Şimdi Ara

Lcd ve Plazmalar için Ekran Hesaplamaları + En uygun İzleme Mesafesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
8
Favori
263.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ŞİMDİ BENİM İZLEME MESAFEM 3MT. ATLANTA HD BOX ALICAM AMA SD YAYIN HD YAYIN FALAN KAFAM KARIŞTI
    SONUÇTA SD YAYINLAR AĞIRLIKLI OYLE DEĞİL Mİ OZAMAN 40'' FAZLA MI GELİR
    NE OLUR YARDIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: dayitu

Arkadaşlar selamlar...

Başlık eski ama genede yazmak istiyorum. Dün itibariyle philips pfl 8404 32'' lcd tv aldım. oturma odamda ekrana uzaklık olarak
    1.80m ila 3.25m oturma mesafeleri var... okuduklarımdan anladığım kadarıyla büyük bi hata yapmış durumdayım.
    Sizce ürünü değiştirebilirmiyim ve acaba değiştirebilirmiyim.

Kafam çok karıştı ve üzgünüm lütfen yorumlarınızı esirgemeyin.

Şimdiden teşekkürler...

Bence mümkünse değiştirin çok küçük bir ekran seçmişsiniz mesafeye göre...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkarataseng

YA ARKADAŞLAR KAFAYI SIYIRCAM VALLA,
    ŞİMDİ BENİM İZLEME MESAFEM 3MT. ATLANTA HD BOX ALICAM AMA SD YAYIN HD YAYIN FALAN KAFAM KARIŞTI
    SONUÇTA SD YAYINLAR AĞIRLIKLI OYLE DEĞİL Mİ OZAMAN 40'' FAZLA MI GELİR
    NE OLUR YARDIM

40" fazla gelmez. 46" daha iyi olur. 40" de iş görür...
  • Abi avatar yakıyooor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

Abi avatar yakıyooor

Avatar değince film olan avatar'ı sandım. Neyse jeton düştü. Bu avatar'ı bir yerde gördüm. Hasta oldum. Kendi kızım olmuş da sanki ona bakıyormuşum gibi kanım ısındı. Az büyüğü vardı. Onu ekliyeyim. Avatar'da pek anlaşılmıyor.

Lcd ve Plazmalar için Ekran Hesaplamaları + En uygun İzleme Mesafesi

• Çok şirin birşeymiş
    Kedi ne oldu öldümü
  • Kedinin aslı şöyleydi:

• quote:

Orijinalden alıntı: HWA@zaza

Ben tv yi alalı daha bir hafta bile olmadı tv 46" izleme mesafem ise max. 3.5 m. ortalama ise 2.5-3 m. gibi, ama hiçte büyük gelmiyor hatta şimdiden küçük geliyor bile diyebilirim. Yani imkanlar dahilinde alınabilecek en büyük paneli alın fikrine kesinlikle katılıyorum.

hayırlı olsun..... yakından görüntü bozulmuyormu ve mide bulanmıyormu ...
    ve varsa resimler yüklermisin seyretme mesafesinden.... teşekkürler..

bende 2 ve 2.30 metre için 40" aldım cuma günü elime geçecek inşallah.
    ama büyük mü aldım hata mı ettim bilmiyorum . eğer 32 " küçük geldi ve içime sinmedi açıkcası...

• @ aenesh

iyi geceler arkadaş Sony nin sitesine girdim boyut kılavuznu seçtim

Sony 2.1metre için aşağda resimde olduğu gibi 52" öneriyor.

sen 2.50-3 metre diyorsum

gerçi bu resimde sony nin ticari taktiği yok değil hani

arkadaşım şaka bir yana olay CRT olduğu gibi değildir.

HD seyrederken detayları daha iyi göre bilmen için biraz yakın durman gerekiyor.

Bence 2.5-3m için 40" normaldir.

bu başlıktada görebilirsin sn.highwaymause HD için gerekli olan 16:9 aspect retion nun min 40" olduğunu söylemiş matematikesel söylemişti.

Bence rahat edeceksin.Hatta bir müddet sonra 40" sana küçük gelirse nasıl ya diyip şaşırma.

