Şimdi Ara

-Leica m9- mu alsam -Sony RX1- mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazmayayim diyorum ama tutamiyorum kendimi, bildigini paylasma erdemine yenik dusuyorum.

Leica'yi insanlar anlamiyor, ya ulasilmaz bir yere yuceltiyorlar ya da yerin dibine yeriyorlar. "Leica nedir, Leica'nin mentalitesi nedir?" sorusunun cevabini bilmeden hicbir kimseye Leica satin almayi onermem. Hele ki fotografciliga yeni baslayan kimselere asla onermem.
    Leica olgunluktur. Otomatik odaklamasi yoktur, isik olcumu merkez agirliklidir, optik bakaci ('klasik bakac' olarak da aniyorum) digerlerine gore farklidir. Bunlari iyi arastirmadiysaniz Leica sizin icin katlanilamaz bir iskence olur.
    Peki Leica neden olgunluktur? Elle odakladiktan (bu kisim el becerisi gerektirir) sonra lensle isiniz bitip kadraji ayarlamaya calisirsiniz ki bence bu buyuk keyiftir. Diger makinelerdeki yanlis yere odaklama belasini burada yasamazsiniz. Sokakta fotograf cekerken f/1.4 aciklik degerinden f/5.6 aciklik degerine lensi ayarlayabilir, deklansore yarim bastiginizdaki isik olcumunu gorup aklinizdaki cekim hizini dogrudan ayarlayabilirsiniz. Neticede bazi seyleri makineye birakmak yerine kendi tecrubenizi ve makineyle uyumunuzu katarak fotograf cekersiniz. En basta dedigim gibi olgunlugunuzu fotografa yansitirsiniz, cektiginiz fotograf size ait olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Piyasa M9 mu doldu?
    Odeon'un dediği gibi, fotoğraf tekniğini geliştirmeden Leica alırsan iki ay sonra forumlarda "Leica iğrenç" diye yorumlara başlarsın. Leica kullanan herkes de süper fotoğrafçı değil, orası da ayrı.

• Bu soruyu sorana Sony RX-1 derim; Leica alacak kişi bu soruyu sormazmış gibi geliyor. Yani bir tarafta Leica, diğer tarafta büyük sensörlü bir compact makine var. Bilmiyorum, belkide ben Leica'yı gözümde büyütüyorum...

• Ne Leica'ymis arkadas....
  • avalonuo kullanıcısına yanıt
    Leica M9 alicam diyorsunuz, ama $400'lik viewfinder'i pahali goruyorsunuz?
  • jimi1984 J kullanıcısına yanıt
    Ne hacı sı birader tutturmuşlar bir hacı hacı , şaka şaka de hacı problem değil , Allah kısmet eder de hacı oluruz inşallah :)

güzel kardeşim , leica yi bilmesem bu kadar yazarmıyım sence ? :) ,

Nex serisindeki lens ler AF ama Leica lens takarsan ne olur ? :) = MF .. heh işte sokak fotoğrafında AF de büyük kolaylık , ama leica lens kullanacaksan Nex' de o zaman MF olayına katlanacaksın demek dir...

umarım ekstra bu uzuun cümle ile anlatabilmişimdir sana :)

sahibinden ' leica m9 yazarsanız 1 ayda 2 - 3 tane bir anda satışa çıktığına / ebay'e bakarsanız bir anda artış gösterdiğine şait olursunuz.

sebebi : m serilerinin üretiminin çoğalması sırada bekleyenlerin sırasının gelip elindekini satışa çıkarmasıdır.

Çok net konuyu özetliyeyim :

1- Leica Ragefinder ve MF ":)" ile ; leica efsanesinin gerçekten kendine has tonu ve ruhu olan çekimler yapmak.

2- Diğer FF makinalar ile teknik yeterliliğe tav olup onlarla fotoğraf sanatını icra etmek.

gelde seç bakalım :)

Hadi kolay gelsin iyi haftalar

• quote:

Orijinalden alıntı: odéon

Yazmayayim diyorum ama tutamiyorum kendimi, bildigini paylasma erdemine yenik dusuyorum.

