Şimdi Ara

Leadtek 6600GT'yi sattım. X800GTO aldım. Bayağı fark var. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
3.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Amd buldu 64 bit olayını.Intel 2 sene uğraştı bulamadı

Peki 3-4 senedir intel itaniumlardaki şey neydi?Lütfen amd 64 biti buldu gibi saçma sapan şeyleri uydurmayalım.Amd nin bulduğu tek şey 32/64 uyumluluğuydu o kadar.
    quote:

x800GTO modlanmıyor dostum.Modlansa bile çalışmaz çünkü ek güç girişi yok.x850xt de ek güç girişi var çünkü.

Sırf güç girişinden dolayı değil.X850 serisindeki gpu biraz daha farklı.
    quote:

Ti kartlarında DX8.1 desteği vardı.Sadece çalışma hattı(pipeline) kırpmamış yani. Bütün bunları yapan bir şirkete sempati duymak bilmem ne kadar doğrudur.

Kardeş yanlışın var mx 440 larda kırpılan tek şey bir kaç directx efekti ve dediğin gibi piksel shader ünitesidir.Asla işhattı kırpılması olmadı bu seride.Çünki mx 440 ve ti 4200 de 4 işhatlı.
    Bu arada ben hala sm3 olayına inanmıyorum ayrıca sitede yazılanları pek iyi okumamışsınız galiba.Ati ninde sm3 ü yalan diyor bu siteye göre.Madem yalan neden görüntüde ve performansda farklılıklar oluyor bunu soruyorum(hdr farkından demeyin onun fp32 den dolayı olduğunu biliyorum).???????
    quote:

kalan 9998 tanesi Türkiye'den başka çoğu Avrupa ülkesine gider heralde.sorun enteresan...

Türkiyeye fazla yollasalardı müthiş para kazanırlardı ama avrupada zaten milletin parası çok 600-200$ ın hesabını yapmıyorlar zaten hepsinde x850xt gibi kartlar var...

• quote:

Orjinalden alıntı: ancestor

quote:

Orjinalden alıntı: anticocacola

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

quote:

Arkadaslar Sm3.0 Performans artırır diyosunuz da, Ben leadtek 6600 GT extremeile Splinter cell Chaos theory de bir performans artisi goremedim, aksine Sm 3.0 i acinca fps belirgin bi sekilde dusuyor oyun oynanmaz hale geliyor , kim diyo performans arttırdıgını

evet hemen gerekli cevabı vereyim;
    çünkü o oyunda nvidia 6/7 serisi ile sm2.0 açamazsın, ya 1.1 açarsın yada 3.0 açarsın. 3.0'ı bir nevi 2.0 olarak düşünebilirsin(görsellik bakımından), yani shader efektlerinin 1.1 ile alakası olmayan, mükemmel olan bir seçenek olarak düşün. eğer seçeneklerde 2.0 seçeneği olsaydı, 3.0 ile aynı grafiği ordada görürdün ama daha performanssız olurdu. lütfen 1.1 ile 3.0'ı karşılaştırmak gibi saçma karşılaştırmalar yapmayalım bir daha. 1.1'de hızlı çalışması gayet normal. eğer 2.0 ve 3.0 açabildiğin bir oyun görürsen orada dene bunu.

not: ha ayrıca o oyuna 1.04 yaması ile ati'lere HDR desteği geldiğinide hatırlatayım, yapımcılar koymaya tenezzül ettikten sonra ati'dede HDR var yani.

Haklısın 2.0 olmayabilir buna dikkat etmedim acıkcası ama bu yapilan senin dedgin gibi sacma birkarsilastrıma degil, nasil 2.0 la 3.0 ı karsilastirabiliyorsan, 2.0 ile de 1.1 i karsilastrman normalidr, aynı farkı (2.0 ve 3.0 arasindaki farkı) bu iki grupta da ayri ayri gorebilmen lazım. Yani 1.1 le de 3.0 ı karsilastrmak gayet normal, cunku eger bu 3.0 performans artırıyorsa 1.1 den 2.0 a geciste de performans artırmasi lazım dogal olarak 1.1 den 3.0 a gecistede performans artırmasi lazım tabi bunlarin yapilis amaclari farklı degilse.. Yani yaptigim sacma bir karsilastirma degil Lutfen cevap verirken saygı gosterin !! Olaya bilimsel yaklasmak gerekir..

