Şimdi Ara

LeEco (LeTV) Pro 3 X720 Ana Konu (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.921
Cevap
18
Favori
108.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kardeşim zaten ben Azerbaycandayım sorun çıkarmıyor.Bu siteden kupon bulmuştum ama siparişim yarın akşama kaldığı için tarihi bitdi kuponun.17%lik bi kupondu 240dolarlık x727 modelini 200dolar gibi bir fiyata indirmişti.Şimdide 200dolarlık alışverişe 20dolar kuponum var 220dolara indiriyor.Başka bildiyiniz iyi kupon olursa çok güzel olurdu.Ve x727 modelini almak uygunmu? Bootloder lock oluyormuş ama onuda unlock yapabiliriz sanırsam,band sıkıntısı çıkarmayacak baküde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NihadAhad -- 1 Ekim 2017; 19:22:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pa77er

Kardeşim zaten ben Azerbaycandayım sorun çıkarmıyor.Bu siteden kupon bulmuştum ama siparişim yarın akşama kaldığı için tarihi bitdi kuponun.17%lik bi kupondu 240dolarlık x727 modelini 200dolar gibi bir fiyata indirmişti.Şimdide 200dolarlık alışverişe 20dolar kuponum var 220dolara indiriyor.Başka bildiyiniz iyi kupon olursa çok güzel olurdu.Ve x727 modelini almak uygunmu? Bootloder lock oluyormuş ama onuda unlock yapabiliriz sanırsam,band sıkıntısı çıkarmayacak baküde

Band 20 konusunda diyorsanız sıkıntı olur, band açma işlemi sıkıntısız çalışıyor zaten xda sitesinde sıkıntı yok diyorsunuz bu işleme gerek yok evet x727 Bl kilidi ile geliyor unlock yapılabiliyor zaten sıkıntıda olmuyor rom konusunda ...

• lazye kullanıcısına yanıt
    o zaman fiyatı 200e çekebileceğim bir kupon bulmak kaldı sadece
  • quote:

selam kardes.
    Oncelikle x720 ve x727 birbirlerinden farkli telefonlar. destekledigi bantlar farkli, ozellikle B20 bandi x720 nin en onemli artisi. Ama amerika veya guney amerikada yasayanlar icin x727 tavsiye ederim. XDA da bant degistirme konusu vardi ama benim hatirladigim kadariyla henuz basariya ulasan olmadi. Diger onemli fark, x720 de cift sim kart, x727 de ise tek sim kart girisi var. Cift sim kart olmazsa olmaz ise x727den uzak dur. Son fark ise, arka kapak x727 de brushed metal dedigimiz gayet guzel bir dizaynda gelirken, x720 de duz bir renkte geliyor, x727 daha premium gozukuyor. Son fark ise x727 ile cdla orjinal kulaklik geliyor kutu icinde, x720 de bu yok. Birde x727 nin 4 gb modeli 64 gb hafiza ile gelirken x720 nin 4 gb modeli 32 gb seklinde geliyor. X722 ise tamamen ayri bir telefon, sd820 ile geliyor ama rom destegi yok denecek kadar az, bootloader kapali oluyor ve acilmiyor eger 26s stock rom yuklu gelirse. X720 yi ben kupon ile 192 dolara almistim artik kupon bulmak nerdeyse imkansiz. Kararini iyi dusunerek ver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emrah_Tr -- 1 Ekim 2017; 20:3:26 >

