sistemi inceledim mantığını tam anlayamamakla birlikte şunu söyleyeyim bu sistem bizde tutmaz çünkü bu sistem kullanıcının parayı zamanında ödemesine dayalı bir sistem bu durumda bankalara göre daha düşük maliyetle parayı kullanabiliyor. atıyorum bankadan 10.000 tl aldın sana oran şu bu derken yıllık %20 küsür geçiriyor bu sistemde yüzde 15 küsürle bu işten sıyrılabileceksin. gibi görünüyor.
bizde adam bankadan aldığı krediyi bile salllıyor duruyor. bankaya ödeyeceği parayı cebindeyken vermeyip beleşe getirmeye çalışıyor. atoyorum 500 lira verecek bunu bankaya vermiyor gidiyor iddia at yarışı vs vs oynayıp cebindeki 500 lirayı 1500-2000 yapma derdine düşüyor. sonra o 500 lirayı da kaybediyor . sonra arkadaştan 100 lira alıyor akrabalardan 2 tanesinden 200 tl borç alıyor bankaya olan borcu aklınca kapatayım derken 2-3 kişiye daha borçlanıyor sonra belli bir süre sonra alacaklılar parasını istiyor onları da beleşe getireyim derken cebindeki parayı çar çur ediyor sonra en ufak durumda kavga gürültü cart curt devamı haber bültenlerinde ...