Şimdi Ara

Led'e Geçmeli miyim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yine bu forumda bilen bilmeyen, özellikle de kötü tecrübe yaşayan insanların yanlış yönlendirdiği bir konu olmuş.

    Konu sahibi arkadaşa taktırmasını öneririm, ama bununda her olayda olduğu gibi bazı püf noktaları var yaklaşık 1-1.5 sene kadar tecrübe etmiş birisi olarak sonrasında da kendi aracındaki aydınlatmayı kademe kademe en üste çıkarmaya çalışan biri olarak bilgilerimi aktarayım.


    Öncelikle bu konudaki yanlış düşünen bir çok arkadaşa ve sana yol göstermesi açısından


    Merceksiz farlara taktırdığım odaklı led ampullerin kesme çizgisi ve ayar durumu. Araba 2001 model bu arada. Dileyen orjinal merceksiz halojen farlı ve ayarı düzgün olduğunu düşündüğü aracının farlarını duvara karşı yaksın telefondan parlaklığı kısıp fotoğraf çeksin, birebir aynısı değilse beni bulun.

    Led'e Geçmeli miyim?


    Bu da aracın orjinal far çanağı


    Led'e Geçmeli miyim?


    Dikkat edersen kısa farlarımda (sağdaki büyük çanak) far şapkası diye tabir edilen ışığın fazlasını direk yansıtmayan bir parça mevcut. Bu parça mevcutsa %90 karşıdan küfür falan yemezsin.

    Yukarıda odak diye bir şeyden bahsetmiştim, bunlar mercek vs. değil yanlış olmasın, led ampullerinde kendi içlerinde kalite kalite ayrılma durumu mevcut. Ben taktıracağım zaman "abi uzunları fazla kullanmıyorsan uygun maliyetli ürün takalım" demişlerdi, kabul etmiştim ama ertesi gün gidip bunu değiştirin demiştim. Çünkü selektör attığında sadece farların içi parlıyor gibi bir durum vardı yani aynadan fark eder öndeki sürücü ama güvenlik nedeniyle uzunları yakıp ileriyi görmek gibi bir durum yok çünkü odağı yok bir noktaya gitmiyor.


    Ben Femex marka ürün kullanmıştım, takan arkadaşta bana Femex Photon ıvır zıvır bunlar aynı haltın laciverti aynı yerde üretiliyor demişti, ne kadar doğrudur araştırma yapmadım. Lütfen mümkün mertebe bütçenin yeteceği en pahalı ürünü kullan, çünkü burada kötü yorum yazanların hepsi 2024 yılında bile çifti 300-400 e satılan en dandirik sadece ışık vermek için üretilmiş lanet ürünlere trafikte mağdur kalıyorlar ki buraya böyle kötü yorum yazıyolar.


    Ha far ayarı kaçmış, kazalı, farların arkasında bulunan ayar vidalarından bir haber insanların taktığı en dandirik ışık haliyle ayarsız oluyor ve göz alıyor, Atölye Semih, Official Auto Design bu sayfaların youtube, instagram sayfalarında gezin mercek dönüşümü öncesi ne kadar rezil ayarsız farlara sahip arabalar var gör bunlara fabrikasyon mercekliler de dahil.


    Bu arada bu 1-1.5 senelik led ampül kullanımımda sadece ve sadece 1 kere eskişehire giderken akşam vakti felaket bir yağmura yakalanmıştım, sislerimi yakmak zorunda kalmıştım. Onun haricinde şehir içinde çok sorun yaşamazsın, otoban gibi yer yer aydınlatması zayıf uzun yollarda problem yaşayabilirsin ama. Bu da ışığın dalga boyu , kelvin ıvır zıvır gibi fiziki şeylerine bağlı zaten o konulara hiç girmiyorum.

    ----


    Ben bu kullanımım sonrasında kendim 2.0 inch bi led lazer projektör sipariş ederek montajını gerçekleştirdim, halojenden led ampule geçerken 1.5 kat artış sağladıysam, led ampulden 2 inch bi led projektöre geçerken 3-4 kat artış sağlamışımdır (bunun en büyük farkı da uzunlarda ortaya çıkmıştır)


    Onunda görselini paylaşayım farka sen karar ver.