Tiestornnun dediğini anlamamışsın sanırım.2.0 ile 3.0 arasında pek efekt ve grafiksel fark yok demek istemiş.Yani sm2 oyunu sm3 ile açarsan performansın biraz artabilir ancak sm 1.1 ile oynadığın oyunu sm 3 ile açmaya kalkarsan performansının düşmesi hiçde anormal bir durum değil doğru söylemiş.Ancak senin mantığında doğru 1.1 ile 2.0 arasındaki farkı 2.0 ile 3.0 gibi görmemiz lazım demişsin ama öyle bir durum yok ne yazıkki.

Biz kullanicilarin yapabilicegi en iyi yaklasim mantıksal yaklasim, teknolojilerin uretim amaclari ve beklenen sonuclari hakkinda baska bir yorum yapamayiz, zaten yapabilseydik burda olmazdik. Ama yine de cogu insanda benim bekledgimi bekler , ki beklenen de odur performans artisi ama 6600 GT bunun icin yetersiz!!

Bu konuda haklısın ama eğer hdr için konuşuyorsak 6600 gt nin yetersiz olduğu konusunda hem fikirim.Fakat hdr tek başına gelmiyor zaten çoğu kişi geforce 6 serisini sm3 için seçti ve yanındada fp32 hdr özelliği geldi.Ama sonuçta sm 3 performansı düşürmüyor bu kadar.Tiestornda bende açıkladık.

• quote:

Orjinalden alıntı: plateau

quote:

Orjinalden alıntı: tuning_monster

200 dolara kadar yeni bir kart almak isteyenler için mantıklı olan X800 GT dir

200$ seviyesindeki f/p en mantıklı kart x800gt değil,x800gto...fiyatı 207$+kdv

hayda X800GT ne X800GTO ,ne yahu ne fark var 210 dolara (Pcı-e)kadar şu an da en iyi ekran kartı hangisi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mczaga

quote:

Orjinalden alıntı: plateau

quote:

Orjinalden alıntı: tuning_monster

200 dolara kadar yeni bir kart almak isteyenler için mantıklı olan X800 GT dir

200$ seviyesindeki f/p en mantıklı kart x800gt değil,x800gto...fiyatı 207$+kdv

hayda X800GT ne X800GTO ,ne yahu ne fark var 210 dolara (Pcı-e)kadar şu an da en iyi ekran kartı hangisi?

X800 GT R430 Vpu lu 8 işhatlı 256 bit bir kart.X800 GTO ise saat hızları artırılmış ve 12 işhatlı bir kart ve daha iyi x800 gt den.Overclock ile çok iyi sonuçlar alıyor.X800 GTO 2 ise sapphirenin özel ürettiği bir kart ve gerek soğutma gerek gpu gerekse bellek olarak x850xt ile eş değer.Yani modlayarak x850xt pe performansı alınabiliyor ama türkiyede bulmanız imkansız.Dünyada sadece 10.000 adet var bu karttan.

• quote:

quote:

Peki 3-4 senedir intel itaniumlardaki şey neydi?Lütfen amd 64 biti buldu gibi saçma sapan şeyleri uydurmayalım.Amd nin bulduğu tek şey 32/64 uyumluluğuydu o kadar.
    quote:

x800GTO modlanmıyor dostum.Modlansa bile çalışmaz çünkü ek güç girişi yok.x850xt de ek güç girişi var çünkü.

quote:

Ti kartlarında DX8.1 desteği vardı.Sadece çalışma hattı(pipeline) kırpmamış yani. Bütün bunları yapan bir şirkete sempati duymak bilmem ne kadar doğrudur.

Kardeş yanlışın var mx 440 larda kırpılan tek şey bir kaç directx efekti ve dediğin gibi piksel shader ünitesidir.Asla işhattı kırpılması olmadı bu seride.Çünki mx 440 ve ti 4200 de 4 işhatlı.
    Bu arada ben hala sm3 olayına inanmıyorum ayrıca sitede yazılanları pek iyi okumamışsınız galiba.Ati ninde sm3 ü yalan diyor bu siteye göre.Madem yalan neden görüntüde ve performansda farklılıklar oluyor bunu soruyorum(hdr farkından demeyin onun fp32 den dolayı olduğunu biliyorum).???????

Intel SSE3 ü hayır duası almak için mi verdi amd ye?