Leica'yi insanlar anlamiyor, ya ulasilmaz bir yere yuceltiyorlar ya da yerin dibine yeriyorlar. "Leica nedir, Leica'nin mentalitesi nedir?" sorusunun cevabini bilmeden hicbir kimseye Leica satin almayi onermem. Hele ki fotografciliga yeni baslayan kimselere asla onermem.
    Leica olgunluktur. Otomatik odaklamasi yoktur, isik olcumu merkez agirliklidir, optik bakaci ('klasik bakac' olarak da aniyorum) digerlerine gore farklidir. Bunlari iyi arastirmadiysaniz Leica sizin icin katlanilamaz bir iskence olur.
    Peki Leica neden olgunluktur? Elle odakladiktan (bu kisim el becerisi gerektirir) sonra lensle isiniz bitip kadraji ayarlamaya calisirsiniz ki bence bu buyuk keyiftir. Diger makinelerdeki yanlis yere odaklama belasini burada yasamazsiniz. Sokakta fotograf cekerken f/1.4 aciklik degerinden f/5.6 aciklik degerine lensi ayarlayabilir, deklansore yarim bastiginizdaki isik olcumunu gorup aklinizdaki cekim hizini dogrudan ayarlayabilirsiniz. Neticede bazi seyleri makineye birakmak yerine kendi tecrubenizi ve makineyle uyumunuzu katarak fotograf cekersiniz. En basta dedigim gibi olgunlugunuzu fotografa yansitirsiniz, cektiginiz fotograf size ait olur.

Bu yazdıklarınızın hepsini diğer DSLR larda da yapabilirsiniz zaten. Her ayarı kendiniz yapabilirsiniz yeterki isteyin. Ama isterseniz hepsini makineye de yaptırabilirsiniz bu kötü bir şey değil. Diğer makinelerle yanlış odaklama yapıldığını da nereden çıkardınız. Alırsınız tek nokta merkez AF ye odağınızı süper bir hızda yapar ve kadrajınızı sonra ayarlayıp çekebilirsiniz. Dilerseniz manuele geçip Leica gibi de yapabilirsiniz. Leica'ya bu kadar abartmanın espirisi nedir? Yukarıda yazdıklarınız olamaz.

• Ne zaman Leica konusu görsem takip ettiğim bir forumdaki üyelerden birinin Ara Güler'le ilgili anısı gelir aklıma:
    quote:

Genç bir arkadaşla oturuyor, yemek yiyordu. Garsondan ustanın bir fotoğrafını çekip çekemeyeceğim konusunda izin almasını istedim. Beklemiyordum ama izin çıktı. Bir kare fotoğrafını aldım ustanın. Kısa da bir sohbetimiz oldu. Usta yanındaki gence "bu makine benim makineden mi" diye sordu. Genç de cevaben "evet Mark II " dedi. Ben de patavatsızlık yapıp "hocam siz Leica kullanmıyor muydunuz biz öyle biliyoruz." demiş bulundum. Demez olaydım. "oğlum Leica mı kaldı 16 tane eskittim, ben de çağı takip ediyorum sen beni yaşlı bunak mı zannettin" deyip bir güzel fırçaladı beni (eşimin ve oğlumu yanında).
    Ama yine de sert mizacına rağmen tatlı bir adam bence.

(Kaynak: http://www.canonturk.com/vbulletin/fotograf-ustalari/8096-ara-guler-gercekten-canon-kullaniyor.html)

Ne diyelim? Üstat yeterince özetlemiş bence...

• ben leica diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahmurat

Bu yazdıklarınızın hepsini diğer DSLR larda da yapabilirsiniz zaten. Her ayarı kendiniz yapabilirsiniz yeterki isteyin. Ama isterseniz hepsini makineye de yaptırabilirsiniz bu kötü bir şey değil. Diğer makinelerle yanlış odaklama yapıldığını da nereden çıkardınız. Alırsınız tek nokta merkez AF ye odağınızı süper bir hızda yapar ve kadrajınızı sonra ayarlayıp çekebilirsiniz. Dilerseniz manuele geçip Leica gibi de yapabilirsiniz. Leica'ya bu kadar abartmanın espirisi nedir? Yukarıda yazdıklarınız olamaz.

