Şimdi Ara

LCD TV izlerken DVD sistemden ses çıkışı (imdaaat)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar az da olsa biraz bilgim vardı en azından ben öyle sanıyordum :) Şimdi benim sorunum tv izlerken DVD sistemimden yararlanmam. Olmuyor bir türlü. Kablo bağlantısını beceremiyorum. Hangisi nereye? Bu beceriksiz arkadaşınıza yardım edin lütfen. Şimdiden teşekkürler.
    Bu arada
    TV : LG 32LC2R
    DVD Sistemi : LH-T7652



  • Anladığım kadarıyla TV sesini sisteminizden almak istiyorsunuz..Bu sisteminizin arkasında AV1 AUDIO INPUT/VIDEO IN ve AV2 AUDIO INPUT/VIDEO IN diye 2 kaynak girişi bulunuyor.Bu girişlerden birine TV cihazınızın audio L/R çıkışından rca jacklarla bağlantı yaparsanız TV nizin sesini ses sisteminize vermiş olursunuz.Bunun için 2 ucu 2 RCA JACKLI kablo kullanmanız gerekiyor.Bundan sonra sesi dinlemek için, setinizin uzaktan kumandasından aux tuşu ile, setinize bağladığınız TV yi, hangi girişe bağladıysanız (AV1 veya AV2) seçmeniz gerekiyor.(aux tuşuna her basışta kaynak no'sunun değişmesi gerekiyor).yoksa ses sisteminiz hangi kaynağın sesini vereceğini bilemez.
    Not : Cihazların pdf. file'larından okuyarak aldığım bilgilerdir.Belki türkçe kitapçıkları varsa ve bu yazdıklarıma rağmen başarısız olursanız , ordan da yardım alabilirsiniz.kolay gelsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: diablo02

    Arkadaşlar az da olsa biraz bilgim vardı en azından ben öyle sanıyordum :) Şimdi benim sorunum tv izlerken DVD sistemimden yararlanmam. Olmuyor bir türlü. Kablo bağlantısını beceremiyorum. Hangisi nereye? Bu beceriksiz arkadaşınıza yardım edin lütfen. Şimdiden teşekkürler.
    Bu arada
    TV : LG 32LC2R
    DVD Sistemi : LH-T7652


    Aynı ses sisteminden bende de var. Öncelikle fiyat/perf. oranı çok iyi bir sistem.
    Arkadaşın dediği gibi yaptım ben de .Çift taraflı scart al. Taktıktan sonra. kumandadaki AUX tuşuna bas. Sistemin ekranında TV-Audio yazacak. O kadar.
    Bu arada TVnin sesini tamamen kesmeyi unutma yankı yapar.
  • Çok teşekkür ederim, sizlere. Bu akşam ilk işim denemek olacak. Olursa benim dualarımla uçarsınız emin olun
    Sağolun.
  • Ya arkadaşım kusura bakma sende cihaz var , ben ise sadece pdf. file'ın dan cihaz giriş çıkışlarına bakıyorum....iki ucu scart kablo demişsin ama bu cihazın scart' ı dosya da yok.Eminmisin acaba??...ben o yüzden soru soran arkadaşa sadece tv nin ses çıkışından setin AV1 ses girişine kompozit (RCA) bağlantı yap dedim...bağlantı kablosu şeklini göndereyim...bir de şu dosyada cihaz ile ilgili şekli yayınlıyiim de bi yanlışlık olmasın...

