Şimdi Ara

LED TV SD YAYIN SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Philips 42pfl7695 model led tv yanında NEXT'in çift çıkışlı LNB ve NEXT 18000 CX HDMI uydu alıcı aldım ve elektronikçiden 15 metre kablo alarak çatıdan odaya kablo indirdik.Fakata SD yayınlarda görüntü kalitesi beni hiç tatmin etmedi.Elektronikçinin verdiği kablonun kalitesiz olmasından şüphelendim.
    Kablonun markasına baktım ARISAT RG64 75 Ohm 031m yazıyor.Sizce bu kablo nasıl ? İyi bir kablo değilse önerebileceğiniz kablo ne olmalıdır ?
    TV deki görüntüler aşağıda bir bakarsanız sevinirim.
    http://img27.imageshack.us/g/46697347.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webtiger -- 25 Şubat 2011; 17:07:40 >

• Dostum o kadar değişkenden suçu en az olan gariban anten kablosuna yıkmışsın:-) Sd yayınlardaki görüntü kalitesinde en önemli pay tv'nin görüntü işlemcisi. Ha uydu alıcınında payı yokmudur vardır bende next 18500hd var ve yazılım güncellemeri ile görüntü kalitesinde bariz düşüş yaşadım ancak bunu forumda yazdığımda bir çok kişi psikolojik olduğunu kendilerinde görüntü kalitesinde düşüş olmadığını yazdılar.
  • Sayın neo59 sizce görüntü işlemcisi en iyi TV hangisi?
    Pioneer LX 5090
  • Sedat selamlar

yaw kardeşim Pio yu karıştırma şimdi,vatandaşın kafası karışacak

Bir Pio vardır birde Diğerleri!!

Artık millet "diğerlerine" bakıyor ve sorun burada başlıyor işte!

++
    Beyler SD yayınlarda;bu yayını nereden aldığınız(ana kaynak) ve bunu hangi cihazla aldığınız çok önemlidir!

Dandik bir Receiver la hikaye SD kalitesi alırsınız!
    Ekran ebatı büyüdükçe ve Receiver kalitesine göre yine SD lerde düşme yaşarsınız!(PDP ler de dahil!!)
    Piyasada eski marka/model SD-Receiver lar hariç zaten adam gibi doğru SD işleyen Receiver da yok sayılır!

SD leri işlemede en büyük başarı Tosh lardadır;örneğin en alt seri AV modeli bile SD lerde çok iyidir(F/P panel
    düşünenler için tavsiyemdir!)

Genel olarak yeni nesil paneller(PDP/LCD) SD işlemede biraz daha iyi olsada;bunun en büyük belirleyicisi,Receiver dır!
    normal hatta düşük seviye bir Scart la bile iyi bir Receiver da görüntü kalitesi sorunu yaşamazsınız!
    Ama dandik bir Receiver la örneğin Platin uçlu Scart veya HDMI bile taksanız yine hikaye olur

Paneller HD için geliştirilip üretilmektedir SD ler için değil!!

++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• arkadaşım 46c750 3d 200hz tv de aynı sorun bende yaşıyorum moralini bozmak gibi olmasında senin görüntülerden biraz daha iyi benim görüntü seninki birde 42'' ben 46'' diye bozuk görüntü alıyorum sanıyorum keşke 40''alsaydım sd yayınları hd uyduyla hdm bağlantıyla izliyorum ama tatmin değilim ama philips in bu üst model tv sinden kaynaklandığını sanmıyorum ama bizde samsunga güvendik 200hz güvendik motionplusha güvendik ne oldu

320ied 40.th edition
  • SD yayın kalitesinin ne 200Hz RT değeri ile nede MotionPlus ile bir alakası vardır!

Teknik olarak SD leri en çok ilgilendiren durum panelin pixel sayısıdır
    FULLHD paneldeki ile HDReady arasında hem teorik hemde pratik olarak farkıda
    SD leri etkiler ve pixel sayısı küçüldükçe SD kalitesi artar!
    Panel 1366x768 den de daha aşağıya düşerse SD ler dahada iyi olur
    En son 852x480 min. sınırına inerse SD ler çok çok iyi olur

Bu bir fizik-matematik kuralıdır ve pratikte aynen böyledir panellerdeki durum!

