Herkese merhaba. Forumda yazılanların genelini okudum. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki ülkede 15.000 TL bandında para ödeyip bilgisayar alıp da bir dünya sorunla uğraşmak gerçekten yazık diyorum..
Yaklaşık iki üç haftadır çok yoğun bir şekilde dizüstü bilgisayar araştırması yapıyorum. Ben meslek lisesinde Radyo Televizyon alanı öğretmeniyim. Bu sebeple de bilgisayarı, yoğun olarak 3D modelleme (3D Studio Max) ve render (V-Ray ile), Premiere, After Effects odaklı kullanacağım. Elbette yıllardır hasret kaldığım oyunların da tadına bakmak isterim. Araştırmalarım neticesinde Lenovo Legion 5 AMD Ryzen 7 4800H'de karar kıldım. Hem Intel'in daha çok ısındığını hem de Ryzen 7 4800H'nin render performansının daha iyi olduğunu görüyorum. Ama gelin görün ki stoklarda malum model yok. Hepsiburada üzerinden alarma aldım ürünü. Yorumlardan ara ara stoklara girebileceğini görüyorum ama yine aynı yorumlardan iade edildikten sonra sorunu ortadan kaldırılan bilgisayarların yeniden piyasaya sürülebildiği konusunda şüpheler var. Bu noktadan hareketle birkaç sorum olacak:
Bilgisayarı almak için aceleci davranmak istemiyorum. Bilgisayarım şu anda bana işlerim için yetiyor. Ancak yeni versiyonlar çok pahalıya gelir mi veya kurda bir patlama olur mu bilmiyorum. İnanın tecrübelerinize, yorumlarınıza ve yardımlarınıza çok ihtiyacım var. Özellikle beklemeli miyim yoksa beklememeli miyim noktasında fikirlerinize ihtiyaç duyuyorum. Herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Lenovo Legion 5 İ7 10750H:
MSI GL65 LEOPARD 10SER-414TR:
MSI Alpha 15 A4DEK-018XTR: https://www.n11.com/bilgisayar/dizustu-bilgisayar?m=Msi&ekb=6+GB&islemci=Amd+Ryzen+7 |
Legion 5, MSI GL65 ve MSI Alpha Hakkında Birkaç Önemli Soru

-
-
https://hexus.net/tech/news/laptop/142096-hp-omen-15-revamped-updated-ryzen-4800h-rtx-2060//
bu model türkiyeye gelir ise bunu alın
-
elinizdeki yetiyor ise tasarrufunuz doviz olarak cebınızde dursun. her sene teknoloji ilerliyor sonucta seneye daha iyilerini alırsınız .
-
Alpha serisi alırsanız Alpha 17ye bakın, ekran kartı 1660ti bir tık üzeri olarak düşünün. Kısa zaman önce Hepsiburadada KDV indirimi ile 11bin küsürlerden satıldı. 3d modelleme ve görsel işlerle uğraşıyorsanız ekranı nispeten iyi modellere yönelmenizi öneririm.
Amazon.com üzerinde GE75 - 10SF Raider modeli var, MSI in üst serilerinden ve hem işlemci hem ekran kartı mükemmel. Her şey dahil 13bin civarına geliyor.
Legion serisi ise kullananlar genelde memnun ancak bahsettiğiniz model muhtemelen gelmez, yeni modellerini beklemek ve kovalamak gerek.
Son olarak linkteki GL serisini Amazon yurtdışı üzerinden çok daha uygun bulabilirsiniz, o fiyatlara kesinlikle almayın, hele 2060lı herhangi bir cihaza o paraları vermeyin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar mesajınızı gördüm ve amazondan alışveriş hakkında soru sormak istiyorum istediğim laptop;
vergiler dahil 1887dolar.