X800GTO da X800 serisi GPU kullanılıyor.Ellerine ne geçerse kullanıyorlar x800xt ya da x850 xt farketmez.BU ikigpu çeşidi de kullanılıyor.X800XL GPU su da aynı şekilde testlerden geçemeyenler kullanılıyor.GPU yu modlasan bile güç yetmiyor.Beyazbüyünün dediğigibi sadece connect3d X800GTO lar modlanabiliyor .Onlar da Türkiye de yok sanırım.

Bende geforce4 mx de var geforce4 go 460 da.2 pipe ve directx 7 desteği var.Everest te bakarsan gösterir.

7800GTX SM3 testlerinden geçememiş.%90 başarısız olmuş.Fazla söze gerek var mı?X1800XT henüz satılmıyor.Çıksın o zaman bakarız.Sürücüleri daha modlama aşamasında.Henüz bütün fonksiyonları %100 çalışmıyor.Türkiye ye gelsin ona da bakarız.

Geforce 4Tive MX konusunda haklıyım.Bunu ufak bir araştırma yaparak bulabilirsiniz.3 yıldır kullanıyorum.

• Geforce4 mx şu anda yanımda değil ama Geforce4 go 460 la aynı mimariye sahip:

BilgiAlanı Değer
    Grafik İşlemci Özellikleri
    Görüntü Bağdaştırıcısı nVIDIA GeForce4 460 Go (Toshiba)
    GPU Kod Adı NV17M
    PCI-Aygıt 10DE / 0177
    İşlem Teknolojisi 0.15u
    Yol Türü AGP 4x @ 4x
    Bellek Boyutu 64 MB
    GPU Saati 250 MHz
    RAMDAC Saati 350 MHz
    Piksel Pipelines 2
    TMU/ Pipeline 2
    Pixel Fillrate 500 MPixel/s
    Texel Fillrate [ EVALUATION ]

Bellek Yolu Özellikleri
    Yol Türü DDR
    Yol Genişliği 128 Bit
    Gerçek Saat 250 MHz (DDR)
    Etkin Saat 500 MHz
    Band Genişliği [ EVALUATION ]

Grafik İşlemci Üreticisi
    Firma Adı NVIDIA Corporation
    Ürün Bilgisihttp://www.nvidia.com/view.asp?PAGE=products
    Sürücü Yüklemehttp://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp

• quote:

Orjinalden alıntı: SavageWarrior

quote:

quote:

quote:

quote:

Intel SSE3 ü hayır duası almak için mi verdi amd ye?

X800GTO da X800 serisi GPU kullanılıyor.Ellerine ne geçerse kullanıyorlar x800xt ya da x850 xt farketmez.BU ikigpu çeşidi de kullanılıyor.X800XL GPU su da aynı şekilde testlerden geçemeyenler kullanılıyor.GPU yu modlasan bile güç yetmiyor.Beyazbüyünün dediğigibi sadece connect3d X800GTO lar modlanabiliyor .Onlar da Türkiye de yok sanırım.

Bende geforce4 mx de var geforce4 go 460 da.2 pipe ve directx 7 desteği var.Everest te bakarsan gösterir.

7800GTX SM3 testlerinden geçememiş.%90 başarısız olmuş.Fazla söze gerek var mı?X1800XT henüz satılmıyor.Çıksın o zaman bakarız.Sürücüleri daha modlama aşamasında.Henüz bütün fonksiyonları %100 çalışmıyor.Türkiye ye gelsin ona da bakarız.

Geforce 4Tive MX konusunda haklıyım.Bunu ufak bir araştırma yaparak bulabilirsiniz.3 yıldır kullanıyorum.

İntelde 64 bit desteği varmıymış yokmuymuş bana onu söyle.64 bit komut seti çok öncelerden bulunmuştu.Amd sadece 64/32 yi buldu o kadar.Yani amd 64 biti bulmadı buradan çıkarılacak sonuç bu.İntelde bunu amd den aldı.X800 GTO 2 LERDE X850 serisi gpu kullanılıyor bende onu demeye çalıştım yukarda.Ayrıca bende mx 440 kullandım ama everestte 4 işhatlı olarak gözüküyordu sende bir yanlış var.Bendeki mx 440-8x versiyonuydu nv 18 gpu vardı.Sendeki nv 17 ise 2 işhatlı olması normal.Ayrıca ben sm3 olayına inanmıyorum bana hala performans ve görüntü farklarının nedenlerini açıklamadın çünki.