• Emrah_Tr kullanıcısına yanıt
    Hocam artık anlatacak misiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar belli bir sure stock EUI 5.9 rom 23S kullandim, epey memnundum ozellikle de stabilite ve batarya omru konusunda ancak artik OREO 8.0 de cikmisken en azindan bir custom nougat 7.x roma gecme geregi olduguna karar verdim.
    Uzun suredir uyesi oldugum XDA forumlarinda elimden geldigince arastirmalar ve kendi deneyimleri sonucunda, bizim X720 telefona en uyumlu custom romlarin AICP 12.1 ve OmniROM olduguna kanaat getirdim. Ikisi arasinda aman aman da bir fark yok bunu belirteyim ama sanki AICP 12.1 biraz daha iyi ve temiz gibi geldi bana, bu tamamen kendi hissiyatim da olabilir, o yuzden burada simdilik AICP 12.1 i nasil yukleyecegiz, nasil GAPPS(Google apps) yukleyecegiz, nasil ROOT yapacagiz, nasil DOLBY ATMOS ses gelistirmesi ekleyecegiz ve rom ile birlikte gelen BlackScreen 3.6 modlanmis kerneli, performanstan cok odun vermeden nasil iyi bir batarya omru almak icin kurcalayacagiz bunlari anlatacagim. Ve en onemli konu.. Biliyorsunuz bizim cihazda SONY IMX298 kamera sensoru var ama nedense stock 6.x rom ile ozellikle isigin iyi olmadigi yerlerde, ic mekanlarda ve ozellikle aksamustu/aksam istedigimiz kalitede fotograf kalitesi alamiyoruz(duk) yani sensor Oneplus 3t ile ayni olmasina ragmen, fotograf kalitesi geride kaliyor(du) Bu sorunu, Google Pixel telefondan bir ukraynali arkadas tarafindan portlanan Google Camera HDR+ ve app icindeki ince ayarlar ile nasil cozecegiz bunu anlatacagim.

Oncelikle telefonunuzun boot kilidi acik olmali ve TWRP yuklu olmali, bunlari anlatmayi dusunmuyorum, yeterince kaynak var zaten etrafta. Zaten bunlari yapmayi bilmiyorsaniz ve beceremeyecekseniz, birazdan yazacaklarimi okumayin bile..

Sadece sunu soyleyeyim, onermis oldugum TWRP surumu resmi surum yani asagidaki linkteki: (ADB / fastboot komutlari ile flashlayabilirsiniz, google da onlarca bilgi var)
    https://eu.dl.twrp.me/zl1/

1) AICP 12.1 romu assagidaki linkten indiriyoruz ve telefonumuzun hafizasina atiyoruz
    http://dwnld.aicp-rom.com/device/zl1/NIGHTLY/aicp_zl1_n-12.1-NIGHTLY-20171003.zip

2)OpenGAPS sitesinden ARM64 - 7.1 - pico bolumlerini secerek kirmizi-beyaz renkli indirme butonuna basip GAPPS i indiriyoruz (telefonumuza google aplikasyonlarini indirmek icin gerekli) ve telefonun hafizasina atiyoruz.

http://opengapps.org/

3) Telefonu rootlamak icin SuperSU flashlayabilirsiniz ama ben MAGISK ile rootlama olayini anlatacagim, bence daha stabil ve sistemi hicbir sekilde yormayan ve hatta bankacilik islemleri yaparken sorun cikartmayan bir yol. Hemen asagidaki linkten MAGISK 14.x u indirip telefonun hafizasina atin

http://tiny.cc/latestmagisk

4) AICP 12.1 rom ile DOLBY ATMOS gelmiyor. Bu yuzden bu modu ayriyeten indirecegiz ve telefonun hafizasina atacagiz.

https://androidfilehost.com/?fid=745425885120724281

5) Rom ile birlikte gelen modlanmis kerneli, Kernel Adiutor programi ile modlayacagiz. Acik olmak gerekirse sart birsey degil, ama biraz daha iyi batarya omru olsun istiyorsaniz bunu yapmalisiniz, cunku hicbir nougat port rom ile stock eui 5.9 batarya performansi alamazsiniz, kernel ile oynarak en azindan stock performansina yakin degerler elde etme sansimiz var. Buradan Kernel Auditoru indirin ve telefonun hafizasina atin.

http://www14.zippyshare.com/v/AamWaFbb/file.html

6) Geldik zurnanin zarttt dedigi yere. Google Pixel MODDED HDR+ kamera apksini buradan indiriyoruz ve telefonun hafizaya atiyoruz.

