Şimdi Ara

Led baglantısı pc için (bilen biri baksın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm subwooferin etrafına şerid led baglıycam enerjiyi pcden alıcam ama subwooferden degil intde araştırdım hep kasalı pcler için tarifler var ben laptop kullanıyorum laptopdan enerniyi alamazmıyım ? usbnin ucunu felan kessem :D yada bende laptop altı sogukta fanı var fanları söküp ledleri felan baglayabilirmiyim baglasam çalışırmı yapan varsa bana bi akıl versin nasıl yaparım bu işi şimdiden sagolun

• quote:

Orijinalden alıntı: pcykoo34

slm subwooferin etrafına şerid led baglıycam enerjiyi pcden alıcam ama subwooferden degil intde araştırdım hep kasalı pcler için tarifler var ben laptop kullanıyorum laptopdan enerniyi alamazmıyım ? usbnin ucunu felan kessem :D yada bende laptop altı sogukta fanı var fanları söküp ledleri felan baglayabilirmiyim baglasam çalışırmı yapan varsa bana bi akıl versin nasıl yaparım bu işi şimdiden sagolun

aslinda direk subun hoperlorunede baglayabilirsin bass vurunca yanar
    yada subun trafosuna bagla anfiye giden kabloda 12 volt var subu actinmi yanar
    laptop konusunda bisi diyemiycem usb 5volt veriyo yakarmi bilmem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akayogullari

quote:

slm subwooferin etrafına şerid led baglıycam enerjiyi pcden alıcam ama subwooferden degil intde araştırdım hep kasalı pcler için tarifler var ben laptop kullanıyorum laptopdan enerniyi alamazmıyım ? usbnin ucunu felan kessem :D yada bende laptop altı sogukta fanı var fanları söküp ledleri felan baglayabilirmiyim baglasam çalışırmı yapan varsa bana bi akıl versin nasıl yaparım bu işi şimdiden sagolun

aslinda direk subun hoperlorunede baglayabilirsin bass vurunca yanar
    yada subun trafosuna bagla anfiye giden kabloda 12 volt var subu actinmi yanar
    laptop konusunda bisi diyemiycem usb 5volt veriyo yakarmi bilmem

onuda çok düşündüm subwoofera baglayıp bass vurdukça yanmasını ama araştırdım zararlı diye duydum birde sub yeni içini açrsam garantisi iptal olur :D 2 sene garantisi var daha o yüzden görsellik olsun diye dışına led döşeyip enerjiyi laptopdan almayı düşünüyorum tabi düşünüyorum sadece nasıl yapıcagımı bilmiyorum :D eski laptop şarjı felan var lazım olurmu bilmem birileri yardım etsin :)

• laptoptan bagimsiz yap al bi 12 volt adaptor bagla gitsin 7,5 tlye aldim ve 3,5 metre led bagladim gayet guzelde yaniyor

• quote:

laptoptan bagimsiz yap al bi 12 volt adaptor bagla gitsin 7,5 tlye aldim ve 3,5 metre led bagladim gayet guzelde yaniyor

• quote:

laptop usb den yakmayı deneme kısa vadede yanar fakat bir süre sonra usb portlarını yakabilirsin. ayrı bir adaptör ile yakman en mantıklısı olacaktır. subwoofer hoparlör uçlarına bağlaman durumundada ses kalitesi bozulacaktır ayrıca ses siteminin çıkışlarına aşırı yük olacağı için çıkışlarıda bozabilirsin.
  • Subwooferin garantisinin dolmasını bekle; 7812 entegresihttp://www.devreyapimi.com/wp-content/uploads/2011/11/7812-devre-baglanti.jpg size 18v olsada 12v verecektir.. Sessisteminde 2 adet yanyana üzerinde 25v yazan kondansatörler var.. ikisinin birleştiğiyere eksi ucu, diğer dışında eksi veya beyaz şerit olmayan kondansatörün ucunada +girişi bağlayın tamamdır..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Subwooferin garantisinin dolmasını bekle; 7812 entegresihttp://www.devreyapimi.com/wp-content/uploads/2011/11/7812-devre-baglanti.jpg size 18v olsada 12v verecektir.. Sessisteminde 2 adet yanyana üzerinde 25v yazan kondansatörler var.. ikisinin birleştiğiyere eksi ucu, diğer dışında eksi veya beyaz şerit olmayan kondansatörün ucunada +girişi bağlayın tamamdır..

usta iyi diyorsunda 2 sene beklemem gerekyor ozaman birde subwoofera baglamak istemiyorum sagol genede arkadaşların dedigi gibi yapıcam büyük bir ihtimal

• quote:

laptoptan bagimsiz yap al bi 12 volt adaptor bagla gitsin 7,5 tlye aldim ve 3,5 metre led bagladim gayet guzelde yaniyor

quote:

Orijinalden alıntı: basata

quote:

laptop usb den yakmayı deneme kısa vadede yanar fakat bir süre sonra usb portlarını yakabilirsin. ayrı bir adaptör ile yakman en mantıklısı olacaktır. subwoofer hoparlör uçlarına bağlaman durumundada ses kalitesi bozulacaktır ayrıca ses siteminin çıkışlarına aşırı yük olacağı için çıkışlarıda bozabilirsin.

sagolun bu adaptörü nasıl baglıycam ledlere bu lnkteki adaptörden bahsediyorsunuz heralde ?

