Şimdi Ara

Led Zeppelin hakkında ne düşünüyorsunuz? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben de bir ara pek ilgimimi çekmemesine rağmen [yaptıkları müzik itibariyle] böyle Deep Purple gibi, Lez Zeppelin gibi, Pink Floyd gibi eski gruplar indirdim.

Tam hatırlamıyorum ama Deep Purple 16-17 işte Pink Floyd'un 14-15 işte Lez Zeppelin falan indirdim.Ben bu adamlar neden efsane olmuş diye bunların hepsini indirdim.

Ama listeme bakıyorum şimdi -ki listemde arşiv değil sevdiğim parçalar bulunur- Lez Zeppelin'den sadece Stairway To Heaven, Deep Purple'dan Soldier of Fortune ve Sometimes I Feel Like Screaming, Pink Floyd'un da son albümünden bir kaç şarkı kalmış.O kadar albümden...
    Yani demek istediğim;
    Bu adamlar bana göre güzel müzik yaptıkları için değil, bu müzik türünün ilk örneklerini sergiledikleri, temelini attıkları ve uzun süre aktif oldukları için efsane oldular.Kimisine göre güzel müzik yapar o ayrı mesele.
    Ben kime efsane derim,
    Iron Maiden en sevdiğim grup olmasa da benim gözümde en efsane gruptur.Bütün albümlerini indirdim ve kötü şarkısı 5'i geçmez.Genel olarak her albümünde 2 tane falan da sivri şarkı bulunur.Bathory'nin ilk 3 Black Metal albümü dışındaki Viking Metal albümlerinden hangisini seviyorsunuz diye bir anket yapsalar, herkesinki farklı çıkar, hepsi birbirinden güzel.Death desen ayrı bir şey zaten.

Özet olarak,

Led Zeppelin, Pink Floyd, Deep Purple gibi eski tarihli gruplara efsane sıfatının yakıştırılmasının nedeni, o dönemde çok seyrek yapılan bir müzik türünü icra etmeleri.Belki de o dönemki müzik zevki öyleydi, bilemeyeceğim.Ama o zaman grup yoktu, bunlar parladı.Şimdi o müziği icra eden tonla grup var.Deep Purple hiç kurulmasaydı ve 80'li yılların sonlarına doğru kurulup aynı müziği icra etselerdi, bana göre efsane diyemezdik.

• @wIzI_

dostum haklısın bencede...şimdi anlıyorum neden efsane olduklarını...onlardan sonra gelenlere yok gösterdikleri besbelli...açıklamaların için saol...

Orjinalden alıntı: wIzI_

Öncelikle bu kendi izlenimim...

Ben de bir ara pek ilgimimi çekmemesine rağmen [yaptıkları müzik itibariyle] böyle Deep Purple gibi, Lez Zeppelin gibi, Pink Floyd gibi eski gruplar indirdim.

Tam hatırlamıyorum ama Deep Purple 16-17 işte Pink Floyd'un 14-15 işte Lez Zeppelin falan indirdim.Ben bu adamlar neden efsane olmuş diye bunların hepsini indirdim.

Ama listeme bakıyorum şimdi -ki listemde arşiv değil sevdiğim parçalar bulunur- Lez Zeppelin'den sadece Stairway To Heaven, Deep Purple'dan Soldier of Fortune ve Sometimes I Feel Like Screaming, Pink Floyd'un da son albümünden bir kaç şarkı kalmış.O kadar albümden...
    Yani demek istediğim;
    Bu adamlar bana göre güzel müzik yaptıkları için değil, bu müzik türünün ilk örneklerini sergiledikleri, temelini attıkları ve uzun süre aktif oldukları için efsane oldular.Kimisine göre güzel müzik yapar o ayrı mesele.
    Ben kime efsane derim,
    Iron Maiden en sevdiğim grup olmasa da benim gözümde en efsane gruptur.Bütün albümlerini indirdim ve kötü şarkısı 5'i geçmez.Genel olarak her albümünde 2 tane falan da sivri şarkı bulunur.Bathory'nin ilk 3 Black Metal albümü dışındaki Viking Metal albümlerinden hangisini seviyorsunuz diye bir anket yapsalar, herkesinki farklı çıkar, hepsi birbirinden güzel.Death desen ayrı bir şey zaten.