https://www.mediafire.com/file/af5npupc3ablzad/Google_Camera_HDR+v3.0.3.apk

Tum bunlari nasil ve hangi sirayla yukleyecegiz:

1) Telefonu kapatin. Ses acma tusuna basarken power tusuna da basin ve bir muddet sonra birakin tuslari. TWRP recovery icerisindesiniz simdi. WIPE a basin, hemen sonrasinda ADVANCED WIPE/FORMAT a basin ve tipki resimdeki gibi DALVIK CACHE, SYSTEM, DATA ve CACHE i secip (sakin internal storage'i secmeyin) asagidaki kaydiragi en saga cekin ve islemin bitmesini bekleyin,
    https://forum.cyanmod.pl/uploads/monthly_2016_01/wipe1.jpg.4c0ea96088cea043bc1408d9c3c952bd.jpg

2) Islem bitince geri yapi ana ekrana gelin ve bu sefer INSTALL a basin ve telefonun hafizasina attiginiz AICP 12.1 romu bulun ve yine kaydiragi saga cekip flashlama islemini yapin.

3) Islem bitinceyine geri yapip ana ekrana gelin, INSTALL diyip bu sefer OpenGAPPS tan indirdigimiz GAPPS paketini bulup flashlayin.

4) Islem bitince Dolby Atmos paketini bulup yine tipki yukardaki gibi flashlayin

5) Son oalrak MAGISK 14.x u bulup tipki yukardaki yolu izleyip flashlayin ve hemen sonrasinda REBOOT tusun basip onaylayin. Eger TWRP tam cikarken orjinal TRWP yi yukleyim mi? diye bir soru sorarsa ''Dont install'' diyip gecin.

TWRP ile isimiz bitti. Boylece nougat romumuzu flashlamis, minimum gerekli Google uygulamalarini yuklemis, DOLBY ATMOS paketi ile telefonumuza ust duzey bir ses kalitesi saglamis ve MAGISK flashlayarak telefonumuza ROOT yetkilerini kazandirmis olduk. REBOOT olan telefon 5-6 dakika boyunca boot ekraninda bekleyecektir, sabirli bir sekilde acilincaya kadar bekleyin ve violaaa. Islem tamam. Nougat 7.1.2 dunyasina hosgeldiniz. Kernel Auditor ile kernel ayarlarini ve Google Camera olayini ve ince ayarlarini daha sonra ekleyecegim, simdilik bu kadar yeterli. Umarim faydali bir yazi olmustur. Beceremediginiz ve anlamadiginiz biryer olursa elimden geldigince yardimci olmaya calisirim. Kolay gelsin simdiden :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emrah_Tr -- 4 Ekim 2017; 20:28:48 >

• Emrah_Tr kullanıcısına yanıt
    Bu güzel açıklaman için çok teşekkürler hocam.Benimkisi romda problem çıkarmasın ve XDA`da gördüğüm kadarıyla x720-x727 yazılıyor yani destekliyor.B20 olmaması Azerbaycanda sorun yaratmıyor ve çift sim kart ihtiyacım olmadığı için aynı fiyada 64gb dahili hafıza daha artı benim için
  • Custom romlarin en buyuk sikintisi ekranda bildirim falan varken arama geldiginde acmak assagi kaydır yukari kaydır zor oluyor

• quote:

