Şimdi Ara

Led Zeppelin hakkında ne düşünüyorsunuz? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • oncelikle sunu soyleyip geçmek istiyorum, bir insanın hangi milletten oldugu gozumde gram onemli degildir. eger maiden cıkıp avatarımdaki adama sovseydi, o zaman beni yargılayabilirdin. ama senin dinledigin adam sana ve bana che' den daha yakın olan atan, ve herifler atana sovuyorlar, sana sovuyrlar bunla bunu bir tutamazsın.

ikinci kısımda birincideki gafletini kurtarmak istemişsin ama tüy dikmek gibi birşey olmus yaptıgın, kimse sana pf sev demiyor hatta sevme bizlere kalsın daha ne isterim ama sen bu adamların efsane olmasını ilk olmalarına bagladın iyi olmalarına degil.

bu arada kendini müzik dünyasının ortasına koymussun bana gore efsaneleri ordan gelir ne demek yahu ? sana gore isterse tem den, e5' ten gelsin. bu adamların efsaneleri ilk olmalarıyla ilgili ise o zaman al gitarı tek nota üzerinden müzik yap hep aynı ritm davul kimse daha yapmadı boyle birşey yap bunu, bak bakalım o albumun ilk oldugu için efsaneler arasına giriyor mu ?

ve yaptıgın o zaman sadece bir grup olurdu demagojisini nereye koyayım sen seç ben susayım.

• Aynı şeyi bir daha yazmak istemiyorum.System hakkında aynı şeyi söylemişsin.Ben diyorum ki sözüne değil müziğine bakıyorum sen küfür ediyor diyorsun.İlle de sözüne mi bakmalıyım, hayır.Eğer SOAD'ın sözlerinde küfür ettiğini bilmeseydi çoğu dinleyici, eminim ki SOAD dinleyenlerin sayısı artardı.

2. olarak gaflet falan yaptığımı zannetmiyorum.Benim sevmediğim olay sadece Pink Floyd ile sınırlı değil, Pink Floyd tarzı müzik yapan bütün gruplarla alakalı.O türün en iyi temsilcisi olsa da Pink Floyd, ben o türü sevmediğimden Pink Floyd'u da sevmiyorum.Sevmediğim için de efsaneliği yakıştırmıyorum.He eğer efsaneyse de ilk olduğu içindir,ya da daha önceden saydığım nedenlerle ilgilidir, fikrim bu.

Müzik dünyasının ortasına koymak, belirli bir zevk oluşturmaksa, evet koydum.Zaten tek nota üzerinden aynı ritmle vurunca bir ritm kalıbı oluşturmuş oluyorsun ki bu da zaten müzik değil, müziği yapmak için bir araç oluyor.Hadi yine de oldu diyelim böyle bir müzik, imkansız üzerinden düşünelim.Şuan metal diye belli bir müzik var.Pink Floyd zamanında yoktu ki böyle bir şey.Pink Floyd böyle tek notalı bir müzik yapsaydı ve eğer o ilk olsaydı, zaten şuanki müzik gelişimi de farklı olurdu.Yani şuan böyle bir müzik türü var ve tek notalı bir gitar işlemez.Ama eğer Pink Floyd tutup yapsaydı bunu, o zamanlarda böyle bir müzik türü olmadığı için bir şansı vardır.Kutlanacak yönleri cesaretleri ve o zamanki müzik tarzına aykırı olarak yeni bir müzik yapıp geleceğin heavy'sinin temellerini atmaları.Pink Floyd'a takdirim müziksel açıdan değil.Yine diyorum, bu sadece Pink Floyd'a değil, bu türü icra eden bütün gruplara.He güzel yapsın tamam, ama bana güzel gelmiyor o tür.Ne zaman ki Pink Floyd zamanla beraber değişmeye başladı işte o zaman listeme bir kaç Pink Floyd şarkısı girdi.Efsane olmuş diye dinlemek, sevmek gibi bir zorunluluğum yok.

• tebrikler bu kadar uzun sey yazarak hiçbirşey anlatmamayı basarabilmişsin neyse geçelim konumuza,

ilk olarak bu kadar nasıl sozler onemli degil ya ? müzik bir butun işidir, müzik insan gibidir, yasayan organizma misali bunun kalbi sound' sa akcigerleri lyriclerdir. akcigerin olmadan yasayabilr misin.

ikinci olarak sevmiyorum, efsaneligi bana gore o yüzden iyiliginden degil ilkliginden diyorsun, senin gibi pardon ama birinin efsanelige yakıstırıp yakıstırmaması kimsenin pipisinde degil, müzik dunyasının ortasına koyuyorsun dedigimde bu müzik zevkli olusturman degil.

