Şimdi Ara

led ömrü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba...bir led tvnin gerçek ömrü ne kadardır? Teorik olarak sormuyorum, kaç yıl kullanınca zayıflama başlar?Teknosadan aldığım teşhir lg le5500 tv için 3 aylık dedikleri halde eve geldiğimde baktım 6700 saat kullanılmış görünüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conquerorbc -- 22 Kasım 2011; 14:55:07 >

• Teşhir olarak oldukça fazla kullanılmış!
    6700KM gözünü korkutmasın ama LGE lerin genel ömürleri(kalitesine bağlı olarak)fazla uzun değildir!

Bahsettiğin "teorik" tanımı ise sadece kağıt üstündedir
    Örneğin TFT-LCD ler için bu süre 60bin KM dir ama hiç bir panel bunun yarısını bile yapamaz!
    hatta 60binin 1/3 ü kadar gitmiş ise(çok çok zor) o zamanda çok iyi gitmiş deriz!

Bu açıdan ve LGE kalitesi olarak baktığım zaman 6700KM yi oldukça fazla buldum diyebilirim!
    LGE de beni bu süreler açıkçası korkutuyor!

Ancak sen paneli görerek aldın,bilerek aldın v.s neticede bu şekilde kullanacaksın panelini ve zaten
    2/3 sene gider ki bu sürede oldukça uygundur,tabi bir sorun çıkarmazsa,bu süreyi rahat aşar,tabi senin
    günlük ortalama kullanımına bağlı olarak süre değişir!
    EV ortamında ne kadar kullanılır bilemem ama çok fazla olmaması gerekiyor,bunu sen hesap edeceksin+

• Yani size göre 15000 saat falan mı gerçek ömrü
  • Net olarak bunu söylemek zor,ama 60bin KM gitmesi mucize bile değil
    Ayrıca panel tip TV lerde "gerçek ömür" diye bir tanım yoktur!!

15/20bin KM çok rahat ve sorunsuz yapması gerekiyor ama panel tip TV ler(kalitesinede bağlı olarak)
    "zamana bağlıda" eskiyor>>> ısı/nem/yükseklik ciddi bazı ömür-yeme etkenleridir!!!
    Teknik olarak yine bazı etkenler de söz konusu tabiki!

Sen bence almışsın panelini tadını çıkarmaya bak,günde 10-12 saat açık kalsa panel yinede 3-4 sene
    gider/gitmesi gerekiyor ki bu sürede zaten oldukça makul bir süredir!

++
  • abi km ne?
  • Araba / TV analojisi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led aydınlatma ve akü
    13 yıl önce açıldı
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Monster pil ömrü
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.