Ancak daima işin başı "Receiver" dır!!! bu cihaz hikaye ise,sizin panelde hikaye kalacaktır

SD&HD Receiver lar maalesef bu konuda SD leri işlemede iyi değiller hatta ciddi kötüler(bazı özellikli
    cihazları geçiyorum hani şu CS işinini yapan cihazlar SD lerde ciddi kötü çünkü)

Eski Digital SD-Receiver ların hemen hepsi SD kalitesinde iyidir hatta süperdir!
    Humax/Nokia/Echostar/Kyoto/Topfield gibi cihazlar bu işlerin yani SD lerin Kralıdırlar
    Örneğin ben 11 senedir Humax kullanıyorum SD ler için

++
    İşin panel ayağına gelirsem;genel olarak FULLHD panellerin ebatada bağlı olarak SD lerde başarılı olması
    mümkün değildir! ancak yinede tatmin eden bir görüntüde verirler(yayın kalitesi ve diğer teknik durumlara göre)
    Ama kimse mucize beklemesin bugün elinizde kullandığınız yeni model Receiver lar ile SD lerde!!!

Ayrıca HD-Receiver larda bir sorun daha var;bu cihazların HD leride çoğunda aman aman değildir!!!

Sonuç olarak panele gelinceye kadar bir çok faktör vardır SD&HD yayın kalitesinde!

++
    Panellerde ise SD leri iyileştirme v.s işleri işin tekniği açısından baktığımız zaman yine hikaye olduğunu görüyoruz!
    Pio ve Tosh hariç SD lerde diğer paneller ya idare eder yada iyice diyebilirim,ama daha fazla SD lerden bu panelleriniz
    ile fazla beklenti içinde olmayın!

SD yayın video kalitesi sizin panelinizin kalitesi ve ebatı ilede doğrudan alakalıdır!
    Bugün USA/Avrupa ve diğer gelişmiş ülkelerdeki SD yayın kalitesi son derece başarılıdır! hatta bunları
    HD bile zannedebilirsiniz özellikle Kore/Japan/AlmanyaUSA/Canada da süper SD video kalitesi kanalları vardır
    ama orada da elbette boktan çamur gibi SD lerde vardır!

Almanya bu konuda çok başarılıdır heriflerin SD leri bizim DTürk/DSmart ın malum yerli HD leri gibidir!!
    Ben arada o malum HD Dizileri benim Humi ile incelediğim zaman ...ülen bu ne biçim HD... diyorum;daha doğrusu
    "çakma HD" diyorum
    X kanalında geçen hafta bazı DİZİ leri böyle kontrol ettim,yaw bunlar hikayeden HD arkadaşlar!! ve hesapta 1080i imiş

SD ler için çok fazla kriter vardır ve bu işin en son kertesinde panel vardır;dolayısıyla sizler paneli suçlamadan önce diğer faktörlerde
    suçlu arayın

Not;bu SD olayı sadece CRT le için geçerli değildir;CRT ye en dandik Receiver bile bağlasanız çok iyi resim alabilirsiniz
    ama FULLHD panele aynı Receiverı bağlarsanız çok kötü çuvallar SD lerde