SLR ile rangefinder arasinda calisma prensiplerinden oturu farklar vardir. Rangefinder mantigina en yakin makineler yeni nesil aynasiz makinelerdir.
    Odaklama konusundaki dusuncenize katilmiyorum. Otomatik odaklamada bin nokta oldugunu varsayin, sizin bunun icinden birini secmeniz oldukca zor. Kadraj degistiginde yeniden secmek daha da zor. Elle odaklama derseniz daha karmasik bir sistemde bu da zor.
    Rangefinder deneyimine en yakin olan Fujifilm'in hybrit bakaci. Bence bu bakac gercekten onemli bir icat ve gereken degeri bulamadi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odéon -- 19 Ağustos 2013; 15:59:42 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: siyahmurat

SLR ile rangefinder arasinda calisma prensiplerinden oturu farklar vardir. Rangefinder mantigina en yakin makineler yeni nesil aynasiz makinelerdir.
    Odaklama konusundaki dusuncenize katilmiyorum. Otomatik odaklamada bin nokta oldugunu varsayin, sizin bunun icinden birini secmeniz oldukca zor. Kadraj degistiginde yeniden secmek daha da zor. Elle odaklama derseniz daha karmasik bir sistemde bu da zor.
    Rangefinder deneyimine en yakin olan Fujifilm'in hybrit bakaci. Bence bu bakac gercekten onemli bir icat ve gereken degeri bulamadi.

Odaklama konusunda DSLR'ın nesi karmaşık anlamadım. DSLR ve aynasız sistemde kullandım şu an OMD kullanıyorum. Her ikisinde de odaklama konusunda hiç sıkıntı yaşamadım. Merkez odak noktasını bir kez seçiyorsunuz sonra değişmiyor ki. Her seferinde seçmiyorsunuz yani. Nereyi odaklayacaksam orayı odaklayıp sonra kadraj ayarlayabiliyorum. Kadraj değişince odak bozulmuyor deklanşöre yarım basmaya devam ettiğim müddetçe ilk odağı koruyor. Dilersem makine odakladığım noktadan pozlama yapıyor dilersem çoklu pozlama yapıyor. OMD de elle odaklamayı seçtiğimde dilersem merkez noktada benim seçeceğim ölçüde yakınlaştırma yapıyor böylece daha hassas netleme yapabiliyorsunuz.

Ayrıca OMD ye Leica bir lens taksam bile titreşim engelleme sistemi çalışmaya devam ediyor. Leica'da yapabildiğim herşeyi bir DSLR veya aynasızda yapabiliyorum. Ama Leica diğerlerinin yaptıklarını yapamıyor. IQ ya gelince bir fark olmadığı da ortada ki düşük ışıkta çok daha başarısız.

• @siyahmurat SLR olsun, aynasiz olsun, rangefinder olsun teknik olarak farkli makineler. Gelecek hafta zamanim olursa farklari anlatmaya calisirim, siz de internetten fikir edinebilirsiniz. Her sistemin kendine gore artisi ve eksisi var. Bunlari iyi arastirmak gerekir.
    Odaklama konusunda sizin kullandiginiz yontem kullanilabilir ama isik olcumu ve beyaz dengesinde hatalar oluyor. Bunu kendi pratigime dayanarak soyluyorum. Teknik olarak da SLR'deki ayna mekanizmasi, aynasizlardaki goruntunun dogrudan sensorden gelmesi, rangefinder'daki isik olcum sistemi bu farki olusturan etkenler.

MFT uzerinde Leica lens deneyimim oldu. Pahali bir deney olarak anilmasi lazim. IS guzel bir sey ama dogru kullanmayi bilmek onemli.
    Resim kalitesi konusuna katilmiyorum. Leica M tum Canon'lardan daha basarili. Nikon D800(E), Nikon D4, Sony RX1(R) ardindan en iyi sensore sahip makine olarak aniliyor. Bana sorarsaniz bu ne derece onemli: Bence hicbir anlam ifade etmiyor. Leica M8 ile Leica M bana benzer keyifi veriyor. Emin olun ki Leica en ideal sensoru makinesine koymaya calisacaktir ama Leica'nin hedef kitlesi bununla alakadar olmaz.

• quote:

Nex serisindeki lens ler AF ama Leica lens takarsan ne olur ? :) = MF .. heh işte sokak fotoğrafında AF de büyük kolaylık , ama leica lens kullanacaksan Nex' de o zaman MF olayına katlanacaksın demek dir...

