Şimdi Ara

Ledli kayan yazı devresinde isim yazma (kaydırma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. Bi süredir yıllık projem olarak 16 sütunlu kayan yazı devresi yapıyordum. Ve yapılış da gösterildiği üzere baskı devresini çıkartıp tüm elemanları plakete başarılı bi şekilde yerleştirdim. Lakin iş, PIC'i programlayarak proje sorumlusunun isteği üzerine adım ve soyadımın kaymasını sağlama işlemine geldiğinde afalladım.

Elimde topmax programlayıcı cihaz var. Devrede kullandığım 74HC154 PIC'i bu cihaza bağladıktan sonra kendi sitesinden indirdiğim ve programlama için kullanacağım 2 ayrı programı var; bunlardan biri DOC ordamında diğeri windows ortamında çalışıyor. Ben windows ordamında çalışanı tercih ettim ama tam olarak ismimi PIC'e bu cihaz ve indirdiğim programı vasıtası ile nasıl yazacağımı anlamadım. Daha önce hiç PIC kodlamadım ilk deneyimim.

PDF dosyası içinde devrenin yapılışında örnek olarak "BİLİM" olarak "C" dilinde yazılmış bi kod var lakin ben bu kodu olduğu gibi "C" dilinde PIC'in içine atamıyorum bu yüzden önce bu kod'u "hexadecimal" sayı sistemine çevirmem, ardından cihaz ve programı vasıtası ile PIC'ın içine kodlamam gerekiyor.

Yukarıda görüldüğü üzere "BİLİM" kelimesini devremde kayan bi yazı şeklinde oynatmam için bu kodu önce "hexadecimal" e çevirmem ardından "PIC" e atmam gerekmiş çünki. Çünki kullandığım PIC programlama cihazın yazılım programı, "C" dilinde yazılmış kodu olduğu gibi "PIC" in içine atmama izin vermiyor. Zaten bende devremde bilim değil, kendi adım olarak "VOLKAN KARAKUŞ" yazısının kayan yazı şeklinde yapmak istiyorum. Bunun için yukaridaki kodu olduğu gibi alıp, fazla harf aramamak için "BİLİM ve TEKNOLOJİ" kelimesi içindeki benim adım ve soyadımda olan harfleri (K,N,V,O,L) alıp geri kalan harfleride kodlayarak adımı-soyadımı tamamlayan harfleri oraya girmek ve yazdıktan sonra bu "C" dilindeki kodları PIC'in çalıştırabilmesi için "hexadecimal" şekle dönüştürüp PIC'e atmak istiyorum. Zaten programın desteklediği uzantı şekli aşşağıda;

Rıca etsem ilk ss'de ki kodda yazan "Bilim ve Teknoloji" yazan yeri, "VOLKAN KARAKUŞ" olarak değiştirme imkanınız ve ardından bunu hexadecimal'e çevirme imkanınız varmıdır? İnanın çok karışık geliyor.

Topmax kodlama cihazının kullandığı kendi programı;

ve devremin hazır bekleyici (sadece PIC'in programlaması kaldı ardından proje tamam)

Yardımcı olabilirseniz minnettar kalırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 8 Şubat 2012; 22:01:03 >

• mikrodunya.wordpress.com adresinde bulabilirsiniz gerekli devreyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maytere

mikrodunya.wordpress.com adresinde bulabilirsiniz gerekli devreyi.

Devreden kastın nedir hocam anlamadım? Devreyinin yapılışını zaten bulup sıfırdan yaptım işte fotoğraflarını en alttan görebilrisin. Takıldığım ve sizden yardım beklediğim tek yer PIC'i programlayarak devreden ismimin akmasını sağlamak.
  • Yardımcı olacak kimse yokmu arkadaşlar? Projeyi teslim etmem için az bi zamanım kaldı.
  • pic programlamayı bilmiyorum ama duyduğum kadarı ile pdf deki kodların da C de yazıldığını göz önünde bulundurursak, kullanman gereken program PIC C olması gerek. bu programa bu kodları yapıştırıp istediğin yerlerini değiştirip, hex file olarak kaydetmen gerek. hex file olarak kaydetme işini program hallediyor. en azından benim kullandığım 8051 entegreleri için kullandığım program bu işi benim entgrem için yapıyor. pic için de benzer şekilde Pic C kullanılıyor diye hatırladım. her neyse, hex olarak dönüştürdüğün dosyayı da pic e gömmek için yukarıda bahsettiğin programı kullanacaksı tabi orasını biliyosun.

bu arada yeni harfleri elde etmek için buraya tıklayabilirsin. bilim tekniğin hazırladığı pdf de zaten harflerin nasıl oluşturulduğu yazıyordu hatırladığım kadarıyla. şimdi tekrar bakmadım üşendim
    yazmıyorsa sorarsın tekrar. anlatırım.

kolay gelsin...

• Verdiğim adrese girseydiniz orada kodlarla birlikte detaylı bir anlatım yaptığımı görürdünüz.
    http://mikrodunya.wordpress.com/2011/11/22/not-8-kayan-yazi-uygulamasi-5x7-dot-matrix/
  • quote:

Verdiğim adrese girseydiniz orada kodlarla birlikte detaylı bir anlatım yaptığımı görürdünüz.
    http://mikrodunya.wordpress.com/2011/11/22/not-8-kayan-yazi-uygulamasi-5x7-dot-matrix/

adam devre aramıyorki sen "aradığınız devreyi" diyosun. devreyi zaten bulmuş ve kurmuş bile. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Th3r4p1sT

quote:

Verdiğim adrese girseydiniz orada kodlarla birlikte detaylı bir anlatım yaptığımı görürdünüz.

adam devre aramıyorki sen "aradığınız devreyi" diyosun. devreyi zaten bulmuş ve kurmuş bile. :)

Bu kadar kelime sarfedip emek harcayacağınıza girip baksaydınız verdiğim linkte yazılımın detaylı bir şekilde anlatıldığını görürdünüz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.