Daha önce aldığım bir DVD playerin peşinden Kawai 5+1 ses sistemi verdiler üzerinde usb girişi kart oyucusu falan olanlardan. Ürün Burada Üründe optik vs. soketi yok. Sadece 5+1 veya 2 li çıkış var.
2 HDMI 1 USB Kulaklık x 1 adet Bileşen Girişi (Y / Pb / Pr) x 1 adet Kompozit Girişi (AV) x 1 (Y Bileşeni için Ortak Kullanım) adet Dijital Ses Çıkışı (Optik) x 1 adet Scart x 1 adet RF Girişi (Karasal / Kablo girişi) x 1 adet Ethernet (LAN) x 1 adet
Ben Laptop eya direk harddisk bağlayarak televizyondan 3d veya normal dizi ve filmler izliyorum.
Bu ses sistemimi tvye nasıl bağlayabilirim?
Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Teşkkürler.
Hoparlürü 2+1 şeklinde kullanmak zorunda kalabilirim biliyorum. Onada razıyım.
Ses sisteminizde dijital bir giriş olmadığından TV'nin optik ya da HDMI çıkışını kullanamazsınız. TV'nin kulaklık çıkışından 3.5 mm stereo jak ile diğer ucu -büyük ihtimal- RCA (çünkü ses sisteminin arka panelini görmedim) kabloyla bağlantı yapabilirsiniz. TV'nizin analog 5.1 çıkışı olmadığı için 5.1 ses alamazsınız ama ses sistemi stereo bağlantıyı kendi içinde tüm speakarlara verebilir.
Şu tür bir aparat almanız gerekiyor. Ben LG 3D TV aldım. İçinden çıkmıştı ve bağlamıştım. Sorunsuz ses almıştım.
bir ucu 3.5 jack diğer ucu kırmızı beyaz iki girişli olan bi kablo buldum eski ıvır zıvırın arasında. Kulaklık ucunu TV'ye kırmızı beyazı da hoparlörün arka çıkışına başladım. tüm hoparlörlerden stereo ses almayı umuyorudm ama sadece center ve ön hoparlörlerden ses geldi araklardan gelmedi.. :(
Bunada şükür diyecektim ama tv'yi kapatıp açtığımda ses çıkmamaya başladı.
Kulaklık girişinden kabloyu çıkartıp tv yi öyle açma sonradan kabloyu bağlamak gerekiyor.. Sanırım tv hoparlörüne talim etmeye devam edeceğim...
Siteye Uydu sistemi gelince 5+1 çıkışlı bir kutu alırım.
Dünya para verdik ev aldık. Merkezi uydu yok. Karasal yayın izliyoruz 2013 yılının kocaelisinde............