Bildirim
LCD veya PLAZMA Tv yi normal antenle izleyen var mı ? Sonuç nasıl..
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Olabilecek en kötü görüntüyü almak için kendini kasmaya gerek yok LCD veya Plazma alıp çatı anteni ile TV izlemek Ferrari ile köy yoluna çıkmak gibi bir durumdur. Hele çanak+receiver+20 m kablo fiyaları 100-120 lira iken.n Güçlü yayınlarda neyse ama şehirlerde frekans karmaşası yüzünde zaten doğru dürüst yayın alınamıyor çatı anteni ile. -
Benim şu anda balkona taktığım normal antenden aldığım ve crt tv den izlediğim görüntünün arkadaşın uydudan aldığı ve yine crt den izlediği görüntüden farkı yok. Bulunduğum yer ara sokak olmadığı ve ön tarafın açık olmasından dolayı oldukça iyi görüntü alıyorum. Bu nedenle de uyduya gereksinim duymuyorum. Ayrıca o koca koca çanaklarında ciddi görüntü kirliliği yarattığını düşünüyorum. Artık bu çanaklar çatılara değil de yavaş yavaş balkonlara takılmaya başladığı içinde kat kat daha fazla görüntü kirliliği oluşmaya başladı.
Her neyse, gelelim sorumuza. Normal antenle lcd veya plazma izleyen yoksa bile şimdiye kadar hiç bunu deneyende olmadımı acaba.. -
Ben hem uyduya hem de çatı antenine bağlayarak 106 ekran full hd LCD izledim, şu an sadece uydudan tv izliyorum. Yayını iyi olan kanallarda bile uyduya göre daha kötü bir görüntü alındığını söyleyebilirim. Yani şunu diyebilirim uydudaki en kötü yayın kalitesi en iyi karasal yayından daha iyi. Kullandığım anten apartmanın ortak anteni belki ondan kaynaklanıyordur ama aynı anten ile CRT çok daha iyi gösteriyor. -
Ben bazen çatı anteni ile tv'yi kullanıyorum. 40" bir tv. Görüntü oldukça kötü. Ancak mecburiyet durumlarında kullanılabilir. Örneğin: euro2008 de atv şifreli olduğu için çatı anteni ile milli maçlarımızı seyretmek gibi...
Yalnız aynı çatı anteni ile karasal yayın seyrediyorum seçenek fazla olmasa da (trt1 ve trt2) uydu yayınından bile iyi geliyor bana. -
Sony 32W4000'i uydum olmadığı için sadece çatı anteniyle kullanıyorum. Görüntü gayet güzel. Tabi şehir içinde oturmadığımızdan dolayı sinyal de kaliteli geliyo -
quote:
Orjinalden alıntı: mert_aysoy
Sony 32W4000'i uydum olmadığı için sadece çatı anteniyle kullanıyorum. Görüntü gayet güzel. Tabi şehir içinde oturmadığımızdan dolayı sinyal de kaliteli geliyo
Aynı görüntüyü birde uydu ile kıyaslamanızı öneririm, o zaman çatı anteninin görüntü kalitesinin kötülüğünün farkına varabilirsiniz, ne olursa olsun en kötü görüntü kalitesi zaten koaksiyeldedir. Uyduda bile scart çıkışının CVBS olması ile RGB olması arasında gözle çok rahat görülür kalite farkı oluyor. -
quote:
Orjinalden alıntı: kir-pi
quote:
Orjinalden alıntı: mert_aysoy
Sony 32W4000'i uydum olmadığı için sadece çatı anteniyle kullanıyorum. Görüntü gayet güzel. Tabi şehir içinde oturmadığımızdan dolayı sinyal de kaliteli geliyo
Aynı görüntüyü birde uydu ile kıyaslamanızı öneririm, o zaman çatı anteninin görüntü kalitesinin kötülüğünün farkına varabilirsiniz, ne olursa olsun en kötü görüntü kalitesi zaten koaksiyeldedir. Uyduda bile scart çıkışının CVBS olması ile RGB olması arasında gözle çok rahat görülür kalite farkı oluyor.
apartmana uydu anteni takmak yasak olduğundan ortak uydu sistemi yapılana kadar böyle idare etmek zorundayım.
-
Küçük flat antenler var balkona rahat gizleyebileceğin eğer apartman ortak uydu yapmaya pek niyetli değilse balkonda rahatça kullanabilirsin
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=157192&productid=evatlanflat440 -
Arkadaşlar,
LCD veya PLAZMA Tv yi herhangi bir uydu anteni olmadan, kablo tv digiturk benzeri bağlantılar olmadan yükselticili veya yükselticisiz normal antenle izleyen var mı ?
Çatıda tamir olduğu için bir süre çanak anteni kullanamıyorum.
LCD tv'den eski tip normal antenle nasıl izleyebilirim?
Ayarlar olarak ne yapmam gerekiyor? -
Elinizdeki ürünün arkasında normal anten girişi varsa izleyebilirsin!
Az önce merak ettim reciceri çıkarıp baktım görüntü hiçte fena değil,izlenebilir yani !
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X