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/1-amper-serit-led-adaptor-en-uygun-fiyat-69285914

• evet adaptor bu ama netten alma kargo parasinla 10tlyi gecer bulundugun sehirden al. Dedigim gibi 7,5tlye aldim ve ucundaki soketleri kesip attim bi isime yaramaz. sonra lede bagladim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akayogullari -- 22 Ocak 2013; 6:38:00 >
  • Selam. Arkadaşın dediği gibi çevrenizden bulabileceginiz, 12v modem/router adaptörleri işinizi görecektir.
  • şerit ledin kaç metre acaba ona göre amper değeri değişir çünkü.metrede 0.3-0.5 amper çeker şerit led ona göre al adaptörünü birde eski laptop adaptörüde işini görür varsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: wert95

şerit ledin kaç metre acaba ona göre amper değeri değişir çünkü.metrede 0.3-0.5 amper çeker şerit led ona göre al adaptörünü birde eski laptop adaptörüde işini görür varsa

7,5 tlye aldığım adaptör 500 miliamper baya bi düşük 3,5 metre ledi pek yakmaz ama olsun diyerekten aldım.
    Eve gelip bağladım tabi ozaman led 5 metre idi hepsini yaktı fark olucak mı diye 3 tane psuya bağladım ( birbirine diyotla paralelmiş ) hiç bi fark göremedim
    verdiği ışık şidttedi aynıydı

psular görünüyo toplam 30 amper civarındadır diye tahmıin ediyorum

• quote:

quote:

şerit ledin kaç metre acaba ona göre amper değeri değişir çünkü.metrede 0.3-0.5 amper çeker şerit led ona göre al adaptörünü birde eski laptop adaptörüde işini görür varsa

7,5 tlye aldığım adaptör 500 miliamper baya bi düşük 3,5 metre ledi pek yakmaz ama olsun diyerekten aldım.
    Eve gelip bağladım tabi ozaman led 5 metre idi hepsini yaktı fark olucak mı diye 3 tane psuya bağladım ( birbirine diyotla paralelmiş ) hiç bi fark göremedim
    verdiği ışık şidttedi aynıydı

psular görünüyo toplam 30 amper civarındadır diye tahmıin ediyorum

metrede kaç led var acaba şuan hesap yapıyorumda eğer 60 led varsa 0.5 amper çeker metrede yani birşeyler ters ama kafam karıştı doğrusu
    acaba adaptörmü yanlışki multimetre ile ölçtünüzmü kaç amper geçtiğini ?(adaptörde 500ma yazıyor değilmi?)
    son olarak her şerit led çeşidinin gücü ve çektiği akım değeri değişiyor eğer 500mili amper çalıştırdı ise 1.2 watt gücünde olması lazım sizin ledler

• quote:

evet adaptor bu ama netten alma kargo parasinla 10tlyi gecer bulundugun sehirden al. Dedigim gibi 7,5tlye aldim ve ucundaki soketleri kesip attim bi isime yaramaz. sonra lede bagladim

quote:

akayogullari tamam ben örnek gösterdim sadece burdaki elektrikçilere bir sorayım inşallah vardır :)

wert95:2 metre ama 1 metresini kullanmasamda olur sorun degil fazla laptop adaptörü var evde işimi görürmü ?

• laptop adaptörü ile yapabilirsin
  • quote:

laptop adaptörü ile yapabilirsin

nasıl :) açıklarmısın biraz pmden
  • quote:

quote:

nasıl :) açıklarmısın biraz pmden

mesajlarına bak istersen
  • quote:

merhaba arkadaslar. hocam senin bu dedigini yani laptop adaptörüne bagladım ledleri ama yanıp sönüyor sebebi nedir ??
  • mtalip M kullanıcısına yanıt
    sadece adaptöre bağladığınız halde yanıp sönüyorsa muhtemelen adaptörün çıkış filtre kondansatörlerinde sorun vardır ya da denediğiniz ledde sorun vardır
    bunu anlamak için başka bir kaynağa(adaptör,akü,pil vs.) ledi bağlayın aynı sorunu yapmıyorsa adaptör arızalıdır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.