Şimdi Ara

Ledli(su geçirmez led) elektrik devresini köpüklü suya sokarsak ne olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ledli(su geçirmez led) elektrik devresini köpüklü suya sokarsak ne olur ?

    SORU AÇIK VE NET LÜTFEN ACİLL



  • deterjanla veya bazlarla deney yapmaya gerek yok. tüm elektrik ve elektronik devreler için, nem dahil her türlü sıvı zararlıdır. betonun içine sızan nem bile, elektrik tesisatında kısa devre yaptırmışlığı vardır. ister saf su olsun, ister idrar, cep telefonlarını çöpe attırır. devrenizin suda çalışmasını istiyorsanız, kutusuna ve yaptığınız ekin üstüne, kısacası sıvı girebilecek her yere sıvı conta basmalısınız. bunun başka bir yolu yok.

    uyarı: amatör olarak çalışıyorsanız, kesinlikle 220 volt veya üstündeki cihazlara denemeyin. onlarda da işe yarar ama, ölüm tehlikesi olduğu için çok sıkı bir kontrol gerekir. en ufak sızıntı bile, can kaybına yol açabilir.
  • geçirmez devre diye bir şey yoktur. devrenin konulduğu kutu, nemden ve sudan yalıtıldığı için, su geçirmez olarak sınıflandırılır. devreyi kutusu dışındayken, suya sokarsanız, kısa devre yapar.

    ek bilgi: şerit led içindeki devre ve kablo bağlantısı, dolguyla kaplı olduğu için gene su geçirmez. ama kabloya kendin ek yaptıysan, o kısım su geçirmez değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 18 Eylül 2019; 10:9:15 >
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    peki kısa devreden sonra birdaha çalışır mı ?
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Ve eğer kablonun kaplamasından tel dışarıya çıktıysa (belirli bi yapısını kesip) suya sokarsak çalışır mı ?
    9v pil için (kare pil ) onun takma yerine su gelse o çalışır mı ?
    biraz garip sorular olabilir ama :D
  • Merhaba, nasıl bir sistem var mıdır? Su geçirmeyen mi?

    * * *

    Konuya kıyısından baktım.

    Evvela soru soran arkadaşın sorusu hakkında fikirlerimi söyleyeyim. Suya neyi daldıracaksınız ve "su geçirmezlik" konusunda ne kadar güvenilir? Soru son derece basit sorulmuş ve pek detay verilmemiş.

    Köpüklü su dediğine göre sanırım tahmin edildiği gibi jakuzi gibi birşey içerisinde şampuan ya da deterjant maddeler kullanılabilecek.

    Sabun, şampuan, deterjanların çoğunluğu BAZik'tir. Bazlar, elektrik enerjisini iletirler.

    İçine bazik maddeler karıştırılmış su, elektrik enerjisini iyi iletir.

    İçine hiçbirşey karıştırılmamış su, elektrik enerjisini kötü iletir.

    Saf su, elektrik enerjisini "iletmiyor" denecek kadar kötü iletir.

    Köpüklü su için döşenecek LED sisteminde açık nokta var mıdır? Yukarıda 9V 6F22 pillerden bahsedilmiş, kutup başları suya değse olur mu denmiş. Olur? Olur ama oksitlenme yapar. İki kutup arasındaki bölgede elektroliz nedeniyle köpürme ve kutuplarda paslanma olur. Çarpmaz. Birşey olmaz.

    Ama adaptörlü bir devre kuruyorsanız dikkatli olun. Bazı elektronik (SMPS) adaptörler çıkışa 220V veriyor aman dikkat!




  • MrEmre06 M kullanıcısına yanıt
    deterjanla veya bazlarla deney yapmaya gerek yok. tüm elektrik ve elektronik devreler için, nem dahil her türlü sıvı zararlıdır. betonun içine sızan nem bile, elektrik tesisatında kısa devre yaptırmışlığı vardır. ister saf su olsun, ister idrar, cep telefonlarını çöpe attırır. devrenizin suda çalışmasını istiyorsanız, kutusuna ve yaptığınız ekin üstüne, kısacası sıvı girebilecek her yere sıvı conta basmalısınız. bunun başka bir yolu yok.

    uyarı: amatör olarak çalışıyorsanız, kesinlikle 220 volt veya üstündeki cihazlara denemeyin. onlarda da işe yarar ama, ölüm tehlikesi olduğu için çok sıkı bir kontrol gerekir. en ufak sızıntı bile, can kaybına yol açabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 22 Eylül 2019; 9:12:12 >
  • suyun iletken olmadığını ispatlaman lazım öyle ben yazdım oldu yok bu formu herkes okuyor sana inanıpta insanlar çarpılmasın yada msjını düzenle yanlış yönlendirme.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.