Özet olarak,

Led Zeppelin, Pink Floyd, Deep Purple gibi eski tarihli gruplara efsane sıfatının yakıştırılmasının nedeni, o dönemde çok seyrek yapılan bir müzik türünü icra etmeleri.Belki de o dönemki müzik zevki öyleydi, bilemeyeceğim.Ama o zaman grup yoktu, bunlar parladı.Şimdi o müziği icra eden tonla grup var.Deep Purple hiç kurulmasaydı ve 80'li yılların sonlarına doğru kurulup aynı müziği icra etselerdi, bana göre efsane diyemezdik.

hayatımda bu kadar zırva az yazı okudum.

sen ataturk imzası ile soad dinleyen adamdın degil mi ?

ya bakıyorsun elle tutulcak bir yanı var mı diye ? yok. var aslında oda iron maiden' ının en efsane ogrup olması başka hiç birşey yok. gelmiş pink floyd, deep purple' a güzel müzik yaptıkları için degil ilk oldukları için demiş. misal o zaman cinderella neden o kadar meshur degil o da gayet eski bir gruptur.

ya ciddi soyluyorum ukala bir lavuk gibi gorunmek istemem ama cahilligin kelimelerle sıfat kazanmıs.

• evet " wIzI_" kısmen haklısın bence de
    ama benim gözümde efsane kavramı biraz daha geniş bana göre bana göre özgün müzik yapan kendi tarzını ortaya koyan gruplar ve en az 10-20 yıl da tecrübesi olan gruplar efsanedir...
    "alakasız" bir ekleme yapayım son zamanlarda aklıma çok takılıyor bu bana göre bir grup özgün bir müzik koyarsa ortaya o müziği o gruptan daha iyi kimse çalamaz... yani mesela ben şu anda özgün bir müzik yapsam istediğin gelsin kendi müziğimin bir numarasıyımdır [ama yapamam tabi ] ama dur daha zaman var önümüzde bir şans
    bunu yapan efsanedir yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slash7895123 -- 11 Şubat 2009; 0:28:36 >

• quote:

Yani demek istediğim;
    Ben kime efsane derim,

Özet olarak,

şimdi sen bütünüyle bu adamların tekniklerini,yaratıcılıklarını,amatör ruhla müzik yapışlarını kısacası tüm emeklerini sildin bu adamların.

şaka gibisin cidden.ben sana sadece gülerim bu konuda.bu adamlar ilk oldukları için bilinmeyen birşeyi şaha kaldırdıkları için efsane oldular.peki nasıl bu tarzı şaha kaldırdılar biliyormusun en iyisi olarak.

adamların 3-5 şarkısı indirip dinlemekle olmaz bu işler.hele ki pink floyd gibi konsept albüm hazırlayan grupları albüm albüm dinlemezsen hiçbirşey anlamazsın.

• limewirela grup mu incelenir ya!? indirdin mi diskografi indirceksin,bi grubu 1-2 hafta iyice sindirceksin, olayı kapcaksın,yetmedi live albümlerini dinleyeceksin, sonra hakkında yorum yapacaksın ya da susacaksın...
    hele bahsettiğimiz gruplar led zeppelin deep purple gibi gruplarsa...

edit: 1-2 hafta bile hiç bir şey de mütevazı olsun dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragonborn -- 10 Şubat 2009; 23:16:30 >

Orjinalden alıntı: marophat

quote:

Yani demek istediğim;
    Ben kime efsane derim,

Özet olarak,

şimdi sen bütünüyle bu adamların tekniklerini,yaratıcılıklarını,amatör ruhla müzik yapışlarını kısacası tüm emeklerini sildin bu adamların.

