Şimdi Ara

Led ekranlarda oluşan Sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bazı led ekranlarda özellikle mavimsi düz görüntülerde, ekrana sanki tül perde arkasından bakıyormuş gibi bir his oluşuyor.
    özellikle hareketli görüntülerde dahada belirginleşiyor.
    gözlerde ağrı ve karıncalanma yapıyor bir süre sonra.

belkide bu ağrı ışıktan kaynaklıdır, ancak tül perde şeklinde özellikle mavi tonlarında oluşan görüntü hiç hoş değil.

tüm ledlere özgü değil. tamamen firmanın hatası denilebilir. çünkü hp envy serilerinde yok bu sorun ekran çok kaliteli.

ancak hp pavillon, acer 57 serisi, packard bell, ve daha birçok bilgisayar bu ekranı kullanmış.

mağazadan alalı 4 gün oldu, ne yapsam bilmiyorum. göz ağrısı yapmasa kaliteli kontras sağlama avantajı yok değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 31 Ekim 2010; 13:08:31 >

• Neredeyse herkesde aynı sorun var. Ancak cevap yazan yok. Demek herkesin gözleri çok sağlam.
  • Kontrast ayarı nasıl yapılır. Adamlar laptopa kontrast ayarı koymamış varmı böyle birşey ya...
  • @gokmenm
    Hangi markadan bahsediyorsunuz

@yakut
    Ekran kartının kontrol panelinde kontrast ayarı yokmu ?
  • Arkadaşımınkinde DV6 serisi var. 1700 e aldı. Alttan bakınca maşallag karıncalanma. Hatta bazı tonlarda alttan değil, direkt bakınca karıncalanma oluyor...

Bende Dv6 aldım. Oda aynı.

DELL aldım. oda aynı.
  • bendede acer var ara ara gozlerim agrio.(( ekranin markasina everestten baksana...
  • H.G.A evet süper..nihayet anlayan farkeden bir göz çıktı ..

evet birçok makinede böyle.
    1080 lerde yok.

şöyle bir tezim vardı kendimce, yeni teknoloji çıkınca eski teknolojilerin ayarlarıyla o0ynayarak bozuyorlar diye..

galiba artık emin olacam bu tezden.

şöyleki. 1024*768 de bile mükemmel görüntü alınan lcd ekranlar ,
    artık 1080 den aşağısında verim vermemeye başladı.
    bunu en son sürümlerde bu hale getirdiler.

neden anlamıyorum ancak kısa bir arastırma yaptım.
    şöyle bir sonuc çıktı.

LED aydınlatmalı ekranlarda göz kamaşması gibi bir durum söz konusu.
    ve buna ister karıncalanma ister tül perde arkasından bakma ister "çizgiler geçme " diyebilirsiniz.

bu sorun gerçek LED panellerde yoktur .YADA ÇOK AZDIR.

Florasan aydınlatma yapılan, LCD ekranlarda da benzer sorunlar yaşanmıyor.

Herzaman yaptıkları gibi yeni teknolojiyi ilk çıkınca eksik ve hatalı olarak piyasaya sunma olayıdır bu.

HP PAVİLLON DV6 - ACER - PACKARD BELL - TOSHİBA, VE LED AYDINLATMA KULLANAN TÜM MAKİNELER BÖYLE NE YAZIKKİ..

Ancak sony de yok. çünkü sony led aydınlatma kullanmaz.
    florasan çift aydınlatma teknolojisini kullanır.

belkide sonraki sürümlerde kullanacaktır, ancak tahminim ozamanda tam LED EKRAN kullanacaktır.

Gelelim sorunun biraz olsun çözümüne.
    ekran kalibrasyonu..

asıl kalibre işlemi üretici tarafından yapılmalıydı (dikey -yatay)
    yapılmamış.

http://www.lagom.nl/lcd-test/

buradaki yöntemler ve ekran kartı parlaklık ve kontras ayarları kullanılarak ekran ayarınızı yapınız.
    sonra 2 hafta bekleyiniz.

alışmadıysanız göz ağrınız sürüyorsa sizin gözleriniz hassas demektir.
    makineyi satınız.

alacağınız makineler,
    mallesef 1080p ekran almaya itiyorlar insanları.
    çünkü diğerlerinde benzer sorunlar var artık.

şu an için sony z ve f serisi, dell üst serileri ve LG R serisi ekranları en iyileri...

H.G.A sen ne yaptın şimdi arastırdınmı yokmu sorunsuz bir ekranı olan cihaz.eski laptoplarımda böyle sorun yoktu...

günesin dostu ne kadar oldu makineyi kullanalı. 1 ayı geçti mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 31 Ekim 2010; 21:25:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eski laptopum TJ65 packartbel idi. Ekranını mumla arıyorum desem yeridir. Eski nec 193 WM var masaüstünde. Vallahi süper hala. ( 2 tane ölü pixel de var )

HP, DELL de ben net bir şekilde aynı sıkıntıyı, bakın sıkıntı diyorum. Sorun demedim. ( Sinirlenip atlayanlar olabilir ) , bunu gördüm. Yapacak birşey yok sanırım. Servisi arayıp durumu bildireceğim. Belki bir şansım olabilir.

