Şimdi Ara

LDR Lamba için yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
84
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde güneş enerjisi ile sarj olabilen ve anahtar ile açılıp kapatılan ve ledlerden olusan bir kamp lambası var. Bataryasi 3.7 volt 850ma kapasiteye sahip. Elimdeki LDR modülü (resmi altta mevcut) var bu arkadaşta 3-5 volt gerilim ile çalışıyor.

Amacım şu lambadaki basmalı anahtarı iptal edip sadece hava karardığında yansın istiyorum. Bana nasıl yapabileceğimi tarif edebilecek arkadaşlara şimdiden çook ama çook Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• buna gerek yok. cmos serisi not gate bulacaksın. bir adet ldr ve transistörlerle işini halledersin. Bir adette zener diyot iyi olur.

LDR ışık aldığında not gate ile iki kez tersleyip bir transistörün şarjı açmasını sağlayacaksın.

bir adet ayarlı direnç ile pil voltajı 4,2v olduğunda şarjı kestirecek şekilde transistöre bağlayacaksın. ayarlı direncin yüksek ucu güneş paneline gelecek, zener ile voltaj kırpacaksın.

LDR ışık almadığı zaman çalışması için bir kez tersletip bir transistörü tetikletip lambalara voltaj verireceksin.

bir adet ayarlı direnç ile pil voltajı 3.7 voltun altına düştüğünde lambaya giden voltajı kesmesi için bir transistör daha ekleyeceksin.
  • Mesajın için teşekkür ederim ama dediklerini yapabilecek kadar elektronik bilgim yok

Bu modülün röle ile entegre olduğu (resimi altta) devreler varmış. Onunla işimi halledebiliyormuşum yani öyle dediler okuduğum forumlarda. Ona nasil bağlantı yapabileceğimi söylersen çok iyi olur.

Lambanın şarj devresi ayrı anahtarı da direkt bataryanın artı ve eksi uçlarından iki kablo arasına bağlamışlar. Gerekirse lambanin icinin de resmini gönderirim.
    Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  LDR Lamba için yardım lütfen

Elektronik şeması bu şekilde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klima için yardım lütfen
    9 yıl önce açıldı
    LED HESABI İÇİN YARDIM.
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.