şaka gibisin cidden.ben sana sadece gülerim bu konuda.bu adamlar ilk oldukları için bilinmeyen birşeyi şaha kaldırdıkları için efsane oldular.peki nasıl bu tarzı şaha kaldırdılar biliyormusun en iyisi olarak.

adamların 3-5 şarkısı indirip dinlemekle olmaz bu işler.hele ki pink floyd gibi konsept albüm hazırlayan grupları albüm albüm dinlemezsen hiçbirşey anlamazsın.

sondaki "kimisine göre güzel müzik yapar o ayrı mesele" cümlesi sanırım biraz şey olmuş bencede... ama adam kendi görüşünü söylemiş tabi
    ama mesela ben... şahsen limewire dan çok fazla şarkılarını bulamadım bir kaç şarkıyla yetiniyorum eski grup oldukları için albüme para yok bu grupları albüm albüm hatta bırakın bunu bütün grupları albüm albüm indirebileceğim bir site var mı? varsa pm atar mısınız?

• quote:

Orjinalden alıntı: slash7895123
    sondaki "kimisine göre güzel müzik yapar o ayrı mesele" cümlesi sanırım biraz şey olmuş bencede... ama adam kendi görüşünü söylemiş tabi
    ama mesela ben... şahsen limewire dan çok fazla şarkılarını bulamadım bir kaç şarkıyla yetiniyorum eski grup oldukları için albüme para yok bu grupları albüm albüm hatta bırakın bunu bütün grupları albüm albüm indirebileceğim bir site var mı? varsa pm atar mısınız?

e yuh

bunu deyip sonra bence wızı haklısın ya ondandır falan mı diyorsun, ulan size müzik yasaklanmalı yada müzik toptan degil ama pink floyd gibi anlasılması zor olan, herkesin kolay kolay kavrayamadıgı progressive rock gruplarını dinlemeyin. ismail yk falan dinleyim, bas gaza slash bas gaza...

• quote:

Orjinalden alıntı: TroopeR

quote:

Orjinalden alıntı: slash7895123

e yuh

bunu deyip sonra bence wızı haklısın ya ondandır falan mı diyorsun, ulan size müzik yasaklanmalı yada müzik toptan degil ama pink floyd gibi anlasılması zor olan, herkesin kolay kolay kavrayamadıgı progressive rock gruplarını dinlemeyin. ismail yk falan dinleyim, bas gaza slash bas gaza...

sakin olun lütfen adam sadece bilmiyor ama bilmek istiyor pm atarmısınız diyor kızmak için sebep yok

sizler warez dünyalarına repid olaylarına atılmadan önce hiç mi lime wire gibi programlar kullanmadınız?Adam kaliteli müzik aramak istiyor fakat kötü bir yol biliyor sadece.İşin azcık pozitif tarafını görmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichardStarr -- 10 Şubat 2009; 23:29:32 >

• slashin son mesajına baktım da , insan sarrafı olmuşum da haberim yok

bkz.ilk mesajım
    bkz.limewire
    bkz...

Orjinalden alıntı: burakkar
    sakin olun lütfen adam sadece bilmiyor ama bilmek istiyor pm atarmısınız diyor kızmak için sebep yok

sizler warez dünyalarına repid olaylarına atılmadan önce hiç mi lime wire gibi programlar kullanmadınız?Adam kaliteli müzik aramak istiyor fakat kötü bir yol biliyor sadece.İşin azcık pozitif tarafını görmek lazım.

benim sonuna kadar haklı olarak kızdıgım nokta bilmemesi degil bilmez iken ahkam kesmesidir.sanırım bu adamın ilk kez bir yazısını okuyorsun o yüzden boyle naif kaldın.

işin pozitif tarafı benim gozumde bu iki kişi için yoktur . kaliteli müzigi aramak farklıdır, kaliteli müzigi bilmeden kaliteli müzige laf atmak apayrıdır. ve ne yazık ki müzige lim wire le baslamadım, ilk olarak internetten iron maiden dance of death albumunu dinledim sonra eski kasetlerle devam ettim.