    Led'e Geçmeli miyim?


    Bu 2.0 mercek biraz dar aydınlatma açısına sahip sağı solu fazla aydınlatmıyor bunun içinde şu an kargoda 3 inch ve ayrıca %200 daha geniş aydınlatma açısına sahip bir çift mercek ve artık uzunlara takacağım 400 metre menzilli lazer projektörler var. Bu son kombinasyonumla bir arabaya yapılacak aftermarket en iyi aydınlatmayı koyup konuyu kapatmış olacağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Rich -- 26 Nisan 2024; 12:36:38 >




  • Saka gibi 90 liraya alıyorduk zamanında
  • Mercek yoksa gözünü seveyim ayarını güzel yaptır usta

    Egea aracımda kısa ve uzun led kullanıyorum. Kısalar mercekli uzunlarada ayar yaptırdım.
    Led'e Geçmeli miyim? Led'e Geçmeli miyim?

    Kısalar
    Led'e Geçmeli miyim?

    Buda uzunlar




  • bu ayarsız ledleri görünce hiç selektör dahi atmadan uzunları yakıyorum geçene kadar da kapatmıyorum. sonra attığı her selektörde anasıyla bacısı arasında küfürü değiştiriyorum. insanımız eğitimsiz ve de eğitilemecek kadar gerizekalı... bizim insanımıza birşey öğretmenin tek yolu ceza... yoksa empatiyle falan düzelecek iş değil bu...

  • Kısa ledler takıldı. Far ayarı tam olmadı. 2 farın da ön camlarında çatlak ve çizikler mevcut. Sararma da cabası. Temizleme olmuyormuş. Ayaklarında da kırıklar var. Far yerinde oynuyor. Yağmurlu havalarda da buğu yapıyor. Bu nedenle sıfır çift far alıp kısalara led takıp ayarını yaptıracağım.
  • Yine bilen bilmeyen herkes dolusmus konuya. "Merceksiz fara LED takılırsa göz alır" hurafesini bir türlü yikamadik bu ülkede. Bunun en büyük nedeni de 20 liralık LED ampul takıp önümü rahat göreyim diye ampulü arşa kaldırıp milleti kör eden kekolar. O yüzden hak veriyorum ama her kullanıcı aynı değil. Birkaç püf noktası var işin, bunlar yapıldığında sıkıntısız kullanırsınız. Öncelikle, trafik sağdan aktığı için karşınızdaki adamın gözünüzu alan farı sol farıdır. Sağ far kolay kolay göz almaz. Bu yüzden milleti kör etmemek için sol farı olabildiğince aşağıyi gösterecek şekilde ayarlamak gerekiyor. Ampul yere bakarsa karşıdan gelen adamın gözünü almaz. İkinci olarak, ilk maddeyle benzer şekilde ampullerin havayı değil, yeri aydınlatması gerekiyor. Bu yüzden ampulü olabildiğince yere bakacak şekilde konumlandırın. Merak etmeyin görürsünüz önünüzü. Son olarak da alacağınız ampulün kalitesi. Photon dışında markadan LED ampul almayın. Işığı çok fazla dağıtıp milletin gözünü alıyor çünkü diğerleri. Almışken de ultimate falan alın derim baya iyi aydınlatıyor kerata. Sadece en iyisi olsun diye gidip Milestone almayın. Milestone cidden çok güçlü bir LED. Ne kadar ayar yaparsanız yapın milletin gözünü alıyor o ampul.




  • adam gelmis bu ulkede fizik kurallarini yikamadik diye mesaj yaziyor. gerisini okumaya bile gerek yok.

    osram cikiyor "first street legal led bulb" diye reklam yapiyor bizimkiler hurafe diyor.

    adamlarin aklina gelmiyor tabii farin karsina gecip bakarak ya da duvar resmine bakarak goz alip almadigina karar vermek.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.