Bu güzel açıklaman için çok teşekkürler hocam.Benimkisi romda problem çıkarmasın ve XDA`da gördüğüm kadarıyla x720-x727 yazılıyor yani destekliyor.B20 olmaması Azerbaycanda sorun yaratmıyor ve çift sim kart ihtiyacım olmadığı için aynı fiyada 64gb dahili hafıza daha artı benim için

cift sim karta gerek yoksa, b20 de gerekli degilse elbette ben de sana x727 oneriyorum. hem 32 gb daha fazla hafizan olmus olur, hemde ozellikle arka kapak dizayni cok daha guzel x727de. romlarin %90 i da x727 ile uyumlu zaten. Ben de bakayim etrafa, x727 icin kupon bulursam yazarim sana.. %7 bonus kazanmak icinse sana ozel bir referans linki gonderecegim ozel mesaj ile. Linke basip uye ol siteye. Daha sonra kupon ile birlikte alisverisi yapariz, nasil oalcagini anlatirim bir ara.
    Kesinlikle stock rom da guzel bence. Ama cani sikilan, bide nougat rom deneyeyim nasil birseymis diyenler icin gayet ideal bir rom AICP 12.1

• quote:

Orijinalden alıntı: attila24

Custom romlarin en buyuk sikintisi ekranda bildirim falan varken arama geldiginde acmak assagi kaydır yukari kaydır zor oluyor

biraz ayrintili yazar misiniz tam anlayamadim. AICP romda birsuru ayar var bildirimler ile alakali. Tabiki asla stock eui 5.9 gibi %100 stabilite beklememek lazim ama bir suru ayar var rom icinde. Belki soylediginiz seyin de bir cozumu vardir. Ben simdiye bir sikinbti yasamadim gerci..
  • quote:

Orijinalden alıntı: attila24

Custom romlarin en buyuk sikintisi ekranda bildirim falan varken arama geldiginde acmak assagi kaydır yukari kaydır zor oluyor

ACIP Extras kisminda, arama geldiginde ''home tusuna bastiginda cevap ver'' diye bir secenek var. Bu belki bir cozum olabilir
  • Bu romda pilin icinde yuzde gösterme yokmu benmi bulamadim acaba

Birde dip not omni ve ressurrection remix bundan daha hizli

• Aicp extras bolumunde var istediginiz ayar. Bir suru ayar var dikkatli bakildiginda. Bu arada bana gore de en hizli ve yuksek performans veren rom bu degil cunku bu romla blackscreen 3.6 kernel geliyor default olarak ve kernelde islemcinin saat hizlari biraz dusuk ve islemci governor schedutil olarak geliyor. Yine pil omru icin bircok iyilestirmeler aktif halde. Portlanmis nougat romlarda pil omru, stock roma nazaran pek iyi degil. Kernel ile oynamalar yaparak (kernel auditor) ile yuksek hizlara cikabilirsiniz. Ama bataryadan da feragat edersiniz. Yukaridaki rehber istediginiz herhangi bir custom nougat rom icin ayni sekilde isliyor. Eger tamamen salt hiz isteyenler ve batarya onemli degil o kadar diyenler, aicp 12.1 disinda romlara yonelsinler. Omnirom, ressuraction remix, paranoid vs gibi. Cunku bu romlar stock kernelle veya cok az modlanmis kernellerle geliyorlar. Saat hizlari stock ile ayni ve hatta overclock ile gelenler bile var. Kernelle felan ugrasmayayim diyenler, saglam temiz ve pil omru de iyi bir rom isteyenler varsa Omnirom birebir. Aicp ile arasinda (bana gore) pil omru disinda cok buyuk farklar yok. Antutu ve diger benchmark programlarinda aicp ile dusuk skorlar alirsiniz ama benim gibi 7 saatten fazla ekran omru isteyenler aicp yi muhakkak denesinler diyorum, cunku ben bircok nougat romu denedim ve en iyi ve stabil(en az buglu) romun bu olduguna karar verdim bircok acidan, developer destegi de ust duzeyde, surekli buglar duzeltiliyor. Soru sordugunuzda 1-2 saat icinde cevap aliyorsunuz. Yapimcisi oreo 8 uzerinde calisiyor suanda. Cok yakinda Oreo 8 flashlayabilecegiz. Sirf bu yuzden le pro 3 x720/727 hala alinasi bir telefon fiyatina gore.
    Bu arada lutfen herkes farkli romlar deneyerek tecrubelerini buraya yazsin iyi bir kaynak olur ilerisi icin. Ama en azindan her romu en az 4-5gun kullanin ki tam bir dusunce olussun kafanizda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emrah_Tr -- 2 Ekim 2017; 12:35:18 >