ikinci olarak niye metal olarak aldın durumu ? artı olarak o sıralar metal yoktu oyle mi ? pf 68 gibi ilk albumunu cıkardı black sabbath' a o aralarda en geç 70 gibi cıkardı. haydi metal olarak alma ki pink floyd konusuyorsak niye metal türünü ele alalım o da var the who' lar, rolling stone' lar kaç yılındaydı acaba :) cidden az bilgili adamın engel tanımaz egosunu sergiliyorsun su anda.

ikinci olarak o tür diyip burda türün adını ogren sonra at tut, birde heavy' in metallerini pink floyd attı oyle mi ? cok yasa wızı cok yasa.

neyse wızı haklısın pasam, haydi oylesin boylesin, cartsın curtsun artı olarak son derece gereksizsin yoluna git, senin laftan anlamıyacagın belli. boyle bir dusunceyi hala savunuyor, pardon yanlıs yaptım demiyor.

ovv shet birde müzik tanımı yapmıs, araç demiş evlere senlik valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TroopeR -- 11 Şubat 2009; 19:35:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Khán

quote:

Orjinalden alıntı: TroopeR

bak o zaman daha büyük ayıp edersin.

bir grubun az dinlenmesi onun yeteri kadar iyi olmadıgı anlamına mı gelir ? bir de sana cekici gelmemesinin nedeninin boyle acıklarsan durum vahim.

dostum bende onu anlamaya çalışıyorum...eğer bu kadar büyük bi grupsa neden bu kadar az dinleyicisi var Türkiye'de....?

Türkiye'de fazla sevilmeyen bir tarzı yapıyorlar.Ayrıca tiki gençlik arasında popüler de değil.Neyse az kişi dinlesin daha iyi zaten.

quote:

Orjinalden alıntı: wIzI_

Öncelikle bu kendi izlenimim...

Ben de bir ara pek ilgimimi çekmemesine rağmen [yaptıkları müzik itibariyle] böyle Deep Purple gibi, Lez Zeppelin gibi, Pink Floyd gibi eski gruplar indirdim.

Tam hatırlamıyorum ama Deep Purple 16-17 işte Pink Floyd'un 14-15 işte Lez Zeppelin falan indirdim.Ben bu adamlar neden efsane olmuş diye bunların hepsini indirdim.

Ama listeme bakıyorum şimdi -ki listemde arşiv değil sevdiğim parçalar bulunur- Lez Zeppelin'den sadece Stairway To Heaven, Deep Purple'dan Soldier of Fortune ve Sometimes I Feel Like Screaming, Pink Floyd'un da son albümünden bir kaç şarkı kalmış.O kadar albümden...
    Yani demek istediğim;
    Bu adamlar bana göre güzel müzik yaptıkları için değil, bu müzik türünün ilk örneklerini sergiledikleri, temelini attıkları ve uzun süre aktif oldukları için efsane oldular.Kimisine göre güzel müzik yapar o ayrı mesele.
    Ben kime efsane derim,
    Iron Maiden en sevdiğim grup olmasa da benim gözümde en efsane gruptur.Bütün albümlerini indirdim ve kötü şarkısı 5'i geçmez.Genel olarak her albümünde 2 tane falan da sivri şarkı bulunur.Bathory'nin ilk 3 Black Metal albümü dışındaki Viking Metal albümlerinden hangisini seviyorsunuz diye bir anket yapsalar, herkesinki farklı çıkar, hepsi birbirinden güzel.Death desen ayrı bir şey zaten.

Özet olarak,

Led Zeppelin, Pink Floyd, Deep Purple gibi eski tarihli gruplara efsane sıfatının yakıştırılmasının nedeni, o dönemde çok seyrek yapılan bir müzik türünü icra etmeleri.Belki de o dönemki müzik zevki öyleydi, bilemeyeceğim.Ama o zaman grup yoktu, bunlar parladı.Şimdi o müziği icra eden tonla grup var.Deep Purple hiç kurulmasaydı ve 80'li yılların sonlarına doğru kurulup aynı müziği icra etselerdi, bana göre efsane diyemezdik.

İşte bu bana göre yanlış;eğer bu gruplar 80'lerin sonunda kurulsaydı gene meşhur olacaktı çünkü ondan önce insanlara bu tarzı sevdirecek kadar iyi bir grup gelmeyebilirdi.Bu grupların efsane olma sebepleri sadece kilometre taşı olmaları değil hatta hiç değil,gerçek sebep kendi dallarında çok iyi olmasıdır.Ayrıca o tarzda müzik yapanlar ne kadar seyrek olursa olsun iyi değilse dinleyiciler gene dinlemez.

slash'tan alıntı;

* 2-3 şarkı dinleyerek KATILDIĞIMI nerden çıkardın ayrıca 2-3 birkaç anlamında kullanılmıştır 2-3ten kastım yaklaşık 10 şarkı falandır tabi bu led zeppelin için(hatta page benim en çok etkilendiğim gitaristlerden biridir) pink floydun albümlerini arkadaştan araklayıp dinledim zaten sen dert etme sürekli dinleyemediğim için paylaşım istedim

10 şarkıyla grubu anlamak biraz garip bir durum aslında.Tüm albümlerini dinledikten sonra yorum yapman daha sağlıklı olurdu.

