Şimdi Ara

League Of Legends Oynayan TürkNet'liler; Kaç MS Alıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mayısın başında abonesi olduğum TürkNet'de ilk 2 hafta TR sunucusunda 46 civarında ping alıyordum. 27 Mayıstan sonra bu ping değeri 58, Batı/West sunucusunda 68'e çıktı daha da düşmedi. Sorunun neden kaynaklı olduğunu araştırıyorum, CGNAT'dan kurtulmak için Statik IP aldım düzelmedi, Speedtestde ping değerim 8, anormal bir artış yok. Fakat oyun içerisinde bu ping artışının nedeni beni çıldırma noktasına getirdi. Aslında 57 ping çok ideal değer fakat 2.5 yıldır aynı altyapıda 46-48 arasında dolaşan ping değerim ne oldu da 27 Mayıstan sonra 57/58'e fırladı anlamış değilim. Oyunun kendi sorunu kesinlikle değil, 45 47 ping alan oyuncular var şu an. İyice kafayı taktım, İSS değiştirmeye kadar gidebilirim.

Sebebi TürkNet'de yurt dışı çıkışının kötü olması olabilir mi? (İlk 2 hafta TürkNet deneyimimde TR'de 46 West'de 53 ping alıyordum. 27 Mayıs tarihinden sonra TR'de 57 West'de 68'e yükseldi.)
    Altyapım Türk Telekom'a ait. Gerekli ölçümler yapıldı hattım hakkında, bir sorun çıkmadı.
    Yıllardır Superonline ADSL ve şu an devam eden TürkNet aboneliğimde Speedtest'de ping değerim 7-8-9 arasında. Bu ping değerine karşılık LoL'de 46-48 arası ping değeri alıyordum. Ne oldu da bu ping değeri LoL'de günlerdir böyle yüksek?
    Farklı 2 modem denedim gene aynı.

Sizlerden ricam ADSL veya VDSL kullanıcıları League Of Legends'da TR veya Batı/West sunucusunda kaç ping değeri aldığınızı yazsın. Ayrıca TR sunucusunda 50'nin altında ping değeri alan üyeler LOL sunucularına tracert işlemi yapıp değerleri paylaşırsa sevinirim. Bu sorun hakkında bilgilerinizi ve deneyimlerinizi lütfen yazmaktan çekinmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 10 Haziran 2017; 21:43:35 >

• Ankara'dan TSOL Fiber ile 47ms alıyorum. LoL sunucularına direkt olarak ping atılamıyor malesef. CloudFlare sunucularına yönlendiriliyor. Ayrıca 15-20ms fazladan ping alsan da oyunu etkilemiyor yani kafayı takacak bir durum olmamalı.

• Değerler çok normal başka iss lerde alacağın değerlerde aynı olacaktır neden kafana taktın bu kadar anlayamadım bence değerlerin güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türk telekom geneli sıkıntı var herhalde :) speed test de bile 6 ms alan ben 15-20 leri görüyorum :)
  • 15-20'yi hangi uygulamada görüyorsunuz?

Tracert için çok teşekkürler. 47 MS ise sorun oyun ile alakalı olmadığının ispatı. Çok teşekkürler.

