Şimdi Ara

LED'lerdeki Besleme Geriliminin Amacı Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar okulda elektrikle ilgili bir deney yaptık ve yarın deney sonuçlarını rapor olarak hazırlayıp hocaya teslim etmem gerekiyor deney föyündeki şu soruya raporumda cevap vermem gerekiyor ilgilenirseniz sevinirim:

- LED'ler ortalama olarak kaç amper ve volt değerinden itibaren iletime geçerek ışık yaymaya başlarlar ve sebebi nedir? Açıklayınız.

İnternetten araştırdım ancak bu eşik seviyesiyle ilgili bir şey bulamadım bilen varsa yardımcı olabilir mi? Ayrıca ortalama 10mA ve 1.5 V değerinden itibaren iletime geçip ışık yayarlar dedim acaba doğru mu?. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLordRealx -- 23 Aralık 2014; 20:08:04 >

• LED'lerin Amperi ve gerilimi renge göre değişiklik gösterir.Örneğin kırmızı 1.5V 10mA ile çalışmaya başlarken Yeşil 2.2V ile başlar.Eşik seviyesi ise ters polaritede(ters bağlantıda) maksimum dayanabileceği voltajdır.O voltaj geçilirse kırılma gerilimi aşılır,LED bozulur.
    Soruda en düşük değer isteniyorsa 1.5V 10mA,eğer ortalama değer isteniyorsa 3V 20mA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 15 Kisiye Saldirdim -- 23 Aralık 2014; 20:46:45 >
  • Teşekkür ederim ortalama değeri dediğiniz değerlerle düzelteyim. Tam anlamadım LED bozulması ile LED'in ışık vermesi aynı şey mi? Bahsettiğim eşik değeri gerilim için. Yani belirli bir gerilime kadar LED'lerde tık yok, belli bir değeri aşınca birdenbire ışık vermeye başlıyor. Onu sordum.
  • Eşik gerilimi dediğiniz işte söylediğim kırılma gerilimi.Sizin dediğiniz iletime geçmesi için gereken voltaj.LED bozulması LEDim patlaması ile aynı şey.Yuksek gerilim,ters gerilim ledleri patlatır.Ve evet belirli gerilimin altında normal diyot gibi çalışmazlar ne zaman iletim gerilimi aşılır o zaman ışık verirler.Yarı iletkenler gereken voltaj aşılmadan iletime geçmezler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • led konusu degisik, 1.5 voltla da calisani var 12 voltla da:-)
    su telefon projektorlerinin ledleri misal direnc falan olmasin 12 voltla calisiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuda çalışan biri olarak birşey daha ekleyeyim. ledlerin tek çiplileri tipik olarak 3,2v la çalışır mantığıyla dikkate alınırlar. ama 2.9 2.80v olanları da var özellikle renkli serilerde. yani 3000k 4000k 6000k gibi beyazın tonları haricindekilerde.
    diğer yandan COB led türüde vardır ki bunlar multi chip olarak geçerler. 46 48 zaman zaman 52 v kadar çıkarlar.
  • Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar raporumu teslim ettim. Hepinize teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nedir bu volt-amper ilişkisi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.