    NOT : lg Türkiye sitesinden download ettim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: kkvan


    quote:

    Orjinalden alıntı: diablo02

    Arkadaşlar az da olsa biraz bilgim vardı en azından ben öyle sanıyordum :) Şimdi benim sorunum tv izlerken DVD sistemimden yararlanmam. Olmuyor bir türlü. Kablo bağlantısını beceremiyorum. Hangisi nereye? Bu beceriksiz arkadaşınıza yardım edin lütfen. Şimdiden teşekkürler.
    Bu arada
    TV : LG 32LC2R
    DVD Sistemi : LH-T7652


    Aynı ses sisteminden bende de var. Öncelikle fiyat/perf. oranı çok iyi bir sistem.
    Arkadaşın dediği gibi yaptım ben de .Çift taraflı scart al. Taktıktan sonra. kumandadaki AUX tuşuna bas. Sistemin ekranında TV-Audio yazacak. O kadar.
    Bu arada TVnin sesini tamamen kesmeyi unutma yankı yapar.



     LCD TV izlerken DVD sistemden ses çıkışı (imdaaat)


     LCD TV izlerken DVD sistemden ses çıkışı (imdaaat)




  • 1. resime ek olarak söylüyorum, sağ taraftaki boşluk resimdeki gibi bende boş değil. Orada AV1 scart girişi var, ve kompozit-video arasında geçiş yapan küçük bir düğme var. Ve son olarak benim kafam karıştı. Bu kırmızı- beyaz kabloyu TV nin arkasına diğer ucunuda scart olarak AV1 yerine bağlasam sanırım olacak. Anlamışmıyım.


  • tv nin audio out u varsa, L,R ye bu kabloyu bağlarsan cihazda da audio ın' e kablonun diğer uçlarını girersen olması lazım....resim için dediğim gibi kusura bakmayın...download ettiğim dosyaya göre konuştum...demek sizin aldığınız cihazlarda extradan scart girişi de varmış...
  • senin dediğin gibi olunca da bu kablo iş görür.

     LCD TV izlerken DVD sistemden ses çıkışı (imdaaat)
  • Bravo işte budur, bende bu kablo var, hep kafam takılıyo du. AV1 e AV1 bağlı olmalı diye düşünüyodum. Meğer oluyomuş. İnşallah olur.
  • dene bakalım....ama AV1 , AV1 e olucak diye bir şart yok bilesin...istersen tv nin ses çıkışlarını setinin av2 sine de bağlayabilirsin...gene olur.
  • İşte ben bunu bilmiyodum, illa ki uymalı sanıp hiç onu denememiştim. Bir de benim TV nin arkasındaki AV1 ve AV2 scart girişlerini duvara asma aparatı harika bir şekilde kapatıyor. LG tasarımcı arkadaşları burdan kutluyorum. Sizinde aklınızda olsun bu saçma olay. Neyse bütün bilgiler için çok teşekkür ederim.
  • Yav scart haricinde başka bişey bağlamıyosunuz. Scartın bir ucunu cihaza diğerini de TV ye daha sonra cihazın kumandadan Aux'a basınca olay bitiyor hepsi bu .L,R kabloları ile falan hiç uğraşma
  • Ama ben de onu diyorum TV nin arkasındaki iki scartı da kullanamıyorum. DVD nin arkasında EUR1 girişi var (scart olarak). Kompozit girişleri var, S-Video girişi ve ve üçlü sarı-kır.-beyaz giriş var. Sonuçta tek scart var onda da EUR1 yazıyo. Hangisi? Oooof of.
  • kkvan ın dediğini de benim dediğimi de yaparsan olur arkadaşım.
  • sevgili dostum öncelikle paniğe gerek yok.sistemin benzeri bende de var. aşağıda anlatacağım bağlantı yapabileceğin en iyi bağlantıdır.
    öncelikle euroscart yazan yerde bir switch olması lazım.eğer scartla tv na bağlantı yapacaksan bu düğme scart pozisyonunda olmalıdır.
    dostum bu cihazda progressive scan özelliği var.bu özellik component aktarımlar için geçerlidir.(bknız kullanma kılavuzu) onun için component bağlantı yapmanı tavsiye ederim.en yakın teknosaya git ve component bağlantı kablosu al bir adet(kırmızı,yeşil,mavi).bunu sistemindeki "component video out yazan bölüme tak ve kabloyu lcd nin component girişlerine tak.
    bir dvd koy ve play a bas.şimdi tv da görüntü olmayacak.lg32lc2r nin component inputuna geç.(av tuşuna bastıkça ekranda scart-1,scart2,av1 vs seçenekler göreceksin,benim tv da source tuşuna bastıkça görüntü kaynakları değişiyor.component i bulana kadar devam et.görüntüyü bulacaksın
    sistemin amfi_receiver bu yüzden ses bağlantısı yapmana gerek yok ki!!!!sesi home cinemadan alacaksın.
    unutma component bağlantı ses aktarmaz,sadece görüntü aktarır.
    eğer scart bağlarsan hem ses hem görüntü aktarırsın ki bence buna gerek yok zaten home cinema kullanıyorsun