• eskı bı konserlerını ındırdım de davulcuları çok ıyıymış

benim sonuna kadar haklı olarak kızdıgım nokta bilmemesi degil bilmez iken ahkam kesmesidir.sanırım bu adamın ilk kez bir yazısını okuyorsun o yüzden boyle naif kaldın.

işin pozitif tarafı benim gozumde bu iki kişi için yoktur . kaliteli müzigi aramak farklıdır, kaliteli müzigi bilmeden kaliteli müzige laf atmak apayrıdır. ve ne yazık ki müzige lim wire le baslamadım, ilk olarak internetten iron maiden dance of death albumunu dinledim sonra eski kasetlerle devam ettim.

Eski yazılarını okumadım ne yaptığından haberim yok.Kaliteli müziği bilmeden kaliteli müziğe laf atmak burun sokmak tabiki yanlış.Ben onu(slash) sadece yeteri bilgisi olmayan arkadaşından duyduğu bir kaç şarkıyla yetinemeyen yeni şeyler keşfetmek isteyen birisi olarak düşündüm.

Ha öbürü saçmalamış o kesinlikle doğru.

• *siz ne biçim insanlarsınız... müzikten anlıyorum diye geçiniyorsunuz şimdi öyle mi? elinde olan varsa albüm olarak müzik istedik saçma sapan gereksiz çıkışlar yapacağınıza rapid linkleri var falan da diyebilirsiniz ha ben limewiredan indiriyorum nolmuş?
    *ve trooper ben de müziğe limewirela başlamadım merak etme plakla başladım ilk olarak queenle ve internette klasik müzik ararken bulduğum cacophony şarkılarıyla
    *"ilk kez mi yazısını okudun bu adamların"diyorsun bu benim yorum şeklindeki ikinci yazım(müzik bölümünde)
    *madem o kadar çok yazımı okudun yorum yazarken nerde olursa olsun cümleme BENCE diye başlarım
    *wizinin dediğini de dikkatli okumadım o yüzden ilk başta haklısın dedim sonra editledim dikkat edersen KISMEN kelimesini ekledim
    *ahkam kestiğim falan yok aksine müzik hakkında çok fazla bilgim olmadığını düşünüyorum
    *ahkam kessem ne diye link sorayım
    *kaliteli müziği bilmediğimizi de nerden çıkardın forumda paylaşım amaçlı birşey istedim diye neye benzettin beni anlamadım
    *yine yazıda bir yerde ufak tefek bir hata yaptıksak çirkeflik yapma
    *hatta müzik yasaklanmalı bize değil mi

@princeofper john bonhamı diyorsan ben de çok severim o adamı bu adamın hayatını okuduktan sonra ben de test çözerken kitapları sağa sola yayıp bateri yapıp kalemlerle çalmaya çalışmaya başlamıştım 10-11 yaşlarındaydı tabi

• Bu grubun Türkiye'de dinleyicisi var aslında, ama belirli bi kitle. Sebebide bu grup Türkiye'de kendini fazla tanıtamaması.

ben senin yorumunu okudugumda kısmen falan yazmıyordu sana katılıyorum yazıyordu. bende bunun üstüne yorum yaptım birinci olarak bunu kafatasının içindeki üstü zarla kapllı organına sok.

ikinci olarak ben senin yazıklarına gore yorum yaparım tahminlerime gore degil. katılıyorum dedin sonraki yazdıgında da bir kaç tane sarksıını indiriyorum oyle soyledim yazdın. şimdi ilk olarak katıldıgın sey ne ? pink floyd' un iyi olmadıgı sadece ilk oldugu için efsane oldugu hedesi. buna 2-3 sarkı dinleyerek katıldım diyorsan o senin malozlugundur yüzüne vururum tabi ki bunu.

ikinci yazın ha . imzamı tıkla orda ki resim sana direk cevabımdır.

lan zaten kısmen tüm anlamı deiştiriyor bunun arkasına sıgınıyorsun bsgcky

digerilerini umursayıp cevap bile yazmıyacagım ama dedigim gibi sana ismail yk vb. hariç seyler yasaklansa iyi olur

bak süper edit ukalası .