• quote:

Orjinalden alıntı: wIzI_

@marophat

Şaha kaldırdıklarını biliyorum.Ve dikkat edersen orada o zaman gruplar seyrekti ve bunlar parladı dedim.

Hayır sen sadece ilk oldukları için efsaneler dedin.İlk olmasından öte bu grupları takip eden grupların çoğu led zeppelin,deep pruple,black sabbath,pink floyd vs bu tür isimlerin kalitelerine yaklaşamamışlardır.
    Bazı arkadaşların grup yoktu dediği zamanlarda şimdikinden çok daha fazla grup vardı ama sıyrılmaları zordu elbette. 90 lara kadar aldığınız bir albüm baştan sona mükemmel olurdu, şimdi 3 şarkıya albüm satılıyor.
    Pink Floyd ile Zeppelin'in alakası yoktur ve bence Folyd Beatles'dan bile büyüktür.
  • Bir de Zeppelin'i bence en büyük yapan özelliklerin başında grubun birbirine bağlılığı geliyor.Bonzo öldükten sonra grup ayrılmıştı,aynı şekilde Beatles'ın bir tane üyesi öldüğünde kesinlikle grubu kurmayacaklarını söylemişti.Hatta duyduğum bir hurafeye göre(Bir arkadaş söylemişti belki sallamıştır) gazeticinin birisi Plant'a "Zeppelin yeniden bir araya gelebilir mi?" sorusuna Plant'ın cevabı "Tanrı Bonzo'yu cennetten gönderirse neden olmasın." olmuş.Eski gruplar birbirlerine çok bağlıydı ve bir çekirdekleri vardı.Şimdiki gruplarda eminim ki bir üyesi vefat etse hemen onu unutup yenisini alırlar.(Müzik bilgim o kadar da değil kendimce yorum yapıyorum tepki çekebilir.)Ayrıca Zeppelin'in neredeyse tüm albümlerini dinlemeye çalıştım(Hepsi elimde var ama dinlemeye vaktim olmadı) ve albümlerinde neredeyse tek bir kötü şarkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 12 Şubat 2009; 12:08:33 >

bence, bu gruplar eksi olmasının yanında -ki çok etken değil eski olması- daha asi, sivri, sert müzik yapmaları ile dikkat çekmişlerdir. üstüne de güzel müzik yaparsan ve ana türleri etkilersen-black sabbath gibi hem heavy hem de doom'un temellerini atman, pink floyd gibi prog. olayını etkilemen vs..- efsane olursun. yani şansa bakan, en eski olma işi değil bu.
  • Tartışmalar acayip gereksiz,Bende Led Zeppelin,Pink Floyd vs. dinliyorum severek dinliyorum bayılıyorum ölüyorum ama kimseyede o bence adamlar kötü müzik yapıyo,BANA GÖRE BERBAT müzik yapıyorlar diyen adama da bir laf etmem çünkü hakkım yok,Zevkler ve Renkler Tartışılamaz.

Orjinalden alıntı: Whoracle1905

Tartışmalar acayip gereksiz,Bende Led Zeppelin,Pink Floyd vs. dinliyorum severek dinliyorum bayılıyorum ölüyorum ama kimseyede o bence adamlar kötü müzik yapıyo,BANA GÖRE BERBAT müzik yapıyorlar diyen adama da bir laf etmem çünkü hakkım yok,Zevkler ve Renkler Tartışılamaz.

ben de adamlara laf etmiyorum etsem de adamın bana çıkışamayacağını anlatmaya çalışıyorum da anlatamadım gitti

bu arada @gokhanww2

birkaç soru sormak istiyorum kötü bir niyetim yok
    tamam çok sağlam gruptur ben de arşivimdeki şarkılarını çevirir çevirir dinlerim ama...
    1) neden kıyaslama girişimine giriyorsun yani metallica ve beatlesla? yanlış değil mi? müzik page'in de dediği gibi duygu işi yani müzikte iki grup nasıl bir birini donunda sallar?
    2) neden herşeyde metallica ve beatles günah keçisi mi bu adamlar başka grup mu yok?

yanlış anlaşılmasın yine kötülemiyorum hiç birini sadece neden karşılaştırıyorsunuz ki? "sence"sine saygım sonsuz tabi ama olsun karşılaştırmak mantıksız geliyor bana.

@ballry
    yani 10 şarkısını dinlediysek de hiç videosunu izlemedik değil videolarını izledim yani ordan etkilendim adamdan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slash7895123 -- 12 Şubat 2009; 16:53:38 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.