Amazondan dediğiniz gibi 13bin civarına geliyor. Bu fiyatı ödedikten sonra cihazın bize ulaşmasında herhangi bir problem çıkabilir mi? 1500euro sınırı var siz de biliyorsunuzdur dolar olarak direk çevrim mi yapacağız yoksa dolar olarak belirtilen bir sınır var mı? Ve bu 1500euro sınırının içine sadece cihaz ücreti mi geçerli yoksa cihaz+kargo veya cihaz+kargo+vergilendirme mi? Cevaplayıp tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
-
Ürünün çıplak fiyatının 1500 euro üstü olmaması lazım. Vergi, kargo vs sonradan ekleniyor
Tabi Amazon üzerinden yapacağım alışveriş için garanti meselesinden vazgeçmem gerekiyor değil mi? O noktada işimiz şansa kalıyor. Kargo ve gümrük vergisi de dahil oluyor ama KDV+ÖTV gümrükte çıkıyor sanırım.
-
1500euro altında gümrük vergisi haricinde KDV+ÖTV uygulanmıyor ticari olarak değerlendirilmediği için amazona ödediğiniz para haricinde fiyat ödemiyorsunuz burada dikkat etmeniz gereken konu özellikle taşımanın amazon tarafından yapılması mümkünse satıcı+gönderici amazon olan ürünleri bulmaya çalışın
-
Msi uluslararası 1 yıl garanti veriyor, sitesine ürün kaydı yapılınca 3 ay daha uzatıyor. 1887 dolar her şey dahil fiyatı. Kapınıza kadar getiriyor. Amazon güvencesinde olmasa zaten bu fiyatlara yurtdışı alışverişi riskli olur. Ayrıca ölü piksel vs çıkarsa da 30 gün iade imkanı var.
Yani bu pcnin Türkçe karakter klavye dışında bir eksiği yok görünüyor. Ben de alıp almama konusunda kararsızım. Rtx 3000 serisini bekliyorum bir yandan da. Sonuçta Türkiye fiyatlarına göre uygun olsa da 13bin iyi para ve yeni nesil cihaz alıp daha uzun ömürlü kullanmak iyi olur.
Ayrıca Amazon.uk da yeni Asus TUF serisi RTX 3070 li cihazlar da yine 13bin TL civarlarında bulunabiliyor. Ekran kartı maxQ model, işlemci 11.nesil 4 çekirdek, şarjı 16saate kadar dayanıyor deniyor. 17 inç alacak olmasam güzel fırsat aslında.
Acelesi olmayanlar yeni seri cihazları benzer fiyatlara bulabilecek diye düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu ürün o sınırın altında. Kargoda vs sorun olursa zaten Amazon mağdur etmez hocam.1500 euroya vergiler dahll değil, ürünün çıplak ücreti, dolara çevirince ne oluyorsa sınır o.
Tabi kesin almaya karar verince hangi marka olursa olsun Türkiye servislerini arayıp garanti konusunu teyit etmek iyi olur. Bazıları uluslararası garanti verirken bazıları vermiyor.
Çok teşekkürler hocam ben de rtx3000 serisi için bekleme taraftarıyım ama 3000li serilerin fiyatı 15bini bulsa alamayacağım ve onları beklerken msi 17.3-10875h-rtx2070 ve üstüne 240hz ekranlı üstüne de ramler 3200mhz olan laptop u kaçırmak istemiyorum çok kararsız kaldım.Laptopun her parçası üst segment hatta en düşüğü ekran kartı yani o derece f/p.Bu özellikleri bir arada bulmak çok zor
Siz böyle yazınca alasım geldi 😀 kararsızlıkta kaldım zaten
Eski modeller gelmez daha bence Türkiye'ye. Önereceğim 2 laptop:
Üstteki 11000 TL, alttaki 8700 TL'ye gelir. Türkiye'deki kan emicilere para kaptırmayın. MSI 1 sene uluslararası garantisi var. Lenovo bilmiyorum ama Türkiye'de geçerli değil sanırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ge75i alan oldu mu acaba bende çok kararsızım 3000 serisi beklesem 15in altı zor gibi hazır böyle premium bi cihaz indirimdeyken alsam mı kararsızım. bir de şuan Türkiyede satılan ge 75lerin çoğu yenilenmiş veya teşhir ürünü amazonda böyle bir sorun yaşar mıyız kapalı sıfır kutu mu gelecek nasıl öğrenebiliriz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X