ben senin yorumunu okudugumda kısmen falan yazmıyordu sana katılıyorum yazıyordu. bende bunun üstüne yorum yaptım birinci olarak bunu kafatasının içindeki üstü zarla kapllı organına sok.

ikinci olarak ben senin yazıklarına gore yorum yaparım tahminlerime gore degil. katılıyorum dedin sonraki yazdıgında da bir kaç tane sarksıını indiriyorum oyle soyledim yazdın. şimdi ilk olarak katıldıgın sey ne ? pink floyd' un iyi olmadıgı sadece ilk oldugu için efsane oldugu hedesi. buna 2-3 sarkı dinleyerek katıldım diyorsan o senin malozlugundur yüzüne vururum tabi ki bunu.

ikinci yazın ha . imzamı tıkla orda ki resim sana direk cevabımdır.

lan zaten kısmen tüm anlamı deiştiriyor bunun arkasına sıgınıyorsun bsgcky

digerilerini umursayıp cevap bile yazmıyacagım ama dedigim gibi sana ismail yk vb. hariç seyler yasaklansa iyi olur

* ben kısmeni wizinin yorumunu tekrar okuduktan hemen sonra editledim
    * az önce de görmezsin belki yada görmemezlikten gelirsin diye kalınlaştırıp font boyutunu 7 yaptım
    * pink floyddan bahseden kim bir bak bakayım durduk yere grup uydurmayın
    * pink floyd hakkında öyle düşündüğümü nerden biliyorsun "üstü zarla kapalı organ"ımı mı okudun
    * pink floydun ilk olduğunu ve bu yüzden iyi olduğunu söyleyen kim
    * 2-3 şarkı dinleyerek KATILDIĞIMI nerden çıkardın ayrıca 2-3 birkaç anlamında kullanılmıştır 2-3ten kastım yaklaşık 10 şarkı falandır tabi bu led zeppelin için(hatta page benim en çok etkilendiğim gitaristlerden biridir) pink floydun albümlerini arkadaştan araklayıp dinledim zaten sen dert etme sürekli dinleyemediğim için paylaşım istedim
    * malozluğumu yüzüme vuramazsın ama istersen molozluğumu yüzüme vurabilirsin ama ben forumda albüm istemenin molozluk olduğunu pek düşünmüyorum
    * kısmenden kastımı bilemediğin gibi bütün anlamı değiştirip değiştirmediğini de bilemezsin %10 da değiştirebilir ?90 da değiştirebilir tamamen de değiştirebilir hiç değiştirmeye de bilir
    * dediğim gibi bu yorum içerikli ikinci yazımdır müzik bölümüne fazla yorum yazmam geçenlerde internetten gitar öğrenmek konusuna yorum yazmıştım
    * adam görüşünü belirtmiş ne diye cevap yazmıyorsun bana metçik çekip laf atacağına iki cümleni o adamın hatasını düzeltmeye harcasan daha mantıklı olmasın

koyu yer edit sonradan edit ukalası diye atlama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slash7895123 -- 11 Şubat 2009; 0:41:22 >

• 1- sen o kadar toy musun tam okuyup anlamadıgın seylere direk katılıyorum yazıyorsun.
    2- az onceni yiyim sana birşey olmasın, ilkokul savunmaları baslamıs. adam
    3- lan sen harbi ya okumuyorsun ya okudugunu anlamıyorsun ikisinden biri adam pink floyd, led zeppelin gibi gruplardan bahsetmiş cıkar pf yi led' i koy ne fark eder.
    4- yavrum bak biri birşiey yazıyor sen ona katılıyorum yazıyorsan, onun düşüncelerini destekliyorsun demekyir. adam iyi degil ilk oldugu için efsasne diyor sen katılıyorum yazıyorsun sonra bkatı iş kotuye gidiyor cevir kazı yanmasın durumlarında kısmen yazdım lan bana ne, bana ne lere getiriyorsun, tam komedi lan
    5- 10 sarkı dinleyerek led zeppelin' i codun ha , ne diyeyim lan ben sana daha takıl sen ya kıyıda kosede gozlerden evlerden uzak.
    6- album istemen malozluk dedim, evet haklısın . kesinlikle okudugnu anlama sorunu, ilaç öss türkçe kitaplarını aç soz ve soz obeklerinden anlamı calıs haydi bakayım.
    7- bak dikkat edersen artık ciddiye bile almıyorum, forza eglenme.
    8- ben sizin gibi cok cevval arkadaslarla ugrasmayı forumda 1-1.5 yıl oncesinde bırakmıstım paso insanlara birşey anlatacagım diye ban yemekten gına gelmişti bu aksam belki bu cocuk olur diye yazdım ama olmaz onumuzdeki organizmalar bakcagız.