Tamam bıraktım Hacı'yı :D :D Moruk (Samimi sıcak ortam misali ;) ) şimdi yanlış düşünüyorsun :)

Aklında Leica gövde ve lens almak var. Leica zaten manuel kullanılacak bir alet. Şimdi Nex'e Leica lensi takıp kullandığın zaman oda Leica gövde gibi manuel olacak :)
    Ama istediğin zaman otomatik odaklamalı lensler alıp onları da kullanabilirsin. Aralıklı zoom lensler alırsın falan filan vs vs :)

Ama bana soracak olursan en baba leica lensini al tak Nex 7'ye sana vereceği performans ortada... Ondan mucizeler beklememek lazım. Çünkü Nex 7'nin sana vereceği performans bir yere kadar... Hatta öyle ki orta halli (1500-2000 dolarlık) bir Leica objektif'i (35mm) Nex6'ya taktık çektik sonra aynı kadraj aynı nesneler Sigma 30mm 2.8 ile çektik... Fotoğrafların ikisine de baktığın zaman " Offf bu leicaaa " diye bileceğin hiç bir durum yoktu hatta sigma daha haşin keskindi (Objektif sadece keskin olmamalı , bokeh kalitesi , renk süzgeci , Ca'sı Cu'su zartı zurtu vs...)

Yani Nex alsam üzerine binlerce dolarlık Leica objektif takmam. Eğer ki objektiflerim varsa bir tane dandirik Nex alırım :D :D
    Leica'yı yormamak için ;)

Ama burada ki olay senin istek ve arzularındaki tutarsızlık...

Bir aralıklı lens sokak için harika , hızlı netleme lazım diyorsun , bir emanuel takılcam Leica olsun sabit açı olsun , sonrasında FF olsun kompak olsun ? ? ? ?
    Birisi bir öneri / düşünce sunduğu zaman da hemen defans

Yukarıda arkadaşlar çok güzel açıklamalar getirmişler.

misal ;

Adam haklı :)

quote:

Leica M9 alicam diyorsunuz, ama $400'lik viewfinder'i pahali goruyorsunuz?

Çoğunlukla haklı :) Katılmadığım nokta "Yanlış yere odaklama" konusu :) Misal D700 ile otomatik odaklamada yaptığı hata payı kadar hatasız elle netleme yapabilsem
    af lens hiç almazdım :) Ama Pentax K5 ilk versiyon deli ederdi :)

quote:

Peki Leica neden olgunluktur? Elle odakladiktan (bu kisim el becerisi gerektirir) sonra lensle isiniz bitip kadraji ayarlamaya calisirsiniz ki bence bu buyuk keyiftir. Diger makinelerdeki yanlis yere odaklama belasini burada yasamazsiniz. Sokakta fotograf cekerken f/1.4 aciklik degerinden f/5.6 aciklik degerine lensi ayarlayabilir, deklansore yarim bastiginizdaki isik olcumunu gorup aklinizdaki cekim hizini dogrudan ayarlayabilirsiniz. Neticede bazi seyleri makineye birakmak yerine kendi tecrubenizi ve makineyle uyumunuzu katarak fotograf cekersiniz.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ----------------------------------------------------------

Leica fotoğrafları neden sana daha güzel geliyor ? ? ? Çünkü çoğu leica kullanıcısı (Hepsi değil çoğu ;) ) belirli bir bilgi birikimi tecrübe etmiş bünyeler oluyor.
    Bu yüzden nerede nasıl fotoğraf çekmesi gerektiğini biliyor. Çekmemesi gereken noktayı da biliyor :D :D
    Kompozisyon kuruyor...

Yani bunları yapan adam için Leica değil tüm makineler süper cillop olur.

Gel sen yol yakınken beni dinle D600 yada 6d al , D700'de olur bak :)

Tam kare keyfini bir yaşa daha sonra kendinden emin olursan Leica M 240 alırsın... Oda ihtiyaç duyarsan.. Çünkü keyif makinesi o :)

@avalonuo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 19 Ağustos 2013; 17:58:11 >

• @jimi1984'un odaklama konusundaki hassasiyet icin su deneyimimi aktarmam lazim:
    Rangefinder adi uzerinde mesafeyi olmek mantigina dayanarak yapilmis makineler. Lenslerin teknik ozelligiyle ilgili minimum odaklama mesafeleri 0.7 metre civari. Uzagi cekmek isterseniz sonsuza aliyorsunuz. 0.7 metre ile 5 metre arasindaki mesafe duyarlilik icin yeterli ama sonsuza dogru duyarlilik gerekmiyor. Yani lensteki araliklar esit duyarlilikta degil ve yol (diger lenslere gore) cok kisa.