Kısaca tanımlamak gerekirsei normal duruş mesfesinde baktığınızda 2 pixel arası çizgi görüyoruz. Ve bu tüm ekranı kaplıyor. Yakından baktığımız da bu yok. Ama garanti ederim ki durum bu. Hakikatten var.

Ya HP DV6 nın ilk kurulumunda bir media yazılımı da yükleniyor. Hemen tepeye yerleşiyor. Onda resim görüntüleme yazılımı var. Açın bakın, yazılım yarı şeffaf koyu gri den oluşmakta. Ve resmen LCD nin berbatlığı orda anlıyorsunuz.

Bir arkadaşımın gözlerini de LED ekranlar ağrıttığını dile getirmişti.

• http://www.lagom.nl/lcd-test/img/inversion-all.png
    resmi tam ekran yapınca 1 nolu sekilde gözünüzü kapatıp açınca belirgin dikey çizgiler oluşmakta..

sanırım sorun bu diyagramın ayarsızlığıda olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 1 Kasım 2010; 0:30:17 >
  • imaj görünmüyor
  • tj65 deki ekran benimde hosuma giderdi.. bi pes atardık sağdan soldan o kadar genis acisi varki..
  • galiba çoğu kişi takmıyor.en iyisi bu sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 1 Kasım 2010; 13:30:40 >

• sonuçta bu sorun var..veya sorun değil sıkıntı diyelim..

bu sorunun olmadığı en kaliteli görüntü alabileceğimiz notebooklar hangileri varmı bu konuda araştırması olan...

en iyi ekrana sahip cihazlar hangileri.

bir cevap lütfen..
    ne yapacam bu soruna karşı..
    gözüm başım ağrıyor.mahvetti beni makine..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 1 Kasım 2010; 17:54:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOKMENM

sonuçta bu sorun var..veya sorun değil sıkıntı diyelim..

bu sorunun olmadığı en kaliteli görüntü alabileceğimiz notebooklar hangileri varmı bu konuda araştırması olan...

bir cevap lütfen..

Sizde hangi model var acaba bende yeni dv6 3035 var yüksek performansda ati ekran kartı devreye girince mozillada sekmeler kısmına aşağıdan baktığımda karıncalanmalar oluyor fakat normal bakışda hiç bir sorun yok düşük performanslı intele geçtiğinde ise hiç bir problem yok tam olarak sizdeki sorunda bu mu?
  • intelede geçsen değişmez bu durum.

tamamen panel yapısıyla ilgili.
    b u panellere geçiş paneli diyebiliriz.

düz zeminlerin hepsinde aynı durum vardır.
    led ışık ızgaraları gözükür.
    bir pencere sürüklerken arı peteği gibi düz zeminde kendini belli eder.

bazı gözler farkedemez. bu gözler şanslıdır aslında.

makro çeken bir foto makineniz varsa iki ekranın çok yakın makrosunu çekin büyütün.
    olayı farkedeceksiniz.

dik çizgilerin belirgin ve aralıklı olduklarını göreceksiniz.
    ancak bu olay yabancı forumlarda yeni tartışılan bir mesele iken,
    yapacakta bişey yokken, sesimizi kesip oturmamız mantıklı olacak.

yada bu olaya teknik bir ekip ciddi bir inceleme ile açıklama getirirse bizde boş konusmamış oluruz.

donanım haber editorleri inceleyebilir mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 1 Kasım 2010; 21:10:15 >
  • http://forum.notebookreview.com/acer/443944-acer-1410-screen-flicker.html

birçok led aydınlatma kullananda aynı sorun var..
    bakalım ne olacak
  • quote:

http://forum.notebookreview.com/acer/443944-acer-1410-screen-flicker.html

birçok led aydınlatma kullananda aynı sorun var..
    bakalım ne olacak

gökmen bey led tvler içinde bu durum geçerlimidir. mesela 46hx705 lcd aydınlatma 46hx805 led aydınlatma hangisini alayım

• albani usta forumu bırakmış metebey o olsa sorardık.
    ok.
    ancak tavsiyem hx705 alman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 2 Kasım 2010; 0:57:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: timmydncn

quote:

sonuçta bu sorun var..veya sorun değil sıkıntı diyelim..

bir cevap lütfen..

Sizde hangi model var acaba bende yeni dv6 3035 var yüksek performansda ati ekran kartı devreye girince mozillada sekmeler kısmına aşağıdan baktığımda karıncalanmalar oluyor fakat normal bakışda hiç bir sorun yok düşük performanslı intele geçtiğinde ise hiç bir problem yok tam olarak sizdeki sorunda bu mu?

Daha az evvel, arkadaşın i5 520m li DV6 HP ( modeli bilmediğim için i5 diyorum )

DV6 sında da firefox sekmeleri alttan bakıldığında karınca gibi. Bendeki DELL 15R de de aynısı var. 15R del ekranı ne ise çizgiler o problemler ne ise DV6 HP de de var.

Bu gün acer 5742 gördüm. KAYMAK GİBİ paneli var. Bİr sony F13 kadar tabiki değil de ama bunlara göre çok daha temiz....

Bu sorun değil. Bir üretim dandikliğii artık. Servis de birşey yapamaz. Kaldı bize. En azından bende baş ağrısı yapmadı. SAdece fazla pimpirikliğim rahatsızlık veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 2 Kasım 2010; 1:04:12 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.