konularının lastik olduğu toplumlarda kominizmin ulaştığı aile kavramlarından haberiniz varmı rusyada kominizmin hat safhada yaşandığı dönemde sosyal hayatın nasıl olduğu eşitliği bir ailede nerelere girdiğinden haberin varmı eşitlik benim herşeyime ortak olamaz bir kere bu kilit konu insanı çıkmaza sokuyor
  • quote:

Bizde eşitliği özgürlüğü cehaletin aşılmasını istiyoruz ama bu kominizm ile nasıl mümkün olucak bu kavramlar insanı alır götürür herşey sosyalizm gelince iyimi olucak biraz mantıklı olun rusya gibi maneviyat yoksunu devletlerde ahlak konularının lastik olduğu toplumlarda kominizmin ulaştığı aile kavramlarından haberiniz varmı rusyada kominizmin hat safhada yaşandığı dönemde sosyal hayatın nasıl olduğu eşitliği bir ailede nerelere girdiğinden haberin varmı eşitlik benim herşeyime ortak olamaz bir kere bu kilit konu insanı çıkmaza sokuyor

ya bi kes boş boş konuşuyosun Birşey bulamayınca.Komünizm Tüm Dünyaya Hakim Olsabile(komünizm Diyorum Sosyalizm Değil) yinede ufak Tefek Eşitsizlikler olacaktır. Paylaşım Konusuna Gelince Paylaşımdan Kasıt ÜRetim araçlarının (fabrika,çiftlik v.s) halkın ortak malı olması demektir kimse sana Ayakkabını Paylaş Donunu Paylaş Demiyor

• Öncelikle komünizm

Komünizmle hiçbirşey aşılmaz komünizm evrenseldir ve doruk noktası bir idealdır.

Bahsettigin Sosyalizmin inancları yok ettigi ahlaksızlaştırdıgı tamamen hatadır bunlar sovyet kültüründen sizlere yansıyanlar sadece.

Ayrıca kapitalizmin insanları hangi ahlaksızlara yönlendirdiginin isterseniz bahsetmeyelim.

Küresel krizden etkilenmeyen büyümege devam eden sayılı ülkelerde sosyalisttir hatırlatırım.

Gercek eşitlik gercek demokrası ve gercekten adaletin

liberal ekonomilerde var olması düşünülemez.

quote:

Bizde eşitliği özgürlüğü cehaletin aşılmasını istiyoruz ama bu kominizm ile nasıl mümkün olucak bu kavramlar insanı alır götürür herşey sosyalizm gelince iyimi olucak biraz mantıklı olun rusya gibi maneviyat yoksunu devletlerde ahlak konularının lastik olduğu toplumlarda kominizmin ulaştığı aile kavramlarından haberiniz varmı rusyada kominizmin hat safhada yaşandığı dönemde sosyal hayatın nasıl olduğu eşitliği bir ailede nerelere girdiğinden haberin varmı eşitlik benim herşeyime ortak olamaz bir kere bu kilit konu insanı çıkmaza sokuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mervegül -- 7 Ocak 2009; 0:56:16 >