• Arkadaşlar bu iccelemeleri okursanız sanırım biraz daha bilgi sahibi olabilirsiniz

http://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=489

http://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=482&page=2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmp16 -- 5 Kasım 2005, 15:35:07 >

• Arkadaşlar bu iccelemeleri okursanız sanırım biraz daha bilgi sahibi olabilirsiniz

http://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=489

http://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=482&page=2

http://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=483

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmp16 -- 5 Kasım 2005, 14:41:18 >

• Ya bayram için memlekete gittim, açtığım konu amma hararetlenmiş...

1. Halen 6600GT Extreme ve X800GTO kullanıyorum, sonuç olarak X800GTO daha iyi. Öyle teknik açıklama vermeyeceğim, oynayıp gözümle gördüm oyunlarda.

2. Fansız modelini aldığıma pişman değilim, çünkü çok rahat overclock oluyor, belki Fireblade modelinden 50 hz düşük bir frekansta çalışıyordur, ama onu da oyun esnasında kim farkeder ki? Ilk başlarda bende korkmuştum, ama kesinlikle sorunsuz overclock oluyor, belki Beyaz Büyü'nun Fireblade'i kadar uçuk değil, ama yeterli...

3. Ben 6600GT'yi satıp X800GTO almadım. 6600GT'yi zararsız satıp daha düşük bir fiyata X800GTO aldım, yani upgrade değil, takas yapmış oldum

4. Yeni kart alacaklara X800GTO öneririm.

• Bu arada X800GTO Ulitmate için PCI slota takılabilen fan önerebilirmisiniz? Yanındaki PCI slota takacağım, gerektiğinde üflesin fan
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bethesta

Bu arada X800GTO Ulitmate için PCI slota takılabilen fan önerebilirmisiniz? Yanındaki PCI slota takacağım, gerektiğinde üflesin fan

Şu haliyle bir test yaparmısın 3dmark03 ten kaç puan alıyor saat frekansları ne düzeyde overclock oluyor.

Fıreblade ile aralarında 50mhz o/c farkı var ise bunu görmek isteriz değil mi.
  • bu gto ile gto 2 arasında ne fark var ve bu lartların agp versiyonu var mı?
  • Benmde x800gto düşünüyorum agp versiyonları varmıdır bide fiyatları nasıl bunların????????
  • selam ustalar saphire x800gto freeblade ile sistemim amd 3000+939 gigabyte nf-9 2x512 twinmos ram 3dmark 05 de ocsuz 4280 puan aldı sistem stabil dengede bu puanı aldı oc olayından korkarım denemedim 6600gt performanslı bence
  • Arkadaşalar bende x800 gto fireblade aldım vede çok sesli çalışıyo bütün sapphre kartlar bölemi çalışıuyor lütfen yardım yoksa gidip verecem 66000 gt alacağım....
  • quote:

Orjinalden alıntı: tiryaki1

selam ustalar saphire x800gto freeblade ile sistemim amd 3000+939 gigabyte nf-9 2x512 twinmos ram 3dmark 05 de ocsuz 4280 puan aldı sistem stabil dengede bu puanı aldı oc olayından korkarım denemedim 6600gt performanslı bence

6600 GT 3D MARK 2005 ten default saat hızlarında ortalama 3500 puan alıyor X800 GTO tabiiki daha performaslı

Yalnız şu var 6600 GT den X800 GTO hele hele X800 GT ya geçmek son derece mantıksız bana kalırsa...Hem daha sönük bir teknoloji hemde % 20-30 performans farkı için değmeyeceğini düşünüyorum

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple -- 28 Aralık 2005 3:58:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: freedomx

Arkadaşalar bende x800 gto fireblade aldım vede çok sesli çalışıyo bütün sapphre kartlar bölemi çalışıuyor lütfen yardım yoksa gidip verecem 66000 gt alacağım....

Hayır eğer çok sessiz bişi istiyorsan Sapphire 800GTO Ultimate alacaksın fan yok çünkü 6600 yerine bence 6800GS tercih ederim ben kullanıyorum ve gayet memnunum 3dmark 2005de default ayarlarda 5064puan aldım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenk_fb -- 27 Aralık 2005 23:51:35 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.