• quote:

@jimi1984'un odaklama konusundaki hassasiyet icin su deneyimimi aktarmam lazim:
    Rangefinder adi uzerinde mesafeyi olmek mantigina dayanarak yapilmis makineler. Lenslerin teknik ozelligiyle ilgili minimum odaklama mesafeleri 0.7 metre civari. Uzagi cekmek isterseniz sonsuza aliyorsunuz. 0.7 metre ile 5 metre arasindaki mesafe duyarlilik icin yeterli ama sonsuza dogru duyarlilik gerekmiyor. Yani lensteki araliklar esit duyarlilikta degil ve yol (diger lenslere gore) cok kisa.

Evet biliyorum bu durumu hiç deneyimlemedim :(

Fakat şunu iddia ediyorum 1.4'lük iki lensle iki makine kullanılsa... Birisi Nikon D700 diğeri Leica M 240 ikisinde de 50mm olsun yada 35mm fark etmez.
    Şundan adım kadar eminim ki 1000 kare çekilsin açık diyafram da 950 tanesinde D700 doğru netlemeyi yakalamış olacak. Fakat aynı süre de
    Leica ile 50-100 fotoğraf çekilse bunlardan kaç tanesinde doğru netleme olacak ? ? ?

Kurgusal olmayan hızlı bir an için üst segment gövdelerle baş edemez. 1DS mark serisi , DX , DXXX serisi gibi aletler ile yanlış netleyen birisi Leica ile
    fotoğraf çekemez

Leica'nın olayı keyiftir. Bu keyfi verecek alet çok az. Kullananlar bu keyif için alıyor. Bu lezzet için alıyor. Leica kompozisyoncu adamın makinesi , ışığı kovalar , gerekirse pusar saatlerce bir yerde bekler bundan keyif alır. Ben keyif alıyorum :)
    İlerde durumum el verirse kesinlikle bende alacağım. MM ile M 240 arasında kalacağımı da adım kadar iyi biliyorum

Fakat üst seviye gövdelerin AF performanslarını bileceğim(Çoğuyla oynaştım , kullandım) Ve onlardan daha hızlı ve doğru netleme yapacağımı kesinlikle iddia etmeyeceğim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 19 Ağustos 2013; 21:09:00 >

• Jimi Fuji de keyif makinesi aslında.

• @jimi1984, Leica'nin dogru odaklamasinda kullanici cok onemli. DigitalRev'deki bir video'da Leica M9 SLR makinelerden daha hizli odakliyor yorumu vardi.
    Leica'dan Leica'ya degismekle ve kullaniciya gore fark etmesine gore Leica M (typ 240) 950/1000 dogrulukla odaklayabilir. Eger Noctilux takarsaniz bu dogruluk tahminen 800/1000 oranina duser.

Leica farklidir, bunu bir ustunluk olarak algilamasin kimse. Tabiyati farklidir bu makinelerin. Kendim icin soyluyorum, bundan sonra AF olan makine kullanmayi dusunmuyorum. Hareket eden nesneleri baskasi ceksin, umrumda degil. Ben Leica ile fotograf cektigimi hissediyorum. Makine fotograf cekmiyor.
    Lutfen bu sozum yanlis anlasilmasin. Leica muhtesemdir, oneriyorum demiyorum. Leica baskadir ve bu farkliligin farkinda olanlar icindir.

• quote:

@jimi1984, Leica'nin dogru odaklamasinda kullanici cok onemli. DigitalRev'deki bir video'da Leica M9 SLR makinelerden daha hizli odakliyor yorumu vardi.
    Leica'dan Leica'ya degismekle ve kullaniciya gore fark etmesine gore Leica M (typ 240) 950/1000 dogrulukla odaklayabilir. Eger Noctilux takarsaniz bu dogruluk tahminen 800/1000 oranina duser.