• Türk milleti hiçbirine ayak uyduramaz
  • Aslında komünizm eşitlikçi gibi görülsede komünist liderler halkı köle olarak görüyordu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk olarak başlığı açan arkadaşın sorusunu cevaplayalım: dostum, sıraladığın kişiler tamamı belli birer ideoloji, öğreti değildir; Leninizm ve Maoizm, Markist çözümlerin farklı coğrafyalarda ve bu coğrafyaların şartlarına göre şekillenmesiyle ortaya çıkan yeni çözümlerdir. Ayrıca Che Guevara’nın kendine has bir yöntemi yoktur, o sadece bir savaşçıdır. Leninizm ve Maoizm arasında farklarını sormuş olmana karşın bu soruya cevap verilemez. Zira Leninizm, Marksizm’in zamana ve coğrafyaya göre daha da detaylandırılmışı ve uyarlandırılmışıdır. Maoizm ise Asya üretim tipine ve Asya’daki sınıfsal yapıya dayanarak sadece devrimin ve devrim sonrasının nasıl olacağı konusuna getirilmiş bir yaklaşımdır. Bu nedenle Leninizm’i ve Maoizm’i kıyaslamak, aralarındaki farkı irdelemek pekala mümkün ve gerekli değildir. Fakat yine de bir cevap bekliyor isen, en açık ve net tabiri ile Leninizm; sınıf bilincini koruyacak profesyonel devrimcilerden oluşan - Bolşevik(çoğunluk) görüş buradan kaynaklanır, aksi görüştekiler de Menşevik’tir(azınlık) - bir grubun, partinin iktidarı devrim yoluyla proletaryaya bırakması ve gelişmemiş ülkelerde kapitalist baskı nedeniyle devrimin gerçekleşemeyeceğini, gelişmiş ülkelerde ise proletaryanın devrimci bilince sahip olamayacağını söyleyen, bu nedenle kapitalizme karşı direnişte birçok ulusun ve devletin bir araya gelmesi gerektiğini –ki Sovyetler Birliği de buradan kaynaklanır- öne süren, ayrıca Marksist görüşteki gibi komünist dünyaya zamanla geçileceğini yerine bunun devletin kontrolünde de gerçekleşebileceğini belirten, Markizm’in bir koludur. Maoizm ise; çoğunluğu köylüler olan, işçi sınıfının yalnızca bazı büyük şehirlerde ve az sayıda olduğu coğrafyalarda –ki Çin- devrimin kırsal kesimden başlayıp merkeze doğru ilerlemesini, işçi sınıfı ile birleşilip proletarya iktidara ulaşmayı amaçlayan –ki burada şunu da belirtmeliyiz: Asya tipi üretim Batı’dakinden farklı olarak, mülkiyetin özelde değil de devlette olduğu, Batı’daki lordların, burjuvanın egemenliğinin Doğu’da devlet tarafından atanmış kişilerce yürütüldüğü sistem, yapıdır.- devrim sonrasında da halkı bilinçlendirip iktidarı daim kılmak için “Kültür Devrimi” –ki Mao tarafından oluşturulmuş Kızıl Muhafızların yanlış hamleleri nedeniyle Kültür Devrimi başarısız olmuştur- yapmayı öngören, Leninizm kadar geniş olmayıp sadece coğrafyaya göre uyarlanmış Marksist bir yöntemdir.
    Daha önceden de dediğim gibi Marksizm, Leninizm’in ve Maoizm’in ana başlığıdır: Leninizm Marksizm üzerine gelişmiş bir görüş, öğreti iken Maoizm sadece devrimin ve devrim sonrasının nasıl olacağını Asya, Çin yapısına göre şekillendiren bir yöntemdir. Che Guevara ise sadece bir devrimci komutandır, fazlası olarak görmem.

İkinci olarak, şu beyni olmadan fikri olanlara ne denmeli, inanın ki bilmiyorum. :(

Bir kere “kominist/kominizm” değil “komünist/komünizm’dir”. Ayrıca komünist devlet olmaz, sosyalist devlet olur: komünizm bir evre, erek, ülküdür; tarihin diyalektik incelenmesinden çıkan bir sonuç olarak kapitalizm sonra dünya’nın geleceğini, oluşacağı, ulaşacağı yeni, devletsiz, sınıfsız, sömürüsüz düzendir.

Birileri demokrasiden bahsetmiş ya; gel de gülme buna. Sanırsın ki halk gerçekten yönetimde tam anlamıyla söz sahibi… Ne zaman gerçekten de halkının refahı, huzuru için yöneten, halkça seçilmiş biri oldu ki başta? Ayrıca sosyalist devlet en ideal demokrasidir zira zaten çoğunluğu yani halkı oluşturan sınıf tam anlamıyla iktidar sahibidir.

Sovyetler neden mi çöktü? Basit: hatalar, yanlışlar nedeniyle çöktü. Sovyetleri gerçek sosyalizm ile özdeştirmek fazlası ile yanlıştır. Çünkü özellikle Stalin ve sonrasında yerleşen, kurulmaya başlayan despot bürokratik yapının yanlışları ve ileriki zamanlarda NEP’in yozlaşmasıyla ülkeye tekrar bulaşan kapitalist yapının da sosyalist devleti tehdit etmesi ile Sovyetler yıkıma gitmiştir.

Yahu hepsini geçtim de şu açlıktan ağzı kokup, kapitalist dünyada her türlü pisliğe bulaşan ve hatta bu pislikleri yapanlar, neden halen kendilerinin sömürüldüklerini, hayvan gibi çalıştırıldıklarını, kapitalizmin getirdiği ahlaksızlıkları gör(e)mez iken gidip de hiç bilmediği Marksist, sosyalist görüşe küfür eder ki? Hayatı boyunca açıp, sol görüşe herhangi ait kitabı okumamış, kapitalizm nedir sosyalizm nedir öğrenmemiş, ailesinden çevresinden duyduğu, öğrendiği saçmalıkları en doğrusu sanmış bu kişiler - bu başlığa yorum yapan birçoklar da- size söyleyeceğim tek şey şu ki; YAZIK…

• Ben 2008'de donanımhaber'e neler soruyormuşum yahu..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.