• Bu arada ResurrectionRemix flashlar iseniz quick charge 3.0 ve NFC calismiyor. Bu sorunu black screen 3.6 flashlayarak cozmustum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada, Black Screen kernel (Omnirom disindaki romlar icin)

https://androidfilehost.com/?fid=961840155545595499

OmniRom icin

https://androidfilehost.com/?fid=673368273298985662

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emrah_Tr

Bu arada, Black Screen kernel (Omnirom disindaki romlar icin)

OmniRom icin

kernel ve google camera ayalarını bugün paylaşırsanız çok sevinirim :) ayrıca aicp benim hoşuma gitti diğer custom romları denemedim ama %99 oranında Türkçe ve oyunlarda kasma donma olmadığı takdirde uçmasına gerek yok şimdilik ...

• quote:

Orijinalden alıntı: lazye

quote:

OmniRom icin

kernel ve google camera ayalarını bugün paylaşırsanız çok sevinirim :) ayrıca aicp benim hoşuma gitti diğer custom romları denemedim ama %99 oranında Türkçe ve oyunlarda kasma donma olmadığı takdirde uçmasına gerek yok şimdilik ...

Bu gece paylasacagim, malesef bu hafta aksam shiftindeyim o yuzden. Ofisteyken pek fazla giremiyorum buraya.
    Cok asiri bir ayar yok zaten. Ama epey efektif bence. Isteyen buyuk islemciyi 2.42 ghze ufak islemciyi 2,2 ghze overclock yapip, ekstra performans ayarlari ile cihazi ucurur nirvanaya, isteyen baska ayarlar yaparak yine iyi performans alirken, pilden de feragat etmemis olur. Kim nasil sitiyorsa ona gore ayar yapar. Ben de ona gore ayarlari yazacagim 2-3 ayri secenek olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emrah_Tr -- 2 Ekim 2017; 15:43:13 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lazye

quote:

OmniRom icin

Bu gece paylasacagim, malesef bu hafta aksam shiftindeyim o yuzden. Ofisteyken pek fazla giremiyorum buraya.
    Cok asiri bir ayar yok zaten. Ama epey efektif bence. Isteyen buyuk islemciyi 2.42 ghze ufak islemciyi 2,2 ghze overclock yapip, ekstra performans ayarlari ile cihazi ucurur nirvanaya, isteyen baska ayarlar yaparak yine iyi performans alirken, pilden de feragat etmemis olur. Kim nasil sitiyorsa ona gore ayar yapar. Ben de ona gore ayarlari yazacagim 2-3 ayri secenek olarak.

Teşekkürler hocam tekrardan.
    Arkadaşlar konuyu ben aldım en geç hafta sonuna kadar baya toparlayacam düzgün bir ana konu haline getireceğim beklemede kalın ...

• Gerci bizim topicin konusu degil ama x722 modeli suanda banggoodta 164 dolar kupon ile. Ama bastan soyleyeyim, rom destegi sifir. Muhtemelen asla Nougat destegi almayacak. Hatta Marshmallow 6.0 rom bile yok ortalikta dogru durust. Ona gore iyi karar vererek alin. Ha bana fabrikadan gelen rom yeter diyorsaniz 164 dolara daha iyi bir telefon da yok
  • quote:

Gerci bizim topicin konusu degil ama x722 modeli suanda banggoodta 164 dolar kupon ile. Ama bastan soyleyeyim, rom destegi sifir. Muhtemelen asla Nougat destegi almayacak. Hatta Marshmallow 6.0 rom bile yok ortalikta dogru durust. Ona gore iyi karar vererek alin. Ha bana fabrikadan gelen rom yeter diyorsaniz 164 dolara daha iyi bir telefon da yok

aldım kullanıyorum şu anda.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.