Leica farklidir, bunu bir ustunluk olarak algilamasin kimse. Tabiyati farklidir bu makinelerin. Kendim icin soyluyorum, bundan sonra AF olan makine kullanmayi dusunmuyorum. Hareket eden nesneleri baskasi ceksin, umrumda degil. Ben Leica ile fotograf cektigimi hissediyorum. Makine fotograf cekmiyor.
    Lutfen bu sozum yanlis anlasilmasin. Leica muhtesemdir, oneriyorum demiyorum. Leica baskadir ve bu farkliligin farkinda olanlar icindir.

Abi M9 odaklamıyor orada adam odaklayıp çekiyor :) Eğer M9'un yanında o elemanıda alırsa bu topiği açan kişi
    o zaman mutlu olur Leica ile bende onu demek istiyorum :)

Ben orta seviye otomatik odaklama yapan aletlerden daha hızlı odaklayarak çekim yapardım bundan bir kaç sene önce.... Sürekli 50mm manuel lens ile geziyordum :)
    Ama sürekli :D :D Hatta AF noktaları olmayan makinede manuel lens kullana kullana sağ gözüm evrim geçirdi. Sol elim HSM gibi çalışıyordu... Fakat sebebi tek lensim vardı ve hep onu kullanmak zorunda kalıyordum :D :D

Hatta ve hatta o zaman ki idmanlar sonrasın da şimdi makine göbeğimdeyken bile manuel olarak netleyip pozlayıp çok hızlı çekebiliyorum ve çoğu net oluyor (D700 ve Samyang 35mm 1.4 ile neredeyse hiç boş atışım yoktu :) Hatta kadrajı bile neredeyse kusursuz yani istediğim gibi ayarlayabiliyordum. :D :D )

Leica farklıdır , Pentax farklıdır , Fuji farklıdır , Nikon farklıdır , Canon farklıdır.... İnsanlarda farklıdır :) İstekler farklıdır arzular farklıdır :) Bu yüzden kişi beğeni ve arzularına göre makine seçer...Zeiss lenslere tapan insanlar var fakat bana çöp geliyor ? ? ? ? Samyang bana zeiss'den daha fazla tat veriyor Ama Samyang'da Zeiss kullanan için çöp gibi geliyor :)

Ben bayağı bir maymunluk yaptım çok gövde değiştirdim. Nex ruhsuz geldi , Nikon en doğru netleyen en kusursuz gövdelerden biriydi ama büyüklüğü ve ağırlığıyla beni benden aldı bezdirdi. Pentax doğru netlemiyordu doğru ışık ölçümü almıyordu (Eski gövdeleri K10D,K100D,K20D vs ) ama fotoğraf çekerken kullanıcıyı zorluyordu bende onu seviyordum :) Manuel lenslerle kullanıyordum keyif alıyordum :)

Senin benim gibi kişiler için Leica farklı bir tat farklı bir doku biliyorum o duyguyu :)

-----------------------------------------------
    ------------------------------------------
    -----------------------------------

@ozturert

Aynen abi safkan keyif aleti :) Fakirin Leica'sı Zaten tın tın tın netliyor :D :D Ama bayılıyorum ve fotoğraf çektiğimi hissediyorum Nex 6 sonrasında...

• napacaksın rx1 i?
    rx1r çıktı seneye rx2 çıkacak, ondan sonra rx3 çıkacak... hemde daha ucuza... hemde çok daha başarılı performansla....
    ben olsam ne olursa olsun bir leica sahibi olmaya çalışırdım. ona sahip olmanın verdiği hazzın yanında öyle senelerle eski model kalacak bir makina değil. çünkü 10 sene sonrada aynı keyfi verir insana gibi geliyor.
    zaten eski model gibi bir derdin olmayacak. yeni çıkacak olan leicada dokunmatik ekran aramıyacaksın, yada hareketli vizörün olmayacak. ama sony de olabilecek bütün teknolojik yenilikler olacak. ama sony alırsan makinan zamana yenilecek, leica alırsan makinan zamanla dahada değerli olacak senin için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oem84 -- 20 Ağustos 2013; 9:25:35 >
  • oem84 kullanıcısına yanıt
    oem84 kardeşim benim için olay bitmiştir bu yorumunla teşekkür ederim :)

Bu topic'in cevabı benim için Leica'dır , bu yorumdur.

eyvallah
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.