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TRT 4K Samsung TV ayar
    10 yıl önce açıldı
    TV Plus TRT 4K Ses Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • atlanta hd box bu receiverle lg full hd lh 5000 tv ye bağladık hd kanalarlar aman aman böyle hd değil yani sd ile aralarında çok bir fark yok sanırım ya çakma hd yada görüntülerin nominal bit rate leri çok düşük örn usb den true hd film izliyoruz işde hd budur receiverdeki hd kanallardaki hd görüntünün çok üstünde bir görüntü alıyoruz kendi gözlemimdir...
    TV:LG 50pb690-Luxor 40L600D-vivibright f-30/UYDU:Digitürk Humax DCR HM-9504HD-Tivibu Vestel S7830/MP: Xiaomi mi box s4-k/AVR:SONY STR DH-550/HOPARLÖR:MAGNAT 102,252,800-SONY sa-w2500-/TELEFON:General Mobile 20/AĞ:TP-Link wd9970
  • Uydudan yayın yapan platformların çoğunda bant genişliği kaygısı ile yayınların bitrate i düşürülmektedir. Dolayısı ile mağazalarda izlediğimiz demo görüntülerini gerçek hayatta seyretmek oldukça zordur. Aslına bakarsanız bu tip görüntüler bazı tv ler için özel olarak işlenmiş görüntüler olduğundan gerçeğide pek yansıtmıyorlar.

Tv yayınlarını seyretmek için kullandığımız receiverlere gelince, herkes süper şöyle böyle dese de Albani üstadın bahsettiği eski recevierlerin yayına yaklaşan yeni nesil bir reciver göremedim henüz. Örneğin Nokiadaki görüntü ve doğallık denediğm hiçbir hd receiverde yok, birbirlerine rakip gösterilen receiverlerin de aslında çok bir fark yok zira işemci güölerini görüntü oluşturmaya değil aynı anda şifre çözme internette gezinme video oynatma gibi pek çok özellik için kullanmak ve hızlı olmak zorundalar. Dolayısı ile fizik kuralları çercevesinde aynı yada benzer işlemciyi kullanan cihazların sadece yazılımla mucize yaratması beklemek beyhude olur diye düşünüyorum.

• Arkadaşlar bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.Geçen gün şunu farkettim ATV'de bir dizi yayınlanıyordu ismini bilmiyorum.SD görüntü kalitesi öncesine göre mükemeldi.Üstadların dediği gibi kanalların bit rate leri Türkiye'de çok düşük.Sanırım o dizide bit rate değeri yüksekti.Çünkü dizi bittiğinde eski dandik görüntü kalitesine tekrar döndü.
    Arkadaşlar kablo tv de görüntü kalitesini merak ediyorum ? Bulunduğum yerde kablo tv henüz yok ama geleceğinden haberdar oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webtiger -- 10 Mart 2011; 3:34:25 >

Bende lcd tvde şunu farkettim, bazı kanallar daha kaliteli bazıları ise daha kalitesiz yayın yapıyor. Önceden hepsinin standart bi kaliteleri olduğunu düşünürdüm. ya da tüplü tv'de hiç dikkatimi çekmedi.

Albani kardeş, Ful hd tv'ler, SD yayınları için daha mı kötü gösterir, demek istiyorsunuz. Yani çözünürlük arttıkça, sd yayın kalitesi düşer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonan61 -- 1 Nisan 2011; 17:36:10 >

Evet SD lerde panelin pixel ebatının büyüklüğüyle orantılı olarak bir fizik ve matematik kuralı gereği resim kalitesi düşer!!!

Örneğin ilk nesil PDP lerde(90ların sonu 2000 lerin ilk başlarında gibi) pixel büyüklüğü 852x480 idi!!!! ve bunlarda SD ler süperdir

Bu ölçü büyüdükçe resim kalitesi orantılı olarak düşecektir!

Üreticiler;siz bu panellerden SD izleyesiniz diye bunları üretmiyorlarki heriflerin derdi ve bu işi bir şekilde kaçamağıda olarak
    HD üzerine çalışıyorlar!

Genelde SD lerde en iyi paneller HDReady tipi Tosh lardadır sonrada Phil de

Ayrıca Receiver ın video kalitesi(resim işleme)çok ama çok önemlidir!! ve günümüz Receiver larınında çoğu vasat veya kötüdür!!
    Bu arada Yayınlar ayrı birer problem!!! kısaca elinizdeki paneller SD olarak ne veriyorsa eyvallah diyeceksiniz

++

• Şimdiki lcd teknolojisi eskilere göre çok daha iyi , eskiden bununla ilgili bir çok başlık açılırdı.