Albanez usta her zaman tavsiye eder ve der ki HD için en iyi 46" ve üstü çok idaeldir diye

saygılar

• 1920x1080pixel panel ise(içerikte 1080i/p ise)

46">>6feet
    50">>6,5 ft.
    55">>7 ft.
    65">>8,5 ft.
    70">>9 ft.
    85">>11 ft.
    100"/108" 13/14 ft.

720 de ise bu mesafeler yaklaşık %40 artar!!!

HD lerde espri ve doğru izlenim çok büyük panele yakın mesafeden bakmaktır

CRT veya SD izlenimini bu olaya karıştırmayın lütfen!

++
  • quote:

Orijinalden alıntı: bons@i

@ aenesh

iyi geceler arkadaş Sony nin sitesine girdim boyut kılavuznu seçtim

Sony 2.1metre için aşağda resimde olduğu gibi 52" öneriyor.

sen 2.50-3 metre diyorsum

gerçi bu resimde sony nin ticari taktiği yok değil hani

arkadaşım şaka bir yana olay CRT olduğu gibi değildir.

HD seyrederken detayları daha iyi göre bilmen için biraz yakın durman gerekiyor.

Bence 2.5-3m için 40" normaldir.

bu başlıktada görebilirsin sn.highwaymause HD için gerekli olan 16:9 aspect retion nun min 40" olduğunu söylemiş matematikesel söylemişti.

Bence rahat edeceksin.Hatta bir müddet sonra 40" sana küçük gelirse nasıl ya diyip şaşırma.

Albanez usta her zaman tavsiye eder ve der ki HD için en iyi 46" ve üstü çok idaeldir diye

saygılar

teşekkürlerimi sunuyorum.... @albani 'ye de ayrıca teşekkür ediyorum.

İB'de Çarşamba günü stok a giren 40"C650 yi sipariş verdim. ve bu sabah (perşembe) kargoya verildiğine dair mesajı aldım. inşallah cuma günü elime geçer ve bende görüşlerimi paylaşırım. Digitürk yayını ile seyredeceğim.... Mesafe En düşük 1.50m ağırlıklı olarak ortalama 2m ve en uzak 2.30m dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aenesh -- 17 Haziran 2010; 9:54:24 >

• Vallahi bravo kargo elimize ulaştı... 40c650 şuanda evime gelmiş ... ben işte olduğum için akşam gidince inceleyeceğim... Şuan saat 15.00 itibariyle kargo elime ulaştıktan 2 saat sonra servis aradı ne zaman gelelim diye. bende cumartesi müsait olacağım söyledim. cumartesi günü gelecekler... İnşallah bir sorun çıkmaz Tv de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aenesh -- 17 Haziran 2010; 15:40:03 >
  • Yakın zamanda bir panel alacağım; ekran boyutu konusunda birz sıkıntım var. İzleme mesafesi en fazla 3,75metre; SD yayınları baz alarak burada 3,50metre için 40inch, 4,00metre için 46inch denmiş. İçimden 46 almak geçiyor ama büyük gelir mi kaygısı var bir de görüntü bozulur mu kaygısı; diğer yandan 40inch küçük mü kalır kaygısı da. Alacağım panelin 42inch olanı da yok aksi gibi. Ne yapmamı önerirsiniz arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

Yakın zamanda bir panel alacağım; ekran boyutu konusunda birz sıkıntım var. İzleme mesafesi en fazla 3,75metre; SD yayınları baz alarak burada 3,50metre için 40inch, 4,00metre için 46inch denmiş. İçimden 46 almak geçiyor ama büyük gelir mi kaygısı var bir de görüntü bozulur mu kaygısı; diğer yandan 40inch küçük mü kalır kaygısı da. Alacağım panelin 42inch olanı da yok aksi gibi. Ne yapmamı önerirsiniz arkadaşlar?

Biraz geç gelmiş bir cevap olacak ama 46" alsan daha uygundur...
  • Benim Evim 1+1
    Salonum da yaklaşık olarak 30m2 falan.
    Salonda tv yi koymak istediğim yer ile Oturduğum koltuk vs arası Yaklaşıkl 3.5 mt.
    Duvara monte edeceğim düşünülürse bu mesafe 4 mt yi bulabilir.
    İstediğim Televizyonun ki kendisi LG nin PJ550 modeli. 46 sı yok. 42 ve 50 si var. Aralarındada 500 tl kadar bir fark var.
    Sizce hangisi alınmalı?
    47 inc Full hd lcd de olabilir tabi.
    Merak ettiğim fiyat farkına değer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: REM1903

Benim Evim 1+1
    Salonda tv yi koymak istediğim yer ile Oturduğum koltuk vs arası Yaklaşıkl 3.5 mt.
    İstediğim Televizyonun ki kendisi LG nin PJ550 modeli. 46 sı yok. 42 ve 50 si var. Aralarındada 500 tl kadar bir fark var.
    Sizce hangisi alınmalı?