  • şimdi buraya kadar anlamışsındır sanırım.arkadaşların bahsettiği rca ses kablosunu ne için kullanacaksın?
    elinde digitürk veya başka bir uydu receiverı varsa arkasındaki kırmızı-beyaz çıkışı bu kabloyla sisteminde aynı renkle gösterilen yere bağla.uyduyu veya dg ü seyrederken home cinemadan ses almak istiyorsan sisteminin kumandasında "aux" tuşuna basarsan ses alabilirsin.
    hangi çıkış nedir diye soruyorsan lütfen şuradaki resimli anlatımımı incele;
    http://forum.donanimhaber.com/m_10727763/tm.htm

    hepsi bu kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 17 Aralık 2006; 10:44:01 >
  • Oldu dostum, sonun da senin dediklerinle becerdim. Çok sağol ya. Bir de demişsinki component ile bağla. Görüntü o zaman daha mı kaliteli olur?
    Teşekkürler.
  • rica ederim
    component bu cihazda yapabileceğin en iyi bağlantı çeşitidir.
    lütfen tv&projeksiyon bölümü üst konusunu incele dostum:

    http://resim.donanimhaber.com/m_10727763/tm.htm

    iyi seyirler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 19 Aralık 2006; 13:56:32 >
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Ben de home cinema sistemi alıcam da, hem sinema hem de müzik amacım, bir kaç seçenek var karar veremiyorum. Seçenelerden biri de sizin kullandığınız LG LH-T7652, terknosada 500 YTL/12 ay taksit. Bu sistem nasıl, yani ses, görüntü memnunmusunuz? Divx gösterimi nasıl, sorun çıkarıyor mu,? Altyazı da problem yaşanıyor mu? Bi de benim televizyon Vestel 72 ekran flat 100 Hz. çift scart girişli, bir uyum problemi olur mu?

    Diğer bir seçenek Philips HTS 5310S fiyat 600 ytl.
    http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110100223&CS_Category=_SBA_94_1662_141_274&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_DVD_LI94

    Başka bir seçenek de Philips HTS 3115 fiyat 700 ytl, USB ve HDMI çıkışı var ama 100 ytl de fazlası var
    http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110100245&CS_Category=_SBA_94_1662_141_274&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_DVD_LI94

    Yorum ve yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden herkese teşekkürler.




  • Dostum ben 4 aylık bir kullanıcıyım ancak diğer ses sistemlerinden edindiğim tecrübelerime göre LG nin tek eksiği HDMI girişi olmaması. Başka bir eksiği bence yok. Ses çıkışı gerçekten iyi, bol bol film izledim görüntü ve altyazıda bir sorun yok. Philips ile sakın karşılaştırma çünkü ses sisteminde philipsin hiç yeri yok. Tavsiyem hem fiyat/performns açısından hemde kalite açısından LG LH-T7652, eğer param var diyorsam Panasonic araştır kesinlikle, sebebi birçok firmaya ses sistemi üretiyo hem tecrübeli hem kaliteli fiyat açısından orta fiyatlarda. Son sözüm sakın ha Sony alma. Ses sisteminde özellikle bas konusunda beceriksizler.
    Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.