Yapılabilecek ; farklı uydu alıcıları deneyip paneli en iyi şekilde ayarlamak , bende bu durumdan rahatsız olduğum için pıoneer almıştım hatta onda bile 3 farklı uydu alıcısı ve kablolar denedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 1 Nisan 2011; 21:37:22 >
  • Enteresan yorumlar olmuş :)

Kullandığım paneller için yazıyorum,tavsiye ettiğim ve alan herkeste benim dürüstlüğümü bilir ezbere yorum yapmam !

Alacağınız panelde resim işlemcisi önemlidir,yani pastel renkler,aşırı parlak renkler,hareketli görüntülerde karelenmeler v.s diye devam eder !

Kullandığım cihaz,Teledünya Hd kutu,Gtmax 1.4 gerçek gümüş alaşımlı HD kablo,hepsi bundan iabrettir !

Resim işlemcisi dedim ya kaba örnekle açıklamak isterim,süper şık bir Pc aldınız ama işlemcisi yetersiz yani oyunlarda v.s kasıyor,lcd yada plazmalardada yada ledlerdede durum değişmez !

LED tv olması zaten SD kanallarda iyi olacağını düşünüp aldıysanız hata yapmışsınız demektir,LED tvlerde en büyük özellikle kontrast olaylarında çok iyiler ama yetersiz bir resim işlemcisi varsa bu kontrast olayı sadece dez avantaj olur,hemen hemen her kanalda nerdeyse ışık ve kontrast ayarlarında tuaflıkmı var diye takılırsınız !

Eklediğiniz resimlerden gördüğüm kadarıyla gerçektende durum berbat,renklerde kırılmalar var !

Tavsiyemse Lütfen,en basit önelmle başlayın !

1.Elekrtik fişinizi kontrol ettirtin,eksik yada hatalı topraklama varsa,lcd ve ledlerde etkisi fazlası ile olacaktır,bunun sebebi bu panellerin gelen voltaja inanılmaz duyarlı olmalarıdır !

Kesinlikle kaliteli topraklaması olan bir prizi iyi bir elektriciye bağlatın,gelen sinyali ölçsün !

2.Piyasadan fiberoptik kablo bulabilirsiniz,bunun avantajı sinyal kaybını en aza indirir !

3.Kaliteli bir Hd kablo alın,bulabilirseniz monster-belkin-gtmax bunların gümüş alaşım olanları mevcut ve alırken kutu üzerinde test edilmiştir ibaresine dikkat edin öyle alın,HD kablo yanlış bilgilendirmeleri ile dolu forum fark etmez diyenler çok,kaale dahi almayın !

4.Bu işlemleri yaptıktan sonra,önce tvnizi açın,sonra reciveri ve tvnizden güncelleştirin aktif edin,bu güncelleştirme sandığınız gibi internet üzerinden değil tvnizin normal güncelleştirmesinden yapın !

Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürecektir,bunun sebebi ise aynı bilgisayardaki olay gibidir yani gerekli donanımları eşleştirmek,tvnizde bunu yapacaktır,büyük ihtimalde farkı görürsünüz zaten !

Biraz uzun oldu ama paneldi oydu kafanızı takmayın sonuçta almışsınız ve panelin vereceği maksimum kaliteyi almaya çalışın,merak etmeyin sonuç sizi memnun edecektir !

FulHd panel kullanıyorum,SD yayınlarda muhteşem üstelikte 50 hrtzlik bir tv,42 inc panelde özellikle RTL-BBC-ATV-FOX-SHOW-STAR- ve birçok kanal daha hiç abartısız HD kalitesine yakın görüntü alıyorum,HD kanalları saymıyorum bile !

Hrtz olayı yada ıvır zıvır değil,doğru ve sağlıklı bağlantılar önemli,LCD ve Led 'lerde unutmayın Voltaj en büyük etkendir,pixsel yapsından gereği bu tür panellerde anlık voltaj kırılmaları dahi resim kalitesine etki eder,bunu unutmayın !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 3 Nisan 2011; 1:42:14 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.