Görüntü kalitesi iyi bir uydu alıcısı veya teledünya gibi nispeten iyi görüntü sunan platformlarla kullanacaksan 50" alsan daha iyi olur diye düşünüyorum. Arada bir de mutlaka hd yayın en azından pc bağlayıp vs. hd-rip filmler de seyredersin. Gözün gönlün açılır büyük ekranda...

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Benim Evim 1+1
    Sizce hangisi alınmalı?

Görüntü kalitesi iyi bir uydu alıcısı veya teledünya gibi nispeten iyi görüntü sunan platformlarla kullanacaksan 50" alsan daha iyi olur diye düşünüyorum. Arada bir de mutlaka hd yayın en azından pc bağlayıp vs. hd-rip filmler de seyredersin. Gözün gönlün açılır büyük ekranda...

50 inc bir plazma iyidir diyorsunuz yani.. Full hd olmasada,Hd filmlerde yeterli keyfi verirmi emin değilim.

• quote:

50 inc bir plazma iyidir diyorsunuz yani.. Full hd olmasada,Hd filmlerde yeterli keyfi verirmi emin değilim.

O apayrı bir tartışma konusu. Nice konu açıldı bu konuda ve farklı görüşler hala devam ediyor. Kimse ayranım ekşi demiyor. Üstelik plazma ama hangi plazma veya lcd ama hangi lcd. Bir sürü modeller var ve hangisini hangisi ile karşılaştıracağına göre objektif insanların bile görüşleri farklılık gösterebilir.

Ben boyut olarak yaklaşıyorum olaya ve 50" in izleme zevki bakımından daha verimli olacağını düşünüyorum. Bu konuda sanırım benzer görüşlerimi yazmışımdır tekrar edeyim:

TV, zevke yönelik bir cihazdır. Yani alayım işimi görsün yeter demezsin. Diyorsan zaten 37 ekran tüplüde iş görüyor. Ama bir filmi koca bir ekranda seyretmek var bir de daha ufak erkanda seyretmek var. Sinema perdeleri buna güzel bir örnektir. Boşuna adamlar koca koca perdelerde film seyrettirmiyorlar.

• Az önce beylikdüzü mediamarkt da idim.

LCD lere bir göz gezdirdim.Farkettiğim şu.. Televizyonlar yanyana iken,50 inc bile çok abartı büyüklükte durmuyor.Hepsinde dünya kupası hd yayını vardı.
    Ancak Ayrı duran bir tv vardı.

LG 42LD420

Bir demo video oynatıyorlardı. Ve inanılmaz büyük geldi gözüme.DEdim acaba bu benim evde nasıl durur. Bende 46-47 almayı kafama koymuştum. Şuan halen kararsızım. Çok büyük bir televizyonunda abes durma ihtimali ürkütüyor beni.
    Çaprazda kalan duvara montelicem. Çekilip itilen sistemlerden.
    Bilmiyorum ne yapmak lazım.
  • Küçük almak şöyle bir işe yarıyor: Eğer teknoloji merakın varsa bir müddet sonra yeni çıkan modellerin cezbesine kapılıyorsun. Olmuşken de daha büyük ekran olsun diyorsun. Bu durumda 40-42" ebata kadar olan tv'leri yatak odasına veya mutfağa veya varsa ikinci oturma odasına vs. kaydırabiliyorsun. Böylelikle daha büyük alacağın tv'ye yer açarken biraz daha az vicdan azabı çekiyorsun.

Eğer ilk etapta alabileceğin en büyük ebatı alırsan değişim isteği uyandığında bu büyük tv'yi kaydırabilecek yer bulamıyor ne yapacağını bilemez bir şekilde kös kös oturuyorsun. Bunun da tabii iyi bir yönü var. Fazladan masraftan istemesen de kurutuluyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.