• Bu grubun ismini eniştemden duymuştum. bana yerli yabancı rockçıların bulunduğu bir cd hazırla demişti. söylediklerinin arasında Led Zeppelin de vardı. İşte o zaman tanıdım bu grubu. Gerçekten mükemmel bir grup

Şaha kaldırdıklarını biliyorum.Ve dikkat edersen orada o zaman gruplar seyrekti ve bunlar parladı dedim.

@YrkndrY

Zaten bu kalan parçalar bütün discography'den kalmadır.Ayrıca Pink Floyd'un sahnesinin stüdyosundan daha iyi olduğunu da söyleyebilirim ki bu da live albüm dinlediğimi kanıtlar.

@TroopeR

Evet ben o imzayla o grubu dinleyen adamım.Ama "şarkı" dinliyorum, şiir okumuyorum.Sözlerin tabiki etkisi vardır.Geçenlerde bir konu açılmıştı bu konu hakkında.Çoğu kişi beste şarkı dinletir ama söz de önemlidir demişti.Ben de onlardan biriyim.Ben System Of A Down çalarken sözlerine eşlik etmeyi değil, ne bileyim işte ayağımla ritmini tutmayı, elime kalem alıp onu çalmayı seviyorum.Onun sözlerini okumayı değil.Eğer öyle düşünürsek Metallica bir Amerikan, Iron Maiden bir İngiliz grubudur.Avatarındaki kişiye bakılırsa bunları dinlememelisin.Türkiye'ye en büyük zararı kim vermiştir denirse bu başka bir millet olsa bile kesinlikle İngiliz veya Amerikan parmağı vardır.Ve System Of A Down'ın savunduğu soykırım vardır düşüncesi de o zamanlar İngilizlerin oyunuyla oldu, şimdi de Amerikan Senatosu'undan geçti.

"Ben" Pink Floyd'un icra ettiği "müzik türünü" sevmiyorum.Belki de türünün ilk, en iyi örneklerini vermiştir ama o türü sevmeyince de Pink Floyd sevmemem doğal.Yani zevk meselesi.Bana onların efsanelikleri, bir cesaret örneği sergileyip o dönemde o müziği icra ettikleri içindir gibi gelmiştir her zaman.Ayrıca sadece eskiliğe dayandırsaydım, listemde çok fazla sayıda Black Sabbath bulunmazdı.Eğer eski olduğu için efsanedir, dinlenmez tarzında bir şey olsaydı benim listemde sadece bir grup bulunurdu ki günümüze hangisi yakınsa onu dinlerdim.Çünkü o grup yeni olurdu, diğerleri de eski.Daha önceden dediğim gibi listemde de sadece hoşuma giden şarkılar bulunur.Herkesin hoşuna giden değil, benim hoşuma giden.Mesela Deep Purple'ın Smoke On The Water şarkısı en meşhur şarkılarındandır belki, ama benim hoşuma gitmediği için listemde değildir.Pink Floyd efsane olabilir belki ama benim hoşuma gitmediği için böyledir.

Bana göre en büyük yönü nedir bu grupların.Herkesin elbet yolu Pink Floyd'dan ve işte ne bileyim o tarz eski gruplardan geçmiştir.Eğer bunu yapabiliyorsa grup "genellemede" efsane sıfatını alır.Ama yine dediğim gibi benim efsane kavramım farklıdır.

Bunlara rağmen koskoca kimine göre güzel müzik yapar o ayrı mesele yazmışım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.