2.5 yıldır hiç değişmeyen ping değerinin aniden +11 yükselmesi sinirimi bozdu açıkcası. Zaten TürkNet'de de önceki internet servis sağlayıcım olan SuperOnline arasında ping farkı yoktu oyun içerisinde.(27 Mayısdan sonra ping yükseldi.) Telekom altyapısı sonuçta. Biraz kafaya takan insanım, zaten 2017'nin ilk yarısında 9 MBps hız alıyorum, bari ping değerimiz bizi üzmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 10 Haziran 2017; 22:7:42 >
  • TTnetteyken 55ms idi, şu an ise 65ms. LoL fazla oynamıyorum, o yüzden çok önemsemedim. Battlefield'da ise pingler aynı.
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    Bakın bu da benim tracert paylaşımım. Aldığım değer nasılsa çok düşük, fakat dediğim gibi oyun içerisinde 57 58 ping arasında geziyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CS:GO'da da denemek istiyorum açıkcası fakat 9 MBps internet ile kaç saatte iner bilemeyeceğim. Yarına anca bakarım. Sizde de bir yükselme olmuş.
  • speedtest de 6 ms alıyorum cs go da ise mınımum 65 ms ile oynarım :) servis saglayıcım türknet
    http://beta.speedtest.net/result/6367313797
  • Bağlantının yurtdışına çıkış rotasına göre değişebilir, LoL sunucularına daha fazla zıplama yaratan bir rotadan bağlanıyor olabilir Turknet. Ama daha fazla oynadığım oyun olan Battlefieldda problem görmedim, aksine TTnette yaşadığım rubberbanding/lag problemleri yokoldu.
    BF ve CS gibi farklı lokasyonlarda serverlar içeren FPS oyunlarında işler değişebilir, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya gibi lokasyonlar oluyor. Hatta Bf4 zamanında Türkiye lokasyonlu sunucular da vardı 10ms ile oynuyorduk :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 10 Haziran 2017; 22:11:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Bağlantının yurtdışına çıkış rotasına göre değişebilir, LoL sunucularına daha fazla zıplama yaratan bir rotadan bağlanıyor olabilir Turknet. Ama daha fazla oynadığım oyun olan Battlefieldda problem görmedim, aksine TTnette yaşadığım rubberbanding/lag problemleri yokoldu.
    BF ve CS gibi farklı lokasyonlarda serverlar içeren FPS oyunlarında işler değişebilir, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya gibi lokasyonlar oluyor. Hatta Bf4 zamanında Türkiye lokasyonlu sunucular da vardı 10ms ile oynuyorduk :)

Yani bu kadar ucuz bir trafik hattına sahipse, işin kolayına kaçıyorsa TürkNet, Türk Telekom altyapısı üzerinden SOL ADSL kullanmaya devam ederim. LoL için değil, bugün bu oyunda sorun çıkarır yurtdışı olayı yarın başka bir oyunda...

CS:GO'yu yarın indireceğim bakalım ben minimum kaç ping alacağım.

Bu arada,www.google.com.tr cmd üzerinden ping attığımda 54 ms alıyorum. Sizin değerleriniz kaç acaba? Biraz yüksek değil midir bu değer?

quote:

Pingingwww.google.com [172.217.17.68] with 32 bytes of data:
    Reply from 172.217.17.68: bytes=32 time=54ms TTL=52
    Reply from 172.217.17.68: bytes=32 time=53ms TTL=52

Ping statistics for 172.217.17.68:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 53ms, Maximum = 54ms, Average = 53ms

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 10 Haziran 2017; 22:15:47 >

• Açıkcası evet, altyapılarını TTnet'ten de ileri götürmeleri gerekir diye düşünüyorum ben de.
    Ben şahsen Turknet'i internet alanında Türkiye'nin kurtarıcısı olarak görüyorum, umarım oyunseverleri de düşünerek çıkış hatlarında daha kısa ve düşük gecikmeli rotalar kullanırlar.
    Onu da yaparlarsa başka ISS kullanmak için hiçbir sebep bırakmayacaklar.
  • YAPA dayım csgoda hollanda da 60-66 fransada 55-62 almanyada 49-60 arası ping değerleri alıyorum (faceit sunucuları) gayet normal ping değerleri adsl bir internete göre .
  • quote:

Pingingwww.google.com.tr [172.217.23.163] with 32 bytes of data:
    Reply from 172.217.23.163: bytes=32 time=56ms TTL=54

Ping statistics for 172.217.23.163:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 56ms, Maximum = 56ms, Average = 56ms

Bende 3ms daha yüksek görünüyor. Altyapı fiber olsa durum farklı olabilirdi. AKN'siz VDSL2'ye geçtik buna da şükür diyorum, TTnet'e kalsam 8Mbps AKNsiz ADSL interneti bana telefonuyla taahhütlü 132 liraya satıyordu hala. F/P ve bant genişliği artışını gözönüne alınca 8-10ms artışı tolere edilebilir görüyorum şahsen, ama Pingler de iyileştirilirse hiçbir eksiği kalmaz Turknet'in.

• Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    Şu an yüklü değil CS:GO fakat matchmaking server pinger adında program indirdim. Viyana 44, Luxemburg 66 en düşük gösteren pingler.
  • Benim altyapım ADSL bu arada. Evet TürkNet alabileceğin maksimum hızı 59.99'a sunuyor fakat online oyun oynayan birisi olarak pingin +10/+15 oynaması 100 MBps fiberden daha önemli. Download ile işim yok çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 10 Haziran 2017; 22:27:13 >
  • Hocam online oyun için ideali kablo veya fiber kullanmaktır, o da bizim elimizde değil malesef.
    Ne zaman altyapı gelirse artık...
    Biz yurtdışı çıkışlara ekstra olarak yurtiçinde de gecikme yaşıyoruz ve bu bizim toplamdaki pingimize yansıyor. Ama DSL teknolojisi içinde karşılaştırınca TTnet'te "bazı" lokasyonlara pingler daha iyi. O da yurtdışına çıkılan rotalardan kaynaklanıyor diye tahmin ediyorum.
  • TTNet sene sonunda bulunduğum ilçenin tamamına fiber getireceğini söylemiş. Telekomdan gelen adam söyledi geçen bana. İnanması da güç açıkcası. :)
    Yurtdışı çıkışları hakkında bir konu vardı benim.https://forum.donanimhaber.com/ttnet-adsl-ping-degerlerinin-sol-a-gore-yuksek-olmasi--125414087#125414087

Türk Telekom altyapısında SuperOnline ADSL kullanırken geçmiş TTNet kullanım deneyimlerime göre çok stabil ping değeri alıyordum. (Tabi TTNet'de iken hattım interleaved modundamıydı bilmiyorum cahildim baya...) SOL yurtdışı çıkışlarının TTNet'e göre daha iyi yorumunu görmüştüm konu altında. Sanırım yurtdışı çıkışlarını kıyaslarsak SOL > TTNet > TürkNet diye sıralanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 10 Haziran 2017; 22:34:44 >

• AKN tüm ISS'lerde kalktığında ve fiber altyapısı yaygınlaştığında asıl rekabet yaşanacak diye düşünüyorum. Yurtdışı pingleri iyi olan, bant genişliğini stabil veren ISS'ler "bilinçli" aboneleri direktman kapacak. Ben tüm bunlarda Donanımhaber üyelerinin emeğinin büyük olduğunu düşünüyorum, buradaki AKN'ye hayır kampanyası sayesinde tarifelerde cidden gözle görülür değişiklikler görmeye başladık en azından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

AKN tüm ISS'lerde kalktığında ve fiber altyapısı yaygınlaştığında asıl rekabet yaşanacak diye düşünüyorum. Yurtdışı pingleri iyi olan, bant genişliğini stabil veren ISS'ler "bilinçli" aboneleri direktman kapacak. Ben tüm bunlarda Donanımhaber üyelerinin emeğinin büyük olduğunu düşünüyorum, buradaki AKN'ye hayır kampanyası sayesinde tarifelerde cidden gözle görülür değişiklikler görmeye başladık en azından.

Haklısınız. 8 MBps'de olsa, 50 MBps'de olsa 3'e düşüyordu ya önceden. Yok Joker AKN yok o bu şu... Böyle daha iyi, hattım en azından 16 MBps tam desteklese 100 GB AKN paket alacağım, 5'e düşüyordu galiba çok fark yaratmaz benim açımdan. Ama 3 MBps cidden çok fark ediyor hem oyunda hem de internette gezerken. Twitch'tv'de yayınlar bile aşırı donuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 10 Haziran 2017; 22:49:3 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.